Nejste přihlášen/a.
EU zakazuje kde co. Molitanové a jiné pěny, stejně se to do dvou až tří let opotřebuje a pak vyhazuje. Logicky ekologicky správně by bylo používat ty pérové a kovové rošty co maj dole takový to pletivo jako u plotu. Rošty co maj žebra - lamely - tam se dá spát jen na zádech a uprostřed jinak se matrace nerovnoměrně proleží.
Nevím, jestli to není reklama, ale jde o českou firmu Ahorn, jedna z jejich nejlepších matrací, první Capella, nyní Arella Visco+, maximální spokojenost.
Ahorn mám, jak matrace, tak postele, rošty + ještě jsme dostali reklamní polštářky. Kupovali jsme před více lety, když byly děti malé, opravdu to je kvalita.
Ale matrace od českých firem jsou vesměs kvalitní (Jelínek atd..) Nesmí se na ní šetřit, jak nabízejí matrace, že přijdou srolované až domů, tak to asi nic moc nebude dobrý.
-------------------
Matraci dá snad každý do sběrného dvora/nebo kontejner, tak to v přírodě asi moc velký problém nebude.
Ale už i Čapek (fejeton?)... Kam s ní? (jestli si to dobře pamatuji ještě ze školy?
To není podle mne priorita.
Podle mne by měla zakázat a zrušit pet láhve, plasty.
To je velký znečišťovatel planety. V moři velké ostrovy plastů velké jako plocha Francie.
Ale tohle jaksi nelze, velký byznys a lidi by se ke konvím na mléko, džánku na pivo těžko vrátili.
Hm, hm, to pivo je ne moc dobrý příklad. To je opravdu lepší z toho skla.
Pivo piju občas, ale řekla bych, že plastové láhve na pivo nejsou moc v oblibě. Za mě pivo lépe chutná ze skla.
Kdybych to uměla, tak založím anketu, komu chutná pivo z plastu a komu ze skla.
Je zajímavé, že ve farmářských obchůdcích koupíte mléko, kefíry, jogurty z 90 % ve skle. Zálohované a opakovaně použitelné.
V supermarketu koupíte také mléko ve skle, ale nevykupuje se zpět.
-------------
Binec v přírodě je všude, ať je to EU, nebo ostatní země. Dříve u nás v obci čisté pankejty, vlez do lesa, dnes hrůza, všude binec, odpadky, obaly, lahve, KFC atd..
Nebuďte tak háklivý na EU. Je jasné, že u nás se třídí víc, než v méně vyspělých zemích.
Jestli Vás to potěší, tak si myslím, že ty umělohmotné láhve by se neměly vyrábět na celém světě.
Jednou (deset-dvacet let) na to lidé přijdou a po celém světě tyhle továrny dostanou stopku.
Zákaz plastů, no to je geniální nápad. Paní prostromek asi vůbec netuší, na co všechno se používá, 9 z 10 věcí nějaký plast obsahuje. Čímpak byste ten plast navrhovala nahradit?
Jak asi mohli přežít bez plastu dřívější generace?
Samozřejmě vidím, že to je pro mnoho třaskavé téma, nepochopitelné, nemyslitelné, ale právě proto by se lidé nad tím měli zamýšlet, že sedíme na ekologické katastrofě. Zadejte si do vyhledávače o znečištění přírody, moří a počtěte si pár článků.
A též se zamyslete, kolik plastových sáčků každý den berete na chleba a pečivo.
Osobně mám látkové pytlíky. A nakupuji v bezobalovém obchodě do vlastních nádob, takže omezit a fungovat na běžných věcech lze.
Dřívější generace (tedy cca 200 let zpět) bez plastů přežily, protože nic takového neexistovalo, stejně jako neexistovalo milion věcí, které si díky plastům nyní můžete pořídit. Kdybyste zjistila, co vše bychom bez plastů neměli, asi byste svůj názor změnila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.