Ahoj.Jen malá debata o něčem, co není až tak důležité,ale přesto k zamyšlení a otázce..Já osobně jsem srandista a vtipálek,kterému " není nic svaté" ..ale! Již delší dobu si můj nový šéf, kterým je mi od září 2025..komolí na různé způsoby mé příjmení a má z toho ohromnou prču..Několikrát jsem mu naznačil, jak se to správně píše a čte..Konečně si mne nedávno opravil v telefonu..Ale přesto se stále baví komolením mého příjmení..Už mne to celkem vytáčí a naznačuji mu,ať s tím konečně přestane..Bohužel nepřestává..a vždy se náramně baví..Jinak máme "kamarádské" vztahy a tykáme si se šéfem...Jak ale tohle řešit, když mu to nestačí říct normálně?
To buďte jenom rád, ze máte se šéfem kamarádský vztah. Určitě máte oba dva smysl pro humor. To komolení příjmení by vás mělo štvát, kdybyste kamarádi nebyli.
Přesně tak. Pan šéf je asi trochu infantilní, tak bych ho v tom nechal, když mu to dělá dobře. Třeba ho tím povzbuzujete, že dáváte najevo nelibost. Když to začnete zcela ignorovat, tak s tím třeba časem přestane, protože to už pak nebude taková legrace.
Záleží na vztahu obou lidí - a ten je dobrý. Takže to není ze zlého úmyslu, poškodit, naštvat, ublížit...Ale, jak se říká - Opakovaný vtip přestává být vtipem. Asi bych mu důrazně řekla, že už to stačilo. V jednom zaměstnání mě šéf občas volával: "Missis Green, šla sem!" Protože jsme spolu jinak vycházeli v dobrém, nevadilo mi to.
Kdysi před mnoha lety se u nás nadřízenému /Kubánek/ začalo říkat Škubánek. Až se to stalo běžným.
Záleží na tom, k čemu to příjmení svádí. Žil, byl, pan Neuschl. A všichni mu "po německu" říkali Nojšl. Bez snahy ublížit. Dalo mu vždycky dost vysvětlování, že je opravdu po česku NEUSCHL. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.