Nejste přihlášen/a.
Co vím tak většina Američanů se stěhuje do Kanady a Anglie a severských zemí. Ale co by mohli dělalt Američané v Česku to je mi záhada! A podle zdrojů z novinky.cz je počet Američanů kolem 10.000.! Zajímavé je že USA je národem patriotů a velmi jsem byl udivený že Američané utíkají do Evropy už pár let. Už kolikrát Mi ne jeden člověk řekl “co já bych za to dal žít v USA”.
8x
kluku, doporučuju ti tuto stránku, tam se můžeš ptát a dostaneš ihned odpověď:
https://chatgpt.com/
sem už nepiš...
"bezplatná"
Nějaké ekonomické perpetuum mobile, které mi uniklo? Co vím, tak bezplatné zdravotnictví mají nějaké ropné státy. Jinak se platí z daní, pojištění nebo přímo za výkon. Já platím pojištění a u zubaře navíc přímo.
...uniklo ti, že píšu se srovnáním z USA.
To je totiž jako srovnávat komára s velbloudem.
Jasně, že není bezplatná, ale kdyby jsi věděl, jak funguje zdravotnictví v USA, tak možná pochopíš smysl slova "bezplatná" v ČR.
Schválně píšu pro ... v uvozovkách...![]()
Jistě u nás jsou na tom líp i jako samoplátci než v USA s pojištěním. Co do kvality i ceny. Navíc tam nemají takovou tu povinnost první pomoci jako u nás. Když se tam někomu něco stane, tak radši nikdo nic nevidí.
Jinak městská knihovna má celou řádku knížek, se zážitky lidí, kteří se odstěhovali nebo nějakou dobu žili v USA, tam se dá leccos vyčíst, i když to jsou vždy subjektivní pohledy a pro potřeby knihy (aby to bylo čtivé) možná i zveličené (ale narozdíl od obyčejné beletrie to snad neni jen snůžka výmyslů).
Jde mi o to, aby se mluvilo přesně, bez jazykových reliktů bolševismu. Takže "bezplatná" patří do uvozovek.
Situaci v USA znám, a proto jsem měl při tamní návštěvě komerční pojištění s vysokou hrazenou částkou. Naštěstí nebylo třeba je využít.
V USA se platí i za svoz sanitkou.
U nás se to dosti zneužívá. Lidi si ze sanitek dělají taxík, protože mají pocit, že na emergency příjdou rychleji na řadu, což pravda není a pak akorát blokují sanitní vozy.
Proto se mimo jiné zdravotnictví snaží čerpat z lidí víc peněz. Když na urgent chodí ufňukánci s klíšťetem nebo zaraženými prdy.
2x
Ono to bude podobné jako s pověstnou německou přesností a pečlivostí. Prostě časy se mění.
A co jsem slyšel vyprávění těch, co ve "Státech" byli nebo žili (nebo tam žijou jejich příbuzní) vážně neni moc o co stát. To už "Svaz" vycházel líp, ale ani tam bych žít nechtěl. Nejcennější bylo vyprávění od těch, co stihli zažít obojí.
10 tisíc proti 10 milionům je pořád relativně zanedbatelné množství. I před ruskou invazí jsme tu měli třeba ukrajinců daleko víc (uvádělo se 50 tisíc), ani nechci vědět, kolik jich tu máme dneska.
Osobně myslím, že jsme na tom docela dobře a možná líp jak USA, které snad už ani nejsou naším vzorem, to bývalo v devadesátkách.
2x
Dobrý den, abych se mohl kvalifikovaně k této palčivé otázce ohledně cizinců/migrantů/přistěhovalců/uprchlíků vyjádřit, tak bych potřeboval nejdříve znát postoj a názor SPD a pana Okamury. Zdravím!
2x
Ale co by mohli dělalt Američané v Česku to je mi záhada!
Jaká záhada? ČR pro ně vyhradila 11 lokalit - viz DCA
2x
Manažeři a zástupci různých firem
Různí dobrodruzi co cestují a pracují odkudkoliv na dálku
Lektoři AJ
Ti co si našli partnera Čecha/Češku
A nedivil bych se kdyby většina nebyli vlastně Češi nebo Slováci co získali americké občanství, a jejich rodiny, nebo "američane" s kořeny v Česku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.