Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
o každých Vánocích už od mládí jsem toužila mít doma ve váze čerstvou květinu. Nevím, proč. Asi proto, že sice zase nenávratně odchází jeden rok, ale přijde další a zase květiny rozkvetou, rozvoní se a dají nám plno radosti. Snad proto jsem záviděla Evičkám jejich jméno, ty se jistě čerstvé květiny pokaždé dočkaly.
Manžel to věděl a proto mi pokaždé na Vánoce květinu koupil, i když Eva nejsem, stačil mi jeden jediný květ, nechtěla jsem jich celou otýpku. A byla jsem spokojená. Když už byl nemocen, koupila jsem si květinu sama, jakoby od něho. Ale o Vánocích prostě pro mě květina musela být.
Od loňka mi žádná květina domov nezdobí. Ano, mohla bych si ji sama koupit, přesto to není to, jako darovaná. Není v tom ta sounáležitost, to vědomí, že člověk někam a k někomu patří. Že se má kam a ke komu vracet. Že mu chce někdo jiný udělat kousek radosti. Že si na něj někdo vzpomene.
Dětem o tom říkat nechci, květiny by mi obě děti jistě ochotně koupily, ale připadá mi to dětinské, myslím si, že by mě zcela nepochopily.
Proto vás prosím - pošlete mi květinu pro radost. Nemyslím tu skutečnou, ale nějakou pěknou fotografii s květinami, abych se potěšila. Protože zase už bulím.
To je o Vánocích běžné, že člověk vzpomíná na to, čeho si dřív až tolik možná nevážil-. To pozná, až když to ztratí. Jaga.
Hezké Vánoce všem!
2x
Kočička si kdysi koupila pěkné petrklíče a chtěla se pochlubit kamarádkám, tak mě zaúkolovala, ať je vyfotím s pěkným pozadím. Tak jsem je vyfotil s tím nejlepším možným ![]()
![]()
Potěšilo ji to natolik, že si z toho časem udělala vlastní ikonku ![]()
Tak to třeba potěší i vás.
@gilhad: i když mám ještě pořád na obličeji slzy, musela jsem se smát. Primulky krásné, pozadí jakbysmet. Je prima, když se najdou lidé, kteří i smutnou událost umí převrátit ve smích. Děkuji Vám. Jaga.
1x
No to je nádhera, díky, Bene! Kromě té láhve /pivo nerada/ by mě všechno ostatní dokonale potěšilo. Hezké Vánoce - Jaga.
babajaga - děkuji za přání hezkých Vánoc, ale já Vám je přát nebudu. Proč? Vzhledem k Vašemu duševnímu rozpoložení, které je způsobeno ztrátou blízké osoby, bych to považoval za neuctivé a zbytečně zraňující, protože prostě letošní Vánoce hezké mít nebudete a to si musíme přiznat. Neberte to jako nedostatek empatie, ale jako fakt. Já Vám přeji raději, aby ty tři dny šlo překonat bez bolístek, bez nutkavého vzpomínání a bez slz (slzy máte dovolené maximálně při krájení cibule
). Život je, holt, těžký a lehký by nás asi ani nebavil.
@aja1946: Kosatec s tím žilkováním je krásný, ale ten mečík, to je neskutečné, ten snad ani není živý. Dají se koupit cibulky? Případně, nevíte, prosím, jméno tohoto druhu? Děkuji. Jaga.
Milí přátelé, děkuji vám všem za vaše květiny. Udělali jste mi radost, ať už to byla nádherná kytice, či prostá květinka. Jsem ráda, že ani letos o své květiny nepřijdu. Bohužel, nemohu rozdat body všem lidem, kteří mě potěšili.
Přeji vám všem hezké, klidné a pohodové svátky, hodně zdraví a zase někdy na shledanou.
Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.