Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahlašujete nevyžádané hovory?

Od: trtr
Zdravím, nahlašujete nevyžádané hovory, tzv. Cold Call volání? Nebo máte jinou metodu, jak s těmito šmejdy zatočit?
Štve mě, že tito lidé jen člověka obtěžují, starší kolikrát i Oberoi a navíc mění standardy ve volání -> člověk je imunní vůči neznámým číslům (toto může být fatální)!

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Oni: dobrý den, my vám chceme nabídnout

Já (skáču do řeči): dobrý den, ale nedřív potřebuju vaše fakturační údaje, abych vám mohl vystavit fakturu

Oni: ale my vám jen chceme nabídnout

Já (skáču do řeči): já jsem ochotný si to poslechnout, když si to zaplatíte, ale můj čas není zdarma, váš je? Když tak bych potřeboval porýt zahradu ...

Oni - v půlce mi to zavěsí a už se neozvou

(a na webu mám ceník, dle kterého účtuju za každou započatou hodinu ...)

trtr
13.01.26 11:57
hodnocení

TOP, :-D*palec*

vj

Tímto hovorem jste strávil asi půl minuty. Další čas zabralo psaní tohoto textu. Poradím vám zdarma postup, který zabere jen 3 vteřiny:

Oni: dobrý den, my vám chceme nabídnout...
Já: beze slova típnu
S největší pravděpodobností vás vyřadí z databáze i bez žádosti.

Řekl bych, že psaní textů nám zabralo asi tak stejně času, ale můj je zajímavější :)

Dokud jsem típal, zkoušeli to znovu a znovu. Když jsem chtěl zaplatit, dostal jsem se na černou listinu a už to znovu nezkoušeli :)

mll
hodnocení

3x

Je otázka, kam to nahlašovat, jestli na Lampárnu nebo na jinou instituci.

Zase tolik těch telefonátů neni, abych to musel nějak řešit. Takže jen přidám na BL (to je celkem zbytečná práce, oni mají další milion čísel, ale co kdyby) a dál neřešim.

Nemůžu si moc dovolit nebrat neznámá čísla.

Prostě slušně odmítnu, většinou to ukončí.

hodnocení

2x

Pokud nejde o zahraniční číslo, beru všechny hovory. Šmejdi (podvodníci) zatím nevolali. Nevyžádané nabídky obvykle slušně ukončí hovor jedna či druhá strana (nezlobím se na ně, je to práce a někdo ji dělat musí). Následně putuje číslo na black-list (pro jistotu).

indu

"je to práce a někdo ji dělat musí)." Opravdu ji dělat musí? Kdo nebo co jim nařizuje aby to dělali?

Mám takový pocit, že jim to naše zákony zakazují (což se občas snaží obcházet nějakými jinými formulacemi, ačkoli úmysl obtěžovat spamem je pořád ten samý)

indu

Jestli to nějaké zákony zakazují to nevím, ale i kdyby tak co je to platné když jim za to nehrozí nějaký postíh.

hodnocení

0x

Já nemám žádný problém s příchozím hovorem.

Nevím tedy, o čem píšete.

km
hodnocení

0x
ne, nemam na to cas/energii/naladu. ale stve me to, to jo.

hodnocení

0x

Dříve takové volání bylo, ale v posledním 1-2 roce již ustalo. Všem říkám, že jsem důchodce a nic nekupuji, nic nepotřebuji, ať si mě vymažou z databáze.

Sice se stalo, že volala někdy stejná firma, ale jiný pracovník, tak jsem mu to jenom zopakovala, že jsem jednou žádala o výmaz. Zdá se, že to zafungovalo.

hovor
hodnocení

0x
Nenahlasuju, ani nevim kam. Tolik jich není, polozit to muzu vzdy. Jednou za mesic mne prozvoni nejaky automat se slovenskym cislem, pet sedm telefonu za sebou a pokazde s jinym cislem, tak to uz ani neberu a jen vypnu zvoneni pokud jsem u toho a ani nema smysl to blokovat v mobilu, cisla jsou pokazde jina.

bear
hodnocení

0x

Nevyžádané hovory pravidelně dávám na weby kdomivolal, atd...

I mě to totiž několikrát pomohlo, když jsem si číslo nejprve našel na těchto webech.

hodnocení

0x

Neberu to, tedy beru, když mám zprávu že mi bude něco , dříve objednané, doručeno (ppl, balíkovna...) Tyto nevyžádané se již hezkou dobu nevyskytli.

mll

Je blbý pokud zavolaji právě když čekáte nějaký jiný telefonát.

Když to tak vezmu, tak už dlouho jsem takový hovor neměl, jinak to bývalo v průměru tak 2x do roka.

Blbý ale je, když se někomu nemůžete dovolat, protože nebere neznámá čísla (přestože si dal inzerát na seznamu). A to jsem mu ještě předem psal, že budu volat z čísla 234567890 nebo 654987321 (on odepsal že to bere na vědomí) právě abych této situaci předešel (tehdy bylo těch otrapů nějak hodně), a přesto jsem se dovolal až na poněkolikáté.

indu
hodnocení

0x

A kde by se to mělo nahlášovat? I kdyby se to někde nahlásilo tak stejně se tím nikdo nebude zabývat a nic se na těch nevyžádaných hovorech nezmění.

Na Český telekomunikační úřad... ctu.gov.cz/...

;)

indu

A co s takovými nahlášenými nevyžádanými hovory ČTÚ uděla? Dá se předpokládat, že asi vůbec nic a ani se tím nebudou zabývat. Pokud vyjímečně ano tak s výsledkem, že nevýžádaný hovor se nepovedlo prokázat. Ti šmejdi telefonují z různých tel. čísel a asi se ani nepředstavují pod skutečným vlastním jménem a příjmením.

mll

Já to spíš myslel právě tak, že to nemá cenu, protože se tím nikdo zabývat nebude (a pokud ano, tak stejně nic nedohledá). Proto jsem třeba myslel, jestli nemá tazatel na mysli stránky typu "kdo volá" kde to aspoň pomůže ostatním usoudit že to je číslo nějakého šmejda. Protože právě nahlášení na ČTÚ mi přijde stejně produktivní jako nahlášení na nějakou jinou lampárnu.

Ale tak pokud někdo nemá nic lepšího na práci, může se takovými věcmi bavit.

indu

mll: Pokud ti volá nějaké neznámé tel. číslo tak asi většinou není čas zjišťovat co je to za číslo na stránkách typu "kdo volá". Volající asi nebude čekat na to až si volaný někde ověří jeho tel. číslo. Navíc ne vždy se to tel. číslo dá na těch stránkách typu "kdo volá" dohledat.

trtr
hodnocení

Zdravím a děkuji za reakce, black list bude tučný:790 311 309 volalo už 4x. *cert*
bear

kdomivolal.eu/...

vyhledatcislo.cz/...

četnost zatím minimální. Nevolal třeba přepravce PPL, DPD, DHL,... pošta,... rozvot jídla?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]