Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moje známá hledá kamarádky a kamarády

Od: ajka5® odpovědí: 24 změna:

Moje 40 letá známá žije sama ve vlastním bytě a žádnou rodinu ani příbuzné nemá. Má ID na psychiku, ale je velmi bystrá, a moc se svou osamoceností trápí. Určitě je i mnoho jiných žen i mužů, kteří na tom jsou stejně a rádi by si navzájem napsali, popovídali si nebo se i sešli. Velmi by mě potěšilo, kdyby někdo napsal na moji adresu ajka5@volny.cz. Vzkaz bych jí předala a v případě zájmu bych vás navzájem propojila, byl by to od vás krásný počin a pro ni životodárný lék! Všem přeji krásné sluníčkové dny! Ajka.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Můžete zkusit i www.seznamka.cz.

Rozkliknout první chlíveček (všechny kategorie) a odrolovat potřebné.

Např. sekce Dopisování a přátelé

nebo

Hledá se kamarádka

-----------------

nebo postižení hledá se přítelkyně

--------------------

I když je stránka brána jako seznamka hlavně kvůli vztahům pro muže a ženu, nabízí možnosti k seznámení na úrovní přátelství. Záleží, co si člověk zadá, tak se toho nelekněte.

Podobné a pokud jste ve vyšším věku, tak snad i bezpečné, nabízí seznamování a hledání přátelství stránky aktivního seniorai60.

i60.cz/...

Dívám se tam a vyskočil první inzerát krásné ženy a 45 let, tak nevím, jestli to bude působit důvěryhodně pro starší lidi. Ale nevím, kolik je Vaší známé.

hodnocení

Otázka začíná slovy Moje 40 letá známá... Ale děkuji za dobrý tip prostromku, konečně někdo, kdo tady netárá nesmysly a poradí. Zkusím. Přeji pěkný den! Ajka

Děkuji. Máte pravdu. Otázku jsem četla včera a dnes jsem již znovu nečetla, to je moje honem, honem odpovědět.

A tuto seznamku jste již našla? I tady jsou inzeráty na dopisování. I když nejlepší bude, když si dá paní svůj inzerát.

psychoseznamka.cz/...

hodnocení

2x

Když má paní touhu se seznamovat s přáteli, musí tomu jít sama naproti. Proč jí děláte prostředníka? Někdo Vám pro ni napíše, Vy ho vyhodnotíte jako prima člověka, seznámíte je - a on to bude třeba mizera. Ona se na Vás bude zlobit.

Nechte ji, ať hledá přátele sama. Jen ona ví, jaká je, co ji baví, s kým se dát do řeči a koho přejít. Funkce Kecala je velice nevděčná. A přátele si vybírá každý sám. Jaga.

hodnocení

Vy jste šťastný člověk, jago, vy jste se nikdy nesetkala s člověkem psychicky nemocným a nešťastným, nikdy vás nenapadlo zkusit někomu takovému pomoci. Nejsem ve funkci kecala ale zdá se mi, že jste se do takové role právě pasovala vy. Když o tom nic nevíte, tak se do toho nemotejte. Budete se divit, ale na můj e-mail uvedený v otázce už pěkné reakce přišly a já jí je zítra předám.

hodnocení

1x

Tohle je fakt nedůvěryhodné, nechápu, co tím sledujete?*zmateny*

Tenhle email tu x let zveřejňují minimálně 3 profily,, stačí si ho zadat do vyhledávače...

Pochybuji, že by na něj někdo napsal.

hodnocení

Co sleduji jsem jasně napsala v textu na který reagujete a psala jsem to pro CHÁPAVÉ lidi, kteří by třeba mohli pomoci. Nevím co jste kde kdy četla, ale já jsem to napsala poprvé. Mějte pěkné dny bez zbytečné zášti...raději se usmějte.

hodnocení

0x

A jmenuje se taky na A...?

hodnocení

Jste v omylu, herde, nejmenuje se taky A a opravdu to nejsem já! Pěkné dny pro vás!

sluna
hodnocení

0x
Nic proti vaší snaze poMoci kamarádce pokud vas o to požádala. Kdyz ne jak to chcete vyhodnocovat,mate nějaký zázračný návod treba i tady pro ostatni jak se vybírá správný kamarad kamarádka pro kamaráda. To budete čist pak jejich dopisy a co se vám jako "zdravému "člověku nebude hodit tak pošlete někam...jen můj názor. zni to divně.
Proč nehledate z jejího okolí nebo pokud se pohybujete mezi podobnymi lidmi ji nevzmete spise do nějakého spolku pro tyto lidi nebo nic takového jeste neexistuje?
Pokud je bystra muze najit kamaráda nekde na výstavě v nejakem kurzu nějakých kreativních činnostech nebo kdekoli kde se schází lide treba I s podobnými problemy jako ona. Nemusi jich přece mit jako nekteri na fb ale treba 1,2 se kterými si prohodí par slov a vymění si emaily nebo tel.
Číslo. Lide kteří si rozumí se umí poznat i ve větší spolecnosti spíše využít jejích "veselejsich"dnů a někam.ji vzít když uz mate snahu pro ni neco udelat a dodat ji odvahu kdyz ji nekdo zaujme i na prvni pohled.
hodnocení

Ano, budu ty ne dopisy, ale e-maily, hodnotit, a ty slušné a pozitivní jí předávat. Věřte tomu, že mezi došlými budou i takové, které ji nedám, někteří lidé dovedou být hodně hnusní. Dejte mi svoji e-adresu a můžeme o tom popovídat. Pro informaci, pár mailů pro ni už přišlo a zítra je předám. Ajka.

sluna
Pokud ona o tom ví a souhlasila s tim ok
Za mě mezi dopisem.a emailem.je jediný rozdíl a to v ceste jakou jde k adresátovi,věřím že někdo i z emailu zjistí spoustu věcí. Děkuji za nabídku nebudu vam poskytovat email,snad váš záměr je čistě kamaradsky nezištný, osaměli lidé navic s poruchami jsou často cílem určité skupiny lidí.
hodnocení

Hm, netuším, jak bych kamarádku nebo známou mohla zneužít.

sluna
" moje 40 letá známá žije sama ve vlastním bytě a žádnou rodinu ani příbuzné nemá.
Má ID na psychiku..."
Vite aspoň jestli je to vaše jen známá nebo kamarádka?
A vy jste taky sama že se tak angažujete ,nebo by se vam časem hodil jeji byt.
Moje teta měla tak aktivní sousedku že ji pak napsala celý dům a to nebyla sama i kdyz měla zdravotní problémy *zmateny*
Tyto věci se dějí...nejen nemocným a starým lidem, proto sem zmínil hledání někoho
z okolí, nebo přes charitu atd.
Radu jinou nemám tak ať se vše podaří k vaší spokojenosti, hlavně té známé nebo kamarádky...
hodnocení

Nevím, sluno, jaké máte myšlení že vás takový nesmysl napadl. Ne, nepotřebuji její byt, mám svůj! Jak jsem předpokládala, snaží se tady angažovat i hlupáci, ach jo! Jeden takový mi napsal své žvásty na můj mail, ty jeho hlouposti samozřejmě vymažu, za ostatní děkuji a s radostí předám. Ale krásný víkend přeji všem! A.

sluna
Jen dávám příklad na vaši otázku " jak byste jí mohla zneužít...a nejsou to nesmysly,
ale realita dnešní doby, kdy někdo cizopasí na neštěstí,problémech, zdravi nebo životní situaci spoluobčanů nebo i rodinných příslušníků.
Je zajímavé pozorovat jak reaguji lidé když jim ukážete jinou stranu jejich páchání dobra, přítom je tam mozna jen rozdil v tom ze človek s psychickou nebo jakoukoli poruchou se takto může projevit,ne že jen ceka doma jako mozna vase známá a necha si pomoci od nekoho koho skoro nezna píšete"známá". Psychicky nemocný clovek je taky lehce manipulovatelný. Kde berete tu jistotu ze váš pristup je správný a může ji pomoct ne,že ji dostane do ještě horšího stavu. Konzultovala jste to s jejím lékařem nebo jste ji naordinovala vlastni léčbu.
Nehodlam se tim zaobírat, nepřijde mi to jako přístup člověka který chce pomoci ale dostat ho někam kam.si myslí,že je to podle nej správně. Pro hlupáka každý hloupý hezký den
hodnocení

Jednoduché...tak ze sebe toho podezíravého hlupáka nebo hlupačku nedělejte, když o tom nic nevíte!

sluna
A vite že už ani nemám zájem, podle toho jak reagujete vám o něco jde, jinak vás tady nikdo nerozhodi ale budete to brát že takoví lidé prostě jsou a docela tu pani lituju jestli se neumíte udržet tady anonymně jak potom reagujete z očí do očí nebo na její stavy na které má ID a nebude chtít dělat co ji "doporučíte" navíc když je sama.
Ještě že máte ten patent na jeji životodárný lék ,jen z toho už jsem úplně klidný hlupák *modla* děkuji
Bylo by lepší kdyby už lékaři doporučovali podobně nemocným lidem školené mentory,
aby byli chráněni a měli odbornou pomoc.

cimprcamp
hodnocení

0x

Které město aspoň, ať nespamuju

hodnocení

Na poslání e-mailu není město důležité, to není dopis poslaný poštou.

cimprcamp

Tomu rozumím, ale to je jako na seznamce, nejprve bych rád věděl jestli jsme ze stejného města a pokud ano, pak reaguji.

yarda1
hodnocení

0x

Napadá mne, jestli neexistuje nějaký spolek stejně postižených. Vzpomněl jsem si, v lázních Jáchymov se sdružují bechtěráci, když se tam sejdou, je (_!_). Jednou se pán převlékl za Rusalku, paní za vodníka a se spolkem si šli zatancovat.

:-D

hodnocení

V takovém spolku ona je, ale to je mezi stejně psychicky postiženými. Ona si ale potřebuje popovídat, ať písemně, nebo ještě lépe verbálně, se zdravými lidmi, proto zkouším hledat tady. Toto můžu, ale nemohu za ni podávat inzeráty na seznamce. Děkuji těm, kteří mě už napsali, zatím všichni byli slušní a snažili se pomoci. Tyto maily jsem předala a s jedním kontaktem si už napsala. Dík!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]