Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opravdu existuje něco jako láska?

Od: ringo® odpovědí: 21 změna:

Pořád se o lásce mluví a zpívá, ale já už nějak ztrácím víru, že existuje. Možná nějaká zamilovanost, nebo vyšší stupeň kamarádství, ale láska s velkým L? Prý opravdu můžeš milovat jen jednou. Blbost. Můžu milovat i několikrát do roka. Lidi se schází a rozchází a o žádnou lásku nejde. Dobře to vystihl pan Švandrlík v jedné své povídce kde strašně zamilovaná dvojice samé ťu ťu a ňu ňu skončí pod lavinou a objeví se trpaslík a každého zvlášť se zeptá koho má zachránit. A je po lásce. Nikdo nemiluje tak, aby řekl že toho druhého.A tak je to i v životě. Myslím si, že je to konečně ta pravá a za nějakou dobu po té lásce ani pes neštěkne. A najde se další a zase je to ta pravá a stále dokola. Je to o náhodě a toleranci. Žádná láska. Láska je k rodičům, k dětem a mnohdy ani tam ne...

Nejsem po žádném rozchodu, jen mi tohle často vrtá hlavou. Že teď tady ležím s ženskou a tvrdím jí jak jí miluju, ale kdybych potkal úplně jinou, ležel bych tu s jinou a tvrdil jí to samé... že je ta pravá a jediná...

Není to k smíchu? Nebo spíš k pláči?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Exituje, chlapče, existuje. Před rokem jsem ji navždy ztratila. Přesto vzpomínám pořád. A to jsem si myslela, že časem vzpomínky vyblednou. Není to pravda. Jsou pořád živé.

Láska není jenom brát, ale i dávat. V dobrém i ve zlém. Pomohla jsem mu porvat se se závislostí, pomohla jsem mu ke konci života s péčí, s praním, mytím, krmením...Bylo to těžké, ale před 50 lety jsem se k tomu při sňatku zavázala a tak to muselo být. Brečím a vzpomínám. A i když to byla ohromná řehole, přesto se mi po něm pořád hrozně stýská. V noci občas slyším, jak mě volá. A pak zjistím, že to byl jenom klam. Manžel byl jenom jeden, byli jsme spolu 49 let a to se jen tak z paměti nevymaže. Přestože ta péče byla náročná, dneska už jenom přežívám. A nikdy nikdo už nebude schopen mi ho nahradit. Tomu se říká láska. Jaga.

hodnocení

Děkuji za toho chlapce. Tak už mi dlouho nikdo neřekl, děvče.

ringo@: Děkuji i já, i já...*smich* Jaga.

asd1
hodnocení

3x
Existuje, jen jsi jí nepotkal.
hodnocení

Potkal jsem jí asi 5x a vždy někam zmizela /svině/. Tedy lépe řečeno já zmizel...

smode2
hodnocení

2x

V jednom z dílů Ano šéfe byla paní, do jejíž restaurace zahučelo z firmy jejího muže každý měsíc 50-100k, neboť vést podnik vůbec neuměla. Nedala si říct a byla imunní vůči jakýmkoliv dobrým radám. Tyto výdaje se opakovaly každý měsíc po dobu tří let. A on na ni nezařval, nerozsekal jí hubu, dokonce ji ani nezabil. Tak tomu se říká láska.

hodnocení

1x

Problém Ideálů s Velkými Písmeny je, že uznávají pouze čistě bílou a vše ostatní považují za černé. (A pak se diví, proč je všechno černé.)

Zatímco realita hraje všemi barvami a odstíny.

Já myslím, že láska je vidět partnera ve všech jeho ohledech a stejně s ním chtít žít celý život společně, ne vidět a vyžadovat u partnera jen to odpovídající Ideálu a bezvýhradně taky být jeho Ideálem - snahy o takový nerealistický přístusp mají tendenci rychle končit

...

A leží tam dvě mumie

Jak Romeo a Julie

Paradajdajdaj Paradajdajdaj

Jak Romeo a Julie

...

hodnocení

1x

Ano, existuje, ovšem musíte být ochotný jít jí naproti.

Doma za pecí ještě láska nikoho nepotkala a dnešní "rychlokvašky" seznámené přes mobilní aplikace mají trvanlivost kratší, než je spotřeba čerstvého tataráku.

Může se taky stát, že se zamilujete jednou, o lásku přijdete, a pak si budete myslet, že už jinou nenajdete. Ale opět zde platí pravidlo nr. 1: nesedět za pecí, protože ani ta případná další láska k vám nevtrhne do baráku s rodidly na dlani.

A co laska k buchtam? (ne tem dvojnohym, ale makovym a povidlovym).
Ty se daji potkat i za tou peci.
Honza by mohl vypravet.

hodnocení

0x

Ano existuje. Mas ji hned v nadpisu otazky. Je to slovo skladajici se v cestine z 5 pismen.

Jde o generalni termin pokryvajici celou radu emoci, pocitu, spriznenost, respekt, vasen, sounalezitost, potrebu, stesti, pritazlivost, harmonii... a dalsi stovky podstatnych a pridavnych jmen zpusobenych vesmes chemickymi reakcemi, moralkou, ruznorodymi vrozenymi pudy atd.

Je objektivne meritelna (napr. hormonalni zmeny, buseni srdce, rudnuti za usima...) i subjektivne vnimana, takze pokud panuje shoda, ze jsou vsechny tyto projevy nazyvany jednotnym vseobjimajicim terminem, pak existuje (nesmi se ovsem poplest buseni srdce pri zamilovanosti s busenim srdce pri arytmii).

A urcite ma ruzne urovne a navic je v case promenna. Milenci pod lavinou mozna budou myslet hlavne na sebe, matka ale urcite bude myslet na svoje dite.

myslenka
hodnocení

0x
Na tu se neptá ta se žije, hýčká, pěstuje a opětuje.
*zmateny* kde je u vás problém, když říkáte té co máte vedle sebe že ji milujete a té další jste schopen také. chybí vaam snad něco?
Máte přesně ten druh lásky který znáte a kteremu věříte a funguje vám.
Jinak nemluví a nazpívá se jen o lásce ale taky o těch,kteři neradi leží sami tak slíbí a řeknou cokoli...ale druhá strana často chápe něco jiné, podle toho ty vztahy pak taky vypadají.
Ženy věří tomu co slyší a muži tomu co vidí,proto ženy nosí mejkap a muži jsou slibotechny
myslenka
...k tomu Švandrlikovi...chápu to jako obrázný příklad ze života partnerů kdy lavinou je vlastně jakákoli krizová situace
v jejich životě, jak se říká v nouzi poznáš přítele. jsou pořád tací co se nechávají zasypat na celý život, spousta se jich teď snaží vyhrabat sami už neposlouchaji TRPaslika ;-D

pb®
hodnocení

0x
Ne každý má mozek nastavený na lásku. Někdo jede na dopaminu, tedy na zamilovanosti. Jakmile po pár měsících dopamin klesne, zamilovanost přejde a tento jedinec hledá další zdroj dopaminu, tedy další zamilovanost. Do fáze lásky nikdy není shopen dojít.
hodnocení

To můj problém není. Můj problém je jiný, ale nevím jaký.

myslenka
To je jednoduché kdyz v ni nevěříte tak z ni máte strach když zacítíte treba ze to může byt ono...to je normalni,
Těžko se druhému věří že to má stejně,
I kdyz v ni věříte
Prava láska prostě vydrží všechno, to poznáte s prcnim prašanem a ne až v "lavině"
ale není dobre pokoušet jeji trpělivost,
To plati pro obě strany. Nechte se unést svoji láskou a i když někdo zmizí tak ať,
aspoň vite že vy ji máte a ta pravá ji pozná a bude si ji vážita zůstane...to sem se nechala jen tak unést myšlenkou na pravou lásku...;) netvrdím zw to tak je

vj
hodnocení

0x

"Nikdo nemiluje tak, aby řekl že toho druhého": Jsou různé kategorie lásky. Znáte pojem mučednictví? Jeden z příkladů z minulého století je sv. Maxmilián Kolbe.

yarda1
hodnocení

0x

Láska...a co dál? Jde o to, když vzplanu láskou k nějaké ženě co s ní chci dělat. Jestli jednorázově do postele, ukazovat se s ní na veřejnosti nebo jestli s ní chci prožít život. A jestli ona to vnímá podobně.

V jedné písničce se zpívalo:

...lásku nikdo neosvědčí když je třeba utřít nádobí...

Jednou jsem šel s kolegou po nádvoří podniku kde jsme pracovali, před námi šla hezká žena, on prohodil:

"To je ženská, tu bych chtěl."

Já: "A co bys s ní dělal?"

On: "Hmmm...to je taky pravda."

hodnocení

Ale tohle se rokama mění. V mládí chtějí chlapi ženskou na sex a na ukazování, pak na plození potomků, pak na obstarávání domácnosti a někomu už na stará kolena překáží. Ale pokud je inteligentní, může se z ní stát dobrý kamarád.

hodnocení

0x

Existuje. Mě třeba platonická 8 let.

jajo
hodnocení

0x
a spravodlivosť existuje? prečo ju každý človek pozná, chce ju a ona ževraj na svete neexistuje. Láska existuje, každý si predstavuje niečo iné pod ňou. V biblii je opisaná aká je, ten známy citát..láska nezavidí, nepovyšuje se, nemyslí na zlé...toto čo my tu máme je často karikatúra lásky a myslím, že vy ju máte v sebe dosť.

janda
hodnocení

0x

Spíše jde o vzpomínky, co vše jste spolu zažili, když jste spolu roky, klape vám to a pak to skončí... Třeba i díky úmrtí.. Ano, také si říkám, kdyby byla třeba ta možnost, že přijde mladší, bohatší, krásnější, že bych se měl díky tomu i třeba lépe. Ale to je složité. To je něco podobného jako kdybych měl psa, pořídil si jiného a toho starého odkopl, dal do útulku. To by nešlo. Něco jiného ale je, když to mezi vámi přestane fungovat, že si prostě už nesedíte. Ale když ji máte rád a ona Vás, tak se zamilovat do jiné a jít k té novější to nee. A dále zase něco jiného když jste hajzl prostě povahou (beru obecně), ženské využijete a pak po čase vyměníte za jiný model.. Ale takový zase neví co je láska.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]