Nejste přihlášen/a.
5 = 5 A
12+5 = 17 B
12+5 x 2 =? C
hledáme správnou odpověď , je to Překvapení č.4/2029
další otázky jsou:
světadíl je : arktida A
antarltida B
obě polární oblasti C
které souhvězdí kraluje zimní noční obloze na naší polokouli?
labuť A
orion B
jižní kříž C?
ODPOVĚDĚL JSEM B, C, B A NĚKDE JE CHYBA?
děkuji KarelI
V té první otázce je odpověď C , 34? tak to mám zpřeházené? 1. kontinent , nebo světadíl - napsal jsem antarktidu?
dále 2. ta početní c = 34? a odpověď 3. je které souhvězdí kraluje noční zomníobloze na naši plokouli?
Napsal jsem orion?
Tak jsem za blbce , je mi 73 let.už jsem to asi vypařil z hlavy . třeba mám už demenci? tak kolik to je prosím , když už jsem se veřejně zeptal a odesílám to mobilem. 22?
Jak psal jenyk.
12 + 5 x 2 násobení má přednost před sčítáním, tak si tam napíšeme závorky, aby to bylo líp vidět
12 + ( 5 x 2 ) a nejdřiv spočítáme obsah té závorky 5 x 2 je 10
12 + 10 už je jednoduché, to je 22 a taky požadovaný výsledek.
.
Typicky se to používá při nákupech v sámošce, kdy člověk koupí chleba za 30 a 5 housek po 4 korunách a 2 rohlíky po 3 korunách. (Nebijte mě, když jsou ceny jinde, je to jen početní přiklad)
Tak se to zapíše jako 30 + 5 x 4 + 2 x 3 a spočítá jako 30 + 20 + 6 a vyjde 56, což taky vyleze z pokladny.
0x
Ta první otázka ohledně matematiky je taková divná, neúplná. Měl jste pro nás napsat celé zadání. Proč by mělo být podle Vás správně u prvního kvízu B?
Mě to nedává smysl. Něco jiného je výpočet, ale na co máte podle Překvapení vlastně odpovědět?
-------------------------------
Pokud jste měl poslat nějaký výsledek SMS, tak smysl by mělo 22 - B - B. Proč by tam mělo být na prvním místě to Vaše B, to nevíme!
=============================================================================================
V druhé a třetí části je správně B a B.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.