Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak moc je vaše silná důvěra v lidskou společnost?

Od: pravic odpovědí: 8 změna:

Jak moc věříte lidem? A vyplatí se dnes dvojnásob lidem nevěřit? Jak to vidíte v dnešní postmoderní liberální době?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, moje je (asi naivně) bezmezná, resp. mezí nelze dohlédnout, protože se neustále posouvají k nekonečnu . Lidstvo hloupne/blbne, ale nezahyne. Zdravím!

P.S. citát: "Proti lidstvu nic nemám, ale lidi mě neskutečně se*ou." .

hodnocení

1x

Ve společnost velmi nízká kvůli pokračujícímu odklonu od vědeckého poznání k populismu. Moje jediná naděje je že se problémy třeba ohledně odmítání očkování projeví dřív a silně v americe než stihnou pořádně dojít k nám.

>A vyplatí se dnes dvojnásob lidem nevěřit?
Ne, víc než kdy dřív je potřeba budovat komunitu a to nejen rodinou ale i se sousedy a okolím. Lidé se dostaly tam kde jsou tím že spolupracovaly. Věci se ještě hodně zhorší než se zlepší. Silná komunita, solidarita a dobré vztahy jsou nejlepší způsob jak špatné období přečkat a nebýt závislý na státních institucích. Toxický individualismus je to co nás sem dostalo

pravic
hodnocení

Je také dobré si říct, že i věda svým tlakem na univerzální pravdu může být spouštěčem negativních jevů. Dneska se věda často zaměňuje za dogma. Upozadňuje duchovní a morální aspekty ve společnosti.

Ano, na spoustu lidí působí dost negativně, když jim jejich smyšlenky někdo prokazatelně vyvrátí :)

fik
hodnocení

1x
Nevěřím těm, co napíšou "postmoderní liberální doba". To budou nějací idioti, co chtějí jenom vyvolat flame.
Se všemi ostatními se vždycky dá nějak domluvit. Důvěra následuje až po nějaké zkušenosti.
pravic
hodnocení

Jsem-li pro vás idiot, nic s tím nenadělám.

honzas11
Ty jsi též takový flame. Úplný Vlasta Plamínek.

hodnocení

0x

Lidská společnost to, přes veškeré problémy, vydržela spoustu tisíc let a z jeskyní a polozvířecího stavu to dotáhla až do dnešního stavu. Nevidím jediný důvod, proč by to neměla, víceméně úspěšně, táhnout i dál.

Je spousta lidí, kterým nevěřím, ale společnost jako celek funguje výrazně líp, než vybraní defektní jedinci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]