Zdravím, zajímá mě jak jste teď doma oblečeni teda jde mi o lidi bydlící v rodinném domě. Já vždy být, a až letos jsem prvně v baráku. A ať dělám co dělám, nedaří se mi ho vytopit, tak abych mohl chodit pouze v triku a v trenkach. Prostě je zima. V mikine a teplákach je to v pohodě. Kolega v práci mi tvrdí že v baráku je to normální. Děkuji za podělení se
To je co, pokus o trolení? V trenkách se chodí v létě, v zimě trošku zbytečné. Ale každý jak chce. Pokud vám nevadí platit náklady, klidně natopte komín do ruda a choďte v trenkách. Každého volba...
Vytopit byt není legrace. Tedy není vytopit jako vytopit. Pokud máme oba na mysli teplo, mám dům pro 8 lidí a jsem tam sama. Tedy jedno topení, ale, bohužel i jeden příjem. A protože jsem starej tremp, na trenkách a tričku netrvám. Chodím v bytě v teplácích, mikině. Mám nastavenou denní na 20 stupňů, noční na 17 stupňů. A zvykla jsem si. Nemá cenu být zpovykaný. Je to pro mě tak akorát. Hlavně, aby nebylo hůř. Jaga.
Když jsem byla mladá a měla pohybu víc, než mi bylo milé, lítala jsem v teplákách a v tričku. Když jsem zpomalila, na tričko přibyla flaneová košile a ponožky. A teď mám spodní tričko, triko a flanelku, hrubé ponožky a kožešinové papuče. A k telce deku. Topím na nějakých 21°C.
Dobrý den, ano, barák se vytápí obtížněji a dráž, než byteček. Ovšem, ponožky, mikina a tepláky jsou běžné domácí oblečení pro chladnější období (trenky a tričko patří do tělocvičny nebo posilovny). Zdravím! doplněno 23.11.25 10:37:
Kdybych neměl obavu, že zde vyvolám konflikt či odpor, tak bych těm, kterým je doma zima, doporučil obléknout si teplý svetr (naprosto logický krok, který by udělal rozumný člověk a každý, kdo měl už jako děcko doma "studený odchov").
V domku, jedno patro, nepřetápíme, já legíny nebo slabé tepláky, tričko a mikina na zip, při vaření ji někdy sundám. Děda slabé tepláky, někdy sedí u telky jen v tílku a pak nasadí flanelovou košili.
Tak to budte rad, ze zijete v CR. V jinych zemich byste si na chladne domacnosti musel hodne rychle zvyknout! (Anglie, Svycarsko, Belgie...) V ceskych panelacich byva pretopeno, ale je to uplne zbytecne. Staci pritopit si vecer, kdyz mate min pohybu. V dome si samozrejme muzete taky pritopit, jak je Vam to prijemne, ale pak se nedoplatite. Otazkou je, jake mate priority.
A také Holandsko. A to až tak, že milionář doma chodí ve vlněšné vestě a vlněněných ponožkách, V ponožkách i spává. Bráchovi, který si stěžoval, že je mu zima, řekl: V mezipatře je skříň, tam najdeš vesty a ponožky a deky. Vezmi si. Je zima a musí být chladno, tělo potřebuje budovat imunitu, otužovat se. A fakt
Na chaloupce bezproblému . Ale mám kamna a tedy v místnosti s kamny je to luxus . Ostatní místnost je na spaní a tedy je lepší chladněji . Stačí asi bedýnka dřeva na den a je párada .
U většiny starších domů není zateplen sokl a podlahy. V interiéru u podlahy je chladno, rozdíl teploty u stropu a u podlahy je několik stupňů. Tepláky a teplé ponožky.
Tak na baráček nejsou finance. Tudíž sedím doma v paneláku. Za pohybu není problém, ale už 4 hodiny sedím ve studeném koutě a jsem rád, že počítač hřeje. Montérky, mikina, kroksy. Venku se za tu dobu oteplilo z -8 na -5, tady je nějakých 20-21, ale ve středu bytu, v rohu bude míň.
Venku -5,doma +21.Bez topení normálně nyní tenké tepláky bez trenek a triko.Na hají večer jen tenká deka - žádná duchna nebo něco podobného.Ještě jsem neslyšel od žádné sousedky nějaký protest song.
V obýváku máme v době, kdy jsme doma (cca do 22h večer) 22,5°C, na chodbě a v kuchyni je nastaveno topení na 20°C, v noci a v pracovní dny přes den vytápíme na 17°C. V místnostech, kde se spí máme rádi hodně chladno. Běžně jsme doma v kraťasech, tričku, později večer si k televizi bereme deku. Jedná se o starý cihlový dům.
Extrémista jako pan Joudic, tj. topit na 30 a pod 15 stupňů nechodit ven sice nejsem, ale i tak 2 vrstvy nahoře i dole. A to topíme na 23. V létě stejné (chlazení), jenomže to je člověk prozářen Sluníčkem, takže je mu daleko tepleji i když na sobě nemá nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.