Nejste přihlášen/a.
V článcích se často argumemtuje, že pro chodce bude užitečné vidět, že řidič auta, které se blíží k přechodu, šlape na brzdy. Mně to tedy přijde naopak nebezpečné, chodec má čekat na oční kontakt, výrazné zpomalení a třeba i gesto, že může přejít. Obávám se, že tohleto zelené světýlko vepředu je blbost a bude to stát lidské životy, pokud to někteří chodci pochopí tak, že zelená na předku auta = můžu jít. A oni to tak pochopí, zvlášť když je to zelená barva. Přitom řidič může lehce přibrzdit z mnoha jiných důvodů, i když chodce "pustit"nechtěl, nebo ho třeba ani nezaregistroval.
Když k tomu ještě přidám to, že nám zakázali používat probliknutí ke komunikaci (třeba právě k puštění chodce, já na to kašlu a blikám dál), tak mi to obojí přijde jako, no slušně řečeno kontraproduktivní.
Mnoho dnešních řidičů nepoužívá blinkr, když jim to předpis nařizuje, nebudou používat ani ručně spínané světýlko.
přeji klidný a úspěšný víkend.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.