Nejste přihlášen/a.
Jak se to vezme. Občas se někde vynoří starý neznámý komunista, sundá stranickou uniformu a stane se z ničeho nic prezidentem![]()
Smode.
Z ničeho nic se nestanete prezidentem . Tam musí mít za sebou bohaté zájmové skupiny co mají pod palcem media.
V prvním kole kandidoval majitel Best (betonová dlažba) a dal do toho pár desítek miliard. Když jsem ho poslouchal , tak vcelku rozumný člověk , ale holt neměl ty správne lidi co dosadili současného prezidenta . Najednou nevadilo jeho rozvědčictví za komanču , najednou nevadilo , že to je voják (guma) a dnes ho media velebí jako největšího světce.
Pokrytectví hadr a lidi si to nechají kakat na hlavu .
Pane Jendo D...i, to jsem měl přesně na mysli. Jsem rád že, i když bohužel jako jeden z mála, alespoň vy víte jak se věci mají![]()
Oprava . Pár desítek milionu.
K rozvědčíkovi .
Shrňme si morální kredit presidenta Petra Pavla alias agenta Pávka. Tento člověk vlastnoručním podpisem stvrdil souhlas s okupací naší země v osmašedesátém. Jeho rozhodnutí stát se rozvědčíkem nelze nazvat jinak, než jako dobrovolný vstup do služeb okupanta, protože jeho schválení coby budoucího rozvědčíka podléhalo minimálně schválení okupační mocností v Kremlu prostřednictvím KGB a v případě úspěšného dokončení studií to znamenalo i následující vědomou spolupráci s touto službou. Má takový člověk, který mění své názory dle aktuálního politického režimu, morální právo soudit a kádrovat jiné?Nejvíce, co mi vadí je to, že se obloukem vracíme do té doby předešlé. Jednu "díru" jsme vyměnili za druhou a cpeme se do ní se vší vehemencí, protože prý nemáme na samostatnou, suverénní státní politiku. Selektivní pravda a láska a už vůbec se neobejdeme bez nějakého nepřítele..Babiše nebo Pavla jsem nevolil. Jedna parta oligarchu se pere s druhou partou o kořist . Nečekejme nic pozitivního .
P. Pavel za svůj život víc než dostatečně prokázal, že komouš není. Což komouše děsně štve, tak se na něj snaží naházet jakýkoliv bláto co najdou, a když nenajdou tak si to vymyslí.
Jendad: co jsi dělal před revolucí ty? Byl jsi v pionýru, svazák atd. atd. Když tu pomlouváš Pavla tak předveď sebe.
Vy jste kluci fakt legrační. "Rozvědčík", který celý svůj profesní život slouží demokracii (NATO a nyní prezident) vám strašně vadí, ale Babiš, který donášel STB, nakradl si majetek beztrestně díky svým komunistickým známostem, lže jako když tiskne, vládu sestavuje na základě toho, aby nebyl vydán ke stíhání, tak tenhle člověk vám nevadí. Holt demokrati každým coulem ![]()
Kdo v době před r. 89 neměl nikoho v KSČ? Používejte mozek.Kolik lidí kteří nadávají na prezidenta obdivují Konečnou? Taky komunistka , navíc celý život nic nedělala ... A co teprv Zeman , taky byl v KSČ .jasně,není to ideální start do života ...Konečná zůstala a šíří bludy...a dál nese rodinnou rudou pochodeň.Tak nevím co je horší
Fotbalista honzi opět nezklamal a plká tu úplné kraviny. Pavel i Babiš nejspíš nevstoupili do KSČ z přesvědčení ale z kariérismu, protože po revoluci rudé knížky bryskně zahodili a žádný komoušský odér z nich není cítit. Ke cti jim to určitě neslouží, nicméně s komunismem již nemají nic společného. Každý se ale vydal jinou cestou, zatímco Babiš lže, krade a oblbuje mentálně slabší voliče, Pavel slouží demokracii a na rozdíl od Babiše na něj žádné prohřešky nevyplavaly, chová se jako vzorný občan. Honzi mezi nimi rozdíl nevidí, já ano.
Kariérismus obou - bez pochyby, dvakrát podtrženo. Kariéristů je hodně, ale pokud mají něco málo inteligence, tak se necpou tam, kde to bude použito proti nim. Anebo mají hodně hroší kůži.
po revoluci rudé knížky bryskně zahodili - P. ne tak bryskně, ale až v 1991
Pavel slouží demokracii a na rozdíl od Babiše na něj žádné prohřešky nevyplavaly, chová se jako vzorný občan. - Tak tohle je jako z Dikobrazu. Demokratické volby nerespektuje bržděním jmenování nové vlády a slouží celý život cizím zájmům (Varšavská smlouva, NATO) a vlastnímu prospěchu, jak je vidět z jeho zážitkové turistiky.
nekomous - v parlamentních volbách se nevolí jednotlivci, ale strany/hnutí. Nikdo ani na chvilku nepopírá, že volby vyhrálo Hnutí ANO 2011, ale nevyhrál je jen pan Babiš, jak si to on a jeho kolegové myslí. Kdyby to hnutí nebyla jen sekta, resp. "strana jednoho muže", tak by pro ně přeci nebyl problém navrhnout ze svého středu jinou (pro prezidenta a občany), neproblémovou/přijatelnější osobu. Jenže, jak už přiznal pan Havlíček, oni tam mají jen toho pana Babiše o vůbec o někom jiném neuvažují/nemohou uvažovat/nemají dovoleno uvažovat. Pan prezident ještě ani novou vládu zdržovat nezačal, má obavy z možných důsledků jmenování pana Babiše (kterému právem nevěří, že nechystá zase nějaký "ojeb") pro nás i pro zahraničí (např. dotace z EU), klade si regulérní požadavky i za část občanů (nevoličů nastupujícího "bratrstva nevydávání") a "míč" je na straně Hnutí ANO 2011. Zdá se, že zdržuje pan Babiš, který nebyl na "vedoucí úlohu" připraven a libuje si v nevyřešeném střetu zájmů. Mimochodem, ani svůj rozpočet Hnutí ANO 2011 nemělo připravený, tak je rádo za ten "fijalový"
, kde jim chybí peníze na jejich neodpovědné předvolební sliby, rozhazování, utrácení a zadlužování, což se jim nelíbí (budou muset hodně makat
).
ale nevyhrál je jen pan Babiš, jak si to on a jeho kolegové myslí - Kde uvedli, že si to myslí? Že by neznali výsledek voleb? Nebo ho neznáte či neuznáváte vy?
...má obavy z možných důsledků jmenování pana Babiše (kterému právem nevěří, že nechystá zase nějaký "ojeb") pro nás i pro zahraničí (např. dotace z EU), klade si regulérní požadavky - Jinými slovy zdržování.
pan Babiš, který nebyl na "vedoucí úlohu" připraven - On nikdy předtím premiérem nebyl?
a libuje si v nevyřešeném střetu zájmů - Střet zájmů by technicky vzato nastal až po jeho jmenování a B. by měl lhůtu na jeho vyřešení. Ale P. je mimo svou kompetenci a hrozí mu kompetenční žaloba, kterou dříve vyhrožoval i Fiala vůči Zemanovi.
nekomous - asi na někoho reagujete tím, že opisujete již dříve zde napsané, což je přeci zbytečné. Stačí napsat nový text nebo jen souhlasit
.
jawacek350: Pana Koudelku neznám, třeba pan Kysela, též ústavní právník, tvrdí něco jiného. A prezident se musí řídit podle Ústavního soudu a nikoliv podle nějakého Koudelky. Věřit informacím pocházejícím z dílny vyhlášeného dezinformátora a konspirátora Hájka může jen ne moc chytrý naivka.
0rion: též ústavní právník, tvrdí něco jiného - Známá věc, že právníci mají různé názory. A (ústavní) soudci také. Proto P. jmenoval ty se "správnými názory". A proto p. Rychetský před minulými volbami změnil volební systém ve prospěch malých stran.
A vy jste stále v zajetí prázdného nálepkování po vzoru masmédií, největšího dezinformátora v covidové době.
Prezident Pavel jmenoval myslím 7 soudců ÚS, celkem jich je 15, a ty jmenoval někdo jiný, hádejte kdo. Takže opět jen manipulativní plky.
. .
Prezident chce po Babišovi jediné, aby veřejně řekl, jak vyřeší svůj střet zájmů. To snad není žádná šikana pana Babiše, řešit svůj střet zájmů je jeho povinnost ze zákona, kde je tedy problém čestně prohlásit, udělám to tak a tak? Já myslím, že veřejnost má právo vědět, jak bude (a jestli vůbec) premiér řešit všechny zákonem předepsané podmínky. Místo abyste kroutili hlavou nad podivným lavírováním Babiše, tak kritizujete prezidenta, který se dle mě chová velmi zodpovědně a chce předejít případným problémům, které by zasáhly nás všechny, nejen Babiše.
0rion: Mluvím o těch soudcích, které jmenoval P.
O střetu zájmů už jsem psal. Když zmiňujete veřejnost, tak voliči B. to zřejmě za problém nepovažují. Podnikající premiéři nebo prezidenti nejsou žádná výjimka a komu se nelíbí, ten je nevolí. Tuším, že se tomu říká svoboda volby.
nekomous - pan prezident obdaroval pana Babiše tím, že mu dal k využití možnost, aby národu konečně ukázal, zda mu jde v politice hlavně/jen o prachy a majetek/vlastní prospěch nebo o blaho jeho voličů, jak ti netrpělivě čekají na jeho předvolební sliby, kterým uvěřili. Pan Babiš nemusí hledat "ojeb", ale prostě se rozhodne a národ to zajímá (kromě jeho voličů, kterým je to fuk). Já bych mu poradil, ať si nechá majetek, poslancem s imunitou a jistotou nevydání soudu už je (to už se mu povedlo) a může si zezadu (spolu s panem Faltýnkem) vodit pana Havlíčka jako premiéra. Jenže to by pan Babiš musel mít jinou povahu a necpat se na vrcholek moci. Volby vyhrálo Hnutí ANO 2011, nikoliv jen pan Babiš, tak mají více možností, když prý nejsou "stranou jednoho muže". Hlavně, aby pan prezident pevně vytrval a nenechal se "opít rohlíkem/koblihou"
.
ben: zda mu jde v politice hlavně/jen o prachy a majetek/vlastní prospěch nebo o blaho jeho voličů - To zní moc pěkně, kdyby ovšem odcházející vláda nebyla dokonalým příkladem téhož, s "krásným" dluhem 1.2 bilionu za službu hlavně cizím zájmům. On p. Fiala věděl, proč chodil do tv diskusí jen proti prázdné židli.
nekomous - aha, tak to jsem nevěděl, že odcházející vláda kolektivně vlastnila velký majetek, na který čerpala dotace z EU
. Napište rovnou, že pan Babiš je pravdomluvný borec (mimochodem, dnes vyšla zpráva, že bude čelit dalšímu soudu za lhaní) s připraveným vlastním (rozhazovačným) rozpočtem, je připravený neveřejně vyřešit střet svých zájmů (takže opovržení vůči veřejnosti) a je pašák, když přivádí k moci nácky, populisty a obchodníky se strachem. A mimochodem, pan Babiš už tři roky do nějaké debaty na ČT ani nepřišel (raději si povídal s kohoutem
).
Není právník jako právník, či právnička.
" Pokud by Andrej Babiš nedokázal vyřešit střet zájmů, nezbývalo by nic jiného, než aby ANO navrhlo na předsedu vlády někoho jiného,"řekla Novinkám odbornice na ústavní právo z Masarykovy univerzity Marie Zámečníková."
Někteří to prostě jinak neumí. A nepochopí, že když soudem uznaný lhář ( navíc bude asi další veselá kauza) něco slibí, že se mu prostě nedá věřit. pokud má něco připraveného,proč s tím dělá takové cavyky? Aby to nebylo jako se superrozpočtem slibovaným před volbami
nekomous: Takže dle vašeho názoru, pokud voliči někoho zvolí, tak je to přece jejich vůle, že jim to či ono nevadí, a dotyčný když nechce dodržovat zákony, tak je může ignorovat. Zajímavá teorie.
Odcházející vládu již nechte historii, soustřeďte se na nastupující šestikolku ANO + Moto + SPD + Triko + Svobo + Rajchl. Za 4 roky si povíme (jestli to tak dlouho doklepou).
jawacek350, co člověk to názoer, co právník, to několik názorů.
Jen jsem si dovolil okopírovat text a vložit zdroj. Mám k tomu dávat i komentář?
"Proč jste toto neuvedl"
Ale když mi dáte seznam, co mám vše uvézt, udělám to pro Vás.
ben: Škoda, že účelově překrucujete to, co jsem od vás citoval. Odcházející vláda považovala za majetek všechno, co dostala na daních a z toho rozhazovala vlevo vpravo.
B. nemusím, jen popisuju situaci.
Fiala neměl oponenta v žádné tv a v "pravdomluvnosti" za B. nezaostával. Tak ještě na konec působení pár zahraničních cest o ničem a pápá.
0rion: dotyčný když nechce dodržovat zákony, tak je může ignorovat - může je změnit ve svůj prospěch, pokud na to má dost hlasů. Minulá garnitura to udělala v případě Lex Babiš atd.
nekomous - rozumím, byla to moje účelovka (kde jen jsem to slovo prvně a od koho plačícího slyšel
?). Teda tvrdit, že dosluhující vláda rozhazovala vlevo i vpravo vyžaduje notnou dávku neznalosti nebo zbytnělou představivost. No, těšte se na ten peněžní "fičák", jestli na to vletí zase paní Alena z Brna, která dá (samozřejmě myslím peníze
) každému, kdo si řekne. Víte, proč pan Babiš nemá rád ČT a nechodí tam? Jednak má obecně problém vyjadřovat se a v přímém přenosu či diskuzi (a snad dokonce tázán) by byl ztracen. Druhý důvod je ten, že nenávidí redaktora ČT, pana Řezníčka, kterému nemůže zapomenout, jak si s ním vytřel pozadí v předvolební debatě, kdy pan Babiš usiloval o post prezidenta (no a nakonec byl na hezkém druhém místě hned za současným prezidentem). Tak nějak se nyní dostávám do bodu, kdy mě přestáváte bavit, což si neberte osobně (prostě to tak mám a nebudete první ani poslední, resp. protože můžete měnit přezdívky, tak je možné, že už jste se s tím z mé strany setkal).
jawacek350 - kdyby byl pan Babiš pravdomluvný, jako Ježíš Kristus, tak OK. Jenže pan prezident a značná část veřejnosti pana Babiše už zná a ví, že lež je jeho pravda a věřit se mu nedá/nesmí. Zde platí stoprocentně věta ze známé pohádky: "Já je raději trestám předem, protože potom už by to nemělo význam"
. Takže nejdříve by mělo být veřejné prohlášení, jak to pan Babiš vyřeší (pan prezident netrvá na tom, aby to bylo vyřešeno před jmenováním, ale chce znát už nyní jak to bude řešeno, což snad pochopíte i Vy), až potom (bohužel) jmenování premiérem (nikoliv ministrem, jak jste zde psal) a následná i důsledná veřejná kontrola pravdomluvnosti nového premiéra.
jawacek350: Babiše prý nemusíte, ale bojujete tu za něj do roztrhání těla ![]()
Prezident nemá žádnou zákonnou povinnost jmenovat Babiše premiérem, pochopte to už člověče. Že prezident obvykle jmenuje lídra vítězné strany je sice pravda, ale pokud o tom člověku má nějaké pochybnosti, nemusí tak učinit a může se třeba Babiš stavět na hlavu. A zde ty pochybnosti jsou, protože Babiš lže jako když tiskne, to je o něm obecně známo.
Prezident hájí své stanovisko tím, že ústavní soud zkonstatoval, že prezident by měl přihlížet k možnému střetu zájmů u kandidáta na vládní funkci. Někteří právníci sice tvrdí, že ať Babiše jmenuje, v ten moment se mu přestanou vyplácet dotace a to ho donutí střet zájmu řešit, jenže Babiš okamžitě zalarmuje své právníky, začne se se státem soudit a bude z toho jedna velká a bůhvíjak dlouhá fraška namísto řešení důležitých věcí (a hrozí riziko, že kvůli Babišovi bude mít ČR problémy s čerpáním financí z EU).
fik: Lex Babiš byl příklad stejného postupu. Moje nepřesnost.
ben: Ano, hodně zbytnělou představivost... 1.2 bilionu.
Kdyby Alena rozdávala našim občanům, tak to je z jejich daní. Pokud by rozdávala EU, USA, Ukrajině atd., tak by to z mého pohledu bylo špatně. (Z vašeho tuším dobře.)
pan Babiš a ČT: Kdyby ji neměl rád, mohl na ni zakleknout, jak svého času s oblibou dělal. Ale je možné, že se bál. Doufám, že se "veřejnoprávnost" konečně odpíská, protože koncesionáři nemají vliv na obsah a kontrolu nad hospodařením.
Bavit? Vy mě naopak bavíte stále. ![]()
"Já je raději trestám předem, protože potom už by to nemělo význam" - O tom byl ten film s T. Cruisem Minority Report. Nějaké jasnovidky předvídaly zločiny a policie zakročila předtím, než byly spáchány. Zajímavé scifi, akorát s jednou menší vadou na kráse - šlo o totalitní stát. Šlo by ho nazvat Beninstán. (Celkem trefné, jawacku.)
"Současný pan prezident se stále pohybuje na "legální bázi" a hájí zájmy občanů a státu." - Spíše na pomezí zákona a celý život hájí cizí zájmy, jak už jsem napsal.
0rion: "prezident obvykle jmenuje lídra vítězné strany je sice pravda, ale pokud o tom člověku má nějaké pochybnosti, nemusí tak učinit" - Jak to nazvat? Co třeba popírání výsledku demokratických voleb? Ale u něho to až tak moc nepřekvapuje, že? Zvyk je železná uniforma.
"kvůli Babišovi bude mít ČR problémy s čerpáním financí z EU" - Za ideální bych považoval se od financí a celého EU distancovat. Čerpáte také? Pak je mi to jasné.
nekomous:
Žádné popírání výsledků voleb nevidím, plkáte ptákoviny. Prezident je připraven jmenovat Babiše okamžitě, pouze chce od Babiše ujištění, jak bude řešit svůj střet zájmů, na což má podle nálezu ÚS prezident plné právo. Jenže pan Babiš na to své jmenování evidentně nespěchá, jinak by přece dávno řekl, jak bude postupovat, aby dodržel zákony (a dodržet je snad chce ne?). Určitě to už má promyšlené, když chce být předsedou vlády, tak kde to vázne?
Aha! Takže odmítneme si vzít jakékoli finance od EU. No to je geniální nápad, ukážeme jim prostředníček a tím tu zbytečnou EU pošleme do patřičných mezí! A ještě nám to pomůže, nebudeme rozhazovat, protože nebude co. Pane vy jste hlava!
0rion: Jen opakujete již řečené. Tak jen zopakuji, že p-rezident slouží cizím zájmům.
Finance z EU nebrat ani nenechat vyvádět (uvádí se cca 500 mld ročně). Neutralita je podle mě cesta pro celou Evropu, kéž by to časem voliči pochopili.
nekomous:
Ano, opakování je matka moudrosti, ale bohužel někteří jsou imunní. Petr Pavel sloužil v NATO a nyní své zemi, takže žádné cizí zájmy ale naše zájmy.
Neutralita v současné geopolitické situaci nezajistí bezpečí. Dokud bude pár set kilometrů od nás agresivní stát nerespektující žádná pravidla, tak je třeba být členem paktu kolektivní obrany. Švédové a Finové na to již také přišli.
Rusáci si na nějakou neutralitu nehrají, pro tuhle svoloč je to jen canc, se kterým si lze kdykoliv vytřít zádel. Ukrajina měla statut neutrality a stejně se rusáci zapojili do konfliktu na Donbasu, Finsko třeba bylo také neutrální a Stalin ho napadl.
Pane Orione, jen mne napadlo, "se kterým si lze kdykoliv vytřít zádel", to je tvrdý papír, dneska se ani noviny nemusí na ten účel řezat.,...
![]()
0rion: Když píšu "pro celou Evropu", mám na mysli minimálně několik států (jako V4) s obranou na úrovni Švýcarska, bez agresivity vůči jiným státům.
P. sloužil v NATO, které vedlo války v Evropě i mimo ni, a nyní se staví proti vůli voličů B., kterým jeho střet zájmů nevadí. Střet zájmů je ale celkem běžná věc, protože jen málokterý politik nesedí ve správní radě nějaké firmy, což nedělá zadarmo.
Ukrajina měla statut neutrality, ale již od roku 1991 navázala vztah s NATO, jak vyplývá z mé citace z příručky NATO výše, na kterou jste účelově zapomněl.
Nejen geografie, .. Povinná vojenská služba a pravidelná cvičení, To neni 100k armáda + 40k rezervistů, ale prakticky všichni jsou vojáci s výcvikem. Každej barák tam je malá pevnost s atomovým krytem, kvéry maj doma.
Že rusákovi o žádnou neutralitu a rozpínání Nato nejde je jasně vidět mimo jiné na hranici s Finskem, kde po jeho vstupu do Nato nijak neposílili obranu ale naopak jednotky stáhli pryč. Jediný problém je ten, že po vstupu do Nato by tam nemohli naběhnout jako na Ukrajinu (ředtim třeba Gruzii, Čečnu...). Podobně ty kecy o ochraně ruský menšiny, taky jen záminka jak tam vlítnout.. Obyčenjná dobyvačná válka jakou už předvedli mockrát.
Neřešit zabrání Krymu v 2014 byla zásadní chyba, s jídlem roste chuť a důsledky vidíme teď.
nekomous:
Snažím se vám vysvětlit, že neutralita nic neřeší za situace, kdy se nedaleko nachází země, která na takovéto věci kašle, dělá si co chce a s oblibou napadá sousedy. Mezinárodní právo rusák uznává jen v případech, kdy se mu to hodí, když je v souladu s jeho zájmy. A podle toho co sem dal fik, tak to je i ekonomický nesmysl. Ale je to evidentně marné.
Ukrajina byla neutrální, jenže po událostech na Donbasu poznala, že ji to před agresivním Ruskem nijak neochrání, Rusko ji nerespektovalo a dodávalo vzbouřencům zbraně a pomoc v podobě vojáků bez insignií, proto usilovala o vstup do NATO. Kdyby se Rusko chovalo jako dobrý soused, nejspíš by Ukrajina o vstup do NATO vůbec neusilovala.
fik: Co chce B., je věc jiná. Já říkám, co bych viděl jako řešení pro Evropu poté, co se USA stahují z NATO.
asd1: Rozpínání Ruska vs rozpínání NATO - problém slepice a vejce.
"kecy o ochraně ruský menšiny, taky jen záminka jak tam vlítnout." - Obdobná záminka USA proč vlítnout na Grenadu. Takže to funguje všude. Vše je o geopolitickém vlivu. Žádná velmoc nebude nečinně přihlížet aktivitě jiné velmoci v dosahu jejích zbraní. Je to dost jednoduché na pochopení?
0rion: "Mezinárodní právo rusák uznává jen v případech, kdy se mu to hodí, když je v souladu s jeho zájmy" - Jako války NATO po světě. A jako končící "naše" vláda a její podporovatelé. Dvojí metr médií je očividný.
"Rusko ji nerespektovalo a dodávalo vzbouřencům zbraně a pomoc v podobě vojáků" - Totéž dělají všude možně CIA, MI6 atd., plus politické neziskovky podporující opozici.
Jak vysvětlíš aktuální oficiální dekret o upevnění ruské identity na anektovaných územích - do roku 2036 má být 95% rusáků. Taky tomu říkáš ochrana menšiny? Nebo genocida, poruštění ukrajinců a kdo se nenechá tak odsun do gulagu, v lepším případě někam na Sibiř. Nejen Krymští Tataři by mohli vyprávět. Klasika, obsadit území, domorodce poruštit nebo zlikvidovat, místo nich nastěhovat rusáky a ti pak budou chtít připojení k rusku protože obyvatelstvo je ruský ![]()
Rusáky tu bráníš za prachy nebo jsi tak blbej? V 68 jsi je tu nejspíš vítal s ruskou vlaječkou v ruce a běžel udat souseda že sundal směrovky z křižovatky a má imperialistický choutky, že? A dodnes rusáci tvrdí že nás neobsadili ale zachránili před zlým západem.
Jediný řešení Ukrajiny je rusáky vypráskat silou resp. měnit území za jeho zdroje dokud se ekonomicky nezhroutí. Jakýkoliv ustupování problém nevyřeší ale jen oddálí a o to horší by byly následky, stejně jak Mnichov a jak moc míru to přineslo.
Fíku to je nepřesný. K sousedovi nevlezl rozbít mu hubu, ale zapíchl manželku, znásilnil dceru, zabral půl baráku a teď chce i druhou půlku baráku a aby mu sloužil, jinak že ho zapíchne. A milej Trumpeta chce mír takovej, že když mu to nechá, nebude ho trestat a bude už mluvit jen rusky, tak mu bude stačit ta půlka baráku.
Co ty, budeš na to čumět za plotem nebo mu hodíš aspoň bejzbolku aby se měl čim bránit, když už teda za bejzbolkou neskočíš přes plot k němu a nepomůžeš mu s obranou? Podle popisu se budeš za plotem chechtat jak mu dává přes držku.. Akorát on vytáhne bouchačku a pošle chudáka souseda aby šel rozbít hubu tobě, jinak že ho sejme. (Stejně jako zmobilizoval obyvatelstvo Donbasu a poslal je do první linie - to ti utlačovaní jsou určitě rádi jak je chrání...
Jak může být někdo tak naivní ![]()
nekomous:
Lež: USA se nestahují z NATO.
Lež: NATO se nerozpíná, NATO totiž není stát, žádné území nekrade a už z principu to není dost dobře možné. Do NATO se vstupuje dobrovolně. Podle vaší teorie se třeba včelařský svaz "rozpíná" mnohem více než NATO :D
Lež: NATO žádnou válku nerozpoutalo.
Lež: Neziskovky žádné zbraně agresorům nerozdávají. CIA to možná dělali za studené války, jenže dnes jsou USA jinde a spíše se snaží konflikty hasit než rozdmíchávat. Rusko je pravý opak, místo aby si doma udělali pořádek, tak pomocí bomb dělají "pořádek" tam, kde je nikdo nechce.
. .
Připněte si svatojiřskou stužku a odznak Z, a vyvěste ruskou vlajku, abychom nejen my tady na netu věděli, co jste zač.
Připadám si tu jako na sjezdu mccarthyistů. Naštěstí jen onlajnových. ![]()
Neříkejte, že jste nepřispěli na "raketu" Mindičovi!
asd1: "Rusáky vypráskat silou" - Co je to za matroš? Kdo je bude práskat?
fik: "zakládá mě právo" - Jen popis reality. To, že se vám nelíbí, ji nezmění.
0rion: Trump přenechává válečnictví koalici ochotných. Ta naštěstí nevypadá bojeschopně, jinak by už dávno vyhlásila mobilizaci. Jenže ji nevedou státníci, ale úředníci.
"Do NATO se vstupuje dobrovolně." - Nejdřív se ale musí získat vliv skrze správné kádry ochotné sloužit komukoli. Referendum pokud možno neriskovat.
"NATO žádnou válku nerozpoutalo." - Irák, Libye, Sýrie, Afghánistán, nic? Neříkal Trump, že války nezačíná, ale ukončuje?
Co říkáte na agresi Španělska proti Kataláncům? V podstatě stejný problém se stejnou násilnou reakcí jako na Ukrajině. Západní média ale stála na straně Španělska. Divné.
Konflikt dvou států NATO Řecka a Turecka před pár lety? Vedení NATO nevědělo, co dělat. Nyní Turecko podporuje mír. Další podivnost.
(Politické neziskovky vyvíjejí politický vliv, tajné služby dodávají zbraně a cvičí opoziční síly. To jsem měl za jasné.)
Co jsem zač? Ten, kdo chápe, že velmoci spolu budou vždy bojovat o hegemonii, ale to není naše věc. Tím, že se k některé přimkneme, nemůžeme nic získat, jen ztratit.
Dříve "Se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak", nyní "Se Západem na věčné časy a nikdy jinak". Tím jsme směšní. Klasické rozděl a panuj opět vítězí.
Tragikomedie převlékačů uniforem a přejmenovávání ulic 4x za století.
nekomous:
Koukám vy jste naprostý mimoň, takže už jen krátce, protože je to s vámi ztráta času.
NATO žádnou válku nezahájilo, to že někde intervenují USA s některými spojenci, to opravdu neznamená, že válčí NATO. NATO intervenovalo v bývalé Jugoslávii, což já považuji za velkou chybu. V Afghánistánu či Libyi mělo za úkol udržování bezletové zóny a zajištění bezpečnosti mírových sil.
Dění ve Španělsku příliš nesleduju, nicméně vyhlásit samostatnost je nutno při dodržení zákonů dané země. Ovšem co mne zarazilo, přirovnávat tenhle problém s děním na Donbase, to může jen člověk, který o těch věcech neví vůbec nic. Zkuste se dovzdělat, ať nepíšete takové kraviny.
0rion: "to že někde intervenují USA s některými spojenci, to opravdu neznamená, že válčí NATO" - A co když jsou ti spojenci z NATO? O jiných ani nevím.
"Intervenují" mi, nevím proč, připomíná pojem "speciální vojenská operace". Tím, že něco přejmenuji, změní se tím podstata?
Těch válek USA/NATO bylo po 2. světové válce mnohem víc.
Váš problém je, že kritizujete někde to, co jinde zastáváte. Jestli je to mimoňství, nebo něco jiného, ať rozhodnou čtenáři.
Španělsko-katalánský konflikt měl poukázat na problém národního sebeurčení. Je přijatelné, či ne? Nebo jen pro někoho? Proč?
Ukrajinští Rusové měli na rozdíl od Katalánců tu výhodu, že se na jejich obranu postavilo Rusko. Co kdyby se na podporu Katalánců postavila třeba Francie a spustila "s.v.o." proti Španělsku? Co by dělalo velení NATO? Nic jako v případě sporu Řecka s Tureckem? Co by hlásala masmédia?
fik: "v Jugoslávii (tenkrát již rozpadlé) byl zásah NATO víc než nutný. Miloševič měl tehdy na svědomí 250.000 životů. Operace Allied Force jich měla na svědomí 1500, ale řádění toho magora zastavila."
To je západní verze. Rusové můžou tvrdit: "Na Ukrajině byl zásah Ruska víc než nutný. Zelenský a spol. měli na svědomí 14 000 životů. S.V.O. se zásluhou západní podpory protáhla a stála mnohem víc životů, ale řádění těch magorů se blíží ke konci."
asd1: Pořád ta ruská vs. západní verze bojující o stoupence. Svůj pohled na to jsem už napsal.
fik: Ne tak docela. Celou dobu tu přece píšu o souboji propagand. Ale moje negativní zkušenosti s EU jsou "na vlastní kůži".
Víte, kdy jsem poprvé pochopil, že je EU pro nás škodlivá? Před lety po návratu ze studia v zahraničí, když jsem objevil dvojí kvalitu potravin - dávno předtím, než se z toho stalo politikum na evropské úrovni, které měla odstranit Jourová, ale vzdala to a raději se pustila do budování cenzury.
A víte, kdy jsem pochopil, že europropaganda je pro nás mnohem škodlivější než ta ruská? Když v roce 2003-4 vmanipulovali voliče ke vstupu do EU jednostrannou kampaní, pak při řízené migraci v roce 2015 a ještě později při propagaci sebevražedného Green Dealu a zrůdného LGBT+. To byly asi hlavní důvody. Nic z toho není výsledek propagand, ale skutečnosti, které nelze popřít.
Ale ze zvědavosti jsem před časem občas četl jeden protiruský web EU euvsdisinfo.eu/.... Ovšem jeho argumenty, či spíše chabé pokusy o ně, mi objasnily, proč Leyenová chce velkocenzuru.
To ale neznamená, že v EU neexistuje smysl pro humor. Zde si každý může přepočítat svou cenu na velbloudy, oblíbené platidlo budoucího majoritního obyvatelstva EU: kamelrechner.eu/...
@milancukrar - Znáte? "Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu hájit Vaše právo to říkat." - Evelyn Beatrice Hallová ![]()
to, že má někdo jiný názor je nepochopitelné?
Názor může mít každý jaký chce, ovšem pokud člověk s aspoň průměrnou inteligencí píše evidentní nesmysly, přitom si pravdu může vyhledat přes google nebo AI, pak to opravdu vzbuzuje podivení. nekomouš alias nick je tento případ, píše kraviny, na tom se jistě shodneme, ale přitom se nezdá, že by nezvládl vyhledat si relevantní a pravdivé informace. Vypadá to na nějakou vadu morálky a rozpoznávacích schopností. Pro mne je nepochopitelné, proč se v současné době objevilo tolik lidí, kterým se zcela pomíchalo dobro se zlem, bílá s černou, věří všelijakým bludům, konspiracím a jsou imunní vůči rozumné argumentaci. Vypadá to na nějakou epidemii narušení rozpoznávacích schopností.
@Orion: Jediný (+ pár dalších expertů), kdo tu lže a píše nesmysly, jsi ty a ještě urážíš druhé a je ti z nepochopitelných důvodů tolerováno urážení druhých. Právě, že to, co píše "nekoumous"je založeno na pravdě a může si to snadno každý vyhledat. Překrucuješ si relaitu podle mainstreamových, neoliberálních médií, které jsou vlastněné v soukromých rukách a hájící zájmy oligarchů (zbrojařů a finančních skupin), což je také dohledatelné, pokud by byla vůle, že? Mimochodem doporučuji nové video od pana Panenky, kde přináší docela zásadní a výbušné informace okolo hradu a vlivných lidí kolem prezidenta + jejich vazby. Tohle tady pánové od převratu ještě nebylo a bez okolků se dá mluvit o nadnárodní mafii. Netvrdím, že prezident je mafián, ale lidi kolem něho, co mu radí jsou na tyto kruhy napojeny. Je to docela závažné a vysvětluje to Pavlovo zdržování jmenování Babiše premiérem a Turka ministrem. Smiřte se už konečně s tím, že Turek dostal mandát od lidí ve svobodných volbách.
Jenyku, zdravím. Já již nemám sílu a hlavně chuť vést zbytečnou polemiku s někým, kdo má zcela odlišný názor. Nechám ho, ať si říká, či píše co uzná za vhodné.
Přeji krásný a uspěšný víkend.
Jenyku, v dnešní době se vše vykecá, nic se neutají. Snad se dozvím, kdy to bouchne a většina mafiánů bude odhalena.
Přesně o tobě píšu jawacku, ty jsi jasný příklad člověka, který odmítá brát informace od renomovaných novinářských zdrojů a raději uvěří nějakému obskurnímu zdroji z youtube (mimochodem YT je velmi pofidérní zdroj informací, protože si tam může tvrdit každý co chce a podle toho to tam taky vypadá). A zdůvodňuješ to naprosto nelogicky. Zaprvé všichni novináři nejsou placeni "oligarchy", za druhé všichni majitelé velkých zpravodajských webů nejsou naladěni na stejné vlně, aby psali to samé (někteří si i jdou po krku), za třetí i ti novináři, kteří jsou placeni nějakým majitelem, tak nemohou zamlčovat dění ve společnosti nebo dokonce psát nesmysly, protože takové věci dříve či později prasknou a nejen že by měli z ostudy kabát, ale jejich "oligarcha" by přišel o příjmy z reklamy, většina inzerujících firem se totiž snaží vyhýbat nedůvěryhodným zdrojům.
. .
Lidé jako ty by měli při vyhledávání informací zapojit logiku, místo aby k tomu přistupovali emocionálně. Podle principu pravděpodobnosti platí, že pokud se nějaká informace objeví jen u pár zdrojů a většina zdrojů o tom nepíše nebo to dokonce dementuje, čili když první množina je výrazně menší než druhá množina, tak je pravděpodobnější, že realitu naleznu v té větší množině, zvláště pokud jsou v ní zastoupeny převážně renomované novinářské zdroje. Tomu se říká matematická pravděpodobnost. Jenže lidem jak ty pravděpodobnost nic neříká a už vůbec ne matematika. K informacím přistupují emocionálně a když narazí na byť ojedinělou informaci, tak pokud konvenuje jejich vyšinutému vidění světa, ideálně když je dostatečně pitomá a "výbušná", tak ji uvěří a ostatní informace odmítají s nějakým obvyklým zdůvodněním (oligarchové, mainstream, propaganda, oblbování ovcí-občanů...). Tohle už s matematikou nemá nic společného, to je spíš záležitost pro psychiatra.
Ale jistě, že se některým tématům věnuje málo, ale to je dáno bulvarizací médií a nikoliv tím, že by se něco zamlčovalo. Já bych také uvítal více článků na téma sociální spravedlnost, hromadění majetku v rukách pár jedinců, extrémní rozdíly v možnostech prosadit se, rozdíly v přístupu ke zdravotní péči... Tohle všechno jsou problémy, které dříve či později začnou rozežírat jednotu společnosti. Lidi si ale raději přečtou o nějakém skandálu.
fik: GD atd. - postrádal jsem referendum. Rozhodně o marginální témata nejde, mění celou Evropu.
"naše země těží z členství" - To už tu se tu řešilo. Cca 500 mld. ročně odchází.
"Volný pohyb, volný obchod" - Existovaly i před EU, centrální orgán nepotřebují.
"jednotný trh" - Euroval je zničující pro ty, kdo mají platit za jiné.
"Po 40 letech plundrování této země komouši pod taktovkou Kremlu se pomalu škrábeme zpět na pozici, kterou jsme získali po rozpadu R-U. Celkově je naše země v 10% té nejbohatší části populace planety." - Po 1989 jsme rozprodali, co se dalo, zahraniční majitelé plno firem zavřeli jako nežádoucí konkurenci atd. Před válkou jsme byli jednou z nejrozvinutějších zemí světa. Dnes jsme rájem montoven, skladů a nízkých příjmů (které se měly po vstupu do EU srovnat se Západem, ale nějak na to nedošlo).
Nepochopitelné je, že píšete, ale nečtete, co píšu. To, že vidíme věci jinak, je normální pluralita názorů, polistopadový výdobytek. Ale ti, kdo jsou zvyklí na názorovou monokulturu - jako 0rion - , to považují za patologii. Je jich plný Brusel, proto ta chystaná cenzura. Jenže ne každý si chce nechat vnucovat světonázor masmédii.
Největší paradox české společnosti je to, že voliči, kteří by nutně potřebovali dostat do vedení státu politiky usilující o větší rovnoprávnost ve společnosti (neplést rovnoprávnost s rovnostářstvím), dostupnost zdravotní péče, dostupnost sociálních služeb pro seniory, dostupnost bydlení pro nízkopříjmové skupiny atd., tak si volí oligarchu Babiše, který dělá politiku hlavně s ohledem na své zájmy, především na svůj byznys, a ač má plnou hubu slibů, v reálu jsou mu (nejen) jeho voliči u prdele, protože pro ně nehne prstem, pro zlepšení zdravotní péče, dostupnost bydlení atd. nikdy nic neudělal. Ale samozřejmě potřebuje, aby ho dál volili, tak jim přidá na důchodu, protože to nedává ze svého, a ti trumberové ho volí dál (a problémy hodí na Fialu, protože to přece řekl jejich guru). Škoda rozkladu ČSSD, to byla jediná strana, která se sice také nepřetrhla, ale občas pro své voliče něco udělala.
fik: "zisky firem, co tu podnikají" - ale nedaní tu. Zlý Babiš ano.
Nemluvím o firmách před zánikem.
"Navíc je Češi těm zahraničním investorům v privatizaci sami prodali." - Bohužel, v tom je tu dávná tradice. Češi často nemají sebeúctu a rádi poklonkují cizím.
"EU, kde máme skutečně svobodu" - Tak tohle je text do kresleného vtipu. Třeba v Portugalsku stát tlačí dětem tranzice a rodiče do toho nesmí mluvit. V Německu si pro vás dojde komando za příspěvek na sítích. V Británii za to bylo odsouzeno 14 000 lidí. Pronásledovali tam vyvěšování britských vlajek a kritiky migrace. U nás se vypínaly weby. Možná máte na mysli EU z nějakého paralelního vesmíru.
0rion: "voliči, kteří by nutně potřebovali dostat do vedení státu politiky usilující o větší rovnoprávnost ve společnosti (neplést rovnoprávnost s rovnostářstvím), dostupnost zdravotní péče, dostupnost sociálních služeb pro seniory, dostupnost bydlení pro nízkopříjmové skupiny atd.," - A kteří to podle vás jsou? Ne podle slibů před volbami.
Oligarcha Babiš zde zaměstnává dost lidí. Úplatky voličům Babiš nevymyslel, ale důchodci ho volí, protože dává peníze jim a ne Ukrajincům atd. jako 5demolice. To byl jeden z hlavních faktorů její volební prohry - služba cizím zájmům.
Koukám pan nekomous přitvrzuje a píše sem stále větší a větší lži. Jenže už zachází do absurdity, tyhle kraviny mu uvěří jen stejně zmagoření jedinci typu jawacka.
5-kolalice udělala spoustu užitečné práce, především kvituju, že zajistila suroviny odjinud než z rusáckého mordoru. Hlavním důvodem prohry byla naprostá rezignace na špínu, která se na ně valila ze strany Babiše, Okamury, Rajchla a dalších "vlastenců". Komunikace vlády směrem k občanům byla těžce podceněná a nezvládnutá. Na závěr ještě dodám, že investice do Ukrajinců se nám vyplatila, narozdíl od uplácení důchodců. Porodnost tu máme tak nízkou, že bude nezbytné něco vymyslet, jinak stát za pár desítek let zkolabuje. Většina Ukrajinců si našla práci a podle statistiky na daních již zaplatí více než od státu dostanou, mnozí už mluví česky tak, že jim není problém rozumět, takže když tu zůstanou a zplodí nějaké děti, což už Čechům moc nejde, tak jen dobře.
fik: Slyšel jste jméno Tommy Robinson, které se nesmělo vyslovit na sítích?
upřesnění: Není to 14 000 celkem, ale 12 000 ročně:
nypost.com/...
postihy za vyvěšování UK vlajek:
mirror.co.uk/...
" Naopak co slyším téměř pořád jsou nářky na Brexit, jaká to byla blbost. Hlavně ve Skotsku brečí."- Podpora pro N. Farage ovšem roste:
independent.co.uk/...
" Takže trváte na tom, že úroveň svobody v EU a rusku lze dát na stejnou úroveň?"- Není to srovnatelné, srovnávat lze jen změnu v čase. A ta jde v EU a UK od deseti k nule. V Rusku nežiji a neplánuji to.
" Mimochodem - hezký ruský zvyk je trestat nováčky v armádě homosexualním pohlavním stykem. To je EU v tom LGBT dost pozadu, samá teorie zatímco rusáci jdou rovnou na věc."- Armáda je svět sám pro sebe, stejně jako vězení. Srovnání naprosto mimo.
0rion: "5-kolalice udělala spoustu užitečné práce, především kvituju, že zajistila suroviny odjinud než z rusáckého mordoru."- Často přes prostředníky za dost odlišné ceny.
Nevládní energetický expert: "K politickým gestům typu likvidace diverzifikace, které poškozují českou ekonomiku, se nemohu slušně vyjádřit." 42tcen.com/...
" Hlavním důvodem prohry byla naprostá rezignace na špínu, která se na ně valila ze strany Babiše, Okamury, Rajchla a dalších "vlastenců". Komunikace vlády směrem k občanům byla těžce podceněná a nezvládnutá."- Neřekl bych. Fialova nutellovská komunikace byla virální, jen ne pozitivní pro vládu. Možná mu ji poradili agenti Putina, kteří pronikli do jeho PR štábu.
" investice do Ukrajinců se nám vyplatila, narozdíl od uplácení důchodců."- Důchodci ale volí, Ukrajinci ne - a doufám, že se co nejdříve vrátí obnovovat Ukrajinu po skončení bojů.
" Porodnost tu máme tak nízkou, že bude nezbytné něco vymyslet, jinak stát za pár desítek let zkolabuje."- Většinou slyším, že za nízkou porodnost může hlavně drahé bydlení. A stavebnictví brzdí nejvíc drahé energie (viz výše) a bartošovská sabotáž stavebního řízení.
" Většina Ukrajinců si našla práci a podle statistiky na daních již zaplatí více než od státu dostanou,"- To tvrdila odcházející vláda. Jestli jí chce někdo věřit, je to jeho věc.
30.5.2022 Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) očekává, že při počtu 350 000 uprchlíků z Ukrajiny budou letos náklady na jejich péči asi 6,9 miliardy korun. Příjmy z jejich zdravotního pojistného, které za ně odvede stát nebo zaměstnavatelé, budou asi o 2,4 miliardy Kč nižší.
mskruh.cz/...
Další příděl z prstu vycucaných kravin. Koukám vám vůbec nevadí, že sem dáte článek z roku 2022, jehož údaje už dávno neplatí. Nojono, co čekat od dezoláta, který se baví tím, že brouzdá po netu, bojuje za Babiše a píše protiEU a protiukrajinské nesmysly. Kdybyste aspoň používal stále stejný nick, když už nic jinýho.
Máte samozřejmě pravdu bene, tenhle člověk je zkušený manipulátor, který se baví na diskusích tím, že sbírá po netu informace, ze kterých lze vyfabulovat do diskusí nějaký "hezký" obrázek, jak u nás Fialova vláda všechno dělá špatně, jak se na západě porušují práva apod, zde třeba jak se údajně v Británii zavírá za pouhý projev názoru, což je samozřejmě pitomost, ten názor musí být dotyčným zveřejněn a úřady vyhodnocen jako urážlivý či jinak nebezpečný, ona totiž v Británii není svoboda slova absolutní, že si každý může tvrdit co chce, jak to známe u nás. Svá tvrzení podporuje zdroji, které sice píší na toto téma, ovšem jak vidno neodpovídá to přesně tomu, jak to líčí pan nekomous alias nick. Když ho na to člověk upozorní, tak to ignoruje nebo se tomu vyhne nějakou další fabulací. To by člověk musel na netu trávit hodiny jako on, aby s ním udržel krok a všechny ty pitomosti uváděl na pravou míru. To člověka brzo přestane bavit.
0rion: "Další příděl z prstu vycucaných kravin." - Tak teď už si i západní média podle vás cucají z prstu? Protestujte.
"článek z roku 2022, jehož údaje už dávno neplatí" - Platily tehdy a ty ztráty byly reálné. Jestli vám nevadí nic, co zavinila končící vláda, tak mně ne. Rád bych ji viděl před soudem.
"brouzdá po netu" - Už aby to EU zatrhla a nastal ráj ničím nerušených správných názorů!
"bojuje za Babiše" - Jen zpochybňuji to, co není pravda. ANO nevolím.
"protiEU a protiukrajinské nesmysly" - Nevím jaké nesmysly. Možná ty z Mirroru a Independentu?
"se údajně v Británii zavírá za pouhý projev názoru, což je samozřejmě pitomost, ten názor musí být dotyčným zveřejněn a úřady vyhodnocen jako urážlivý či jinak nebezpečný, ona totiž v Británii není svoboda slova absolutní, že si každý může tvrdit co chce, jak to známe u nás." - Tématem jsou zveřejněné projevy odporu k migraci postihované (nejen) v Británii. U nás už takové případy máme také, zatím v menší míře, úměrné počtu migrantů.
"Když ho na to člověk upozorní, tak to ignoruje nebo se tomu vyhne nějakou další fabulací." - Od toho je diskuse. Uveďte mou fabulaci, já na ni zareaguji. Zatím jen stále něco proklamujete.
"To by člověk musel na netu trávit hodiny jako on, aby s ním udržel krok a všechny ty pitomosti uváděl na pravou míru." - Přesně naopak. Netrávím tu celé dny (jak je zřejmé z mých opožděných odpovědí) a netrpím obsesí "uvádění na pravou míru" po vzoru toho vtipu "Někdo se mýlí na internetu" (= musím to vyvrátit). Pár odkazů najdete za několik minut, když správně formulujete dotaz.
"To člověka brzo přestane bavit." - Někdo vás nutí se mnou diskutovat?
ben: "rozumově poškozené" - Chápu. Kdo s vámi nesouhlasí, je blázen. Totalitní režimy takové opravdu zavírají do blázinců.
"s komunistickými názory" - Jakými?
"jeho nehezkému osudu a mizernému životu, za který jistě může někdo jiný, ale on ne." - Tahle mantra liberálů je minimálně v mém případě zcela mimo realitu. Můj osud a život jsou nadstandardní - nemám nedostatek, dluhy ani stres, jsem zdráv, dobře spím. Co vy?
Demokracie je pro všechny (demos - lid) ze své definice. Opakem je nějaká forma elitismu (rasového, třídního, finančního apod.).
Dokument Soros (2019) jasně ukazuje jeho hodnoty a demokracie mezi ně nepatří. Je tak totiž možné zvolit něco, co odstraní podle něho jedině správnou "otevřenou společnost".
jawacek350 - když napíši, že tu větu je nutné nejdříve správně pochopit (což není dáno každému, jak jste zde dokázal), tak budete mít dojem, že Vás urážím. Takže jinak a příkladem - demokracie/demokratické volby vyprodukovaly monstra jako byl pan Hitler nebo pan/soudruh Gottwald, ale demokracie už je nedokázala svými mírnými prostředky zastavit/odvolat a navíc už to potom ani demokracie nebyla (a přesto tyto osoby vzešly z demokracie, protože je právě pro všechny, tedy i pro ty, kteří ji nechtějí respektovat, ale zneužívat např. tvrzením o svobodě slova nebo si stěžovat na cenzuru). Jiný příklad (nesrovnávám s panem Hitlerem ani panem/soudruhem Gottwaldem) - pan Okamura (což není zrovna ukázkový demokrat, i když to o sobě tvrdí) byl zvolen ve volbách a následně do čela Sněmovny, tak demokracie, která je i pro něho a on toho využívá/zneužívá, vyprodukovala kontroverzní osobu, kterou si musíme hlídat. Mimochodem, zítra jede na Slovensko v čele parlamentní delegace odprosit za obyvatele ČR tamní vládu a zase se "bratříčkovat" s tamním proruSSkým režimem (a do své delegace "demokraticky" nepozval nikoho z poslanců nové opozice a to prý z důvodu, aby tam neříkali něco protislovenského
).
jawacek350 - tak právě jsem se dostal do bodu debaty, kdy už mě přestáváte bavit a to musíte uznat, že jsem vydržel dost. Mějte se alternativně
.
nekomous alias nick:
Vaše tvrzení je sofistikované dezinfo, vyberete problémy, o kterých se někde píše, a překroutíte je podle svého zvrhlého záměru, aby to vzbuzovalo dojem, že na západě všechno děláme špatně, že premiér Fiala všechno dělá špatně, že na Ukrajině všechno dělají špatně a je potřeba přestat je podporovat atd. Tipnul bych si, že jste obyčejný prorusácký kolaborant, protože pro tuhle svoloč platí, čím víc pochybností a čím blbější nálada u nás, tím lépe. A bohužel jak vidno u jawacka, u mentálně oslabených jedinců máte úspěch, baští vám to i s navijákem, ani se nepokusí ověřit si, jestli je to skutečně tak jak píšete.
jawacek: Když někdo začne nálepkovat a nadávat, přiznává porážku. Ostatní si tak udělají obrázek nejen o něm, ale i o jeho souvěrcích. Je to jako v tom vtipu s piráty a zlatým kaprem ve vláknu s vtipy. Tady je máte naživo.
0rion: "překroutíte je podle svého zvrhlého záměru" - Příklady? Už jsem o ně žádal opakovaně, a vy furt nic.
"premiér Fiala všechno dělá špatně" - uvedl jsem jeho virální spot, který pobavil plno lidí. Humor léčí.
"že na Ukrajině všechno dělají špatně" - kdo jiný dokáže přetransformovat zahr. pomoc ve zlatá wc? Klobouk dolů alespoň za fištrón.
Tipujete špatně.
Správný tip je český vlastenec (v několikáté generaci). Ovšem černobílé vidění nezná jinou pozici než pro-Brusel a anti-Brusel (= pro-Rusko).
Jo vlastenec
No tímhle přívlastkem se v poslední době ohánějí prazvláštní existence. Vlastenců je teď plná sněmovna a vláda, Babiš, Rajchl, Okamura..., drobný problém vidím v tom, že oni vlastenci nejsou, ani vy ne. Jako jo, bojovat proti Bruselu můžete a já bych vám i fandil, protože EU se vydalo na scestí podle mého názoru, mají tam utkvělou představu, že když se evropané (cca 10% populace) vrátí na stromy, tak zachrání svět. Jenže zmíněný boj se musí dělat tak, abyste přesvědčil velkou část národa, tedy i tu inteligentní, bohužel vy tou svojí nevonnou produkcí cílíte hlavně na prosťáčky.
fik - to bude asi něco podobného, jako když se pan docent Ševčík (v bundě ušité z naší národní vlajky) před časem "náhodně" ocitl na pražské protivládní demonstraci a u Národního muzea bránil jednoho výtržníka, který byl v rozvášněném davu odstraňovačů ukrajinské vlajky z fasády budovy.
milancukrar:
EU jsou jen lidé, kteří si zvolili jejich voliči v demokratických volbách, napříč Evropou.
Je to trochu složitější. Voliči v zemích EU volí do evropského parlamentu. Tzv Evropská komise, tedy rozhodující orgán EU, je volen tímto parlamentem. Komise dělá samozřejmě spoustu užitečné práce, ovšem co se týče ekologie a klimatologie, tak tito lidé mají utkvělou vizi, že musí zachránit Evropu potažmo celý svět a snaží se o deindustrializaci Evropy, což nám podle odborníků nepřinese nic dobrého. Ostatně i Německo již couvá, četl jsem, že bude usilovat o revizi zákazu spalovacích aut.
0rion: Mně nejde o to, abych "přesvědčil velkou část národa". Já jen diskutuji a nechávám na ostatních, aby si udělali vlastní názor. Tím, že někoho označíte za "prosťáčka", protože s vámi nesouhlasí či protože to hlásají masmédia, svou pozici nezlepšujete. Je to jen proklamace vašeho názoru, bez důkazů. Ale kvituji, že jste pro začátek pochopil škodlivost Green Dealu.
Jen by mě zajímalo upřesnění ohledně "Komise dělá samozřejmě spoustu užitečné práce". Brusel je pro stále více lidí symbol byrokracie a korupce. Právě probíhá policejní zásah proti euroúředníkům včetně Mogherini(ové). Tím by to ale určitě nemělo skončit (Pfizer-gate atd.).
fik: V opozici tomu, co škodí ČR - Green Deal (x průmysl a zemědělství), krimigrace (x bezpečnost), lgbt+ (x porodnost), digitální dohled (x svoboda). V podpoře proti-EU stran, tradičních hodnot, svobody slova, hotovosti, českých výrobců. V preferenci českých slov před anglickými (i když anglicky mluvím plynně). Atd.
Přesně. Pan nekomous píše do diskusí vyfabulované polopravdy či úplné nesmysly, je mi záhadou, jak by tahle špína mohla naší zemi pomoci, jen vyvolá další blbou náladu. Ovšem Rusko, které nyní svým imperialismem a fašistickou vládou ohrožuje celou Evropu včetně nás, to panu vlastenci nejen že nevadí, ale ještě se mu snaží umetat cestičku k nám. To je tedy vlastenectví jak vyšité.
fik: Sdílením informací, financemi, volbami...
Jsou to věci, které trápí dost lidí na to, aby zvolili nynější vládu, která doufám(e) přibrzdí dosavadní zničující eurohujerismus s jmenovanými agendami.
Kde Rusko zpochybňuje naší národní identitu? Pokud vím, zpochybňovali ji němečtí nacisté a v poslední době na ně navázala EU propagací "evropanství".
0rion: Aha, tak jsem vás přecenil.
To mne vážně mrzí "vlastenče". Kdybyste poukázal na skutečné problémy související s EU namísto toho, abyste plkal ptákoviny ohledně vyvěšování vlajek apod., udělal byste lépe. EU potřebuje korigovat, možná reformovat, určitě ne zrušit, podle mě by to přineslo více škody než užitku.
Ale on to tu stejně už nikdo nečte, leda nějaký masochista ![]()
fik: Tak svatá říše římská a habsburská monarchie nám celkově moc nepřály, ne?
Panslavismus dnes asi už málokdo zná, je to záležitost aktuální v době citovaného KHB. A i kdyby ho propagovali, tak to bude dnes jen úsměvné. Nerad bych, aby Češi a Slováci dál poklonkovali velmocem. Novinky a Alarm, to jsou ty pravé zdroje. A ještě Deník N a Forum24. Vpřed, eurosoudruzi. ![]()
0rion: O skutečných problémech EU píšu naposled dnes v 11:35.
Zákaz vyvěšování vlajek se týkal Británie.
EU nevidím jako reformovatelnou. Možná by mohla sama zaniknout po zatčení a odsouzení jejích zkorumpovaných vůdců.
Ale nějaká spolupráce _svobodných_ států v Evropě je potřebná. Možná bude počátkem tohoto procesu obnovená V4.
Zřejmě jste nepochopil, co jsem těmi vlajkami měl na mysli, jestli se jedná o člena EU v tom kontextu není podstatné, ale to nevadí.
To byl asi pokus o vtip, s maďarskou a slovenskou vládou, trapně servilními vůči fašistickému režimu v Rusku, bychom to opravdu vyhráli, zlatá Uršulka.
Zkorumpovaní vůdci - už zase fabulujete. Kauza se týká bývalé komisařky Mogheriniové, nikdo jiný z vedení EU problémy se zákonem nemá (na rozdíl třeba od Babiše, který je u soudů pečený vařený a soud ho čeká i ve Francii).
fik: "Rozmach" a "vrchol" bez národní identity, s němčinou atd.
Kolonialismus jako takový by měl skončit. Vím, je to nerealistické.
Jsem euroskeptik, ale ruská média nesleduji. Už jsem napsal, že můj euroskepticimus pochází z vlastních zkušeností. Od počátku 90. let jsem na vlastní oči viděl, že imigrace do Evropy je problém, dávno před 2015.
To, že jsme malí, je často opakovaný nesmysl. Jsou menší a přesto samostatné země.
Vědět je pro mě víc než věřit.
"považujete za jediný možný názor ten váš" - Soudíte podle sebe. Jiný názor mi nevadí, ale polemizuji s ním.
0rion: Zlatá Pfizerbába má možná i zlatý wc. ![]()
"nikdo jiný z vedení EU problémy se zákonem nemá" - Jako vtip dobrý. Covidismus, ukrajinismus, ChatControl... nijak nesouvisí s vedením EU?
Kdy jste byl naposled na západ od našich hranic? V Německu se ruší nebo opevňují vánoční trhy. Zřejmě nějaká fiktivní hrozba či co.
fik: S historií jste začal vy.
"S komouši a rusáky jsme zažili největší ekonomický sešup za posledních 300 let (o morálním úpadku nemluvě)." - A EU nás dorazí.
"Evropa vymírá" - následkem všech EU agend vyjmenovaných výše. Migranti znamenají úpadek bezpečnosti a zvýšené náklady.
Hranice dnes lze bránit moderními technologiemi. Pro převaděče (a pašeráky drog) navrhuji trest smrti.
"Nedávno jste tu srovnával EU a ruskou propagandu, že jsou stejné" - Psal jsem, že obě strany používají propagandu, stejně jako před rokem 1989. Podrobné srovnání nemám. Pokud vím, některé ruské weby EU nechala blokovat. Rusko zřejmě také nějaké blokuje.
Zprostředkované informace posuzuji podle důvěryhodnosti zdroje (kdo je majitel a jaké má zájmy) a celkově upřednostňuji vlastní zkušenost a zkušenost mých přátel z ČR i EU. Jeden například před pár lety skončil jako dozorce uprchlického tábora u Vídně. Vysoce rizikové pracoviště - drogy, násilí a něco vzdáleně podobného civilizovaným lidem. Další bydlí poblíž Sodertalje ve Švédsku. Cesta vlakem do Stockholmu je prý stále víc nebezpečná. Švédové nevědí, co s etnickými gangy. Takoví budou těžko někdy pracovat ve zdravotnictví, průmyslu a soc. službách.
Já bych to vymírání spíše viděl ztrátou naděje (není vize rozvoje) .
Vše je tak brutálně přeregulované , že se ze základních potřeb (pro rodinu) stalo luxusní zboží . Naprosto se popírá základ kapitalismu (převis nabídky - konkurence - láce)
A to prakticky na celém světě . I ten Trumpeta vyhrál s vizí , že za každý nový předpis (zákon) , dva staré odstraní.
Jak se říká ryba smrdí od hlavy . Mužete se točit jak křeček v kole , ale sám nikam nedojdete.
nekomous: Vy koukám opravdu nic jiného než fabulovat neumíte. Vymírá třeba i Rusko, asi tam Putin zavádí EU agendu. Píšu o konfliktu se zákonem, to znamená vyšetřování a soud, vaše odsouzení opravdu nestačí. Co to máte za obsesi s těmi zlatými WC? To je bonmot vašeho školitele?
fik: "pět jednoduchých řešení." x eurovýroba problémů
konec videa - "Peace - Shut up!" Naprosto přesné! Pryč s římskými chcimíry. ![]()
"Žijte si dál svoje životy, které vám zkazila EU," - Takže vy nežijete v EU, nebo vám nic z toho nevadí, či na tom profitujete?
Trest smrti pro tyto těžké zločince by zajistil, že se nedostanou na svobodu a nebudou zatěžovat stát.
0rion: Rusko také něco z toho zavádí, ale podrobnosti nevím. Asi je sledujete víc než já.
Zlatá wc jsou aktuální satira. Školitele nemám. A vy?
Koukám, že máte obsesi s těmi fabulacemi.
[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

A proč jsou odpůrci Okamury tak agresívní? Vy nejste první a jediný. Příznivci ODS by nejraději ostatní strany zakázali nebo voliče ostatních stran prohlásili za nesvéprávné a zbavili je volebního práva. Nápadně mi to připomíná komunisty ve 40. letech. Takže já lidi nedělím podle stran, ale podle chování. Ty bezohledné, arogantní a agresíní ve vládě nechci a je mi jedno, jestli "kopou" za ODS nebo KSČ.
Odpůrci Okamury jsou agresivní? Ale, copak chudákovi pitomiovi udělali? Arogantní a agresivní lidé by neměli být ve vládě? Takže říkáte, že Babiš tam nemá být? S tím souhlasím. Já bych to dále rozšířil na hlupáky, amatéry a kolaboranty, ti totiž také nadělají spoustu škody (ale to by v té nové vládě nikdo nezůstal, možná jen Plaga s Vojtěchem).
makk - také doufám, že ti bezohlední, arogantní a agresivní v nové vládě nebudou, ale pan Babiš je tam chce/musí mít, aby následně hlasovali pro jeho nevydání spravedlnosti (jsou to např. ti nominovaní za Motoristé (hlavně) sobě či SPD).
Je dobře, že víte co by ti druzí, aniž by to říkali, chtěli uděla s těmi třetími.
Třeba "podle sebe, soudím Tebe"?
Demokratické strany jsou pevně a nerozborně semknuty kol světového lídra a historicky nejlepšího ministerského předsedy profesora Petra Fialu. Náš morální maják president Petr Pavel nikdy nejmenuje extremisty a populisty s Putinovými tanky v zádech do vlády. Vůle demokratického lidu u voleb bude nakonec naplněna a nová vláda jediných demokratů Pětikoalice bude obnovena. Tím bude zajištěno naše pokračující bratrství s největší demokracií na východě, tedy Ukrajinou a na západě s blahobytnou veleúspěšnou EU, do které by nejraději vstoupila i Čína. A zárukou míru a ryze mírových misí je naše členství v mírovém NATO, pevné hrázi ruského nacismu, ruští nacisté již nesmí znovu okupovat Prahu a Berlín jako v květnu 1945!
Jsem ten druh uživatele, co si jen čte diskuze, ale zrovna jsem pokládal otázku ohledně zásilky do Sýrie a jen pohled na dotaz a komentáře zde mě nenechávají chladným. Možná je to tím, že jsem tu anonymní.
Otázka je velice obecná. Téma strany SPD jako takové, voliči SPD, osobnost Tomia Okamury, situace teď, situace v roce 2015 během uprchlické krize, která se Česka vlastně ani moc netýkala, ale Tomio na tom nasbíral body, vzestup extrémní pravice na Západě, obecná situace ve světě, kdy bohužel při nejdokonalejším politickém režimu, jako je demokracie, se zapomnělo na ty, kteří zrovna nemají ten nejlepší start do života (teď mluvím o lidech, kteří se v demokracii u například u nás narodili a táhne jim na 30).
Sám jsem odpůrce tohoto směru a ve své sociální bublině mám snad jen jednoho voliče SPD, a to nešťastnou tetu, která nemá život snadnej. Ovšem neházejme všechny do jednoho pytle. Motivací být příznivcem Tomia je spousta. Nezapomínejme, že jeho začátky stály především na nenávisti vůči všemu jinému. Před SPD tento prostor byl volnej. Nebo co si vzpomínám, mně bylo v roce 2015 osmnáct let a nenávist vůči cizím věcem byla slyšet hlavně v hospodách.
Ta otázka je opravdu obecně položená, ale chápu, jak to myslíš. Je to komplexní problém. Můžeš na to nahlížet z pohledu Čecha, který nemá život, jaký by chtěl. Můžeš na to nahlížet z pohledu Čecha, který prachy má, ale nemá rád odlišný věci (cizinci, kultura, nadnárodní společnosti a myšlenky EU, NATO, korporáty (ale pozor, V4 často těmto lidem nevadí)).
Taky na to můžeš nahlížet čistě marketingově, což mně opravdu pomohlo.
Tomio není hloupej člověk, našel díru na trhu a jeho motivací být při korýtku byl nevyužitý prostor. Logicky volič SPD nebude volit SPOLU, ani jednu z těch stran, nebude volit Piráty ani STAN. Co tomu člověku zbývá? Pravičáci řeší problémy, který se těchto lidí skoro netýkají a když ano, tak jen okrajově, levičáci ty problémy řeší, ale neumí to prodat a většina lidí tomu neporozumí. Hlavně efekt nelze očekávat hned. A teď si představ, že teda nemáš nikoho, kdo by se zastal tvých problémů a objeví se Úsvit demokracie (pak SPD).
Tomiovi se to vždycky mluvilo, SPD mělo smrádeček a teplíčko v opozici. Teď je ve vládě a sám si obsadil křeslo po Pekarové Adamové (byť nejsem její volič, je to silná ženská a cením, jak odolávala těm zvířatům ve sněmovně včetně jeho). Tomio přesně tento post očekával. Mrzí mě, že neskončil jako ministr. Pobavil bych se. Aspoň držel stafle.
Chápu, že máš možná úzkost z výsledků voleb (o Motoristech je škoda mluvit, btw volil je můj bratr
), ale co mě třeba drží nad vodou, je myšlenka, jak to všechno zvládnou a poserou. A obecně anonisti, motoristi a espéďáčci se začnou mezi sebou časem štvát nevyjímaje samotných "politiků". Bohužel si to musíme všichni ostatní prožít. Předchozí vláda nebyla schopna efektivně komunikovat a prosadit se.
Poslední pojistkou, a buďme za to rádi, je Pavel. Voják pod přísahou a zároveň prezident nemůže přece schválit nácka ministrem čehokoliv a Andreje premiérem ve střetu zájmu. Kdyby to udělal, stal by se spolupachatelem. Bohužel taková jsou u nás pravidla (díky za to). Je to opravdu komplexní otázka a možná podle toho vypadá i má rozvětvená odpověď. Haha.
A jen pro pobavení. Předevčírem mě vezl bolt, kterej byl bohužel komunikativní (bylo půl čtvrté ráno), ptal se, kde pracuju (nebudu zde uvádět), což ho hned vedlo k potřebě mi povídat jeho politické názory. Upřímně to bylo poslední, o čem jsem se chtěl v ten čas bavit.
Aktuální sitauci (Pavel, Turek, Babiš) vůbec nechápal, což i říkal a bohužel jsem nebyl sto mu to vysvětlit. A to je možná ten problém. Názorově jsme se všichni vůči sobě zradikalizovali a jsme z toho všichni unavení. Proto je jednodušší označit ostatní za tupce. To si neber osobně.
Tvá otázka zní "Proč jsou Okamurovi voliči tupci", oni nemusí být tupci, mohou mít vyšší školu než tu druhou a zastávat důležité pozice a jde jen o pohled na svět a vlastní přesvědčení. Ale kdyby ses ptal/a v roce 2015, bylo by to asi snadnější.
Mě třeba děsí výsledky voleb napříč Západem. Ale chápu to. Ti co si volí extrémní zástupce, jsou prostře unavení z toho, jak chudnou a ostatní bohatnou a nehledí se na jejich potřeby. To opravdu říkám s pokorou. Nedivím se. Proto je třeba na to nekašlat, neházet flintu do žita a připomínat se. Vysvětlovat, vysvětlovat a vysvětlovat. Před pár týdny jsem byl u soudu a se soudkyní jsme měli řeč o státních výdajích. Já řekl něco v tom smyslu, že by bylo super vést lidi k tomu se nespoléhat na stát. Ona, že by se něměli peníze vyhazovat za zbrojení. Téma bezpečnosti je samo o sobě velkou záležitostí. No a tohle ti řekne soudkyně (rozhdola pro můj prospěch, haha), řekne ti něco, co rezonuje společností a máš hned pocit, že je proruská. Přitom to asi tak nemusí být, ale proč by to jinak říkala.
A jak by řekla moje babička: "Naše generace musí vymřít a mladý musíme edukovat."Ale historie se opakuje. Vem si, že nácci k nám přišli před 80 lety a teď se tu hajluje do ksichtu a veřejně. A demokracie je na světě fakt krátkou dobu, takže to musíme všechno zkusit a zvládnout. Who knows.
Měj se hezky a krásný svátky
F
P.S. Tam kam posílám zísilku, skončil nedávno Bašárův režim a teď budou muset Syřani naložit s režimem volnějším, ale pochybuju, že to půjde správnou cestou. Vždy se najde někdo rychlejší a vychcanější, jak ovládnout příležitost. Ti rozumní jsou pomalejší a rozmýšlivý.
*rozmýšliví
A proto si pusť klasiku a měj se dobře :D
*neměly peníze (pořád nacházím gramatický hrůzy a už to nejde opavit - trpím).
Dobrý den, protože hledají toho, kdo může za jejich špatný a neúspěšný život, pánové Okamura a Babiš znají viníka a ještě jim před volbami slíbí, že jim pouze oni mohou vrátit vše, co jim prý někdo dříve vzal. Lidé jsou rádi hloupí (jak nám pravdivě vzkázal pan Masaryk) a nechají jiné, aby je životem provedli. Myslet za sebe/vlastním rozumem některé voliče bolí. Zdravím!
Proč jsou voliči ODS, Starostů, Pirátů takový tupci? Všechno jim zdražili a všichni je volili.
Pokud máte na mysli zdražení potravin, tak s tímhle opravdu Fiala nemá nic společného. Potraviny zdažily nenasytné obchodní řetězce a využily k tomu vysokou inflaci, kterou způsobila předchozí ministryně financí Schillerová, Babišova podržtaška. A zřejmě pro velký "úspěch" jste si ji vy tupci zvolili znovu.
Protože např.: Žijí v místě / městě / oblasti, která je přehlcená imigranty. Zdají se jim zbytečně protěžovanými, např.
Ty témata si vymýšlí Okamura sám a vymývá jim mozek. Oni sami si nestěžují na nic, až poté co přijde Okamura a zfanatizuje je ve svém projevu nemálo podobnému projevu Hitlera v rámci davové psychozy.
Pardon, ale tak úplně si lidé nevymýšlejí:
Př.:1. Plný košík nákupu (tak za 2 tisíce) a zaplaťe, jsem uprchlice. Cca 2 roky zpět, středně velké město
Př.2. Halda mladých mužů po 26-tce (branná povinnost) věku je zaměstnaná za málo, čili bere lidem práci, některým. Nyní, městys.
Př.3. Řidič cizího původu jede s autobusem nikoli podle jizdního řádu přesně (+- 12min) a tak, jako když veze brambory.
...atd...
Tak proto Quokamu-hra.![]()
Ty témata si vymýšlí Okamura sám a vymývá jim mozek. Oni sami si nestěžují na nic, až poté co přijde Okamura a zfanatizuje je ve svém projevu nemálo podobnému projevu Hitlera v rámci davové psychozy.
Davová psychoza (nebo také psychologie davu) je stav, při kterém větší skupina lidí ovlivňuje chování jednotlivců takovým způsobem, že dochází ke ztrátě vědomé osobnosti a racionálního uvažování. Jednotlivec v davu se často přestává rozhodovat sám a spoléhá se na chování ostatních, což může vést k neobvyklým, impulzivním, a někdy i destruktivním činům, které by mu normálně nebyly vlastní. Tento jev je spojený s duševním napětím, rozruchem a zvýšenou emocionalitou, kdy dav jedná často iracionálně a podle nejhrubších vášní a instinktů. Příčiny mohou být nejistota, snížené sebevědomí, momentální psychický stav jedince, opuštěnost nebo absence osobního prostoru, což v kombinaci s vysokou koncetrací lidí vede k tzv. davové psychoze. V davu může vznikat jakási kolektivní duše, kde jsou osobnosti jednotlivců "potřeny"a vzniká jednotné smýšlení a chování, často bez možnosti diskuze nebo zvažování reality.
Zdroj: cnn.iprima.cz/...
Galina Jarolímková vyloženě píše:
" Davová psychóza neboli psychologie davu je stav, kdy větší počet lidí ovlivňuje naše chování. Je to založeno na faktu, kdy jednotlivec hledá způsob, jak se vyhnout vlastnímu rozhodování a spoléhá se na ostatní s vědomím, že oni mají všechny své kroky promyšlené a jednají správně. Což není leckdy pravda."
taky:
prostromek - a oč tam jde (stačí stručně)? Není to nějaká konspirace nebo alternativní "pravda"?
jendad - opravdu? Kde? A u nás kolik? Zdá se, že si děláte starosti, jako pan Okamura, za stav světa a upozorňujete na to nerasisticky
. Pozor, abyste nebyl také stíhán prý za pouhý názor
.
Protože ti, co nejsou tupci volí jiné strany.
Teda ne že by byl nějaký velký výběr.
Dostal jsem hlasovací lístky a byly tam strany pro zabedněnce, hlupáky, blbce, debily, kretény nějaká dokonce i pro mongolidní typy (mezi kandidáty, byť na posledním nevolitelném místě byl jeden mongolidní soused, tak jsem si asi říkal, jak vypadají ti ostatní). Prostě každý si vybere, pokud se zrovna nepovažuje za rozumného člověka, pro takového opravdu není výběr.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.