Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skladování vajec - novinka v obchodech

Od: trtr
Dobrý den, určitě jste zaznamenali změnu ve způsobu prodeje, resp. skladování vajec v mnohých obchodech. Vajíčka již nejsou na chlaďáku, ale volně na ploše.
Nezdá vše mintonjaki dobrý tah. Vajec je málo, jsou drahá a takto jim ještě zkracují trvanlivost.
Lidl přišel o zákazníka.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

1x
nevsiml. vejce se v obchode kde nakupuju nejcasteji od jakteziv nanabizela z chadaku.
trtr
hodnocení

No Coop a Albert mě zachraňují, Kaufland to venku má věky a teď ten Lidl.
Tesco pravda nevím - tam vejce ani nehledám, většinou byla polská, fuj.

asd1
hodnocení

1x

Tady někdo objevil Ameriku *smich*

Mimo chlaďák to je běžně ve spoustě krámů už spousty let a není s tím problém. Doma je mám taky ve špajzu a ne v lednici, a zkažený nepotkávám. Děláš z komára velblouda.. Ovšem nikdo tě to nenutí kupovat, můžeš si klidně vzít ty z chlaďáku.

Ad polský zemědělství - tam kvalita je, ovšem pokud si čekej překupník objedná lacinou sr., tak mu dodaj lacinou sr. Podobně i z jiných zemí, a mimo jiné i od čaských výrobců. A ovce držkujou ale kupujou, tak se to těžko změní.

vili
hodnocení

1x
Vidíte, a já si zase myslím, že závada je na vaší straně.
Teplota při skladování vajec má totiž být do cca 18 stupňů, nejlépe v suchu a temnu, a víc než teplota vejci ublíží její časté změny. Takže v chladničce, kam budete chodit každých deset minut, chytnou akorát tak plíseň a nevydrží ani ty deklarované 4 týdny od snůšky.
Vejce v Lidlu nekupuji, máme domácí, a nevšiml jsem si, že by jim ublížilo skladování mimo lednici. Máme je normálně běžně ve špajzu a žijeme.
Být vámi, před veřejnou dehonestací čehokoliv je dobré zjistit si fakta. Ne, že bych chtěl adorovat supermarkety, ale vaše veřejná prezentace je hlavně vaše vizitka.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, prosím o překlad do češtiny této věty: "Nezdá vše mintonjaki dobrý tah". Děkuji a zdravím!

doplněno 03.02.26 11:09:

trtr - dík. Snad víte, že napsané si lze před odesláním textu přečíst a následně i případně opravit. Vejce v Lidlu nekupuji.

trtr
hodnocení

Nezdá se mi to jako dobrý tah. ;), ;) No automatické opravy, AI a výpadek dát dělá svoje. *hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]