Nejste přihlášen/a.
1x
Zlato má svou hodnotu...
A jaka ta hodnota to presne podle Tebe je? Kde se vzala?
Bitcoin ma uplne stejny typ hodnoty.
Přísně vzato má axus pravdu, pokud klesne důvěra ve zlato, začne jeho cena klesat. Tohle platí o vícero věcech, ovšem u zlata je to velmi nepravděpodobné, na rozdíl třeba od bitcoinu.
0x
BTC je trendy a spekulace, nicméně pravděpodobně dále poroste. Ovšem ty propady, nevím nevím. Na mě poněkud vyšší. Vše mám zatím ve firmách, kterým věřím obecně více. Do jiných kryptoměn bych moc nešel, dají se s nimi dělat výborné podvody. Což mj. využívá v současné době hodně influencerů (vytvoří si svoji kryptoměnu, svým milionům sledujících nabuňká jak ta poroste zatímco ji má nakoupenou za minimální cenu, nákupem sledujícími se cena zvýší, když ostatní sledující vidí jak cena roste tak nakupují taky a ti původní ještě o to více, v té chvíli ji influencer prodá a efektivně tak sledující okrade klidně i o desítky milionů USD).
Ty propady u btc budou vysoké ještě dlouho, což je ale výhoda pro nákupy, protože velké nárůsty pak následují. Az bude btc stabilní jako zlato, tak bude stejne k prdu jako je dnes zlato :/ buďme rádi za tu volatilitu. A presne - ostatni kryptomeny se daji povazovat za herní losy, zbytecne investice bez jistoty.
0x
To jste napsal přesně, lidé věří, že bitcoin poroste, čili celá tahle sranda je odvislá jen na dojmech lidí, na ničem reálném. Až tahle bublina splaskne, spadne to celé na hubu a někteří budou skákat z mostu. Ovšem pro odvážlivce je asi zatím stále šance na tom vydělat.
Tehle vašich bublin už bylo dost, první byla na 100$
důležité je, ze když ta bublinka praskne, Pak se vytvoří další větší bublina,, a další,, a další.. ![]()
Infantilni: Mě se vždycky líbí na netu videa různých investičních guru, kdy ve screenshotu je "2026 to přijde. Obrovský pád". Jenomže před rokem to bylo "2025 párty končí, následuje pokles". A předtím to bylo zase "Proč v roce 2024 všechny burzy zkrachují" a podobně bychom mohli pokračovat..takové pěkné clickbaity![]()
0x
Cena bitcoinu i všech ostatních kryptoměn bude pomalu ale jistě klesat. Vrchol byl letos v říjnu a už se nikdy nevrátí.
Ten graf byste měli otočit vzhůru nohama a čísla přehodit, protože za Pár let bude $120000 minimum, od kterého se odrazí ještě výš. V roce 2030 bude hodnota určitě větší, než 200000..
0x
Podívejte. Kdyz jsem zacal investovat vubec do něčeho, bitcoin stal par set dolarů. Mel jsem velké portfolio hlavne akcii. Postupem času jsem začal btc kupovat v malých částkách oproti akciím, jen jako zkoušku. No nyní jsem v bodu, kdy všechny akcie jsem odprodal už dávno do bitcoinu. Mam vlastně už jen bitcoin, protože mě k tomu jeho růst zkrátka donutil a věřím jen v btc, mam v něm větší důvěru než ve známé firmě Apple nebo Tesla. S tímto stylem jsem i zjišťoval, co to btc vůbec je, no světe div se, přišel jsem na to, že hodnota btc je principiálně stejne tvořena, jako u všeho ostatního, nedá se v něm podvádět, nemusim vlastnit doma cihly a jsem výhradním majitelem, bitcoin jen tak nezmizí a neklesne na nulu. I jeho zákaz by spíše posílil jeho hodnotu, ale vime, ze zakázat nejde. Nejde zrušit, to by se museli shodnout všichni. Vemte si, kdyz se ma v BtC protokolu něco změnit, musí to odsouhlasit těžaři. Je to prava demokracie. Zlato je pro mě zbytečnost, neroste tolik, abych si jej vážil natolik, jako je obecne a dlouhodbe protlačováno. V btc mam dávno naspořeno na důchod, pro deti, a uz jsem platil i rekonstrukci baraku atd, zkrátka staci spořit do btc. Zjistěte si něco o tom, než budete rikat, ze je to jen číslo. Co je zlato? Zlato je jen žlutý šutr, zkratka tomu nekdo dá na zaklade něčeho hodnotu a je uplne jedno, jestli to je cislo nebo cihla, no ne? To je lidská blbost, ale ta jen tak nevymizí
A krach btc není možny, respektive je, ale to je větší pravděpodobnost výskyt mimozemšťanů. A vypnout elektřinu, internet? Dopředu vám odpovím, že v takovém případě vás opravdu nebudou zajímat investice. Ale zbraně, voda a jídlo.
Historie vám zatím dává za pravdu, ale sázet vše na jediné, vysoce volatilní aktivum, odporuje základním pravidlům zachování bohatství. Asi jste si vybudoval extrémní psychickou odolnost, když vás nerozhodí ani propady o 80 - 90 procent. Neznepokojuje vás příchod kvantových počítačů, které prolomí šifru, nebo digitální euro a dolar?
Za me neodporuje. Protoze bitcoin neni digitální euro, ktere bude ovládat například nejaka centrální banka. Bitcoin ovládá miliony lidí. Digitální euro vám někdo může na základě sociálního kreditu zakázat, bitcoin nikoliv. Bitcoin ma v základu funkci opravdových peněz, ačkoliv zatím (pro mě dobre) ted funguje spis jako digitální zlato. Kvantových počítačů se nebojím, to Bitcoin neohrozí, protože protokol se přizpůsobí hrozbě. A mimo to bude těžba efektivnější a méně náročná na energie (díky kvantovým počítačům). A velké propady? No, když vložíte peníze do akcií, zlata, čehokoliv a necháte je tam 4 roky, tak uvidíte mírné zvyšování. Zatímco u btc je to brutus. Takze ne, neobchoduji, pouze držím a občas využiji na potřebné věci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.