Nejste přihlášen/a.
Co mám za problém a životní břímě? Holt nebyl jsem obdařen dovednostmi, které jsou potřebné pro navazování kontaktů apod. Introvert šmrcnutý trochu autistou (alespoň to doktor kdysi odhadl) . Naproti tomu jsem dostal patrně hned 2x do vínku schopnosti analytického a technického myšlení, představivosti a schopnost si vědět rady prakticky se vším co je trochu technického rázu.
Možná se budete smát, ale hodně mi to komplikuje život. Vidět ve všem souvislosti, možnosti,..., prostě hlava je rychlejší než tělo a pusa. Přesnou hodnotu IQ psát nebudu, ale je to opravdu hodně nadprůměr. Většina lidí se toho "bojí" nebo toho využívají, ale mě to trápí a jsem z toho unavený.
Máte to někdo v taky tak, nebo někdo v okolí? Co mu třeba pomohlo, kde pracuje, aby měl klid a nebyl úplně na očích? Kdybych si mohl vybrat, klidně bych polovinu z toho co vím nebo umím vyměnil, případně "odsypal" jinému.
P.S.: Jo, na popis a sloh úplně nejsem, tak češtináři snad odpustí.
4x
Základem je, najít si společnost, kde vynikneš. Kde jsou stejně "šmrncnutí" lidé vyžším IQ.
Tedy hloupost by byla, žít někde, kde se dá o debilitu opřít lopata
.
A pokud je to nevyhnutelné, tak si myslet svoje a neříkat všem tu pravdu, kterou víš v souvislostech. Blbec to nikdy nepochopí, neboť na to nedosáhne jeho performance mozku a akorát si to vyloží buď, že nechápe a nebo se rovnou naštve a mění za agresi (dle témat, které mezi sebou máte).
Tohle beru jako naprostý základ.
A občas se vyřádit někde, kde je nižší intelekt a nachvilku prožít downgrade jako očistu nebo chceš li reset, aby jsi se nehonil a nezblbnul z toho vše kolem nás ve společnosti.
Já taky raději místo posilovny, kde zvedají vemena do zblbnutí jednu činku a žerou prášky, raději jdu stavět na baráku nebo si vyjedu na koloběžce po přírodě.
Na posilovnu musí mít člověk v hlavě vymleto. A vydržet ten pohyb jako při pásové výrobě ve fabrice.
Už tím se dostaneš mezi normální lidi, když vyrazíš místo do posilovny do přírody nebo dělat na zahrádku.
V tomhle duchu to můžeš našroubovat na jakoukoliv činnost, aby jsi byl vpohodě.
Vyšší se píšou dvě šš. Sorry, musela jsem. Holt úča v.v.
Jinak tazateli bych navrhla, aby zkusil vést nějaký zájmový útvar, jako třeba kroužek zaměřený na aplikaci "své" vědy... A nebo napsal něco populárně vědeckého, kde by uplatnil své "poznatky a myšlenky". Např. můj vnuk /SŠ/, co ho zajímají letadla a staví funkční modely, chodí pro moudra k leteckému technikovi... Na gymplu tu vedou robotiku i nepedagogové.
Ústavy nejsou jen v Praze, jsou rozeseté po celé republice - avcr.cz/...
a jinak cokoliv, kde takové schopnosti ocení.
To vyřeší pracovní stránku.
2x
Dobrý den, být chytřejší/vdělanější/mít "fištrona" a přehled je vždy výhodnější i lepší, než být hlupák. Važte si toho, protože Vás jen tak někdo "neoblafne", máte navrch např. argumentačně v diskuzích i případných hádkách a chápete vše rychleji a lépe. Jenom to nedávejte světu moc na odiv, protože tím ty hloupé budete zbytečně dráždit (lidé mají raději hloupější, aby měli pocit vyniknutí). No, máte výhodu, že vyšší inteligence není z dálky ani z blízka vidět, dá se s tím žít a ani nebolí. Zdravím!
V práci je to taky komplikace. Buď člověk dělá troubu, což se dělá dlouhodobě špatně a pak dříve či později se stejně prozradí, nebo ho zneužijí a dělá od nevidím do nevidím všechno a za plat jednoho a ještě nic moc.
U mě je to bohužel spojeno i s jakýmsi dobráctvím až charitou. Změna práce je taky oříšek, člověk hledá neúměrně dlouho, dlouho si zvyká a najít někoho, kdo se "nebojí" zaměstnat přírodní anomálii je fakt dřina, a to si fakt nijak nepískám a nároky zvláštní nemám.
Tedy jednou jsem na rovinu, přímo šéfovi řekl:"zbytečně se nestarejte" a nechte mi prostor. Sám uvidíte, že případný "prostoj" si vyplním sám a budete spokojen. No chvíli pokoj dal, ale pak peklo na zemi. Vedoucí měl strach o místo, i když na rovinu mu bylo sděleno, že mě vedoucí pozice nezajímá a ani pro ni nejsem vhodný.
Řiťolezectví taky neumím a patrně se ani nenaučím. Ach jo, co to příroda stvořila za vola.
Není to vždy výhodnější. Hlupák má klid a většinou je to vykompenzováno u nich i větším štěstím. Navíc hlupák se až tak nenervuje, není ve stresu, nad vším nepřemýšlí. Udělá si svoje, navíc jsou většinou i více společenští. Má klidnější a pohodlnější život a dožívají se díky "no stress" více delšího věku. V příštím životě bych se chtěl taky narodit spíše jako "primitiv" nebo alespoň pořádný boháč (ne tedy finančně, ale spíše nemovitosti atd.. - stálá jistá hodnota). Pak mi bude ukradené že chybí sociální dovednosti nebo že nad vším přemýšlím..
To je tedy pěkná pitomost. Podnikatelé nejednají "na blind". Zvláště jako OSVČ by je to brzy sejmulo. Jak ztrátou důvěry klientů, tak ekonomicky. Navíc jako OSVČ podnikatel nese daleko větší odpovědnosti nežli schovaný pod s.r.o.
IQ by chtělo uplatnit do dovzdělání v tomto směru. Jinak se obklopuješ doměnkama polopravd a akorát tě to odradí.![]()
0x
Pravdepodobne moje IQ nebude tak vysoke jako Tvoje a zrejme i proto jsem vubec nepochopil, co mas vlastne za problem. V cem presne spociva a jak se projevuje.![]()
Jako ze Te to moc mysli? A dal? Kde je ten problem?
Prostě je technický problém a během rutinní prohlídky naskakují zcela automaticky řešení a další související věci. Nejen vlastní řešení, ale i třeba optimalizace z hlediska uživatelského komfortu, výdrže, bezpečnosti atd. Občas je to docela šílené. Představte si, že v ideálním případě nahradíte pohodlně tým o 3-5 lidech.
Spoustu věcí si musím v rychlosti poznačit a pak se k tomu třeba vrátit, protože to "nestíhám" zpracovat hned na místě.
Třeba při řízení auta mám pocit, že vidím pomalu "za roh". Jedu např. ke křižovatce a tam jede z vedlejší kamion, řeknu si, tento vypadá, že nezastaví a skutečně tam natvrdo vjede. Nejednou jsem viděl možný následek, než se dané skutečně stalo. Prostě to nějak vycítím. Masakr.
A to je cele? Mit smysl pro techicka reseni a umet predvidat pri rizeni auta je jako problem?
Ze Ty si proste mel nutkani neco sem za kazdou cenu napsat a nic lepsiho si nedokazal vymyslet?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.