Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nejsem z těch co by se takovým jménům posmíval, ale dokážu si žive představit, že kdybych s takovým příjmením třeba jen po telefonu někam zavolal, že mohu očekávat že si buď dělám srandu, nebo se začne na druhé straně někdo smát. Znáte i jiná "kvalitní" příjmení? Díky.
0x
Prda, Boubel, Zadek, Kokotek, Olej, Chuchel, ...
Zkusil jsem hledat Brumla a ti jsou také
. Ovšem to bych docela bral. Za to bych se nestyděl
doplněno 11.04.26 12:53:
V jednom díle čo dokáže ulica myslím byl Mudr. Peň a jednalo se o ušní a doktor byl hluchej jak peň
.
Tam to ovšem bylo smyšlené.
doplněno 11.04.26 12:54:
0x
O příjmení Jebavý jsem si dlouho myslela, že patří k těm velmi nepěkným. Později mě napadlo, že to může být jinak, dokonce jakási pocta.
V regionu se traduje, že nějaký pan Kakač si změnil jméno na Dubský. V hospodě mu pak chlapi neřekli jinak než Kakač z Dubu.
0x
Dobrý den, jistě - osobně: Bezucha, Pytlíček, Sehnoutka, Kokotek, Píč, Darebná, Jebavá a z doslechu: Nožička, Vyhnisalová. Zdravím!
doplněno 11.04.26 14:04:
Ještě další osobně: Herodes, Arazím (to nejsou příjmení přímo komická, ale zvláštní asi ano).
doplněno 12.04.26 23:19:
Mimochodem, zpěvák a herec, pan Dyk, se klidně mohl jmenovat po otci Pytlík, ale jmenuje se po matce (dceři básníka Dyka).
vibe2 - ale to už jste se dostal až na Slovensko, že? Přidám tedy příjmení ukrajinského otce paní Pawlowské - pan Kločurák.
0x
Jsou jména která se již dnes nevyskytují. Určitě znáte Dr. Píča.
Žil jako osamělý starý mládenec pouze pro vzdělání a vědu. Soustředil kolem sebe skupinu vlastenců s nadšením pro archeologii. Přijal i vlastenecké jméno Ladislav. Tito lidé, nejrůznějších profesí i původu, mu pomáhali provádět archeologické výzkumy, které poskytly základní materiál nových prehistorických fondů (např. Bylany, Dobřichov-Pičhora (podobnost jmen je náhodná) a Dobřichov-Třebická, Platěnice, Stradonice).
Nejvýznamnější publikací J. L. Píče bylo 6 svazků třídílného díla Starožitnosti země České, které byly napsány mezi léty 1899 až 1909. Jednotlivé díly Starožitností byly přeloženy do francouzštiny, němčiny a ruštiny.

0x
0x
Kdysi se mnou pracoval Vošáhlík, znám osobně i Vošousta, pana Mrtku. V nedaleké vsi bydleli Smradíkovi. Myslím, že se nějak dali přejmenovat.
Ve škole byl šikanován žáček za příjmení Vomastek. Tak mu rodiče dali změnit příjmení na matčino za scvobodna.
To příjmení Makal patří mezi ty méně "závadné."
Jaga.
To jeden kolegyním ve fabrice nabízel buchtu s makem. Dal tvarohovou a snažil se máknout jim na prsa.
0x
Napadá mě místní osobnost Otomar Pičman, když jsme to brali v nějaké občanské nauce, tak jsme z toho nemohli smíchy (to mohla být nějaká sedmá třída, ta nejlepší léta na podobné žertíky).
On takový Josef Suk sice zní jen jako vada dřeva na tři písmena, ale občas mu tam někdo přikreslí ten háček. Čímž se dostáváme ke kategorii dobře zkomolitelných jmen.
Asi bych musel vzpomínat, koho jsem v životě potkal. Vystřídal jsem několik škol, tudíž i spolužáků se směšnými jsem měl hodně, ale asi žádné vyloženě takové.
0x
Výměnný zájezd mezi dvěma gymply českým a slovenským. Naši studenti a studentky si rozebírají jména podle seznamu: kdo koho ubytuje na těch několik dní v rodině.. Rozebráno. Zůstává jen jméno Čuridlo. Toho nikdo nechce. Zbyl pro poslední studentku - moji sestru, která to prostě nechala osudu. Třída hned vtipkuje na její úkor.. Konečně autobus se Slováky dorazil ke škole. Naši se hrnou a rozebírají si své "vyvolené". Nakonec vystoupil /-o Čuridlo, a slečnám klesla brada. Charismatický fešák! A tak si sestra přebírá nejhezčího Slováka z výpravy sledována závistivými pohledy spolužaček. (Stalo se před 53 lety.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.