Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní inzeráty - podvod českých firem

Od: trtr odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, pokud jste nezaregistrovali následující článek, určitě mrkněte:
novinky.cz/...
Co na to říkáte? Máte podobnou zkušenost?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

yarda1
hodnocení

0x

To je normální (netvrdím že je to správné). Mám zkušenost, kdysi jsem byl "mezi pracemi" našel jsem inzerát co jsem splňoval požadavky v něm uvedené, tak jsem tam poslal životopis. Když se nic nedělo a inzerát pořád visel, ptal jsem se jak jsem na tom, prý šéf co to může rozhodnout je někde pryč. Ještě párkrát jsem se jim ozval, pak jsem se přímo zeptal jestli někoho hledají. Prý ne a inzerát dali proto, kdyby se jim ozval někdo od konkurence a přinesl s sebou štos objednávek.

smode2
hodnocení

0x

Jen jsem v rychlosti prolítl. Běžná praxe. Pokud vím, tak si HR tupky zvou navíc běžně uchazeče aby vykazovaly činnost. Ty uchazeče, které se určitě nechystají přijmout. Působí neutrálně a na závěr jim oznámí...NIC. Aneb odešlou je domů a už nikdy se neozvou, zda je berou (či postupují) nebo ne. Kdesi jsem na toto téma četl skvělé vlákno...bohužel již nevím kde. Šlo tam i o záležitosti typu "jojo, my inzerujeme běžně pozici kterou ani nehledáme, ale kdyby se náhodou objevil někdo kdo je jasně lepší než ten koho máme, tak ho vyhodíme a přijmeme místo něj toho novýho" atd. Těch podvodů je daleko více typů, pane Trtr. Možná by se vám obracel žaludek.

pecenkav
hodnocení

0x

Já se dostal celkem až na tři pohovory přímo už s mistry na pracovištích údržby a všude to dopadlo stejně, jste moc samostatný, nevysedával byste s ostatními na pracovišti v hloučku u kafe a cigeret a radši bych si dělal svojí práci, než se zbytečně někde poflakoval, taky proč bych to dělal, kafe nepiju, kouřit jsem přestal a pak ještě nepiju ani pivo, pak to popsali jako " nejste týmový hráč ",

trtr
hodnocení

Zdravím, díky za reakce. Osobně jsem toho taky "otestoval" vícero a bohužel vše se shoduje s daným článkem. Buďto umíte a je to špatně, nebo neumíte a je to taky špatně, nedostatečná motivace popř. narážka na týmovost. Pokud ani toto, tak jste staří, nebo "proběhl" pouze test, jak si firma stojí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]