Nejste přihlášen/a.
Tohle vlastně není ani otázka, jen mě to zaujalo.
Byl jsem po dlouhé době v kině. Film dobrý, i když asi ne každého nadchnul. Co mě ale zaujalo bylo, že část diváků po konci filmu tleskala. Proč? Komu byl potlesk určen? Potlesk v divadle, nebo na koncertě je samozřejmost, je to v podstatě poděkování umělcům za výkon. Ale v kině? Příslušní herci ho určitě neocení. Že by patřil promítači ve zvukově izolované kabině (pokud tam v tu dobu vůbec je)? Ostaním divákům, že vydrželi až do konce? Nebo snad uvaděčkám, které v tu chvíli otevírají dveře sálu? ![]()
Asi všichni v sále vypnuli před promítáním mobily. To je v pořádku. Co ale velku část obecenstva nutí své mobily zapínat v okamžiku, kdy se na plátně objeví první závěrčné tytulky? To nedokáží bez mobilů vydržet ani těch pár minut? ![]()
Ten potlesk v kině jistě netrvá nijak dlouho.
Vyjádření osobní spokojenosti ze zhlédnutého filmu. I když potlesk nedosáhne k tvůrcům filmů, je to určitá automatická ventilace endorfinů, které shlédnutí vyvolalo. Endorfin je hormon štěstí a je vidět, že mnohé diváky zážitek zasáhl na správném místě. Zřejmě jak tvůrci plánovali.
Potlesk je určitý předěl z fantaskního zážitku, který člověk prožíval a uvolní určité fyzické napětí. A pak vzhůru do běžného života.
Někteří lidé jsou citlivější na vnější podněty. A je to dobře když nás životem provází láska, štěstí, vstřícnost, objetí a nebát se projevit své city, byť na veřejnosti.
Já teda v kině nebyl tak dávno, že v té době ještě nebyl ani popkorn ani mobily (teda asi úplně naposledy už mobilizace začínala a stavěly se první multiplexy, bylo to ale něco vzdáleného). Ale to vstávání v době kdy se objevily první titulky a prázdné kino ještě když titulky běžely (nechápal jsem, kam všichni tak pospíchají), to bylo i dřív. Jen bez těch mobilů. Jo a taky nějaké ty opičky (paroháče a jiné stíny) v titulkách, to byl skoro folklór. Samozřejmě to šlo dělat jen z posledních řad, kde mohli do toho světla zasáhnout.
Potlesk by mi přišel opravdu nesmyslný.
Dobrý den, ten potlesk si vysvětluji jako budíček pro diváky, které film uspal
. Zdravím!
P.S. Jinak souhlasím, že je to stejně hloupé, jako tleskat v letadle po šťastném přistání, kdy to jednak piloti zřejmě neslyší a také není jisté, jestli např. požár stroje nevypukne až po přistání (a ve vlaku se strojvůdci taky netleská).
Napadá mě, že když by se to hnalo do extrému, měl bych tleskat třeba řidiči tramvaje, že mě dovezl až na konečnou. ![]()
Kdyz ve filmu shlednes vtipnou scenu, ktere se od srdce zasmejes, proc to delas? Scenarista, co tu srandu napsal, Te take prece nevidi, tak neni duvod se rehtat, az se za bricho popadat.
Neni ten potlesk tedy ze stejneho soudku?
Nejde proste o jeden ze zpusobu vyjadreni emoci? Ne pro nekoho, ale pro sebe. A zaroven pro vsechny, kteri s Tebou ten zazitek sdili?
Uvolneni endorfinu, jak pise prostromek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.