Nejste přihlášen/a.
Jak moc věříte lidem? A vyplatí se dnes dvojnásob lidem nevěřit? Jak to vidíte v dnešní postmoderní liberální době?
Dobrý den, moje je (asi naivně) bezmezná, resp. mezí nelze dohlédnout, protože se neustále posouvají k nekonečnu
. Lidstvo hloupne/blbne, ale nezahyne. Zdravím!
P.S. citát: "Proti lidstvu nic nemám, ale lidi mě neskutečně se*ou."
.
Ve společnost velmi nízká kvůli pokračujícímu odklonu od vědeckého poznání k populismu. Moje jediná naděje je že se problémy třeba ohledně odmítání očkování projeví dřív a silně v americe než stihnou pořádně dojít k nám.
>A vyplatí se dnes dvojnásob lidem nevěřit?
Ne, víc než kdy dřív je potřeba budovat komunitu a to nejen rodinou ale i se sousedy a okolím. Lidé se dostaly tam kde jsou tím že spolupracovaly. Věci se ještě hodně zhorší než se zlepší. Silná komunita, solidarita a dobré vztahy jsou nejlepší způsob jak špatné období přečkat a nebýt závislý na státních institucích. Toxický individualismus je to co nás sem dostalo
Je také dobré si říct, že i věda svým tlakem na univerzální pravdu může být spouštěčem negativních jevů. Dneska se věda často zaměňuje za dogma. Upozadňuje duchovní a morální aspekty ve společnosti.
Lidská společnost to, přes veškeré problémy, vydržela spoustu tisíc let a z jeskyní a polozvířecího stavu to dotáhla až do dnešního stavu. Nevidím jediný důvod, proč by to neměla, víceméně úspěšně, táhnout i dál.
Je spousta lidí, kterým nevěřím, ale společnost jako celek funguje výrazně líp, než vybraní defektní jedinci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.