Nejste přihlášen/a.
skutecne tuto firmu zcela nenavidim ake mam androida a musim pouzivat aky je tvuj nazoe na google
Není to spíš do nějaké rubriky Zdraví/Psychika, nebo tak nějak?
Pokud chceš technickou odpověď, tak se zbav androidu a nebudes muset ten google používat - až tak jednoduché to je.
Já peníze mám, Aple ani Android nemám a jak s mobilem, tak s počítačem jsem spokojený.
Je tvoje rozhodnutí, zda ten google nenávidíš natolik, abys překonal pohodlnost a nepoužíval věci na něm závislé, nebo ti zase až tam moc nevadí, hlavně když nemusíš nic na sobě měnit.
Mě před pár lety naštvala Alza s vlezlou otravnou reklamou, tak jsem si ji prostě zablokoval jako doménu a nic od ní už nekoupil (předtím jsem tam normálně nakupoval). Zeleného skřeta prakticky v pořítači nevidím, jaké ceny a sortiment mají nevím a nezajímá mě to, když něco chci, tak to buď seženu jinde, nebo je to nesehnatelné a vykašlu se na to.
Ale to je jen obyčejné naštvání, nenávist považuju za výrazně silnější a dlouhodobější emoci.
Google fakt nemusím. Jsou otravní. Jejich mapy jsou nepřehledné - radši mám OSM případně mapy.cz což je skoro totéž (využívají databázi OSM). Vyhledávač používám Duck, přijde mi, že má lepší výsledky než google.
Ale mě nikdo nenutí google používat, je naštěstí dost alternativ.
Telefon mám tlačítkový na telefonování a SMS (jasně je tam ještě rádio a volkmen a několik dalších funkcí, z těch užitečnějších třeba kupecká kalkulačka), ten žádný OS nepotřebuje. Nějak jsem nepřišel na to, proč bych si měl pořizovat tzv. chytrý telefon. Mám notebook, mám taky raspberry (OS Raspbian) s malým dotykovým LCD (o chlup větší než mají telefony) a baterkami, teda momentálně bez baterek, ale než umřely, tak vydržely zhruba den. Ale nějak jsem nepociťoval potřebu pořizovat smartfoun.
Podle google map se prostě nedokážu orientovat. Moje domněnka je, že jsou dělané na americké prostředí, kde jsou páteří silnice. V našich mapách jsou páteří železnice. Taky železniční trať je významný orientační bod. V klasických mapách byly značené červenou čarou, v OSM jsou šedivé, ale jsou tam. U googlu se ukážou koleje až při hodně velkém zvětšení, kdy zase vidíte jen malou oblast. V OSM jsou vidět minimálně od měřítka 15, tak to zkouším, a koukám, že zmizí až v měřítku 7 (pro měřítko 8 vychází na FHD obrazovku celá naše republika).
Těch map vytvořených z databáze OSM je daleko víc. To, co píšu se týká mapových dlaždic přímo od nich ( tile.openstreetmap.org ). Žádné snad nejsou tak tragické jako mapy googlu (ten má asi svoji databázi, ale tohle neni problém databáze, ale její interpretace).
mll - Jste můj člověk. Do nedávna jsem používal starý tlačítkový "Ericsson" a naprosto mi stačil. Internet v něm sice někde byl, ale měl jsem ho úmyslně zablokovaný. Baterie vydržela cca 14 dní. Bohužel mě okolnosti donutily si také přídit chytráka. Z internetu na něm využívám v podstatě jen předpověď počasí (ale klidně bych se bez toho obešel) a občas turistické "mapy.cz" (když třeba zabloudím v lese). Umí snad milion věcí, které k ničemu nepotřebuju. Baterii dobíjím každý druhý den.
Nesnášenlivost ke Googlu může být faktická, emocionální, či kombinace obojího.
Tohle je celkem podrobný rozbor toho, co Google představuje - a není to nic lichotivého:
Tohle je přesně ten typ schizofrenika kvůli kterému nikdo nebere škodlivost googlu vážně.
Taky přesně ten typ člověka co by na AI neměl vůbec šahat protože jediné k čemu ji používá je aby mu potvrdila jak strašně moc má pravdu a všichni mu lžou. Vsadil bych se že z něho bude do pár měsíců plochozemec pokud ještě není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.