Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Součet tří po sobě jdoucích čísel je 132

Od: karolok

Dobrý den,

omlouvám se , jestli někoho obtěžuji a otravuji , ale manželka mi vždycky něco podstrčí při luštěmí časopisu PŘEKVAPENÍ

Tak se ptám přes pradnu . Vynechte prosím hanlivé komentáře , pokud nechcete odpovídat.

Děkuji Karel.

39 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

0rion
hodnocení

5x

43 + 44 + 45 = 132

karolok
hodnocení

Děkuji, už to jdu předat.Odešleme , pokud vyhrajeme podělíme se.

karolok
hodnocení

Tak jste si udělali prču? Abych se už příště neptal? Měla to být sudá čísla.

No jo, ale v zadání není o sudých číslech půl slova...
0rion

Na vás pane karolok již raději nebudu reagovat, když ani nezvládnete přesně popsat zadání. Kdybyste napsal, že čísla musí být sudá, byl by samozřejmě výsledek jiný (42 + 44 + 46)

karolok
hodnocení

Ano , máte pravdu , veřejně jsem se zesměšnil . opsal jsem papírek , který neměl celou otázku . Důležitá byla ta sudá čísla. Omlouvám se všem , kdo to četli.

Otázka zněla "tři po sobě jdoucí čísla".

hodnocení

2x

Poděl to třemi a máš prostřední číslo.

km
nojo, jenze co dal :-D

138:3=46

45+46+47=138

a další podobně...

km
to byl vtip, pane milane, ale pro tazatele asi dobry, priste se nebude muset ptat :)
03.02.26 17:59

Pane km, *palec*

0rion

Mám pro vás lepší úlohu: součtem tří po sobě jdoucích čísel, pro které platí, že jejich číslice jsou liché a neopakují se (na levé straně rovnice nesmí být stejné číslice), získáme číslo 79

Ehm, znáte aspoň dvě po sobě jdoucí čísla, které mají všechny číslice liché? Já to zkoušel a furt se mi tam pletou i nějaké sudé ...

Orion: Tak tu 10 minut sčítám, odčítám a dělím a nic. Můžete potvrdit / upřesnit zadání? Skutečně je to tak, že se nesmí na levé straně opakovat žádná číslice? Tedy by to mělo vypadat např. 19+25+37=79? To je jen příklad, samozřejmě pro tato čísla to nevychází, jde o podmínku pro levou stranu.

O víkendu jsem se docela kamarádil s AI, tak jsem zkusil zadat i tenhle rébus a... Trvalo jí necelou sekundu, než mě poslala do patřičných mezí, tedy se slušně otázala, jestli správně chápe zadání.

A v tom mě to napadlo: S klapkama na očích tupě sčítáme přirozená čísla... Ne čísla celá...

Řešení při zachování všech podmínek, jak je chápu, je -5, 3, 81. Máte jiná čísla?

0rion

Napíšu ta kriteria ještě jinak, původní zadání je trochu matoucí:
Všechna čísla v rovnici se smí skládat pouze z lichých číslic.
Každá číslice se smí na levé straně rovnice vyskytovat pouze jednou.
Čísla musí jít po sobě, tedy následující číslo musí být větší než předchozí, ale zároveň nejmenší možné. Jedná se o po sobě jdoucí čísla nikoliv v přirozené číselné řadě, ale v řadě čísel, jejichž číslice splňují zadaná kritéria.
Čísla používejte pouze kladná.

petrme
05.02.26 09:49

1, 3, 75

0rion

1 + 3 + 75 není správný výsledek, nesplňuje zadání (po číslech 1 a 3 následuje číslo 5).

Zdravím,

9+13+57

a chvilku mi to trvalo.. :)

0rion
05.02.26 10:35

*palec*

k čemu je to dobré?

Přeji hezký den a sluníčko.

Na procvičení mozkových závitů.

05.02.26 10:49

Děkuji

petrme

@orion Pletete si pojmy číslo a číslice.

0rion

Ale nepletu.

hodnocení

1x

Vážený pane Karoloku,

nechci Vás urazit, ale Vy vůbec nevíte, která bije. To Překvapení raději odhlaste, Já jsem ho odhlásila po smrti svého muže, on tam taky rád luštil a pak po mně chtěl, ať posílám odpovědi, ale pro mě ale ty jejich soutěže byly jako pro pitomce. Připadalo mi to pod úroveň. Zvláště, pokud si neví rady Vaše paní, ani Vy. Proč to tedy kupujtete, když si s tím nedokážete poradit?

Pokud Vám manželka zase něco podstrčí, jak sám píšete, plácněte ji s tím po zadku a řekněte jí: Když sis to, milá Máňo /či jiné jméno/ sama koupila, tak si to laskavě i sama vylušti.

A budete mít pokoj. Jinak - v Překvapení jsou opravdu soutěže velice, velice lehounké, skoro jak pro žáky 1. stupně ZŠ. Na to stačí IQ tykve. Asi proto, aby měli hodně kupujících, kteří si příliš nevěří. Jaga.

0rion

Není důvod cokoli odhlašovat, mnozí z nás si ke čtení raději vezmou něco tištěného než čumět do mobilu. Postačí na ty soutěže nereagovat, stejně je šance na výhru malá. Ono tyhle soutěže (nejen) s číselnými hlavolamy stejně dnes nemají moc smysl, protože AI na googlu to vyřeší během pár sekund, takže na to může odpovědět každý kdo má PC nebo chytrý mobil, ani si nemusí namáhat hlavu. Respektive, smysl mají pro vydavatele, placené smsky mu přinesou dalších pár korunek do kasičky.

karolok
hodnocení

Ano kupujeme to už hodně dlouho a vyluštěné ajenky posíláme . Protiže s počítačem trovhu omím jen já , manželka mi to dává na papírku , hledám to buď v googlu nebo se ze

Ptám na. Poraďte . Fakt je ten , že za celých tak 10let , jsme jednou vyhráli 4000kč. A jednou balíček nivea.

Iq tykve , snad nemám , před 15 lety , když jsem byl ještě zaměstnán jsem měl 128. Ale stárnu a blbnu, alzhaimera mně ještě nezjistili . Třeba ho už mám.

Tak omluva, už to tam nebudu posílat do poradny. Abych se neztrapňoval! Paní jaga mě vždycky trefí a setře.

Pane Karoloku, nemyslela jsem to naprosto zle. Ale dělají z nás tak trochu pitomce. Potřebují co nejvíce výtisků prodat. Jako každý. Přiznám se, také jsme Překvapení odebírali, dokud žil můj muž. Já jsem vždycky tvrdila, že ty jejich slavné hádanky zvládne i cvičený orangutan. Proto, jakmile manžel zemřel, odhlásila jsem to. Vážně to nemělo cenu. A ty jejich rádoby vtipné články? Škloda mluvit, většinou se z toho vyklubala reklama. Na cokoliv, co si kdo zaplatil. Proto tyto komerční časopisy už ne. Nechci Vám to nějak podsouvat, ale časem na to jistě přijdete i sám. Jen záleží, jak dlouho to bude trvat. Hezký den - Jaga.

koch
hodnocení

0x
132/3-1
132/3+0
132/3 +1

karolok
hodnocení

Ano , máte pravdu , jsem dementní , dal jsem i špatné zadání . Odpověděl mi první ORION a to je špatně ,dál už jsem ty ospovědínečetl . Je to moje chyba , manželka mi to podstrčila na papírku neúplné zadání z časopisu a já to tam zadal . Omlouvám se všem kdo to četli . Už to tam dávat nebudu.

0rion

Dementní nejste, pouze je třeba vyžádat si od manželky přesné zadání a to sem napsat. Na nepřesné zadání získáte nepřesné výsledky.

km

0rion: on ho dal asi v novém dotazu, ale někdo ho asi smazal

0rion
hodnocení

0x

Tak zkusíme ještě jednu úlohu: jaké největší číslo získáme součtem libovolného počtu dvojciferných čísel s neopakujícími se číslicemi a stejným součtem číslic ve sčítaných číslech.

Vysvětlivky:
Neopakující se číslice = na levé straně rovnice nesmí být dvě stejné číslice.
Stejný součet číslic mají například čísla 15 a 24

06.02.26 16:28

360?

0rion

Výborně, to byl fofr *palec2*

Čísla jsou 2místná, číslic je 10, horní půlka použijeme na vyšší řády, dolní na nižší.
U sčítání nezáleží na tom, jak jsou spárované, tak pro stejné součty spárujeme 9 a 0 až 5 a 4 a máme tohle pravidlo z krku.

Součet 9..5 je 7*5 = 35 (prostřední krát počet). součet dolních obdobně 2*5=10

35*10 + 10= 360

(Jednotlivé kroky se dají podrobněji rozebrat, pokud by se nezdály očividné *smich*)

yarda1
hodnocení

0x

Za takovými na první pohled jednoduchými hádankami co se jejich řešení musí někam posílat bych tušil šmejdy. Získávají živé kontakty kam mohou posílat reklamy (když už nic horšího).

0rion

To co píšete nedává smysl, ten vydavatel nepotřebuje vaše tlf číslo. Dělá to čistě kvůli penězům za sms. Navíc nevyžádané volání a sms jsou už nějaký čas zakázány (i když ne každý to dodržuje).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]