Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žlutý půlený hrách - komu jde rozvařit?

Od: dom® odpovědí: 1 změna:

žlutý půlený hrách - jakto že už NEjde rozvařit?

Dříve to šlo a již několikátý rok to nejde: rozvářím už kolikátý den -ale půlky jsou stále tvrdý a voda čirá.

Děkuji předem

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To je starý hrách. Možná že i několika letý z kdoví odkud, z jakých rezerv. Jinak nezměkne ani v papiňáku! Rozmixovat leda.

//Nebo to může být nějaká nově vyšlechtěná odrůda, nebo třeba i něčím, nějakým herbicidem/chemií ošetřena? Ale to jenom spekuluji.//

V kovbojkách jsem viděla mnohdy, jak si v kotlíku vaří k večeři fazole, a k tomu opékali slaninu. Vždycky jsem si říkala, jak to mohou uvařit. Luštěniny se přece 1 den namáčejí a pak dost dlouho vaří.

Do té doby, než jsem si vypěstovala svoje bílé, barevné fazole i hrách na zahradě.

Celý rok bylo lehké s nimi vařit. Byly za chvilku měkké.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]