Nejste přihlášen/a.
V Praze je kalamita jako na Sibiři.
Tři centimetry sněhu! A u Muzea čtyři!
Pozítří tam jedu. Nevím, jak to přežiju. Každopádně - prohrnovací lopatu s sebou.
Jaga.
babajaga - vidíte, taková blbost (a ani jste nemusela odpovědět na otázku) a už to máte jedincem s podobným uvažováním ohodnoceno
.
juraja - a už nám ta debata o houně zase začíná, že? Kdybych se rozčílil (třeba jako jste se rozčílil Vy dnes v noci a dopustil jste se urážek do debilů, ale už je to smazáno), tak by to moje psaní vypadalo jinak.
Jsem rodilý pražák, moje máma taky, i moje babička byla a prababička též. Táta byl naplavenina z Vysočiny. Celý život poslouchám kecy typu co vy v tej Praze děláte? Celý život jsem urážena a vysmívána kvůli místu narození a bydlišti.
Víte co, seďte doma na zadku. Nejezděte sem, nepracujte tady, nestudujte tu. Nikomu scházet nebudete.
Co si brňáci myslí o pražácích víme, ale víte co si myslí prážáci o brňácích? Nic, vůbec nic.
V Praze žije a dojíždí do ní za prací okolo 15% obyvatel z celé ČR, takže pokud je tu problém s dopravou, dotkne se to poměrně velké části lidí. U Národního muzea, jelikož je přímo v centru Prahy, nikdy nebude tepleji a tedy víc sněhu, než na okraji Prahy.
Pražáci evidentně nežerou maso ![]()
btw o Brnu ne že nic, ale rádi melou něco o poslední zatáčce před Vídní ![]()
Nemyslím si, že vadí písnička o Praze, o Václavském náměstí a sněhu, ale vadí tento zpěvák a jeho názory. V tom bude to jádro pudla.
-----------------
Svět je rozdělen, lidé jsou rozděleni a i na této poradně se lidé vymezují proti sobě podle politického smýšlení a jiných rozdělujících atributů. Každého napadnou jistě různé příklady.
-----------------
Praha - východ, asi 4 km od hranice hl. m. pouze mírný poprašek, mírné asi dvouhodinové sněžení, zato ledovka a zmrazky.
prostromek - dotaz byl pouze na aktuální sníh v Praze. Pana Nohavicu sem zatáhla @babajaga, která převzala jeho původně docela vtipný text (pokud se necituje často a opakovaně), na dotaz neodpověděla a o Pražany se ráda otřela (+ následně další). Názory pana Nohavici neznám a ani se o ně nezajímám, ale jeho minulost není čistá (např. spolupráce s STB a "rukystisk" s panem Putinem).
Bene, byla jsem dlouho zticha, ale už mi Vaše neustálé připomínky a rýpání začínají vadit.
1/ Otázka byla položena ve Volné diskuzi. Takže je to volná debata. Nemusím se striktně držet dotazu. Mohu třeba napsat recept na zelňačku a přesto se nedopustím ničeho špatného a Poradnu tím neznevážím. Asi tak.
2/ Proti Pražákům NIC NEMÁM. Jako proti lidem. Žádný Pražák mi neublížil. Lidé bezvadní, milí, ochotní, ale i hajzlíci a lumpové, žijí všude. V Praze stejně jako v Brně, v Ostravě, či na maličké dědině. Takže tam nebyl žádný výsměch. Spíš připomínka, jak to pojal pan Nohavica. Vcelku vtipně, ale myslím, že ne urážlivě.
3/ O nedalekém městě se traduje, že jim na staré věži vyrostla pěkná tráva. Konšelé ji litovali, bylo by dobré ji využít. Ale jak? Proto uvázali za krk na provaz vola a táhli ho společně na věž, aby tam tu trávu vypásl. Vůl se uškrtil. Ostuda velká. A věřte, tohle znají lidé po celé republice. Když jsme na dalekém Lipně řekli, odkud jsme, lidé se smáli a říkali: Tak to vy tam máte toho vola na věži. A nikdy, nikdy mě to neurazilo a nepopudilo, zasmála jsem se s nimi a bylo to. Měl byste se také nad podobné věci trochu povznést. Nejhorší je starý člověk, který je zapšklý. Měla jsem tchána podobné povahy a bylo těžké s ním vyjít v dobrém.
4/ V jednom krásném filmu /a teď se zase, prosím, neurazte/ pravil strýc Pepin o svém bratru: "Ten Francin je nějak chabrus na nervy. Měl by si omývat přirození vlažnou vodou!"
Možná by to pomohlo i Vám, abyste reagoval přirozeněji a chápavěji.
Přeji Vám hezký den. Já jdu na výšlap okolo přehrady Seč.
Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.