Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pošlete mi, prosím, květinu

Od: babajaga® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

o každých Vánocích už od mládí jsem toužila mít doma ve váze čerstvou květinu. Nevím, proč. Asi proto, že sice zase nenávratně odchází jeden rok, ale přijde další a zase květiny rozkvetou, rozvoní se a dají nám plno radosti. Snad proto jsem záviděla Evičkám jejich jméno, ty se jistě čerstvé květiny pokaždé dočkaly.

Manžel to věděl a proto mi pokaždé na Vánoce květinu koupil, i když Eva nejsem, stačil mi jeden jediný květ, nechtěla jsem jich celou otýpku. A byla jsem spokojená. Když už byl nemocen, koupila jsem si květinu sama, jakoby od něho. Ale o Vánocích prostě pro mě květina musela být.

Od loňka mi žádná květina domov nezdobí. Ano, mohla bych si ji sama koupit, přesto to není to, jako darovaná. Není v tom ta sounáležitost, to vědomí, že člověk někam a k někomu patří. Že se má kam a ke komu vracet. Že mu chce někdo jiný udělat kousek radosti. Že si na něj někdo vzpomene.

Dětem o tom říkat nechci, květiny by mi obě děti jistě ochotně koupily, ale připadá mi to dětinské, myslím si, že by mě zcela nepochopily.

Proto vás prosím - pošlete mi květinu pro radost. Nemyslím tu skutečnou, ale nějakou pěknou fotografii s květinami, abych se potěšila. Protože zase už bulím. *plac* To je o Vánocích běžné, že člověk vzpomíná na to, čeho si dřív až tolik možná nevážil-. To pozná, až když to ztratí. Jaga.

Hezké Vánoce všem!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kočička si kdysi koupila pěkné petrklíče a chtěla se pochlubit kamarádkám, tak mě zaúkolovala, ať je vyfotím s pěkným pozadím. Tak jsem je vyfotil s tím nejlepším možným *srdce**cert*

Potěšilo ji to natolik, že si z toho časem udělala vlastní ikonku *tuc*

Tak to třeba potěší i vás.

Pošlete mi, prosím, květinu
hodnocení

@gilhad: i když mám ještě pořád na obličeji slzy, musela jsem se smát. Primulky krásné, pozadí jakbysmet. Je prima, když se najdou lidé, kteří i smutnou událost umí převrátit ve smích. Děkuji Vám. Jaga.

bear
hodnocení

2x

Hezké Vánoce *mala*;)

Pošlete mi, prosím, květinu #2
hodnocení

Děkuji, Beare, i Vám! Jaga.

To je nádherná kytice. Takovou už nikdy určitě nedostanu. A pokud ano, tak leda v kremační síni, aby všichni smuteční hosté viděli, jak moc si mě rodina považovala. :-D A mně už to bude houby platné.

bear

Ani od dětí na den matek? *hi*

Zas bude dobře ;).

*srdce*

hodnocení

2x
Krásný ten čas Vánoční.
Pošlete mi, prosím, květinu #3
Pošlete mi, prosím, květinu #4
hodnocení

Díky, Juro. Krásný čas přání a očekávání i Vám.

Ta první, luční, je opravdu nádherná. Je v ní léto, sluníčko, veselost, dobrá nálada, některé květiny opravdu umí říct mnoho. Jaga.

hodnocení

0x

Posílám pro radost a přeji krásné svátky...

Pošlete mi, prosím, květinu #5

hodnocení

0x
Tak ať se tu po svátcích ve zdraví zase všichni sejdem
Pošlete mi, prosím, květinu #6

nov
hodnocení

0x

Posílám Vám jednu Pomněnku ze své zahrádky. Je symbolem vzpomínek, lásky a věrnosti. Snad Vás též potěší. *srdce*

Pošlete mi, prosím, květinu #7

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]