Nejste přihlášen/a.
1x
Dobrý den, mince to není, ale snad to je žeton do (madla) nákupního košíku. Materiál je plast, že? Zdravím!
doplněno 07.03.26 13:20:
Znak patří výrobci pump Sigma z Olomouce.
doplněno 07.03.26 14:20:
Aha, tak to nevím. Možná nějaká plaketa či pamětní mince, která má vztah k tomu podniku. Hodnota asi nebude valná.
Stejné nic jako např. levné léky,vitamíny...
Tohle se prodává hejlům okolo osmdesáti korun za kus od jisté společnosti.Poštovné zdarma.
Jiné spol. zas takto posílají např. vitamíny za poštovné.
Ale to už mají adresu,telefon,e-mail adresu...
PS: babajaga kecá - dnes je pěkně.Dneska by to šlo nastartovat a letět
0x
Předně to nebude mince, ty smí vydávat jen centrální banka a dost si hlídá, aby se slovo mince nepoužilo na něco jiného (divím se, že čokoládové mince se takto mohou jmenovat, i když poslední dobou už taky používají jiné názvy).
Spíš to bude nějaká pamětní medaile, žeton nebo něco takového (čeština je naštěstí dost bohatá). Ty si nerozdíl od mincí může (nechat) vyrobit kdokoliv. Ono jsou i nějaké další věci, které tam nesmí být - nominální hodnota, označení státu a podobně, které by mohly někoho snad mást, že se jedná o oficiální platidlo. To tato věc splňuje.
Sigma-pumpa je snad docela známý výrobce. Tak prostě si nechal vyrobit nějaký takový žeton, vzhledem k tomu, že je v ochranné kapsli, tak asi na nějakou reprezentaci.
Dost běžné jsou turistické medaile nebo jak se tomu říká. Dřív to bylo všude, mělo to každé město, každý zámek, každé turistické místo. Za 50 korun nebo za 2 eura. Mám takto několik takových žetonů, třeba Betlémskou kapli, Starý Smokovec, petřínskou lanovku, lomnický štít a ještě řadu dalších. Hodnotu to má nulovou, ale je to pěkná památka. Naposledy jsem koukal, že už je to za 3 eura (holt inflace), nevím jak v čechách, přišlo mi, že to nějak pomizelo. Třeba něco takového má firma sigma ve svém sídle.
cnb.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.