Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Americký velvyslanec - Americké velvyslanectví v Praze

Od: klukzprahy
Proč česká veřejnost má neustálý negativní postoj k americkému velvyslanci a k americkému velvyslanectví v Praze?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

1x
Amerika se už dávno nechová jako "vzor", už vůbec nelze hovořit o zemi zaslíbené.
mll

Zažil jsem lidi, co stihli stáže ve Svazu i ve Státech. (Já se bohužel trefil do doby, kdy se na zkušenou nejezdilo a tak jsem nebyl ani ve Státech natož ve Svazu, který tou dobou už teda neplatil za vzor, ale ještě byl braný jako normální země a ne válečný štváč. Nevyšla ani stáž do blbého Německa nebo Slovinska.) A vyprávěli, jak byli rozčarovaní, že je to prakticky úplně stejné, že oba tyto národy se chovají jako by jim patřil svět (a údajně stejné je to i v Japonsku a Číně).

hodnocení

1x

Jak jste přišel na to, že "... česká veřejnost má neustálý negativní postoj k americkému velvyslanci a k americkému velvyslanectví v Praze?"

Nic takového nepozoruji. Naopak je tomu u ruského velvyslanectví.

mll
hodnocení

0x

Já myslím, že naprosté většině veřejnosti je to úplně jedno.

Ale kdo kolem těch budov chodí a vidí tam paňáky se samopaly, tak asi nemůže mít nijak zvlášť pozitivní postoj. Stejně jako k budově Svobodné evropy v bývalém federálu (dnes součást národního muzea, ale dlouhou dobu tam pobíhali chlapi se samopalama a obtěžovali kolemjdoucí, co tam náhodou zabloudili).

pravic
hodnocení

0x

O tom nic nevím. Naopak, naše země měla na velvyslance obecně štěstí, ať už byl u moci slon nebo osel.

fram
hodnocení

0x

USA poslední roky (dva - pět?) na financování vyslanectví šetří. Navenek to vyznívá vůči ČR proti dřívějšku negativně - i s velvyslancem.

Taky za Bidena nebyl v ČR velvyslanec, ale chargée daffaires .. už si nepamatuji na jméno té paní, ale byla to kariérní diplomatka, na rozdíl od velvyslanců, kteří si dostatečnou finanční podporou aktuálního prezidenta USA pozici velvyslance předplatí.

---

P.S. Za d (d’affaires) je apostrof, která Poradna neumí zobrazit. Chargée je ženský rod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]