Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Početní kviz

Od: karolok

5 = 5 A

12+5 = 17 B

12+5 x 2 =? C

hledáme správnou odpověď , je to Překvapení č.4/2029

další otázky jsou:

světadíl je : arktida A

antarltida B

obě polární oblasti C

které souhvězdí kraluje zimní noční obloze na naší polokouli?

labuť A

orion B

jižní kříž C?

ODPOVĚDĚL JSEM B, C, B A NĚKDE JE CHYBA?

děkuji KarelI

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Rozhodně obě polární oblasti nejsou světadíl. Třeba na severu je oceán.
A nějak mě na první dobrou nesepnulo oč vlastně jde v té první části.
Orion je opravdu velmi výrazné zimní souhvězdí severní polokoule.

karolok
hodnocení

V té první otázce je odpověď C , 34? tak to mám zpřeházené? 1. kontinent , nebo světadíl - napsal jsem antarktidu?

dále 2. ta početní c = 34? a odpověď 3. je které souhvězdí kraluje noční zomníobloze na naši plokouli?

Napsal jsem orion?

Ta početní není rozhodně 34.

@jenyk, přesně tak, ale to je učivo základky ...

karolok
hodnocení

Tak 17x2 není 34?

To sice je, ale 12+5 x 2 rozhodně 34 není :-P

12+5x2=něco=12+(5x2) ale ty závorky tam jsem tam dal já na ukázku, jinak tam jsou zcela zbytečně, počítá se to zcela stejně ať se závorkou, či bez ní.

Násobení má přednost před sčítáním. Ale to vás na škole zcela jistě už učili, ne?

karolok
hodnocení

Tak jsem za blbce , je mi 73 let.už jsem to asi vypařil z hlavy . třeba mám už demenci? tak kolik to je prosím , když už jsem se veřejně zeptal a odesílám to mobilem. 22?

0rion

Použijte google ne?

12 + 5 x 2 = 22

Antarktida

Orion

Jak psal jenyk.

12 + 5 x 2 násobení má přednost před sčítáním, tak si tam napíšeme závorky, aby to bylo líp vidět

12 + ( 5 x 2 ) a nejdřiv spočítáme obsah té závorky 5 x 2 je 10

12 + 10 už je jednoduché, to je 22 a taky požadovaný výsledek.

.

Typicky se to používá při nákupech v sámošce, kdy člověk koupí chleba za 30 a 5 housek po 4 korunách a 2 rohlíky po 3 korunách. (Nebijte mě, když jsou ceny jinde, je to jen početní přiklad)

Tak se to zapíše jako 30 + 5 x 4 + 2 x 3 a spočítá jako 30 + 20 + 6 a vyjde 56, což taky vyleze z pokladny.

24.01.26 11:01

karolok
hodnocení

Ano to také používám , ale ten početní úkol mi asi nevyřeší , nebo ANO? . Tak jsem odeslal tři odpovědi všechny tři jsou B a je to zase špatně , tak už nevím , kde je chyba? Jedna SMS 9 Kč a nic.Už to nebudu řešit a omlouvám se , že jsem to sem na portál PORADTE dával.

hodnocení

0x

Ta první otázka ohledně matematiky je taková divná, neúplná. Měl jste pro nás napsat celé zadání. Proč by mělo být podle Vás správně u prvního kvízu B?

Mě to nedává smysl. Něco jiného je výpočet, ale na co máte podle Překvapení vlastně odpovědět?

-------------------------------

Pokud jste měl poslat nějaký výsledek SMS, tak smysl by mělo 22 - B - B. Proč by tam mělo být na prvním místě to Vaše B, to nevíme!

=============================================================================================

V druhé a třetí části je správně B a B.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]