Nejste přihlášen/a.
Na mapách.cz to ukazuje pěší trasu 3h což se mě zdá hrozná blbost. Já čistý čas mívám 1,5h když je pěkně počasí jinak jezdím autobusem.
2x
Jestli zvládnete 10 km za 1,5 hodiny, tak jste tedy hodně rychlá, běžnou chůzí to vychází na cca 2 hodiny. Samozřejmě v terénu to může být i přes 3 hodiny, ale to není váš případ.
Já to počítám čistý čas k začátku tedy ceduli s městem takže asi 9,5 možná.
Ano zhruba v půl 2 vycházím z vesnice ve 15:00 bývám na kraji města u cedule.
Chodím normálně po státovce.
2x
Dobrý den, jste rychlá a jestli cestou předejdete běžícího Chucka Norrise, tak jste nevyužitá/dosud neobjevená hvězda našeho sportu
. Zdravím!
doplněno 24.02.26 12:26:
misa2 - ano, běsnící kamion v zádech je dobrá motivace k tomu přidat do kroku
. A jinak buďte ráda, že Vám to pěkně a svižně šlape.
Uff, to jsem se lekl, myslel jsem, že ty kamiony předbíháš! A prosím, sděl mi, k čemu ti bude když řeknu, že jsi pomalá,druhý že jsi rychlá- budeš si dělat průměr? Ale určitě to ujde(š)!
Rychlá chůze je zbytečná. Chci se někam jít podívat, tedy:
1/ připravím si trasu. Obvykle tak 12 - 15 km.
2/ najdu si spojení, na start a pak zpátky.
3/ najdu si zajímavosti, které bych cestou mohla vidět a které by stály za to.
No a pak jdu. Neženu se, k čemu je rychlá chůze, když letím jak blázen a vynechám něco, co stálo za spatření? Jdu rozvážně, nevadí mi občas si chvíli odpočinout. Chci něco vidět, nafotit. Případně, jako druhé, /to už ale není až tak podstatné/ se někde slušně najíst. Když je to možné. V létě se nebráním ani vykoupání, pokud potkám pěkný rybník.
Prostě pěší chůze /výlet/ není o rychlosti, ale o prima zážitcích. Viděla jsem teď naposledy pěkné přírodné scenérie, potkala prima lidi, s kterými jsme si vyměnili pár vět, nadělala hezké fotky, bylo prima slunečné počasí a v neposlední řadě jsem potkala a pohladila si několik pěkných pejsků /moje láska/. A to všechno mi udělalo radost na pouhých 8 kilometrech. Kamion tam nebyl ani jeden, kde by se v těch lesích vzal? I když, jeden nikdy neví... Jaga.
A psát že rychlá chůze je zbytečná je taky sebestředné, každý se nepotřebuje šourat jako důchodce někdo třeba chodí pro zdraví nebo chce zhubnout lidi mají různé cíle všichni nejsou jako vy.
@nene: Ano, souhlasím. Doplním jen známým příslovím: Pravdu díš,...kdo zná řecké bajky, doplní si sám.
Jaga.
0x
Mapy Seznamu už nejsou mapy.cz, ale mapy.com.
Na mapách Seznamu se dá změřit délka trasy včetně zatáček s přesností na pár metrů.
Šest km/h (to je 9 km za 1,5 hodiny) je docela rychlé a snad s větrem v zádech a po rovině. Jste dost rychlá.
---
P.S.: V zájmu bezpečnosti chodíte po levé straně a máte reflexní nášivky / pásky?
P.P.S: Mladí k tomu mají aplikace na mobilu, které měří trasu / rychlost.
Reflexní prvky, nebo aspoň výrazné barvy oblečení jsou dobré i ve dne, možná by nebylo od věci chodit po té silnici s kamionama v reflexní vestě (nebo ji aspoň mít sebou pro případ zhoršení počasí). Ono je něco jiného občas jít po silnici a chodit tam denně. Znáte to, tak dlouho se chodí se džbánem...
0x
Slušnej výkon. Normálně se počítá 5 km/h, takže bych počítal 2 hodiny. Na kole tak půlhodinu lážo plážo tempem.
Mapy.cz (ex seznam) vám to spočítají z bodu do bodu po dostupných cestách (dejte, že jste chodec, aby Vás to netáhlo na dálnici). Ukážou i výškový profil, ale asi ho nezapočítávají (jakože z kopce by to bylo rychlejší).
A jinak alternativa je OpenStreetRoutingMachine map.project-osrm.org/... ale asi nemá tolik nastavení jako seznam.
0x
Pokud jdete 9-10 km 2 hodiny, jste rychlá. Uvažuje se o běžné chůzi /ani pomalu, ani rychle/ 4 km za hodinu. Tak to jdete pěkně. Jít 9 km 3 hodiny, to je opravdu blbost. To asi cestou člověk přitom trhá jahody, nebo plete věnečky z pampelišek.
Já jsem šla v létě 7 dní 135 km podél Sázavy. /ze Světlé do Davle/. Letos uvažuji o části Via Czechia sever - jih.
Mezi kamióny se nepleťte. Nejsou tam někde cyklostezky, nebo aspoň polní cesty Vašim směrem? Chodím hodně, ale po silnici nerada a co nejmíň. A když už, tak někde po silnici 3. třídy, kde takřka nic nejezdí. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.