Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Význam věty v angličtině:I made myself

Od: majkayela odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

jak by jste přeložili větu v angličtině: " I made myself look pregnant to stay safe."?

Přinutila jsem se, vypadat jako těhotná, abych zůstala v bezpečí? :o Popř., jestli platí ohledně tohoto spojení (make myself) nějaké pravidlo.

Předem děkuji za odpovědi :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ta věta se mi zdá divná. Kde jste to četla? Vypadá to tak, jakoby ji napsal člověk, který moc anglicky neumí a "štrikuje" ze slov, které zná. Já bych to napsala takto : I forced myself to look like pregnant, to protect myself.

luke237

Ta veta je naprosto spravne a rodily mluvci by ji bez problemu rekl.

Jak uz lidi psali, znamena to: Udelala jsem to tak, ze jsem vypadala, abych byla (zustala) v bezpeci.

praivo*
hodnocení

0x

Já bych to přeložil jednoduše: Kvůli svému bezpečí jsem si hrála na těhotnou.

hodnocení

0x

ahoj, je pravda, že "make somebody do something" znamená "donutit někoho něco udělat", ale v tomhle kontextu (sama sebe) to znamená něco jiného - udělat (nalíčit, obléknout apod.) se, abych vypadala jako těhotná a tím zůstala v bezpečí.

naihonn*
hodnocení

0x

Myslím, že jsem našel český výraz, který tam docela pasuje.

Zaonačila jsem to, abych vypadala těhotná a byla tak byla v bezpečí.

vtipné... *smich*

doplněno 08.10.13 20:49:

naihonn, to byla pochvala... :D, :-D

naihonn*

Pročpak? *frajer* Dneska už se dá zaonačovat cokoli. A většinou je to spíš smutné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]