Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lovecký salám Pejskar

Od: kekel

Chutná to někomu? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

2x

Kromě salámu Princ mě žádný nechutná. Lovečák je navíc dle mě jeden z těch nejhorších, kde se pomele kde co.

hodnocení

1x

Lovecký salám /nevím, jaký to byl výrobce/, jsem milovala už někdy koncem 60. let jako dítě. Byl tehdy šťavnatý, nepřesolený, jemně uzený, prostě lahůdka. Bohužel, nedostal se mi do pusy tak často, jak bych byla chtěla. ;)

Dneska jsou to spíš vysušené piliny, bez barvy, bez chuti, bez zápachu /aspoň, že tak/. Možná si to dětství idealizujeme, ale když jsem tehdy ve škole vybalila o svačině housku s kolečkem gothaje, zavonělo to po celé třídě. Dneska? *blee*

Koupila jsem teď k svátku snaše od Pejskara Polický uherák v bílém obalu /já mu říkám "politický" uherák/, tak jsem zvědavá, co na něj řekne. Dřív byly dva druhy salámu a oba dobré. Byly totiž dané státní normy, které bylo nutno dodržovat. Dneska je uzenin 99 a víc a velká část jich stojí za...nic.

Pracovala jsem jeden čas v masokombinátu. Byly dány do výroby nové párky. Přinesli nám je ochutnat, co my jako OZ na to. Vedoucí výroby, takový vtipálek, mi řekl: "Ochutnejte, paní X a nebojte se, maso tam opravdu není". Na můj dotaz, co tam tedy je, řekl: "Kuřecí separát, vepřové sádlo a mleté kůže, škrob, sojová mouka, pojidla, barviva, dochucovadla...Začali jsme této šmakuládě mezi sebou říkat ŽEBRÁCKÉ PÁRKY. Ale vzhledem k lidové ceně se dost prodávaly. Zvláště šizuňkové, kteří nabízeli párky v rohlíku si na nich mastili kapsu. Hladoví lidé snědli všechno. A ještě si přidali.

A tohle bylo kolem roku 2000. Dneska doba pokročila, určitě se tam dávají ještě daleko horší věci, než tenkrát. *smich* Jaga.

kekel
hodnocení

Jj, věřím. Co jsem slyšel před 20 lety od jiných lidí, tak tam někdy naběhli i potkani či krysy a už to jelo...*smich*

mll

První várka jsou prý hlavně semletí potkani, to se ani neprodává, to se rovnou skrmí. Aspoň mi to někdo vyprávěl (člověk, který dělal v masném závodě). Dodal že ale podle sovětských norem (GOST) smělo být v salámu až 5% hlodavčího masa. Přišlo mi to jako dobrý vtip.

Je otázkou, jak to chodí dneska, přecejenom tohle může být tak 30 let a od té doby jsme dost pokročili.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, moc ne - i na člověka, který si rád osolí, to je slané až moc (ostatně jako většina uzenin, které jsou proto nezdravé). Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]