Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pošlete mi, prosím, květinu

Od: babajaga®

Dobrý den,

o každých Vánocích už od mládí jsem toužila mít doma ve váze čerstvou květinu. Nevím, proč. Asi proto, že sice zase nenávratně odchází jeden rok, ale přijde další a zase květiny rozkvetou, rozvoní se a dají nám plno radosti. Snad proto jsem záviděla Evičkám jejich jméno, ty se jistě čerstvé květiny pokaždé dočkaly.

Manžel to věděl a proto mi pokaždé na Vánoce květinu koupil, i když Eva nejsem, stačil mi jeden jediný květ, nechtěla jsem jich celou otýpku. A byla jsem spokojená. Když už byl nemocen, koupila jsem si květinu sama, jakoby od něho. Ale o Vánocích prostě pro mě květina musela být.

Od loňka mi žádná květina domov nezdobí. Ano, mohla bych si ji sama koupit, přesto to není to, jako darovaná. Není v tom ta sounáležitost, to vědomí, že člověk někam a k někomu patří. Že se má kam a ke komu vracet. Že mu chce někdo jiný udělat kousek radosti. Že si na něj někdo vzpomene.

Dětem o tom říkat nechci, květiny by mi obě děti jistě ochotně koupily, ale připadá mi to dětinské, myslím si, že by mě zcela nepochopily.

Proto vás prosím - pošlete mi květinu pro radost. Nemyslím tu skutečnou, ale nějakou pěknou fotografii s květinami, abych se potěšila. Protože zase už bulím. *plac* To je o Vánocích běžné, že člověk vzpomíná na to, čeho si dřív až tolik možná nevážil-. To pozná, až když to ztratí. Jaga.

Hezké Vánoce všem!

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

3x

Hezké Vánoce *mala*;)

Pošlete mi, prosím, květinu
hodnocení

Děkuji, Beare, i Vám! Jaga.

To je nádherná kytice. Takovou už nikdy určitě nedostanu. A pokud ano, tak leda v kremační síni, aby všichni smuteční hosté viděli, jak moc si mě rodina považovala. :-D A mně už to bude houby platné.

bear

Ani od dětí na den matek? *hi*

Zas bude dobře ;).

*srdce*

hodnocení

3x
Krásný ten čas Vánoční.
Pošlete mi, prosím, květinu #2
Pošlete mi, prosím, květinu #3
hodnocení

Díky, Juro. Krásný čas přání a očekávání i Vám.

Ta první, luční, je opravdu nádherná. Je v ní léto, sluníčko, veselost, dobrá nálada, některé květiny opravdu umí říct mnoho. Jaga.

hodnocení

3x

Posílám pro radost a přeji krásné svátky...

Pošlete mi, prosím, květinu #4

hodnocení

3x
Tak ať se tu po svátcích ve zdraví zase všichni sejdem
Pošlete mi, prosím, květinu #5

nov
hodnocení

3x

Posílám Vám jednu Pomněnku ze své zahrádky. Je symbolem vzpomínek, lásky a věrnosti. Snad Vás též potěší. *srdce*

Pošlete mi, prosím, květinu #6

hodnocení

3x

Není to sice domů, ale i venku potěší. Foceno 9.12. a stále kvetou. Pěkné svátky.

Pošlete mi, prosím, květinu #7
Pošlete mi, prosím, květinu #8
km
k neuvereni. to nejsou bezne ocuny?
pckop1

To jsou krokusy, které se zbláznili. Přečkali i mráz -10.

hodnocení

Tak tohle jsem nikdy neviděla. Také jsem si myslela, že jde o ocúny. Dokonce i se včeličkou. Zvláštní, jak s námi ta příroda laškuje. Jaga.

I Vám pěkné svátky.

hodnocení

3x

Krásné Vánoce Tobě i všem Tvým blízkým!

Pošlete mi, prosím, květinu #9

Doufám že je po večeři ..

ltz
hodnocení

3x
Je to tak, život jde dál. Přeji také klidné vánoce a hodně síly.
Pošlete mi, prosím, květinu #10

hodnocení

2x

Kočička si kdysi koupila pěkné petrklíče a chtěla se pochlubit kamarádkám, tak mě zaúkolovala, ať je vyfotím s pěkným pozadím. Tak jsem je vyfotil s tím nejlepším možným *srdce**cert*

Potěšilo ji to natolik, že si z toho časem udělala vlastní ikonku *tuc*

Tak to třeba potěší i vás.

Pošlete mi, prosím, květinu #11
hodnocení

@gilhad: i když mám ještě pořád na obličeji slzy, musela jsem se smát. Primulky krásné, pozadí jakbysmet. Je prima, když se najdou lidé, kteří i smutnou událost umí převrátit ve smích. Děkuji Vám. Jaga.

hodnocení

2x

Pěkný den. Snad Vás potěší...

Pošlete mi, prosím, květinu #12

hodnocení

2x

My jsme mívávali na vánočním stole menší azalku v květináči a na rozích stolu smrkové větvičky.

Tak posílám alespoň obrázek azalky, to chvojí budete mít asi svoje.

Klidný čas vánoční přeji.

Pošlete mi, prosím, květinu #13

hodnocení

1x

Přiji co nejhezčí vánoční svátky. Třeba děti/vnoučata přinesou i opravdovou, zkuste trošku naznačit ;).

Pošlete mi, prosím, květinu #15

pb®
hodnocení

1x
Může být skleněná? Z výstavy v pražské Botanické zahradě.
Pošlete mi, prosím, květinu #16
hodnocení

Děkuji, byla jsem zde na výstavě loni, jmenovalo se to, tuším Křišťálové zahrady. A byl to opravdu jedinečný zážitek, zvlášť, když se setmělo. Jaga.

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, poupata na novém vánočním kaktusu opadala (změnil prostředí), kolopejky jsou nudné a kytička zelenec nyní nekvete (když kvete, tak jen 24 hodin), ale její odnože už dlouho hezky prosperují v pivní láhvi. Speciálně pro Vás jsem vytvořil umělecky hodnotné a šikovně naaranžované zátiší s názvem "Dietářův sen" , ať to není jen o flóře. Zdravím!
Pošlete mi, prosím, květinu #17
hodnocení

No to je nádhera, díky, Bene! Kromě té láhve /pivo nerada/ by mě všechno ostatní dokonale potěšilo. Hezké Vánoce - Jaga.

ben®

babajaga - děkuji za přání hezkých Vánoc, ale já Vám je přát nebudu. Proč? Vzhledem k Vašemu duševnímu rozpoložení, které je způsobeno ztrátou blízké osoby, bych to považoval za neuctivé a zbytečně zraňující, protože prostě letošní Vánoce hezké mít nebudete a to si musíme přiznat. Neberte to jako nedostatek empatie, ale jako fakt. Já Vám přeji raději, aby ty tři dny šlo překonat bez bolístek, bez nutkavého vzpomínání a bez slz (slzy máte dovolené maximálně při krájení cibule ). Život je, holt, těžký a lehký by nás asi ani nebavil.

jiofa
hodnocení

1x

Babčo, tahle je vytvořena pouze pro vás. Je jiná než jste dostala, ale od srdce. Pěkné vánoce a ve zdraví nový rok 2026, přeje - jiofa.

Pošlete mi, prosím, květinu #18
hodnocení

Díky, je taková magtická. A protože, jak píšete, "je jen pro mě", o to víc si jí vážím. Hezké svátky! Jaga.

hodnocení

magická...

fram
hodnocení

1x

Posílám levanduli, kterou sázím každý podzim do truhlíku - jako vánoční vzpomínku (doporučuji).

levandule-online.cz/...

23.12.25 22:16
hodnocení

1x
hodnocení

@aja1946: Kosatec s tím žilkováním je krásný, ale ten mečík, to je neskutečné, ten snad ani není živý. Dají se koupit cibulky? Případně, nevíte, prosím, jméno tohoto druhu? Děkuji. Jaga.

hodnocení

Milí přátelé, děkuji vám všem za vaše květiny. Udělali jste mi radost, ať už to byla nádherná kytice, či prostá květinka. Jsem ráda, že ani letos o své květiny nepřijdu. Bohužel, nemohu rozdat body všem lidem, kteří mě potěšili.

Přeji vám všem hezké, klidné a pohodové svátky, hodně zdraví a zase někdy na shledanou. *srdce* Jaga.

hodnocení

0x

Moje žena zemřela 19.12.2022 a kremaci měla 23.12.Smrt si nevybírá a hlavně se musí jít dál životem.Staženou květinu z odněkud z netu posílat nebudu,ale držím palce.Nyní už zbývají jen ty vzpomínky na ten společný život...Od té doby už vánoce nemám rád...Držte se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]