Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč je český mediální tak rybník pokrytecký?

Od: pravic odpovědí: 4 změna:
Zdravím,
spoustu lidí kritizují systém fungování mediálních domů v USA kvůli jejich zaujatosti. Na druhou stranu, jedná se v podstatě o ryzí transparentnost. Víme, že CNN nebo BBC jsou na straně liberálů, zatímco Fox News straní konzervativcům. Jako čtenář vím do čeho jdu. U nás je to ovšem skryté, přitom majoritní počet českých médií jsou silně proliberální, akcentují typicky liberální (pokroková) témata jako dogmatické prezentování změny klimatu, manželství pro všechny nebo pozitivní náhled na EU. Přitom ovšem se za tento směr skrývají. Proč tomu tak je? Proč nejsme schopni přijmout, že čistě neutrální médium neexistuje?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

1x
Možná je problém to, že vy nejste schopen přijmout fakt, že vás politický názor není většinový, nebo je dokonce možná okrajový. To logicky vyvolává pocit neobjektivity, který ostatní nemají a tudíž nemají potřebu to vámi proklamované "přijímat".

freedom
hodnocení

0x

Hraje roli i fakt, co tu bylo před 36 lety za totalitu. Jak fungovala média a jak se inteligentní člověk bál říct jiný názor a jak ten neinteligentní dodnes pochrochtává, že to bylo skvělé a dobře řízené.

Tuto deformaci generace občanů a historie minulého režimu USA nezažili.

hodnocení

0x

>dogmatické prezentování změny klimatu
A co by měli dělat? Lhát a předstírat že se nic takového neděje? Že je všechno v pohodě?I přesto že absolutně všechno poukazuje na opak a na lidské zavinění?To není o tom jestli jsi liberální nebo konzervatiní prostě buď přijímáš realitu nebo ji aktivně ignoruješ.

>manželství pro všechny
Nijak téma nesleduju ale předpokládám že novinky.cz jsou taky jedny z ultra liberálních takže jsem přečetl jeden dva třičlánky.
Nikde tam nevidím psané že je to dobře nebo špatně, jenom co se děje, kdo řekl co řekl, kolik lidí hlasovalo. Zas tak hrozné mi to nepřijde ale možná jsem vypíchl zrovna ty kde se drželi na uzdě. Ale jestli novinky nejsou dost woke tak prosím o nasměrování.

>že čistě neutrální médium neexistuje
Mě nepřijde že by někdo někdy říkal opak. Každopádně na neutralitu by se mělo cílit aby se lidi neobklopovali jenom svojí vlastní ozvěnou

Hlavně si člověk může vybrat i víc různých zdrojů a z nich si poskládat, co ho zajímá.

Já třeba chodím na forum.6502.org, které se zabývá výhradně procesorem 6502 a na forum.arduino.cc, které míří naopak na kontrolery atmega (a další) a stavím si počítač s procesorem 6502 a grafickou kartou založenou na atmega2560 :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]