Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde to je?

Od: mcgyver® odpovědí: 18 změna:
Kde je to místo na fotografii. Neví někdo?
Kde to je?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Od Lens:
"Tato socha se jmenuje Zámecký Gryf a nachází se v parku zámku Pohled.
Autorem třímetrového díla je sochař Michal Olšiak.
Zobrazuje bájného gryfa.
Socha stojí u vchodu k prelatuře zámku."
Bez záruky.

Před pár dny jsem viděla sochu zubra od stejného autora, Michala Olšiaka. V Bystřici nad Pernštejnem. Moc se mi líbila. Zdadaří-li se mi, dám sem zubříkovu fotku. Jaga.

nov
09.12.25 08:08
Kde to je? #2

Nov, to je přesně ono! *srdce*Děkuji. že jste mě tak krásně dokonale nahradila! Ano, jde se z Bystřice nad Pernštejnem po červené značce nahoru do kopce k nádraží. Tam je tento zubr, jako živý. A park s miniaturami některých hradů.

Pokud tam někdo pojedete, je na co se koukat. Navíc přehrada Vír s rozsochatou Chudobínskou borovicí /Strom roku 2019/. Hrad Pernštejn se zahradami. Lepší v létě. A Trenckova rokle v údolí řeky Bobrůvky. Ta naše zem je stejně krásná. A nikdo z nás nepozná všechno. Jaga.

nov

Jago, rádo se stalo. *srdce* Všechna uvedená místa znám.

Díky, @nov, moc se mi tamnější krajina líbí. Bude mi ctí, pokud se tam někdy spolu náhodně potkáme. Jaga.

nov

Jago, děkuji za milý příspěvek. *srdce*

Je to můj rodný kraj a nedám na něj dopustit. Poznáte z foto i mé rodiště? Jéé, fotka je naležato, nevím jak ji opravit. :-D

Kde to je? #3
ben®

nov - opravit polohu svých vložených obrázků mohou jen registrovaní uživatelé, protože vidí pod obrázkem navigační šipky. Ty asi Vy nevidíte, tak třeba to opraví sys. Ten kostel/místo mně připomíná film Až přijde kocour, ale asi jsem mimo.

nov

Bene, dík za vysvětlení. Telč to opravdu není. Myslím, že naše náměstíčko je i hezčí. :)

ben®

nov - tak napsat, že máte hezčí náměstíčko než Telč, vyžaduje notnou dávku sebevědomí/patriotismu .

Nov - nic si z toho nedělejte, rejpalové se najdou vždycky a všude. To proto, že oni se narodili ve flašce od okurek, nebo v kelímku od piva. Jinak je každý člověk lokálním patriotem a místo svého dětství či narození považuje vždy za to nejhezčí ze všech. Je to prostě v nás. A nikomu bych to nerozmlouvala. Sama nejsem jiná.

Pokud mohu hádat - ta sgrafita mi připomínají kostel sv. Kunhuty v Novém Městě na Moravě. Znám ho dobře, kresby jsou od Petra Němce. Je to nádherná stavba na Vratislavově náměstí.

Ale třeba se mýlím. Pokud ano, uveďte to na pravou cestu. Poučím se ráda. A třeba i navštívím. Jaga.

ben®

babajaga - pokud tím rýpalem myslíte mě, tak se zklidněte a už ty útoky nepřehánějte. Nevím, o jaké by mělo jít rýpání, zvláště, když je k textu přiložena usměvavá tvářička a nebylo tím myšleno nic negativního. Pokud nemáte smysl pro humor, tak ho (alespoň zde) zkuste předstírat.

Nové Město na Moravě.:-D
Aha, už zde padlo.
nov

Jago, neberu to od Bena jako rýpání. Jsem patriot a považuji své rodiště jako nej nej místo na světě. Zrovna jako Vy.

Máte pravdu *palec2*, jde o NMnM, jen poopravím jméno autora sgrafit - Karel Němec. Přeji pěkné vánoční svátky vám oběma.

juraja *palec2*

Bene, myslím to tak nějak všeobecně. Někdo poradí, někdo pomůže, někdo slovem pohladí, potěší a někdo slovem rýpne. Jak pravil klasik - Lidé jsou RŮZNÉ. /pitomé a blbé/. Nebuďte, prosím, vztahovačný, nemůžete vědět, koho mám na mysli. To vím jenom já. A nikdo jiný. Z čeho usuzujete, že by se mělo jednat právě o Vás? Pokud se na Poradně chováte hezky a neryjete do ostatních rádců, nemáte se čeho obávat.

Ale blíží se Vánoce, buďme tedy k sobě vlídnější, milejší, příjemnější, hodnější...a vůbec.*srdce* Po Novém roce mi zase můžete pocuchat pěšinku, ale teď se zřekneme všech proitiútoků. Co vy na to? *mir*

Hodně zdraví a klidné pohodové svátky přeje Vaše příznivkyně Jaga.

Nov - díky Poradně mám v NMNM báječnou, úžasnou, chytrou kamarádku. Kterou jsem poznala přes net, později i naživo. Navíc, můj vnuk tam 4 roky studoval dopravní průmku. Je to nádherné město a to náměstí s pasáčkem mě pokaždé znovu okouzlí. Čím? Tím, že na náměstí většinou rostou listnaté stromy. Ale v NMNM jsou to borovice. Husté, krásné. Bohužel, letos je nějak prořezali a už jsem neměla ten krásný zážitek. Snad ty stromy zase dorostou zhoustnou. Stejně ale je to jedno z nejhezčích měst, které znám. Jaga.

nov

Jago, můj poslední snímek z 5.12.25 pro Vás. Letošní novinka. Borovice obrostou, nebojte. Pasáček neboli Píseň hor je na spodním náměstí.

Kde to je? #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]