Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je tohle za tel. číslo?

Od: tatytata
Dobý den, volalo mi +0420799995, nemáte tucha co to je? Nezvedl jsem to.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

indu
hodnocení

2x

To číslo mi připadá být nějaké divné. Česká mezinárodní předvolba je +420 nebo 00420 a ne +0420 a běžné tel. čísla mají v česku kromě mezinárodní předvolby 9 čísel. Může to být cokoliv, ale připadá mi to na asi nějaký nevyžádaný nebo podvodný hovor a proto je asi dobře, že jsi to nezvedl. Ono pro někoho kdo to umí a ví jak na to není problém telefonovat tak aby se volanému zobrazilo jakékoliv třeba i nesmyslné tel. číslo což obvykle využívají podvodníci. Doporučuji se tím příliš nezabývat, protože co a od koho je to tel. číslo asi velmi těžko nebo spíše vůbec nezjistíš.

centrala
hodnocení

1x
Nejake asi falesne cislo (muze byt i ze vam volal nekdo znamy ze zahranici a cislo se spravne nepreneslo, ale to je zrejme malo pravdepodobne).
Priste zvednout, poslechnout a dale podle situace, pokracovat v konverzaci, nebo polozit/zablokovat

hodnocení

0x

Podívejte se v telefonu na výpis volání = zmeškané = a zkontrolujte číslo, jestli jste jej zapsal do dotazu správně.

tatytata
hodnocení

Samozřejmě, že je číslo zkopírováno a vloženo správně. Jinak bych se na něj neptal. Je podivné, i AI mlčí, proto se ptám. Rada zvednout, poslechnout, se může těžce nevyplatit. Nepotřebuji být ověřeným aktivním číslem pro néjakou farmu botů, nebo prodejním artiklem na nějakém spam listu...
pecenkav

Docela by mě zajímalo, jak se zvednutí neznámého čísla můře těžce nevyplatit, pokud na něj nebudu volat zpátky, přece to zvednu, vyslechnu si co chce, pošlu ho eventuelně do prdele a zavěsím.

Poradila jsem pouze s překontrolováním čísla. Nikdo nejsme neomylní.

Neradím, abyste volání přijal, nebo volal. Můžete přece zablokovat.

indu

pecenkav: "Docela by mě zajímalo, jak se zvednutí neznámého čísla můře těžce nevyplatit," Kdysi jsem někde asi v televizi slyšel nebo někde četl (už si přesně nepamatuji), že existuji nějaké finty kdy při zvednutí hovoru to člověka přesměruje na nějaké draze placené tel. číslo někde v jižní Americe nebo Asií a člověk se pak nestačí divit jak velký účet mu pak příjde k zaplacení.

lilu
Indu - coz je samozrejme hloupost. Pravda je v tom, ze zvednutim se muze dostat do nejake databaze aktivnich cisel, ale to nepovazuji za velke riziko. Je fakt, ze po telefonu mi uz nabizeli kde co a i tyhle volani/prozvoneni jsem mel v ruznych vlnach, ale jak to prislo, tak to odeslo.
Cili lepsi je zvednout, nez nezvednout a pak premyslet, co to asi mohlo byt. Spis bych varoval v urcitych situacich na volani zpet, cislo vypada na prvni pohled jako ceske, ale ve skutecnosti je za zvysenou sazbu a toho podvodnici zneuzivaji. Vetsinou jen prozvoni a pak cekaji kdo se chytne.
indu

lilu: Proč by to měla být hloupost? Vypadá to sice jako nemožné, ale ono existuje tolik různých možností ohledně telefonování jak se co dá nastavit a použít, že o některých ani mnozí nemáme tušení, že něco takového je možné. I když telefonní operátoři v Česku možná takové služby nepoužívají nebo nenabízejí tak někde v zahraničí to může být běžně dostupné a podvodníci ze zahraniči to můžou zneužívat k podvodům mj. i na nás v Česku. Už to, že to číslo na které se dotazuje tazatel začíná +0420 je dost divné a podezřelé tak proto je dobré volání z taklového čísla radějí ani nezvedat. Něco jiného by bylo kdyby to bylo normální běžné české tel. číslo, protože by to mohl být kdokoliv třeba s něčím důležitým pro nás a solídní volajíci by asi netelefonoval z takového zkomoleného tel. čísla.

lilu
Indu - je to hloupost, prijmutim hovoru se nic nestane, smirte se s tim.
indu

lilu: Odkud máš tu jistotu, že je to určitě hloupost? Ty jsi nějaký odborník na tyto telefonní záležitosti a dobře se v tom vyznáš co a jak funguje nebo fungovat za žádných okolnosti nemůže? Opravdu jsem to někdy někde asi v televizi slyšel, že se to někomu nebo možná i více lidém stalo, že zvednutím hovoru ho to přesměrovalo na nějaké draze placené tel. číslo někde v Jižní Americe nebo Asií a zjistilo se to při reklamování účtu za telefon. Není tpo asi nic běžného co by se stávalo v nějaké větší míře, ale stát se to asi může. Smíř se s tím, že ne všechno co si pouze myslíš a vůbec nic o tom nevíš musí být určitě pravda.

fik
Indu, co píšete je skutečně nesmysl. U běžného mobilního tarifu v ČR se nemůže stát, že byste zvedl příchozí hovor a zaplatil za něj, aniž by to bylo výslovně ošetřené ve smlouvě. Pokud by vám něco takového operátor naúčtoval, bylo by to nelegální a řešitelné reklamací vyúčtování nebo podáním na ČTÚ.
pecenkav
indu "Opravdu jsem to někdy někde asi v televizi slyšel, že se to někomu nebo možná i více lidém stalo" zamysli se nad sebou, co píšeš za blbosti, prostě věříš bezmyšlenkovitě všemu, co někde někdo napíše, prostě stará Blažková něco řekla, že někde slyšela a proto je to pravda, jako třeba když něco napíšou novináři, tak to musí být pravda.

pecenkav

Jako třeba že chodec má na přechodu absolutní přednost a kolik kvůli tomu bylo mrtvých chodců

indu

fik, pecenkav: Mužete to nějak věrohodně dokázat, že je to nesmysl a blbost? Asi ne tak jako já vám nedokážu vysvětlit jak se něco takového provádí a že je to skutečně možné nebo že se to už skutečně někomu stalo. Bylo to asi někde v televizi asi černé ovce před asi několika léty. Tenkrát ty peníze takto podvodně vylákané telefonní operátor po tom co se do toho vložila televize s černými ovci postíženému odpustil a vrátil nebo nepožadoval zaplatit. Možná nyní už to operátoří v Česku mají nějak zabezpečené aby se něco takového nemohlo stávat, ale tenkrát se to stalo. Bezmyšlenkově nevěříte něčemu o čem si pouze myslíte, že to pravda není. Vy možná ani nevěříte, že např. Babiš byl jmenovaný českým premierem nebo, že na Ukrajině je válka, protože o tom píšou novináři a ne všechno co píšou je vždy pravda. Ono je dobré se nad vším alespoň trochu zamyslet a neodmítat vše o čem jste ještě nikdy neslyšeli a myslíte si, že to asi pravda není.

fik
Indu: ano mohu, zákon č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích a § 1811 a § 1813 občanského zákoníku. Bez předchozího souhlasu volaného (smlouva) to prostě nelze.

007cz
hodnocení

0x
Internetové volání (VoIP), kde si odesílatel může nastavit (namaskovat) téměř jakékoli ID volajícího. To často využívají neférová call centra.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]