Nejste přihlášen/a.
V nějaké citaci jsem četl ", že doba byla zlá, z práce se vyhazovalo, byly čistky, a rozhlas štěkal, noviny štěkaly a rádio štěkalo ". bylo k mini výstavě o Olgě Havlově. (štěkaly jen dva podměty, nejspíš rádio tam nepatří, poněvadž to je nejmodernější slovo)
Nějaké tušení co by to mohlo znamenat když noviny a rozhlas štěká, něco jako "mezi řádky" , zamlčovaly, nebo od slova štěk , ale chtěl bych to znát přesně, co to znamenalo? Takhle mi to zůstane navždy utajeno
7x
doplněno 20.02.26 18:44:
Ne, opravdu nesmí být ůkolem veřejnoprávní televize kádrovat a rozhodovat o tom, která politická strana, nebo "skupina veřejnosti" je "škodlivá" a proto ji nebude dávat prostor a bude ji napadat a dehonestovat. Od toho máme soudy, které takovou stranu mohou zakázat.
Cituji zákon o ČT 483 §3 (1) l) .. "zejména nesmí jednostranně zvýhodňovat žádnou politickou stranu nebo hnutí, popřípadě jejich názory nebo názory jednotlivých skupin veřejnosti, a to s přihlédnutím k jejich reálnému postavení v politickém a společenském životě,"
tomkk - sice je to hodně vedle a nesrovnatelné (a rubrika je Škola, nikoliv politika), ale Vy to tady vždy umíte hezky napsat, že si to říká o ohodnocení (čím větší hloupost, tím je to pro bezmozky lákavější a už to "lajkujou"
). A prý se tady nemá politika tahat do všeho - stačilo odpovědět na dotaz pravdivě a ze vzpomínek.
To jsi ještě neviděl diskuzi Macinky s Clintonovou. Ta štěkala skákáním jemu do klidné a konstruktivní řeči tolik, že ji musela moderátorka umravňovat.
Když se před volbami některých pracovníků "veřejnoprávní" ČT ptali, proč se nechovají ke kandidátům neutrálně a jen na některé útočí (štěkají), tak odpověděli, že to prostě nejde, když vědí, kdo představuje "zlo".
(Mimochodem, že Babiš nechce chodit tam, kde na něj jen "štěkají" je dost pochopitelné.)
tomkk - upřesním jen to, že jste nepochopil dotaz a za normalizační štěkání zde vydáváte dnešní bezvýznamné skákání do řeči např. v TV studiu, což je zcela mimo. To opravdové štěkání lidi dehonestovalo, očerňovalo, pomlouvalo, postihovalo jejich rodiny a buď toho člověka zlomilo nebo v některých případech dovedlo až k sebevraždě. Ovšem, takto si režim vytvářel své disidenty a odpůrce, t.j. osobnosti a svědomí našeho národa. Jo, na tu novou totalitu se ptejte pana premiéra (kdy např. zestátní veřejnoprávní média).
tomkk: Chápu, že lidé jako vy smutní po tom, že do ČT nejsou častěji zváni lidé jako Okamura, Rajchl, Konečná, Vondráček, Radim Fiala, senátorka Zwyrtek-Hamplová, ing. Peková, Mudr Hnízdil..., a vadí vám, že je od politiků, kterým fandíte, žádáno, aby odpovídali na dotazy a není jim umožněno, aby diskutovali stylem zeptejte se mě na co chcete a já vám odpovím na co chci, případně si tam dokonce dělali reklamu směrem k voličům. Vy jste možná typ člověka, který neumí rozlišit, co je pro naši zemi a společnost akceptovatelné a co je už škodlivé. Veřejnoprávní média nemají povinnost dávat prostor každému, to máte poněkud pomýlenou představu o jejich fungování, zřejmě vyznáváte přístup 5 minut Židům a 5 minut Hitlerovi, ale demokratická média by takto fungovat neměla.
tomkk: Ale ano, novináři právěže mají "kádrovat" a nedávat prostor například náckům a kolaborantům. Evidentně naprosto nechápete práci a poslání novinářů.
. .
"zejména nesmí jednostranně zvýhodňovat žádnou politickou stranu nebo hnutí, popřípadě jejich názory nebo názory jednotlivých skupin veřejnosti, a to s přihlédnutím k jejich reálnému postavení v politickém a společenském životě"
To je dobře, že jste to tam doplnil. Ve volbách 2021 získal Okamura 10%, Rajchl nekandidoval (v průzkumech má cca 1%), ANO získalo 27%, koalice SPOLU + PIR-STAN získala 43%, takže je v pořádku, že politici bývalé koalice byli v ČT častěji, na co si tedy stěžujete? Že vašim politickým favoritům bylo v ČT ubližováno? A nevymýšlíte si tak trochu?
2x
Dobrý den, doba po invazi "spřátelených" vojsk k nám roku 1968 se označuje jako normalizace a ta slova se k ní vztahují. Jde o sprosté útoky tehdejších médií na odpůrce okupace (většinou z řad umělců, spisovatelů, herců apod.), kteří nesouhlasili ani se soudruhem Husákem (hlavním normalizátorem), s jeho kumpány v KSČ a s komunistickým režimem "utahujícím šrouby" obecně. Zkrátka, byla to opravdu hnusná doba někdy označována i jako bezčasí. Zdravím!
P.S. Řada známých osobností se později v médiích omlouvala za své pomýlení, aby uživila rodinu a mohla dál pracovat.
Jistě, bene. Alternativa k omluvě starých hříchů je odpracovat si je. Jenomže v tom případě nemusí dotyčný mít prostředky ani na oděv pro svou ženu.
Bene, pokud jsem nepochopil to, že jste napsal, že se řada osobností omlouvala za své pomýlení, tak ujišťuji, že jsem to pochopil, a na to jsem vám napsal, že někteří pomýlení se nemuseli omlouvat, protože si to odpracovali. A takový je narativ a ten je pravdivý, nebo ne? Mimochodem, starších osob v rodině jsem se ptal, a bylo mi sděleno, že současný prezident byl kovaným komunistou. Měli pravdu nebo ne?
0x
To byste se musela zeptat autorky, co tímto obratem myslela.
Jako manželka disidenta pochopitelně byla terčem nenávistných útoků veřejných médií.
P.S.: V té době už štěkala i televize.
Dnes je to trochu jinak - i když v zásadě stejně. Veřejná média štěkají na ty, kdo mají názory odlišné od oficiálně schválených notiček. A ty dnes přicházejí z jiné strany, otočené o 180°.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.