Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nalezený prsten

Od: magdon® odpovědí: 9 změna:

Při vyklízení starého sklepa jem našel prsten. Na první pohled zašlá mosaz. Ovšem po vyčištění jsem z vnitřní strany oblevil jakýsi punc. O co se jedná?

Nalezený prsten

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
585= 14 karátů zlato
Spodní, značka puncovniho úřadu.
hodnocení

*ee* A já už to chtěl zahodit! Cca rok se mi to válelo v dílně na ponku mezi bordelem a vypadalo to jak hodně zašlá mosaz. Dneska jsem to ze zvědavosti vzal "sidolem" a při tom jsem objevil ten punc. Je fakt, že na mosaz to šlo vyčistit podezřele snadno. Ten prsten má 10,7 g.

Pěkný nález.
asd1
To bys vyhodil nějakých 15 kolíků:-D
hodnocení

Tak se ještě zeptám - co by mohla představovat tahle rytina na prstenu?

Nalezený prsten #2
Pečetní prsten, velké zdobené písmenko M.
Nebo trojka

hodnocení

Jinak kvalita zpracování nic moc :(.

No když se na něho dívám, tak začínám mít pocit že to bude to Maďarské zlato od dálnic.
zlatnictvi.net/...
Jediné nechat otestovat, stačí v zastavárně.
hodnocení

Jo, vypadá to, že je to ono :(. Ten prsten vypadá jako odlitek. Radoval jsem se asi předčasně. Nicméně to nechám pro jistotu zkontrolovat.

Je nepravděpodobné, že by někdo odložil prsten za několik tisíc do sklepa a nechal ho tam tiše rezavět. *zmateny*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]