Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sněží už také v Praze aktuálně

Od: jakub odpovědí: 24 změna:
Rád bych věděl jaká je dopravní situace nyní v Praze a jestli sníh tam nějaký už napadl?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

V Praze je kalamita jako na Sibiři.

Tři centimetry sněhu! A u Muzea čtyři!

Pozítří tam jedu. Nevím, jak to přežiju. Každopádně - prohrnovací lopatu s sebou. *smich* Jaga.

ben®
babajaga - vždycky, když jde o Prahu a sníh, tak se najde někdo z vesnice či maloměsta, kdo tento "otřepaný"/hloupý vtípek z textu pana Nohavici vytáhne a myslí si, jak se těm Pražanům vysmál. Nejezděte tam, sežerou Vás .
asd1
Ale ono to sedí jak pr.na hrnec:)
Sice to platí nejen v Praze, ale to už je vedlejsi:)
Od dob soleni plati ze cokoli klouzavejsiho než mokrý asfalt = katastrofa, sneci rychlost, zácpy, ucpaný silnice,auta po prikopech,kamiony zahrabany v kopci.
Výjimka jsou největší pr...e kde se na údržbu silnic zvysoka a po sněhu místní jezdí denně, takže to umí a nemaj problém.. dokud neprijede nekdo z prosoleny civilizace :D
ben®
asd1 - rozdíl je v tom, že v Praze je poněkud hustší doprava, než když ve vsi projede jeden koňský povoz za hodinu. Pan Nohavica je zkrátka blb + další, kteří ho kopírují.
asd1
Z vesnice jedou všichni naráz do prace/ školy, ten provoz o moc mensi neni.
Na sněhu to je o vyjezdenosti, neni problém jet svizne. Jakmile ale jeden nejede 60 ale 30, tak zpomalit musí vsichni a jakmile jeden postaví auto na storc tak všechno hodinu stojí.
Tady dokud auto neleží na břichu tak se jezdí normalne bez problémů, pokud teda neprijede lama z niziny a neucpe to.., (nejen) v Praze platí 3cm sněhu = katastrofa
ben®

babajaga - vidíte, taková blbost (a ani jste nemusela odpovědět na otázku) a už to máte jedincem s podobným uvažováním ohodnoceno .

@jago musel sem dát bod. *palec*
je zajímavé, jak tento popěvek dokáže některé taky Pražáky rozčílit.
To když p.Nohavica natočí písničku o Severní Moravě tak se svět nezboří a ještě se zasmějeme.

youtu.be/...
ben®

juraja - a víte, že jsem tušil, který chytrák tu hloupou neodpověď na původní dotaz ohodnotil ?

ben - no vidíte, a já jsem si po přečtení (ne)odpovědi p.jagy říkal.
"Kdo se jako první začne rozčilovat"?.
A vidíte, trefil sem se.;)
ben®

juraja - a už nám ta debata o houně zase začíná, že? Kdybych se rozčílil (třeba jako jste se rozčílil Vy dnes v noci a dopustil jste se urážek do debilů, ale už je to smazáno), tak by to moje psaní vypadalo jinak.

Ben - No vidíte, tam ten příspěvek sem nahlásil já sám.
Jo a předem sem se omluvil některým outlocitnym lidem, kdyby je to náhodou pohoršovalo.
Ale jinak, jak by jste Vy pojmenoval někoho, kdo takto urážel p.Elišku Haškovou-Coolidge?
Gor když to je známý troll.:)
No ale necháme toho, odbočili jsme z todazu.
pb®

Jsem rodilý pražák, moje máma taky, i moje babička byla a prababička též. Táta byl naplavenina z Vysočiny. Celý život poslouchám kecy typu co vy v tej Praze děláte? Celý život jsem urážena a vysmívána kvůli místu narození a bydlišti.

Víte co, seďte doma na zadku. Nejezděte sem, nepracujte tady, nestudujte tu. Nikomu scházet nebudete.

Co si brňáci myslí o pražácích víme, ale víte co si myslí prážáci o brňácích? Nic, vůbec nic.

V Praze žije a dojíždí do ní za prací okolo 15% obyvatel z celé ČR, takže pokud je tu problém s dopravou, dotkne se to poměrně velké části lidí. U Národního muzea, jelikož je přímo v centru Prahy, nikdy nebude tepleji a tedy víc sněhu, než na okraji Prahy.

smode2
A co vy teda v tej Praze děláte? Už tam pár let zase nebydlím, tak bych rád věděl..? A jinak, lžete. Pražáci si o Brňácích myslí, že tam mají hnusné pivo:)(a mají pravdu)
asd1

Pražáci evidentně nežerou maso *smich*

btw o Brnu ne že nic, ale rádi melou něco o poslední zatáčce před Vídní *smich*

@pb kdyby lidi z vesnic nejezdili do Prahy,co byste si tam počali ...

@juraja - To když p.Nohavica natočí písničku o Severní Moravě tak se svět nezboří a ještě se zasmějeme.

Ad 1) Drobný rozdíl je v tom, zda si utahuje(me) sami ze sebe nebo z jiných.

Ad 2) On ani tak nerozčiluje popěvek jako takový, ale jeho neustálé omílání - aneb opakovaný vtip...

@jedubabicko holt, věčný boj mezi Prahou, Brnem, Ostravou a vesnicí.
Kolik vtipů už na toto téma vzniklo.
Jeden se zasměje, další se nad tím povznese, no a někdo se bude cítit uražen.
Takový je prostě život.*vtip*
Vždyť i pb se pokusila o vtip
"Co si brňáci myslí o pražácích víme, ale víte co si myslí prážáci o brňácích? Nic, vůbec nic."*smich*

hodnocení

0x

Ano, u nás je bílo- severní část Phy. V 6 hodin ještě poletoval. Na balkóně mám nad nulou, hlavní silnice se zdá odklizená, dobře průjezdná.

pb®
hodnocení

0x
Napadl, asi 1cm. Dopravní situaci autem netuším, autobus kopec vyjel a v metru nesněží.

To je fajn že aspoň v tom metru nesněží

nov
hodnocení

0x

Jakube, můžete sledovat webkamery online.

in-pocasi.cz/...

hodnocení

0x

Nemyslím si, že vadí písnička o Praze, o Václavském náměstí a sněhu, ale vadí tento zpěvák a jeho názory. V tom bude to jádro pudla.

-----------------

Svět je rozdělen, lidé jsou rozděleni a i na této poradně se lidé vymezují proti sobě podle politického smýšlení a jiných rozdělujících atributů. Každého napadnou jistě různé příklady.

-----------------

Praha - východ, asi 4 km od hranice hl. m. pouze mírný poprašek, mírné asi dvouhodinové sněžení, zato ledovka a zmrazky.

ben®

prostromek - dotaz byl pouze na aktuální sníh v Praze. Pana Nohavicu sem zatáhla @babajaga, která převzala jeho původně docela vtipný text (pokud se necituje často a opakovaně), na dotaz neodpověděla a o Pražany se ráda otřela (+ následně další). Názory pana Nohavici neznám a ani se o ně nezajímám, ale jeho minulost není čistá (např. spolupráce s STB a "rukystisk" s panem Putinem).

Bene, byla jsem dlouho zticha, ale už mi Vaše neustálé připomínky a rýpání začínají vadit.

1/ Otázka byla položena ve Volné diskuzi. Takže je to volná debata. Nemusím se striktně držet dotazu. Mohu třeba napsat recept na zelňačku a přesto se nedopustím ničeho špatného a Poradnu tím neznevážím. Asi tak.

2/ Proti Pražákům NIC NEMÁM. Jako proti lidem. Žádný Pražák mi neublížil. Lidé bezvadní, milí, ochotní, ale i hajzlíci a lumpové, žijí všude. V Praze stejně jako v Brně, v Ostravě, či na maličké dědině. Takže tam nebyl žádný výsměch. Spíš připomínka, jak to pojal pan Nohavica. Vcelku vtipně, ale myslím, že ne urážlivě.

3/ O nedalekém městě se traduje, že jim na staré věži vyrostla pěkná tráva. Konšelé ji litovali, bylo by dobré ji využít. Ale jak? Proto uvázali za krk na provaz vola a táhli ho společně na věž, aby tam tu trávu vypásl. Vůl se uškrtil. Ostuda velká. A věřte, tohle znají lidé po celé republice. Když jsme na dalekém Lipně řekli, odkud jsme, lidé se smáli a říkali: Tak to vy tam máte toho vola na věži. A nikdy, nikdy mě to neurazilo a nepopudilo, zasmála jsem se s nimi a bylo to. Měl byste se také nad podobné věci trochu povznést. Nejhorší je starý člověk, který je zapšklý. Měla jsem tchána podobné povahy a bylo těžké s ním vyjít v dobrém.

4/ V jednom krásném filmu /a teď se zase, prosím, neurazte/ pravil strýc Pepin o svém bratru: "Ten Francin je nějak chabrus na nervy. Měl by si omývat přirození vlažnou vodou!"

Možná by to pomohlo i Vám, abyste reagoval přirozeněji a chápavěji.

Přeji Vám hezký den. Já jdu na výšlap okolo přehrady Seč. *tanec* Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]