Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příručka 72h z dílny MV

Od: petra odpovědí: 134 změna:
Dobrý podvečer, jak hodnotíte tento zázrak rozesílaný do domovních schránek - příručka 72h?
Naší rodině (mamince) už přišla, ale přijde nám to jako výsměch a trochu i škodolibost. Hodnota žádná, ostatně lidí si stát neváží ve více ohledech. Pořád jen strašit válkou, krizí, ale kdo to způsobil?

134 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
A co je na tom špatného?
Po světě je to normální, jen u nás to je to výsměch.*nevi*
mv.gov.cz/...
km
08.11.25 17:09

.

km
hodnocení

2x

neviděl jsem

" lidí si stát neváží"nesmyslná fráze... stát jsou lidi, žijete v demokracii. pokud jste nespokojená, choďte k volbám, případně založte novou stranu, pokud si z nabídky nevyberete.

asi myslíte toto:
72h.gov.cz/...
vůbec nechápu, proč to hodnotíte tak, že si někdo někoho neváží. mě spíš přijde, že to svědčí o opaku.

km
uz jsem brozuru nasel ve schrance. myslim ze neni pouzit vhodny papir, protoze je kvalitativne na urovni slevoveho letaku supermarketu. pokud to bylo mysleno tak, ze si lide meli brozuru take zachovat v knihovne, tak to nefunguje...

vili
hodnocení

2x
Nevím, co se vám nelíbí. Když jsou lidi nepřipravení, je všechno mnohem horší. Rád bych, aby nebyla potřeba a její styl nehodnotím příliš kladně, ale nic výrazně závadného na ní nespatřuji.
Já už příručku dostal a četl. Není tam nic jiného, než že člověk má v případě nebezpečí mít připravené doklady, užívané léky, základní zásoby vody a potravin a nějakou powerbanku. A taky, že nemáme být sv.ně a vést v patrnosti nemohoucí sousedy. A taky, abychom měli připravené věci i pro naše děti nebo potraviny pro členy domácnosti s potravinovou alergií. Prostě být připraven na různé situace a umět na ně správně reagovat.
Ona tam totiž není zmíněna explicitně válka, kdy by stejně byl problém zabezpečit na velkém území najednou alespoň nějakou základní dodávku základních potřeb. Ale může nastat například přerušení dodávky elektřiny a vody, což se může stát komukoliv a kdykoliv například při vichřici, povodních nebo nějakém problému v kritické infrastruktuře. Já nevím jak vy, ale už nám doma 12 dní nešel plyn, jindy zas 48 hodin elektřina, jednou jsem zažil takovou ledovku, že jsem nocoval neplánovaně v cizím městě v železniční čekárně, a jednou jsem byl na dovolené dokonce evakuován. Takže připomínku základních principů sice asi úplně nepotřebuju, ale když tak čtu občas některé výživné zdejší diskuze, kdy je zřejmé, že se lidé o sebe neumí nebo nechtějí postarat, a zejména tento váš dotaz, myslím, že by ta příručka měla být distribuována každý rok, mít mnohem větší písmena a víc obrázků, a navíc ty informace by tam měly být minimálně 2x, protože se stejně najdou lidé, kteří její smysl nepochopí.
Takže klid, v zásadě tam není nic, co neznají lidé bydlící například na horách.

hodnocení

2x
Příručku nemám a až dojde tak ju nebudu podrobně číst. Já jsu svou cestou, mám ostrovní elektrárnu, výpadek elektřiny a dodávky vody na delší dobu chod mé domácnosti jen omezí. Bydlím tam kde končí odbočka distribuční vedení, když jsou poruchy tak nám jsou opraveny až naposled. Jako dítě v 80tých letech pomatuju i několik desítek poruch ročně, při každé bouřce a sněhové vánici. Příručka má smysl pro mladší generace které nezažily výpadky sítí. S tím jak se mění evropská energetika tak není otázka zda příjde ale kdy příjde kaskádový blackout, potom obnovení infrastruktury potrvá několik dní.
km
* prirucka neni pouze o vypadku siti
mudrsova
Jako ze přečíst si třeba nadpisy ještě nadpisy ještě zvládneš, ale číst co celé je proti tvému přesvědčení?
Myslím si že v té příručce není nic co bych nevěděl. A co tam doporučují to pravděpodobně mám doma.
Zkusili jste si někdy týden nic nekupovat. Mne se to celý týden letos v létě povedlo, tedy skoro až na pitnou vodu z vodovodu, protože v mé studni je poslední roky špatná voda. Žádné nákupy v jakémkoli obchodě. Žádná elektřina a plyn ze sítě. Praktická zkušenost je lepši než jakákoliv příručka.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, zatím tu příručku nemám, ale již nyní hodnotím její rozesílání kladně (viděl jsem nějakou reportáž o ní v TV a koupil jsem si zase za pár korun "tranzistorák" ). Není to jen u nás, ale ve více státech, protože je třeba lidi připravit na "nestandardní" stav a situaci (povodně, válka). Není to plané strašení a kdo prošel školstvím za bolševika, tak si vzpomene na tehdy žáky vysmívanou občanskou nauku a branná cvičení v terénu. Kdo může za současný nebezpečný stav v Evropě? RuSSko a pan Putin! Zdravím!

P.S. Dnes u nás v městečku nešla od rána až do odpoledne voda kvůli opravě na řadu. V podstatě nicotnost, žádná válka a jak to v domácnosti schází a musí se improvizovat.

pb®
hodnocení

1x

Asi je to potřeba, neb lidi si přestávají umět poradit. Úplně stačí, když jim při odstávce neteče teplá voda a neumí se umýt. Přitom studená voda teče. Že by si vodu na mytí ohřáli je nenapadne. Když nejde elktřina, neumí si uvařit čaj. Že jde plyn a mohou si ohřát jídlo a vodu v kastrůlku. na to asi už zapomněli. Když se v práci rozbije varná konvice nevědí, že si vodu na čaj mohou uvařit ve funkční mikrovlnce. To všechno jsou příklady, které jsem zažila ve svém okolí.

Ono úplně stačí, když byl v Praze pár hodin black out a lidi byli zblblí. Já dětem zavolala, že tedy nevyluxují, ale místo toho vytřou, protože k tomu elektřinu nepotřebují.

Jídlo doma je, studna doma je, dřevo na zahradě, brutar na ohřátí vody, propanbutanová láhev s vařičem, hafo drůbeže na jídlo, navíc tchán zálesák, asi bychom přežili.

0rion

Velmi trefné, kdyby byl black out týden, tak tu snad vypukne apokalypsa. Už se párkrát ukázalo, že lidem je potřeba informace poskytovat, i kdyby se jim to mělo do hlavy natlouct paličkou na maso, protože jinak si najdou nějakou alternativu, která debilizuje už tak dost debilní společnost.

nick

Vždy mě pobaví, když lidi papouškují cizí slova (jako apokalypsa), aniž by jim rozuměli.

Ale "natloukání do hlavy paličkou na maso" už tak zábavné není, to je čistě totalitní myšlení ve stylu EU.

Příručka 72h z dílny MV
0rion

Vyjádření pana Ebena si každý vykládá po svém, podle mě to byl nepromyšlený blábol, který ničemu nepomohl, u nás se tzv. politická korektnost nijak široce neujala a je tedy úplný nesmysl proti ní bojovat. Ono i na západ od nás se situace mění, veřejně se tam kritizuje greendeal ale třeba i migranti.

Co se týče smyslu pro humor, máte ho trochu zvláštní, pobavil vás výraz apokalypsa, který je v kontextu zcela přesný jako dramatická událost s katastrofálními následky, zatímco v žertu míněný a evidentně nadsazený výraz palička na maso vás pohoršil.

nick

Vysvětlovat, co jsem psal, asi nemá smysl.

Veřejně kritizovat mnohé se nedoporučuje ani u nás. Stačí se podívat, za co byli různí lidé popotahováni či dokonce odsouzeni a co jiným naopak prochází. Snad se postupně vrátí normálnost.

ben®

nick - normálnost je jistě fajn, ale ono hrozí, že se nám s novou (předpokládanou, lidem vymodlenou, blahobyt slibující ) vládnoucí garniturou zase vrátí normalizace!

km

nick: "různí lidé popotahováni či dokonce odsouzeni" můžete zmínit jména? děkuji. rád bych si dohledal kontext. nebudu zastírat, že pokud se to mělo stát v současnosti, tak tomu nevěřím. leda že by to bylo nějaké dezolé...

ps: to je asi Eben rád, že ho pravý prostor takhle využil

nick

ben: Mně naopak předchozí čtyři roky ukrajinismu připomínaly mccarthyismus 50. let. Normálnost je pro mě skoncování s ním a začíná to odvlajkováním veřejných budov.

km: Čermák, Tušl, Kapal, Bednářová, prof. Drulák, doc. Ševčík, T. Okamura, za covidismu prof. Pirk a další.
A "ti druzí" - dříve dlouho řeporyjský Novotný, stále dlouho Oganesjanovci
Pochybuji, že jste o nich neslyšel.

km

nick: bezesporu máte zajímavé vzory, hlavně ten poslední

0rion

nick: Zajímavá jména, co člověk, to skoro disident.
Začínám mít pocit, že patříte do bubliny chcimírů, kteří by za "slovanské bratrství" (a ropu) prodali i vlastní babičku. Vy byste potřeboval příbuzné v Mariupolu v Buči apod., aby vám docvaklo, čemu jdete naproti.

@nick takže pro vás je normálnost vláda vzájemného nevydání v čele s čerpačem ne stetu zájmů? Ještě ani nebyli jmenovaní a už se objevují problémy u všech, chování na úrovni absolventů zvláštní školy ... a jejich voliči napíšou ve vetě o 10 slovech 2 slušná slova a 10 pravopisných chyb ...

nick

km: Chtěl jste jména popotahovaných či odsouzených lidí, o vzorech nebyla řeč.
Prof. Pirk je jistě kapacita ve svém oboru, ale nejsem lékař.

0rion: Chcimír je tradičně každá kandidátka na Miss čehokoli.
"příbuzné v Mariupolu v Buči apod.": Určitě bych je litoval a poznamenal, že volit komika nemusí vést k zábavě, což je ale asi většině Ukrajinců už dlouho jasné.

nunici: O tom nebyla řeč. Pokud myslíte čerpače, který nyní sestavuje vládu, tak to je osmnáct let stará kauza. A ve srovnání s politickými neziskovkami alias nevládkami s miliardami, které do nich rok co rok zahučí, je to skoro nic.

0rion

Nemluvte za Ukrajince, od sympatizanta ruské války je to drzost. Zvláště když píšete lži, protože většina Ukrajinců Zelenskému důvěřuje, i když jsou z té Putinovi války nešťastní.
Miliardy dostávají sportovní svazy a charita, ostatní pár milionů, tohle strašení neziskovkama už je ohraná písnička, která zabírá jen na prosťáčky.

nick

Jsem sympatizant ukončení války a neutrality Ukrajiny.

" většina Ukrajinců Zelenskému důvěřuje": Jestli to podporuje nějaký výzkum, tak se s ním rád seznámím.

I prosťáčci si mohou číst výroční zprávy, aby věděli, jak se věci mají. Např. clovekvtisni.cz/...

fik
Nick: kterou neutralitu máte na mysli? Tu obecně známou, tedy vyzbrojenou zemi s velkými výdaji na armádu, která sama dokáže svou zemi ochránit v případě napadení? Nebo snad tu ruskou verzi, což je odzbrojená země vydána na pospas agresivnímu sousedovi s vládou dosazenou na základě diktátu z Moskvy?

@nick - prošel jsem to celé na výskyt řetězce "ukra" (bez ohledu na malá/velká písmena) a NIKDE TAM NEBYL ANI JEDNOU ZMÍNĚN JEDINÝ PŘÍPAD NEDŮVĚRY V UKRAJINSKOU VLÁDU, NEBO ZELENSKÉHO.

Že se lidi stěhují pryč, když hrozí, že je rusáci srovnají se zemí (nebo jejich domovy už se zemí srovnali) není nic zvláštního.

A jen připomenu, že se Ukrajina už 4. rokem brání ruské agresi a pořád odolává.

Putinovi se už víc než před rokem vzbouřila část jeho vrahounů a vyrazila na Moskvu. Tolik asi k důvěře ve vládu mezi napadenými a mezi agresory.

0rion

Jsem sympatizant ukončení války a neutrality Ukrajiny.
V tom případě podporujete Ukrajinu, aby se ubránila před agresorem. Pokud ne, tak spíše sympatizujete s kapitulací Ukrajiny.
Neutralita Ukrajiny už nyní není možná, těžko můžete být neutrální vůči někomu, kdo vám způsobil takovou bolest a ztráty.
. .
Jestli to podporuje nějaký výzkum, tak se s ním rád seznámím.
Dodržujte nepsaná pravidla diskuse. Vy jste jako první přišel s nějakou důvěrou/nedůvěrou, jste tedy na řadě v dokazování. Následně vás rád seznámím se svými zdroji.
. .
Např. clovekvtisni.cz
Soustřeďte se prosím, Člověk v tísni je charitativní a humanitární organizace, dokonce myslím největší ve střední Evropě. Nepsal jste něco o politických neziskovkách?

km

nick: Ty první 4 neznám (škoda, že jste se neobtěžoval napsat také křestní jména a tituly), těch 6 dalších ano, tak jsem si dohledal ty čtyři:

Čermák: "Čermákovi hrozí až 15 let vězení za propagaci terorismu, protože v živém vysílání na Facebooku vyzval tisíce svých sledujících k násilnému útoku na české zákonodárce. "Zbavíme se těch vyžranců jednou provždy," prohlásil mimo jiné na videu."

tušl "Devětadvacetiletý invalidní důchodce v exekucích Patrik Tušl pronásledoval lékaře a vybíral na to od lidí peníze. Stíhá ho za to policie. Aktuálně.cz však zjistilo, že Tušl je recidivista. Byl už pětkrát odsouzený. Mimo jiné vyhrožoval brutálním zavražděním matce svého dítěte, na které neplatí výživné. Vždy ale vyvázl s podmínkami. Teď začal podporovat Rusko v útoku na Ukrajinu."

Kapal: "Během vysílání s politikem KSČM Josefem Skálou a amatérským historikem Jurajem Václavíkem konaném v červenci 2020 podle rozhodnutí soudu zpochybňoval Masakr v Katyni (měl uvádět, že masakr měl být vykonstruován nacisty), za což na něj Obvodní soud pro Prahu 7 vydal trestní příkaz, podle kterého byl Kapalovi uložen osmiměsíční trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na 5 let (později přeměněn na 18 měsíců), a to za trestný čin popírání válečného zločinu."

Bednářová: "dubnu 2022 Bednářová při výuce slohu na Základní škole Na dlouhém lánu žákům osmé třídy sdělila informace o tom, že se dle jejího názoru navzdory ruské invazi na Ukrajinu v Kyjevě "nic neděje", Česká televize, která o bojích v zemi informovala, je zaujatá, a šířila hoax šířený ruskou propagandou o tom, že na Donbase od roku 2014 působily skupiny nacistů, kteří velmi brutálními způsoby (například stažení z kůže či upalování) vraždili etnické Rusy."

A k těmto lůzám jste napsal: "Veřejně kritizovat mnohé se nedoporučuje ani u nás. Stačí se podívat, za co byli různí lidé popotahováni či dokonce odsouzeni"

A já na to, zaplaťbůh, sice je demokracie bezzubá ale když je třeba, maličké zoubky přece ukáže. A doufám, že už máte sbaleno na sibiř, protože ve střední evropě není prostor pro změnu režimu, po které dle všeho toužíte.

0rion

Dobrá práce km *palec* Samé osobnosti, elita národa *blee* Vždy mne pobaví, když tihle dezoláti kvičí něco o demokracii a svobodě slova, přitom mají mozek zcela vymytý ruskou propagandou a Rusko zásadně nekritizují. Zřejmě jim vůbec nedochází, že v Rusku by za podobné prohřešky šli sedět na mnoho let, zatímco tady dostanou podmínku nebo si přinejhorším odsedí rok. Západní demokracie má bohužel velký hendikep v tom, že neumí lidem vštípit, že svobodná společnost neznamená cochcárnu a bohužel se neumí efektivně zbavovat škůdců, jednou na to dojedem.

nick

fik: Švýcarsko, Rakousko

gilhad: Nevím, o čem mluvíte ("to celé").
Po Zelenském jde FBI, ukropapaláši utíkají do zahraničí. Asi by je měl následovat, dokud je čas.

0rion: Neutralita Ukrajiny hned po rozpadu SSSR by podle mě předešla válce.
Tvrzení jste předložil vy, já jsem reagoval s dotazem na výzkum (přesněji průzkum).
Člověk v tísni vyvíjí i ideopolitický vliv. Jestli o tom nevíte, čtěte jeho web.
Položte AI dotaz (odpověď sem nebudu kopírovat): Jak Člověk v tísni školil politickou opozici v Gruzii a jiných zemích?

km: Čermák - kriminální kauza. Tušl - dělal v podstatně menší míře totéž, co dosud beztrestní Oganesjanovci. Kapal - dovolil si mít nesprávný názor na historii. Bednářová - vybízela žáky k využívání vícera zdrojů (soud je nepřipustil jako důkazy). Drulák, Ševčík - vyhozeni z práce. T. Okamura - politicky nekorektně poukázal na nebezpečí za našimi západními hranicemi.

"ve střední evropě není prostor pro změnu režimu, po které dle všeho toužíte." Já toužím po V4 a připojení dalších zemí, které se postaví EU a ta postupně zanikne. Pak bude prostor pro vznik spolupráce mezi evropskými zeměmi bez byrokratického dirigismu.

0rion: "dezoláti kvičí něco o demokracii a svobodě slova": Kvikot právě slyšíme v Parlamentu ze strany 5demolice. Demokracii uznávají, jen když vyhrají oni.

"mozek zcela vymytý ruskou propagandou a Rusko zásadně nekritizují": Zapomínáte na europropagandu jediného správného názoru. Přitom v listopadu 89 bylo jedním z hesel na demonstracích "pluralita názorů".
I v Rusku proběhl covidismus a pokusně zaváděli digitální koncentrák (v Kazani?).

"zbavovat škůdců": A taky reakcionářů, kulaků, příživníků a dalších nepřátel Strany a vlády.

@nick Píšete o nedůvěře v Zelenského a linkujete tam odkaz, ve kterém se o té nedůvěře nepíše nic.

A ve zkratce KGB máte jen tři chyby.

nick

gilhad: Jediný můj odkaz je na web clovekvtisni.cz (11.11.25 18:57) a nešlo o komika.
" KGB": Skutečně jde o FBI a ten poslední uprchlý ukropapaláš se jmenuje Timur Mindič: dailytelegraph.co.nz/...

0rion

Neutralita Ukrajiny hned po rozpadu SSSR by podle mě předešla válce.
No jak vidno nepředešla. Ukrajina po osamostatnění totiž neutrální byla, to nevíte? Ovšem tato neutralita nijak nebránila Rusku vměšovat se do ukrajinských vnitřních záležistostí a rozdmýchat separatismus a válku na Donbasu (zelení mužíčci a spol.). Ukrajina vidouce, že neutralita jí je k prdu, tak ji zrušila a začala usilovat o vstup do NATO. Kdyby ji NATO přijalo, žádná válka by nebyla.
. .
Tvrzení jste předložil vy...
Ale kdepak, že Zelenský nemá důvěru lidí jste první tvrdil vy, já na to až reagoval, přečtěte si po sobě co píšete.
. .
Po Zelenském jde FBI
Blbost. Zřejmě milujete konspirace, dokonce jsem četl, že Zelenský je narkoman a gangster. Asi do USA pašuje Trumpův oblíbený fentanil.
. .
Člověk v tísni vyvíjí i ideopolitický vliv.
Opakuji, že Člověk v tísni je humanitární organizace, která se v Česku do politiky nemíchá, její zahraniční aktivity nesleduji, na tuto činnost přispívají zahraniční donátoři.
. .
Demokracii uznávají, jen když vyhrají oni.
Dodejte konkrétní příklady zmíněného neuznávání demokracie, jinak se jedná o bezcenné plky.
. .
A taky reakcionářů, kulaků, příživníků a dalších nepřátel Strany a vlády.
Další zbytečné plky.

km
nick: "Neutralita Ukrajiny hned po rozpadu SSSR by podle mě předešla válce." ... to je fakt do nebe volajici... na druhou stranu typicke pro dezole luzy. nizke vzdelani a neochota si zjistovat pravdive informace... :(
co se tyce v4, tak ja doufam, ze se neobnovi dokud se radikalne nezmeni smerovani slovenska madarsks. a i tak by v4 pravdepodobne byla spis na skodu.

Nějak se v tom přestávám orietovat. @nick je dezinformátor nebo dezinformovaný?

nick

0rion:

Příručka NATO: nato.int/...

CHAPTER 25
NATO AND UKRAINE
NATO’s relationship with Ukraine has developed progressively since the
country gained independence in 1991. Given Ukraine’s strategic position as
a bridge between eastern and western Europe, NATO-Ukraine relations are
central to building peace and stability within the Euro-Atlantic region.
...

Napsal jsem: "volit komika nemusí vést k zábavě, což je ale asi většině Ukrajinců už dlouho jasné."
Ano, důvěřují mu - že Ukrajinu přivede ke zkáze. To, že se jim nechce za Ukrajinu bojovat, je v podstatě hlasování proti válce a Zel. jako lídrovi.

" (Po Zelenském jde FBI) Blbost. Zřejmě milujete konspirace,"

Přehlédl jste odkaz pro gilhada. Jestli neumíte anglicky, existují překladače.

" Opakuji, že Člověk v tísni je humanitární organizace, která se v Česku do politiky nemíchá"

Viz web Cvt.

" Dodejte konkrétní příklady zmíněného neuznávání demokracie, jinak se jedná o bezcenné plky."

Úplně vám ušel cirkus poslanců 5demolice při ustavující schůzi Parlamentu (zvláště Hajato se "uvedl"), demonstrace a petice.

" (A taky reakcionářů, kulaků, příživníků a dalších nepřátel Strany a vlády.)
Další zbytečné plky."

Jen se přizpůsobuji vašemu tónu a totalitnímu mentálnímu rozpoložení.

km: "co se tyce v4, tak ja doufam, ze se neobnovi"

To je mi jasné, že v to doufáte, když vaše srdce bije pro EU.

nunici: Neplacený informátor. :)

Ten anglický odkaz pro mě neobsahuje nic o tom, že by FBI šla po Zelinském, ačkoli se v něm obě tato slova (a mnoho dalších) vyskytují.

nick

Jj, FBI nejde přímo po komikovi, ale po jeho "peněžence" (wallet) Mindičovi. Referují o tom nejen mezinárodní, ale překvapivě i česko-ukrajinská masmédia (pro která třeba "neexistovaly" milionové protesty v Londýně). Opravdu jste si vybrali ideální dobu pro zastávání se této zkorumpované junty, vážení diskutující. *smich*

0rion

nick:

V tom našem pingpongu již nebudu pokračovat, neb je to příslovečný hrách na zeď, vy ze své pozice neustoupíte o milimetr, já také ne, pouze se vyjádřím k vašim teoriím ohledně neochoty Ukrajinců bojovat. Jistě, tohle je obrovský problém, ovšem se Zelenským to nemá nic společného, prostě a jednoduše nikdo nechce riskovat svůj život, on to přece za něj vybojuje někdo jiný. Nedělám si iluze, že u nás nebo kdekoli v Evropě by to bylo jiné, zkrátka lidé vyměkli a doby, kdy s hrdostí šli nasadit životy za obranu vlasti již patří minulosti. Proto také jsme členy NATO, aby případně za naši svobodu šli bojovat profesionálové, naši i spojenci. Ono v tom vašem Rusku to není o moc lepší, z evropské části bojují jen profesionálové s šaržemi, potravu pro děla tvoří muži ze vzdálenějších částí Ruska. Muži z evropské části hromadně zdrhali, když se chystaly povolávací rozkazy, podle vaší teorie proto, že nedůvěřují Putinovi. Ovšem Putin je koumák, on ví, že ruští muži z východu žijí bezprizorní životy někde v zemljance, pracují za pár šupů, které pak utratí za chlast. Tak vymyslel finanční pobídky, za podpis dostanou částku, kterou nikdy pohromadě neviděli, on vlastně ze svých občanů udělal žoldáky bojující za peníze. Rusů je 150 milionů, 4x víc než Ukrajinců, takže stále je kde brát. Možná se tím měl Zelenský inspirovat, třeba by se mu lépe dařilo doplňovat obránce na frontu.

Na závěr ještě zmíním, že bordel na Ukrajině, a že tam bordel mají asi nikdo nezpochybňuje, rád a s evidentní radostí zdůrazníte, zatímco o megabordelu v Rusku mlčíte. Vůbec zmínce o Rusku se pečlivě vyhýbáte, tam je vše v pořádku?

nick

Proč by se mělo ustupovat z pozic? Diskuse je prostě diskuse.

"Nedělám si iluze, že u nás nebo kdekoli v Evropě by to bylo jiné, zkrátka lidé vyměkli a doby, kdy s hrdostí šli nasadit životy za obranu vlasti již patří minulosti."

Vidím to podobně. Co je ale příčinou? Není to snad dlouhodobé eurotažení proti vlastenectví? Např. "Evropan" pirát Peksa.

"vašem Rusku"

Není to "moje Rusko", to je typická utkvělá představa lepšolidí o těch, kdo s nimi nesouhlasí.

"(Putin) ...ze svých občanů udělal žoldáky bojující za peníze. Rusů je 150 milionů, 4x víc než Ukrajinců, takže stále je kde brát. Možná se tím měl Zelenský inspirovat, třeba by se mu lépe dařilo doplňovat obránce na frontu."

Komik se inspiroval už dávno - bojují za něj žoldáci z celého světa. Peněz je dost, a to i na megarozkrádání.

Na počátku roku proběhlo zprávami, že koupil nemovitosti na ostrově Svatý Bartoloměj, který je známější jako "ostrov miliardářů". Ve vile v hodnotě 17,8 milionu eur budoval podzemní bunkr. Dům oficiálně koupila kyperská offshore společnost Aldorante Ltd. Smlouvu o koupi a prodeji podepsala Světlana Piščanská, kterou ukrajinská média označují za přítelkyni Zelenského z dětství a jednu z jeho nejdůvěryhodnějších osob. V červnu loňského roku stála Piščanská v čele kyperské společnosti Aldorante Ltd. Jejím skutečným vlastníkem je přitom podle zpráv z médií sám Zelenskyj se svou manželkou.

"zmínce o Rusku se pečlivě vyhýbáte, tam je vše v pořádku?"

Další vaše podsouvání mi něčeho, co netvrdím. Rusko má problémů plno, i odtamtud se spousta lidí odstěhovala.

0rion

Opět fabulace a útoky, no comment.
Můžete mi tedy stručně říci, co byste od Zelenského očekával? Co by měli Ukrajinci dle vás udělat? Abychom se tedy dobrali nějakého finále.

0rion

Beru zpět, to byla hloupá otázka, protože blaho Ukrajinců je vám ve skutečnosti u prdele. Spíše se zeptám, co bychom měli udělat my co Ukrajině pomáháme, tam bude zakopaný pes, že?

fik
Nick: rusáci se netají snahou Zelenského zlikvidovat. Nemá myslet na zadní vrátka a v případě neúspěchu nechat svoje tělo vláčet ulicemi Kyjeva a vystavovat KGB? A když už si dovolil na exil pomyslet, měl si koupit byt na předměstí Barcelony, kde by ho pak agenti snadno sejmuli? Nedává nemovitost na odlehlém, dobře hlídatelném místě větší smysl?
Podívejte se třeba, jak vypadalo exilové sídlo Edvarda Beneše v Aston Abbotts. A to ČSR prakticky vůbec nebojovala, ale rovnou kapitulovala (tzn. Německo nemělo při obsazování skoro žádné ztráty).
0rion

fik: Ona tahle nickova "informace" byla potvrzena na nějakém seriozním webu? Že to berete jako hotovou věc?

fik
Orion: jasně, že ne. Ale i kdyby, není to nic nad čím by se měl člověk pohoršovat.
0rion

Pravda, on Zelenský není žádná socka, už před válkou patřili s manželkou k bohatším vrstvám, takže koupit si nemovitost někde v cizině není nic nad čím by se měl člověk pohoršovat. Samozřejmě pokud je vše v mezích zákona, a zde nastupuje pan nick se svojí špinavou prací. Tímhle vším chce zasít nedůvěru v Ukrajinu a její vedení, vyvolat dojem, že jsou tam všichni zkorumpovaní, že pomoc ze západu se rozkrade atd.
Ono to lze v kontextu té války pochopit, Putin potřebuje naverbovat podobné užitečné idioty. A jak vidno daří se mu to dobře. Ostatní už tolik ne, válka se mu neúměrně protahuje, sankce přibývají, rafinérie hoří, a Rusko pomalu ale jistě směřuje do ekonomického průseru. Je tedy potřeba zpochybnit vedení Ukrajiny a narušit podporu západních přátel, aby stopli pomoc Ukrajině a ta se stala kořistí Putina dříve, než mu dojdou zdroje. Ideálně aby Ukrajinci museli přistoupit na Putinovy likvidační podmínky. O to tu jde, neustálým zpochybňováním zasévat semínka pochybností a postupně rozložit spojeneckou soudržnost. Plk Foltýn to napsal dobře.

Kdyby pan nick nebyl proruský dezolát, napsal by, že byť je na Ukrajině bordel a je tam co kritizovat, není to nic ve srovnání s vražedným řáděním putinovského Ruska. Na vyzvání napsal, že prý v Rusku mají také problémy :D

nick

fik: Zde se v souvislosti s Piščanskou mluví o domu v Itálii:
Member of the Verkhovna Rada from the European Solidarity faction, Oleksii Honcharenko, reported in his Telegram channel that Olha Pishchanska recently headed the Antimonopoly Committee, and her sister Svitlana Pishchanska is close to the Zelenskyy family, and was the director of the company for which the villa of the Zelenskyy family in Italy was arranged.
ukranews.com/...

Zřejmě se jedná o tuhle vilu:
occrp.org/...
fakti.bg/...
juristique.org/...

Dům v Karibiku je zpochybňován pro-ukrajinskými západními zdroji. Ano, je to propagandistická válka. Alespoň, že Piščanská a Aldorante jsou skuteční: cypruscompanydata.com/...

A že politika oproti herectví vynáší je vidět i z komikova oficiálního majetkového přiznání za rok 2024:
youcontrol.com.ua/...

nick

0rion: Ukrajinci by měli začít jednat o ukončení války. Ale to nebude snadné, protože válka je super byznys. Zelensky by se měl vrátit k "umění".

" Co bychom měli udělat my co Ukrajině pomáháme": Nevím, jak jí pomáháte. Pomáhejte, jak považujete za vhodné, ale pokud přispíváte na zbraně, tak to přináší negativní následky.

" že pomoc ze západu se rozkrade":
nypost.com/...

" Rusko pomalu ale jistě směřuje do ekonomického průseru": Tam ale podle západní propagandy je už dávno ("Rusové používají čipy z praček"). Tak nevím, čemu věřit.

" Ideálně aby Ukrajinci museli přistoupit na Putinovy likvidační podmínky.": Tak to v prohrané válce bývá. Oddalování konce znamená stále horší podmínky pro Ukrajinu.

" postupně rozložit spojeneckou soudržnost": Ta je dávno vidět na neschopnosti Merze, Macrona a Starmera se dohodnout na společném postupu. Bez USA za zadkem jsou nějak nanicovatí.

" že byť je na Ukrajině bordel a je tam co kritizovat, není to nic ve srovnání s vražedným řáděním putinovského Ruska": Ano, válka je vražedný podnik. Ale zato výdělečný - a to je hlavní, jak jsem napsal na začátku.

Kolik dní ještě zbývá do úspěšného ukončení třídenní operace ve čtvrtém roce jejího trvání?

ben®

nick - to Vaše odvádění pozornosti k zástupným problémům, lezení do zadnice pana Putina, všeobecná obhajoba RuSSka a obsáhlá dehonestace Ukrajiny je už trapná a vlastně zbytečná. Opravdu stačilo napsat hned na začátku jen stručně, že RuSSko je hnusný agresor, pan Putin je drzý a bezohledný vrah, není to třídenní SVO za osvobození ruSSké menšiny na území Ukrajiny, ale likvidační válka proti samostatnému státu i proti Evropě. Ty Vaše alternativní "pravdy" na úrovni páně Okamury (a jeho stejně hloupých společníků z nepřiznané koalice) jsou až komické a věřit jim může jen člověk mdlého myšlení či jinak oslabeného/vylízaného rozumu. Tady Vám "pšenka" nepokvete - reaguji hlavně proto, že jste už trapný a hlavně mimo původní dotaz. Běžte si ty své vyčtené plky a alternativní "myšlenky" psát někam, kde za ně získáte obdiv, ale tady na to už není prostor.

nick

ben: Nějak v tom vašem výlevu nevidím jediný argument. Jen stokrát opakovaná klišé (co jsou alternativní "pravdy"?). A nevšiml jsem si, že byste tu měl být nějakým rozhodčím.

"Putin je drzý a bezohledný vrah": Spíš se drží zpátky. Má jaderný arzenál, ale nechce ho použít, aby nerozpoutal světovou válku. Deklaroval, že smyslem útoku má být denacifikace Ukrajiny. Nevím, jak toho chce dosáhnout. Ptát se každého Ukrajince, jestli je nacista a pak ho zlikvidovat? To nedává smysl. Je třeba to co nejrychleji ukončit. Ale jak opakuji, mnozí na válce těžce vydělávají, včetně českých zbrojařů.

ben®
nick - čím to je, že všichni vyznavači spiknutí a alternativních pravd se v každé diskuzi dožadují nějakých argumentů? Chcete argument? Po tom, co jste schopen sem napsat, argumentuji, že jste odporná morální zrůda (pro sys - to není urážka, ale konstatování nepopiratelného faktu). Navrhnu ukončení vlákna.
km
pro me neni zarazejici, ze nekdo, kdo ma nejvyssi post v zemi, a je cilem vcetne cele rodiny, pracuje tvrde a nepretrzite, ma dostatek penez.
take me neprekvapuje ze pri valce vydelavaji zbrojari a pri pandemii vyrobci vakcin. prijde mi to tak nejak logicke. ten kdo to nechape, bude duchem slabsi kus. navic je skvely bonus, ze vydelavaji cesti zbrohari, samozrejme z toho ma neco i stat. cr ma velmi dlouhou historii ve vyrobe zbrani a jeste stale dobre jmeno ve svete.

"Putin je drzý a bezohledný vrah": Má jaderný arzenál, kterým vyhrožuje, když se mu nedaří vyvražďování cizí země, ve které nemá vůbec co pohledávat. Deklaroval spoustu věcí, hlavně, že chce Ukrajinu zničit.

Je potřeba to co nejdřív ukončit, zatlačit ho zpátky do rusákystánu (protože on to jinak neskončí) a přinutit ho zaplatit způsobené škody.

Kdyby z toho rusákystánu nevylejzal tam, kde ho nikdo nechce, žádná válka by nebyla. Až tak jednoduché to je.

0rion

Putin že se drží zpátky? Panebože, co z vás ještě nevypadne. To je jako bych ocenil násilníka, že ženu sice znásilnil a zmlátil, ale nechal ji naživu. Vy asi opravdu budete s morálkou na štíru. Putin jaderné zbraně nepoužil, protože dobře ví, že mu to nijak nepomůže, zavrhl by ho i Si Tin pching, a to si v žádném případě nemůže dovolit, protože Čína ho drží nad vodou. Co se týče dokola omílaného vydělávání na válce. Rusko na válce nevydělává, to je blbost, přesto Putin svoji agresi nechce ukončit, ačkoli to může udělat kdykoliv. Ukrajinci vyjednávat chtějí, ne že ne, ale zcela logicky nechtějí odevzdat Putinovi své území, které Putin nedobyl a ani to nevypadá, že by se mu to mělo podařit později.

nick

ben: Nevíte, co je argument, a vaši morální úroveň nechť posoudí ostatní. Já se na ni snižovat nebudu.

km: Aha, takže nejste jen na straně EU, ale i zbrojařů a farmakorporací. Ditto.

gilhad: Jaderné zbraně dosud použily jen USA proti Japonsku a rád bych, aby je nikdo nenásledoval.
Bohužel, to "zatlačit" a "přinutit" nevidím reálně. Západ si vůbec vytváří jakési strawman-Rusko, protože si nechce nebo neumí připustit realitu.

0rion: Kdo na válce vydělává, je jasné.
Logicky čím déle válka potrvá, tím větší územní, lidské a další ztráty Ukrajina utrpí.

fik
Nick: Naštěstí pro lidi jako vy existuje řešení.
chcidoruska.cz/...
0rion

Nejvíc na válce nyní vydělává USA, protože vše jim musí zaplatit spojenci z Evropy. A proto Trump uvalil na Rusko nové sankce, protože se mu nedaří dotlačit Putina k zastavení bojů. Jo to dává smysl *alene* Vy asi budete na štíru nejen s morálkou. Vy Ukrajině nic dobrého nepřejete, to je evidentní, ale já bych ji ještě neodepisoval.

Taky bych rád, aby je (nukleální zbraně) nikdo nepoužil, ale Putin s nimi už opakovaně vyhrožoval.

Realita je celkem jednoznačná - ruští vojáci na Ukrajině vraždí, loupí a útočí. Nikdo je tam nezval, nikdo je tam nechce, lezou tam furt i přez dlouhotrvající zjevný odpor obránců a i když se můžou vrátit zpátky do ruska, přestat bezprávně okupovat Ukrajinu a tím tu válku ukončit, tak to nedělají.

Ukrajina se jim plným právem brání a je odhodlaná se nevzdat agresorovi.

Že se Putinovi nelíbí, že se cizí stát nechce stát součástí ruska je jeho problém, Ukrajina mu nepatří a nikdy mu nepatřila a patřit mu nechce.

km

jsem na straně pravdy, práva, spravedlnosti a dobra. *srdce*

a ditta se nejmenuji.

nick

fik: Nečtete mě. Rusko není můj šálek čaje. Ruštinu jsem ve škole nesnášel a považoval ji za ztrátu času.

0rion: Ani vy mě nečtete. To je pak těžký diskutovat.
Trump nemůže jinak, když vyhlásil, že válku ukončí.

gilhad: Válka se vším všudy. Nemyslím si, že jde o to, aby se Ukrajina stala součástí Ruska, ale aby zůstala v jeho zóně vlivu a nepředstavovala hrozbu. Něco jako byla invaze na Grenadu.

ben: Co pořád máte s tím ukončováním diskuse? To je jak u Moravce.

km: Tak jistě. A tihle taky, už tedy bez srpu, ten zastaral:

Příručka 72h z dílny MV #2
km

ty obrázky co dáváte jsou pokaždé naprosto nesouvisející

0rion

Ben má pravdu, vytrvalost tohohle hnojometu mne také zaskočila. Argumenty se od pana nicka odrážejí jak molitanové míčky a dál si nerušeně kutálí svůj zapáchající materiál jak hovnivál. Rád dává odkazy, které však většinou nepotvrzují jeho tvrzení. Tak snad bude případný čtenář natolik soudný, aby mu na ty jeho nesmysly neskočil.

@nick: Čili klasický případ ruského imperialismu, kdy spustí útočnou válku proti zemi, která se zkusila oprostit od jeho nadvlády. S cílem ovládnout a podrobit si ji silou.

Čistě ukázková agrese ze strany ruska.

Že se Putinovi nelíbí, že se cizí stát nechce stát součástí ruska je jeho problém, Ukrajina mu nepatří a nikdy mu nepatřila a patřit mu nechce.

fik
Nick: vy jste vtipnej, přežvejkáváte tu ty největší blbosti ruské propagandy a pak napíšete, že to není vás šálek kávy.
A číst vás samozřejmě budu. Ještě by si někdo mohl myslet, že jsou ty vaše bludy relevantní, když na to nikdo nereaguje.
0rion

Každopádně současná kauza kolem Timura Mindiče, na kterou škodolibě ukazuje dezolát nick, potvrzuje, že ukrajinská policie a vyšetřovací orgány fungují standardně a nebojí se klepnout přes prsty i oligarchy z nejvyšších vrstev. To je velký rozdíl oproti Rusku, kde putinovi kamarádi jsou nedotknutelní a trestáni jsou pouze v případě, že k tomu dá Putin svolení. Nejčastěji tehdy, když ho nějak zklamou. Ovšem v takovém případě spíše padají z okna místo standardního vyšetřování, protože kdyby se v tom šťourala policie, mohly by vyplavat na povrch věci, které by vrhaly špatné světlo i na Putina.

nick

km: Obrázkem reaguji na (nejen) vaši rétoriku zde.
cs.wikipedia.org/...

0rion: Vytrvávám ze studijně-zábavných důvodů, i když je ta ukrorétorika repetitivní. Na argumenty nemám problém reagovat.

" odkazy, které však většinou nepotvrzují jeho tvrzení."Když uvedete příklad, vysvětlím.

" Tak snad bude případný čtenář natolik soudný": Přesně tak, nechte to na čtenářovi. Takže jste schopen rozumné řeči, ne že ne.

" oproti Rusku, kde putinovi kamarádi jsou nedotknutelní:"Prostě mafiánský systém jako Dozimetr s pěti mrtvolami. Nic nového pod sluncem. Je to důkaz, kam vede politika bez morálky.

gilhad: Většinu toho už jste napsal. Imperialismus je problém velmocí. Podívejte se na imperiální války v historii až do současnosti. Na en wiki byl seznam, ale už nevím kde. Možná to byl seznam všech válek.

fik: Ano, Rusko není můj šálek kávy. Je to dost jiná kultura a mentalita. Navíc mám zafixované SSSR jako hlavního nositele komunistické totality, tak jako mnozí další v jeho satelitech. Proto se mi nelíbí být satelitem jiných velmocí.

km
"Rétorika neboli řečnictví je umění a nauka mluveného projevu"
"Správně je dtto (a detto), protože se jedná o zkratku italského slova detto (řečený, uvedený), které se používá k nahrazení opakovaných údajů v seznamech."

A proto obhajujete ruský útok na Ukrajinu tím, že nechtěla být ruským satelitem ... jasně.

nick

km: Rétorika ve smyslu styl projevu. slovniky.ucl.cas.cz/...
Ditto znám z angličtiny, ale jak vidno, existuje i na cs wiki.

gilhad: viz odpovědi pro vás z 13.11.25 21:46 a 14.11.25 10:41

Prosím, držte se tématu otázky.

Děkuji

Příručka 72h z dílny MV

Přeji všem krásný víkend a klidnou oslavu v pondělí.

ben®

milancukrar - takový apel přišel už poměrně pozdě .

Kdo rozhodně o tom, kdy je to včas.

Když se někomu "šlápně na kuří oko", vždy se hájí, že to on ne, ale ten druhý...Na každém podobném foru.

km
milancukrar: zajimavy pozadavek v kategorii volna diskuze...

@nick: Co se Ukrajiny týče teda píšete, že

- problémem je ruský imperialismus (14.11. 10:41)

- rusáci chtějí odstranit demokraticky zvolenou a většinou obyvatel podporovanou vládu a vládnout tam sami (přímo nebo nepřímo) (13.11. 21:46)

- rusáci svévolně rozpoutali proti Ukrajině krvavou válku, která Ukrajině ubližuje každým dnem (13.11. 12:46 15:34 18:14)

- čím dřív k tomu ukončení dojde tím líp (13.11. 15:34)

- Západ si ... nechce nebo neumí připustit realitu. (13.11. 18:14)

.

Jakou realitu? Tu, že

- rusáci chtějí ještě víc než zatím uloupili

- rusáci tuto válku začali a čtyři roky udržují a mohli by ji kdykoli ukončit, ale prostě nechtějí, takže jedinou šancí jak ji rozumně ukončit je k tomu rusáky donutit silou

Tuto realitu si myslím Západ už uvědomuje a připouští. Nebo jak jste to vlastně myslel?

nick

gilhad: Zdá se, že už není o pokračování diskuse zájem, což respektuji. Tak jen podotknu, že velmoci se považují za něco víc a chovají se podle toho. A snaha porazit je ve válce ohrožuje celý svět, za nejistého výsledku. Nemusí se nám to líbit, atd. Snad je to snadno pochopitelné a nekontroverzní.

fik
Nick: no, tak vy byste za "mír" obětoval cizí zemi. Nás taky v roce 38 obětovali a dopadlo to skvěle, mír zavládl v celém světě. Oh wait...

Z hlediska Ukrajiny je doslova otázkou života a smrti, jestli se agresorovi ubrání, nebo se nechají zničit. A v tom mají celkem jasno.

Rusko už dávno není, co bývalo - Varšavská smlouva se mu rozpadla a rozeběhla pryč, Sovětský Svaz se mu rozpadnul a částečně rozeběhnul, na bojiště místo modernějších typů tanků posílá čím dál historičtější modely, i když mu Ukrajina už zasahuje objekty hluboko v zázemí, tak až na dovážené drony nic lepšího než na začátku se taky nezmohlo, dluhy mu rostou, průmysl chřadne ... je otázkou, nakolik bude na konci považováno ostatními za velmoc, když i třídenní operace (u nich se to válkou nenazývá) se mu už táhne přez čtyři roky bez velkých úspěchů ... Já bych se vůbec nezlobil, kdyby nakonec skončilo jako taková rozsáhlejší a míň lidnatá Severní Korea ... nemusí se jim to líbit atd ...

Historická paměť je opravdu v ČR krátká. Kde jste byli v roce 2014? Viděli jste titulky a četli, co na Donbase páchají banderovští nacisté? Už tehdy vyhlásily republiky Doněcká a Luhanská samostatnost a nezávislost na Ukrajině ostatně také Cherson). Krym nikdy ukrajinský nebyl. Občanská válka trvala 8 let.

V roce 2022 se obě republiky připojily k RF a dva dny nato začala speciální vojenská operace, protože RF bojuje především na svém vlastním území, jehož obyvatele Zelenský rozhodně nezastupuje. Zločinec Zelenský nemluví jménem celé Ukrajiny.

V roce 2022 se Ukrajina náhle stala nebohou obětí a na všechno předchozí se zapomnělo. A tak je to v ČR vždycky. Vymazávání historie a lži místo pravdy.

007cz
Vibe2..myslíš tyhle titulky?
Vypuknutí bojů: V dubnu 2014 začali proruští separatisté podporovaní Ruskem obsazovat administrativní budovy a vojenská skladiště v Doněcké a Luhanské oblasti (známé jako Donbas).
ATO: Kyjev zahájil tzv. Protiteroristickou operaci (ATO) s cílem převzít kontrolu nad územím.
Vyhlášení republik: Separatisté vyhlásili Doněckou lidovou republiku (DLR) a Luhanskou lidovou republiku (LLR).
Tragédie MH17: V červenci 2014 byl nad oblastí kontrolovanou separatisty sestřelen let Malaysia Airlines MH17, při kterém zahynulo 298 lidí. Mezinárodní vyšetřování ukázalo, že letadlo zasáhla ruská raketa BUK.
Minské dohody I: V září 2014 byly podepsány první Minské dohody (Minsk I), které měly zajistit příměří. Byly však opakovaně porušovány.
0rion

Koukám vysvětlování proruské svoloči, že mají v hlavě bramboračku, to je evidentně boj s větrnými mlýny. Osobně je mi záhadou, jak je možné, že ten odporný teroristický režim v Rusku má takovouhle podporu a oběť, která bojuje o přežití, tak na ni tito magoři lijí kýble špíny. Zaměnit černou za bílou, to už chce opravdu velký maglajz v hlavě.

km

vibe2: nevím, jestli to myslíte jako vtip, protože pokud vážně tak už opravdu nevím... *plac*

petra
hodnocení

No myslím, že to není upřímné, je to jen další důl na prachy. Co třeba bude 73. a, další hodiny? To určitě akorát odvysílají Bůh s Vámi, buďte silní a držte se, sami z tepla krytu, teplým gulášem v břichu,...
P.S.: Děda nás, pokud bude na světě zabezpečí, ale hned poté prý jede do Prahy na tu "elitu".
ben®

petra - ta elita se po volbách změnila, tak snad to děda ví, aby v Praze nebo Průhonicích nezvonil na špatné dveře .

nick

"důl na prachy"

5 m. výtisků, 25 m. výroba, 7 m. distribuce (pošta)

Mnohem lepší důl bylo určitě těch 230 m. za nový nábytek pro Vnitro od p. Rakušana.

"Co třeba bude 73. a, další hodiny?"

Každý za sebe. Příručka slibuje, že pomoc přijde, jen neříká odkud. Např. naše armáda má prý 7 000 akceschopných členů.

petra
hodnocení

Jo, dveře si snad nesplete. *smich* Co se týče té pomoci, tak to je fakt. Já viděla pěknou grafiku na policii - zavoláte a do "5 minut" Váš někdo přijede ohledat. *plac*

bear
hodnocení

0x

Výsměch? Jak pro koho.

Jasně, lidi žijou dnes jako opice ze dne na den a pak, když je mimořádná situace, tak nemají ani na 3dny potravin. Pro ně je ta příručka.;)

Zvláště ve velkoměstech. Na vesnicích je normální, že mají lidi zásoby po staletí.

Zavařují ovoce na zimu, maso, atd... mají mražáky a případně vlastní slepice, králíky, atd...

petra
hodnocení

Pěknou neděli, ale to jsou dle mě jen záchvěvy zájmu. Člověk (občan) je dobrý akorát jako zdroj daní a když je zdravý, pak už "hodnotu" moc nemá. Bohužel nám vláda svou pravou tvář ukázala již za Covidu, kdy jim bylo úplně jedno, jestli budeme či ne, ti nahoře v respirátorech snad i spali. Proto ta nedůvěra, nakonec moc toho pro bezpečnost nyní nedělají, spíše vše zhoršují a otěže směru v Evropě má plně Brusel.
bear

Proto by se každý měl spoléhat hlavně na sebe a svou rodinu.

Zabezpečit se sám jak hmotně, tak ekonomicky.

Pak je nezávislý, svobodný a co dělá vláda se ho tolik nedotkne.

Možná proto i ty příručky, aby lidi nezapoměnli, že se mají starat hlavně sami a nezatěžovat malichernostmi záchrané složky k vůli své neschopnosti žít život.

I tobě hezkou neděli ;)

@Petra To máte pravdu, dobře pamatuju jak Babiš říkal, že je potravin je dost a nestaráme se a druhý den byly prázdné pulty a nebylo nic. (Tak já mám zásoby normálně nejmíň na týden, ale co ti chudáci, co mu uvěřili.)

A ty naprosto nesmyslné manévry, kdy přez den rozkázal něco, večer to změnil a v noci toho zatrhnul ještě víc a nikdo nevěděl, co ho čeká ráno.

Zavřel všechny krámy, jen květinářství (které krátce před tím koupil) měla vyjímku. A tak podobně.

A stejně si ho lidi teď zvolili zas, i když jim musí být jasné, že zase na ně bude kašlat a řídit stát jako nepřátelskou firmu, kterou musí vyždímat a přivést na buben ...

petra
hodnocení

Díky za reakci, ano, ale za vším hledat pana Babiše nelze. Kdyby byl ale hned státní lock down, tak by patrně nemocnost nebyla taková a tolik lidí by nezemřelo.
No další vláda zase rozhasila bezpečnost skrze podporu UA atd. Do budoucna to budeme mít veselé a ještě budou chtít, aby to zase lidi opravili sami skrze verbování k armádě. Pak samozřejmě ihned odzbrojit a zase ždímat dál.

Jo, taky se obávám, co ta další vláda s Babišem fčele zase provede ...

0rion

petra: Máte v tom trochu hokej. Fialova vláda naopak udělala maximum pro naši bezpečnost. Odstřihla se od nevypočitatelného rusácka, které Evropu vydíralo skrze suroviny, a podpořilo Ukrajinu, aby se rozpínavé a agresivní rusácko nedostalo až ke slovenským hranicím. Ale s tím Babišem máte pravdu, za covidu to tu řídil velmi chaoticky a nepromyšleně a madam Schillerová udělala obří sekeru ve státní kase.

petra
hodnocení

Orion: Možná mám, možná ne. Ale kdo napumpoval vše na UA? Peníze i zbraně a tak pochopitelně trochu naštval Rusko? Úplně chápu dědu, že by na ně vlítnul, protože proč bychom to měli mít vlastně takové xxx?

Tak já zase chápu podporu Ukrajiny proti ruské agresi.

Jednak z principu, jednak se rusko vyjádřilo, že jsme na řadě až se s Ukrajinou vypořádá a mě přijde mnohem výhodnější zastavit rusko dřív, než se zmocní ukrajinských zdrojů a zaútočí na nás, než s ním bojovat na našich hranicích a na našem území poté, co se na nás vyzbrojí z ukrajinské kořisti.

Ruskou okupaci jsem zažil a jsem hrozně rád, že jsme se z ní vymanili a nechtěl bych si ji znovu na vlastní kůži zopakovat.

@petra Čemu říkáte "vše"? Myslím že kdo má trochu snahu nežije si špatně . Cikáni (pardon Romové) nadávají na ukrajince - prý kvůli incidentu v Brně kdy si jeden ukrajinec dovolil jim něco říct a skončilo to rvačkou kde jeden rom nepřežil.Navíc jim jistý agent Bureš nakukal že je ukrajinci připravují o dávky ( on ten rom teda říkal že je ukrajinci připravují o práci,ale to se určitě spletl)

0rion

...napumpoval vše na UA...
Nesmíte věřit všemu, co vám přistane v mejlu.

km
pani petra mi prijde znacne nepristupna a divim se, ze s ni jeste diskutujete, ale je to dobre, ja bych na to nemel, to je jak s nasi senilni babickou... :(
nejsem milovnik babise, ale nektere, dnes uz obecne prijimane soudy mi neprijdou ferove. stejne jako fiala nemuze za drahotu, tak babis nemuze za covid. ano, byly preslapy, ale kde nebyly. nikdo z nas tu nezazil podobnou pandemii. to ze na to stat nebyl pripravem nebyla chyba babise, ale rady vlad zpet vcetne te jeho.
a kdyz tohle pisu, o to vic mi prijde naprosto absurdni si stezovat na brozuru 72 h. nekteri si budou proste stezovat vzdy a na, vse... luza!
0rion

Babiš si kritiku zaslouží nejen proto, že je to chaot a blb, ale též podle přísloví - na hrubý pytel... Z Fialy a jeho vlády udělal nepřítele lidu, vláda způsobila i skvrny na slunci, takže teď je zase potřeba osladit to tomuhle šmejdovi.

petra
hodnocení

No oni jsou oba to jednoho pytle + jejich kamarádi to je stejný případ. Dokud bude účelem politika jen "hrabat a škodit" lépe nebude. Jediné co může pomoci, že se obyčejní lidé více ozvou, třeba ne, takto ne, pokud to bude takto odmítáme...

smode2
hodnocení

0x

Protože mi pošta nechodí, nic jsem nedostal. Příručka je však online, tak jsem se podíval. Neboť to co je v příručce uvedeno ví každý kdo má v hlavě půl mozku i bez ní, hodnotím tuto příručku čistě jako přípravu na vojenské cvičení umělé krize, stejně jako byl například kovid podvod. Cvičí se opět jen poslušnost a podřízenost obyvatelstva autoritám pomocí strachu. Je dokázané, že lidé co cítí strach jsou velmi snadno manipulovatelní a ochotní dělat a schvalovat i zcela nesmyslné věci (nemusíme chodit daleko - ještě před pár lety vláda přímo nařizovala například takovou absurditu jako nosit na ústech dvě roušky přes sebe). A to stát potřebuje. Poslušné o(v)čany v ohrádce. Byť ohrádce mentální.

petra
hodnocení

Jj, jen ať si pořád "hrají".Ochota a důvěra ve stát klesá, motivace není a pořád budou strašit. Příslušníků bezp. složek míč nemáme a ti co tam jsou jsou hodně demotivováni. Jsou to taky pouze lidé, kteří mají taky rodiny a blízké (pokud jim teda služba nezavinila rozpad manželství,...). Nic bych za to nedala, že při případné krizi spousta těchto "zradí" a nedodrží služební slib(já bych šašky ne chránila) a budou se starat o jiné věci, než aby elita byla v teple bunkru a měla vše co potřebuje.
P.S.: Mám blízko k psychologii, takže letos se dá odhadnout.
ben®

petra - neberete nějaké léky na hlavu? Kdo Vás takto "naočkoval" a "vypláchl" mozek? Nebyl to se vším nespokojený děda-bolševik?

0rion

Souhlas s benem, slečna/paní petra to dokonce naznačila, akorát si popletla psychologii a psychiatrii, ale to nic, lidi si tohle často pletou.

petra
hodnocení

Nepřála bych (si) opět vidět, jak lidé nakupují jak smyslu zbavení, nic není, nikdo nic neví a kdyby opět jak hrušky padali k zemi, těm nahoře je to opět putna!
Ano, blízko k psychologii a zdravotnictví. Opravdu velmi (ne)rada bych ošetřila nějakého elitáře, protože ti byly posr... í hned z kraje. Úplně vidím ten dav, jak jim to jde spočítat dříve, než se vrhnou na případné nepřátele.
Děcka jim do boje nedám, ať si stát nepřeje vidět rozzuřené matky - není horší predátor. A ta myška vyjede klidně po x krát větším soupeři.
0rion

petra: Tomuhle se říká Straw Man, diskutér si něco vymyslí, nějakou nepravděpodobnou pitomost, nejlépe ji pak podsune oponentovi, a pak se proti tomu vymezuje. Od koho prosím hrozí, že vám odvede děti do boje?

@Petra: >> Nepřála bych (si) opět vidět, jak lidé nakupují jak smyslu zbavení, nic není, nikdo nic neví a kdyby opět jak hrušky padali k zemi, těm nahoře je to opět putna!

No jo no, to by si nepřál asi nikdo normální, ale už jsou zase nahoře přesně ti, za kterých lidé nakupovali jak smyslu zbavení, nic nebylo, nikdo nic nevěděl a jak hrušky padali k zemi, a těm co jsou nahoře teď to bylo tehdy putna!

hodnocení

0x

Nic jsem ve schránce doposud neměla.

Dá se říci, jako člověk žijící na vesnici, potažmo menším městě, mám zásoby jídla na více dní a též náhradní zdroje. Prostě pozůstatek dědictví v životním stylu mého děda *1900 a babičky *1905.

Jinak petra : Neztrácejte čas vysvětlováním. Lidé stejně slyší jen to, co chtějí slyšet.

Lid je rozdělen nejen v republice, ve světě, ale i na této poradně. A jiné názory se posílají k odborným lékařům. Jak vidíte v předcházejících slušňoironických odpovědích.

0rion

Už jsem to tu psal. Názor můžete mít jaký chcete, dokonce ho můžete napsat na net a jak vidíte, nikdo vás za to nezavře jako v rusácku. Ale musíte počítat s tím, že ne všichni z toho budou hýkat a přitakávat.

Nemusíte souhlasit, ale vadí mi to, že napadáte a ironizujete. Osobně také nikoho neposílám do léčebny, nebo nedoporučuji léky, či nepřeju nikomu, aby ho vyhodili z práce.

Proč si myslíte, že jenom Vy máte ty správný názory?

Co když jste ovlivnění propagandou, máte změněné myšlení. Ztratili jste cit pro spravedlnost.

Navíc se nezajímáte o politiku, nevíte, proč tento konflikt vznikl. Válka nezačala 2022.

ben®

prostromek - Vám není divné, když zde někdo zcela vážně píše scestné názory o nějakém opevněném zařízení pro vládnoucí elitu? Takové zařízení asi pamatuje její děda-bolševik, protože za minulého režimu pro komunisty z nejvyšších pater bylo (např. v Praze jako součást stavby metra). Ta představa, že pan Fiala po podání demise si zaskočí do krytu pro pyžamo a kartáček na zuby, protože pan Babiš si tam po jmenování nové vlády přinese to své + zubné kefke, je usměvná či tragická. Názor ano, hlouposti ne (a to platí i na Vás).

0rion

prostromek: Právěže se o politiku zajímám a proto si troufám tvrdit, že vaše názory na válku na Ukrajině jsou naprosto zcestné a buď z neznalosti nebo ze sympatií omlouváte agresora a lijete špínu na obránce. Ale to jsme OT, tohle téma sem nepatří.

Nu, dva zcela opačné názory.

ben®

prostromek - možná, ale jeden je vlastní a druhý je dílem (proruSSké) propagandy .

petra
hodnocení

No tak doslova v krytu, jak za doby studené války by, asi nebyly, ale teplo, světlo, plno jídla a všeho zajisté jo. Zatím co ostatní by bojovali, někteří nepřežili, ale z dálky hlasem svým by se snažili o podporu (patrně by to byl "pásek" jen pro formu). Jestli si toho ještě spousta lidí nevšimla, tak u nás jste dobří v především v době voleb a pak od cca 24/25 - cca 50/55 let, pak vás systém odstaví a protože nedáváte ale sosáte, jste státu k "ničemu". Tuto smutnou pravdu říkat nebudou, ale je to třeba brát tak, jak je s vámi jednáno.
mll

Vláda jistě nějaké kryty pro sebe má. Stejně jako armáda pro své velení. Něco snad mají ještě nemocnice. Ale to bude možná všechno. Kde nějaké ty kryty byly (podniky, školy), tam se zrušily. A kdo ví jak by fungovaly i tehdy, natož dneska. Tohle se od devadesátého neudržuje (možná s výjimkou těch vládních, nemocničních a armádních krytů).

filuta
petra: A jak byste si to predstavovala? Poslanci a vlada na frontu a stat budete ridit vy a vam podobni? No myslim to vazne, jak by mel tedy podle vas stat fungovat v pripade valky?
Hele @petra
Pokud máte zájem, tak jeden kryt je k prodeji.
Můžete klidně koupit a schovat se.
sreality.cz/...

@petra - pak vás systém odstaví a protože nedáváte ale sosáte, jste státu k "ničemu"

Já si tedy "odstavená" nepřipadám - co prosím dělám špatně? *smich*

@ben - bene Vaše názory nekorespondují s mými. Já si stojím za svými a Vy také. Každý je něčím ovlivněný. Vy zase prozápadní probruselskou jednosměrnou propagandou. Agresor je kolektivní západ, který dotlačil Putina, aby udělal ten krok na Ukrajinu. A Putina nazývají také agresorem.

Jak jsem dávala citát - každý slyší jen na to svoje.

Ale co je, bylo pravdivé?

Co bylo dříve vejce nebo slepice?

Každopádně tam bojují a umírají lidi, mladí kluci i holky. Není to zbytečné? Slovan proti Slovanu. Nemyslím, že jako lidi by Zelensky a Putin chtěli válku. Je to vůbec jejich rozhodnutí? Nebo nenahnalo je do konfliktu něco jiného? Většího, co je nad nimi? Peníze, moc, touha po nerostném bohatství Ruska, obkličování Ruska vojenskými základnami NATO, nedodržování Minských dohod, USA, Velká Británie, EU? Pročpak máme cenzuru? Aby se nepohodlné názory skryly, zablokovaly, smazaly. Lidi, co jsou na FB vědí své. Plno filmů, dokumentů se ztratilo, tak jak může kdokoliv říct, že on má tu jedinou pravdu?

Napište si co chcete, ulevte si, již asi v tomto vláknu nebudu reagovat. Leda až v jiné otázce anebo až napíšete něco o kytičkách nebo o vaření?

S kamarádkama máme nepsané pravidlo žádná politika, žádný covid. To jsou třaskavá témata. A my se nechceme dostat do nějakých konfliktů, jenom kvůli tomu, že jsme každý na jiné lodi.

Tak míru zdar.

filuta
prostromek: Chudak tatka Putka, on se tak snazil, vsechny miloval a vsem pomahal, do roztrhani tela branil svetovy mir, ale zatroleni zapadaci ho donutili nicit, vrazdit, znasilnovat a unaset deti. To pravidlo s kamoskama bych doporucil i na poradnu, vase politicke fantasmagorie, to je tedy diagnoza.
ben®
prostromek - kamarádkám se nedivím, že chtějí mít klid, tak raději "strčí hlavu do písku" a myslí si své . Předpokládám, že pocházíte z bolševické, pro ruSSké, pro slovanské a proletářské rodiny, která tíhla k dělnickému hnutí i rudým ideálům, což nesmazatelně formovalo Váš zjednodušený až nedemokratický/fanatický světonázor. Já jsem vyrůstal v post zámožnější a post prvorepublikové rodině "na peršanech a stříbře", vychováván zcela jinak a k jinému/demokratickému světonázoru (Masaryk, Beneš) a navíc se považuji být vice Keltem, než Slovanem. Nemůžem si rozumět, nemůžem najít shodu. Váš závazek dalšího nereagování bude snad dodržen.
petra
hodnocení

Snad nebudeme muset nikdy vyzkoušet svoji vzájemnou (ne)kompatibilitu. Záměrně psáno takto, protože shoda být 100℅ nemůže, ale jako národ jsme bohužel hodně roztříštění, takže případná spolupráce v krizi bude hrozná, spíše si navzájem krizi prohloubíme a vlastně takto prohrajeme. Už jen hloupý nákup třeba na týden je pro někoho sci-fi.
km

proruský prostromek:

" Agresor je kolektivní západ, který dotlačil Putina, aby udělal ten krok na Ukrajinu." můžete napsat čím?

" prozápadní"prozápadní znamená vlastně pro evropská, tedy i pro česká. a tak to má být. češi byli v historii vždy, až na těch z části vnucených 40 let, prozápadní, západní. naše kultura je ryze západní, bez ohledu na nějaké slovanství, které přísluší čechům možná tak z jedné třetiny.

" Není to zbytečné?"není, protože kdyby tak uvažovali lidé i v minulosti, tak si západní svět už dávno podmanil hitler. zaplať bůh, že v minulosti, bylo víc těch opačně smýšlejících, než jste vy

" Slovan proti Slovanu."a to hraje roli? vy už jste teda hodně zpracovaná. nejde spíš o dobro vs zlo, válka vs mír, lež vs pravda. vy jste musela hodně nenávidět havla.

" Nemyslím, že jako lidi by Zelensky a Putin chtěli válku. Je to vůbec jejich rozhodnutí?"je to rozhodnutí putina, a to zcela jistě a prokazatelně

" touha po nerostném bohatství Ruska"leda byste myslela čínu

" nedodržování Minských dohod"můžete být konkrétnější? já jsem přesvědčený, že¨dohody nedodržuje především současné rusko, co třeba budapešťské memorandum?

" Pročpak máme cenzuru?"proč má cenzuru to vaše vysněné rusko, u nás je cenzura třeba proto, že by bez cenzury děti mohly koukat na porno. doporučuji se dovzdělat v tom co je cenzura a k čemu slouží: cs.wikipedia.org/...
je tam i mapka, kterou pochopí i žáci zvláštní školy

" Aby se nepohodlné názory skryly, zablokovaly, smazaly. Lidi, co jsou na FB vědí své."a nejvíc o tom ví právě rusové, číňané, severokorejci, bělorusové a další, kteří žijí v totalitních režimech.

" něco o kytičkách nebo o vaření?"myslíte rudé karafiáty a ruský čaj?

" S kamarádkama máme nepsané pravidlo žádná politika, žádný covid."tak se k tomu prosím nevyjadřujte ani zde, bude to tak lepší pro všechny. mimochodem, to co zmiňujete o kamarádkách, tak to je také cenzura.

@km: To je právě ten problém. Lidé, co jsou na FB vědí své, jsou uzavřeni ve své sociální bublině a to jim stačí.

Pokud jde o dohody, pak Ukrajina nedodržuje ani svou vlastní ústavu (neutralita = nemůže do NATO, jazykové menšiny (státní jazyk, potlačování ruštiny), náboženství (zavírání kostelů a zákazy pravoslavné církve) + další).

fik
Vibe2: neutralita v zemi, kterou okupuje agresivní rusko vypadá jak? Kapitulovat? Ruština v zemi, kde rusáci vraždí, znasilňují, mučí a unášejí, proč? Zakazují se pouze církevní organizace přímo napojené na moskevského patriarchu, toho, co žehná děla a bomby, která vraždí ukrajinské obránce a civilisty. A jediné zavřené kostely jsou ty, které rusáci vybombardovali.
0rion

vibe2: Překvapujete. Od vás bych nečekal takovou porci neznalosti a hlouposti. Ukrajina nemá v ústavě neutralitu, ukrajinský parlament ji zrušil v roce 2014. Jazykové menšiny nemají na Ukrajině žádné problémy s používáním ruštiny, ale jako úřední jazyk je ukrajinština, myslím že logicky. Co se týče pravoslavné církve, tak opět máte zkreslené představy. Pravoslavná církev není jednotná, problémy má jen ruská odnož, tedy pod vlivem ruského patriarchy Kirilla. Kdo se o to zajímá, tak velmi dobře ví proč, tito církevní představitelé šíří ruské narativy a spíše se lze divit, že je Ukrajinci nevypráskali, ale jen omezili.

Mlivím o titulcích na obrázku dole.

---

Ukrajina nemá v ústavě neutralitu, ukrajinský parlament ji zrušil v roce 2014.

To už v parlamentu nebyli zástupci Donbasu, nemluvě o nezákonném převzetí moci.

Jazykové menšiny nemají na Ukrajině žádné problémy s používáním ruštiny, ale jako úřední jazyk je ukrajinština

Není to úřední jazyk. Je to státní jazyk - to je rozdíl. A dalším úředním jazykem je angličtina - logicky.

---

Kyjev zahájil tzv. Protiteroristickou operaci (ATO) s cílem převzít kontrolu nad územím.

Ano - poslali tam nacistický prapor Azov.

Vyhlášení republik: Separatisté vyhlásili Doněckou lidovou republiku (DLR) a Luhanskou lidovou republiku (LLR).

Po vyhlášení referenda, což je jaksi rozdíl.

Tragédie MH17: V červenci 2014 byl nad oblastí kontrolovanou separatisty sestřelen let Malaysia Airlines MH17, při kterém zahynulo 298 lidí. Mezinárodní vyšetřování ukázalo, že letadlo zasáhla ruská raketa BUK.

Naopak, Mezinárodní soudní dvůr nenašel žádný důkaz o ruské vině. Samozřejmě ruská raketa byla také ve výzbroji Ukrajiny.

Minské dohody I: V září 2014 byly podepsány první Minské dohody (Minsk I), které měly zajistit příměří. Byly však opakovaně porušovány.

Ano - oběma stranami.

Příručka 72h z dílny MV #3
007cz
Vibe2..myslíš to protiústavní referendum v r.2014 nebo to pod dohledem samopalů AK v r.2022?. Ano hrdinové z pluku Azov šli dobrovolně bránit svoji zem...a? ...atd,atd.

007cz
atd,atd... idnes.cz/...
0rion

Koukám další trouba, který si nechal hlavu zcela vypláchnout ruskou propagandou. Sprostá agrese, vraždění a teror ze strany rusáků mu nevadí, o tom se vůbec nezmiňuje, to je podle něj v pořádku, vadí mu něco jiného. Ukrajinci se brání, velmi houževnatě a hrdinně brání, a to je problém, protože taťka Putin stále nemůže zahájit oslavy vítězství. Tak aspoň si na nich vylije zlost a nalije na ně kýble špíny, aby vzbudil dojem, že tihle "zlotřilí banderovci" si nic dobrého nezaslouží. Nemá smysl se s ním pouštět do polemiky, protože je to příslovečný hrách na zeď. Dopadlo by to jako s nickem, který si také mele stále tu svou, bez ohledu na pravdu.

mll
hodnocení

0x

Nedostala se ke mě. Ale asi to bude dohánět zanedbanou výuku civilní obrany za posledních xx let. Poslední hodiny CO, které zahrnovaly běhání v plynových maskách a igeliťákách přes dým z dýmovnice na louce pamatuju ve školce a v prvních třídách základky.

Pak se někdo probudil, to mohl být rok 97 nebo 98 to občas přišlo z ministerstva něco na školu, třeba zvuky sirén, učitel, který nám to předčítal hrozil, že to zařadí do testu ze základů elektrotechniky. Pak byly takové ty instrukce, kam utíkat, když se na Prahu bude valit povodňová vlna z protržené vltavské kaskády, že nás čekají do 15 minut na náměstí republiky (proč ne na můstku, ten je ke škole blíž; prostě to tak je), kdo to hestihne, ten se utopí, když pak přišla daleko menší povodeň (svatý Václav ani náhodou nebrodil), tak jsme viděli, jaký by to byl skvělý úkryt před povodní takových rozměrů (tedhy se vymlouvali na nějaké centrimetry navíc, protržená vltavská kaskáda by udělala hladinu vyšší o metry). Vůbec poslední pak bylo, to bylo spíš politické školení, když měl zasedat měnový fond, tak nám pustili video z ministerstva o profesionálních demonstrantech. Když jsem pak doma vyprávěl, co jsem se dozvěděl, říkali rodiče, že to samé říkali jim za minulého režimu. (Jinak tehdy mělo všechno probíhat normálně jen mělo metro projíždět Vyšehrad; ukázalo se jako prozíravé, že nám ředitel radši dal volno, po celé praze a zvlášť v centru byl neskutečný bordel, představa že budeme chodit do školy přes demonstrace by byla zajímavá.)

Ale prakticky vzato, o nějaké civilní obraně se u nás od pádu minulého režimu nemluví. Je otázkou, na co by nám byl nácvik běhu v pláštěnkách a maskách s igeliťákama na rukou a nohou (vzpomínali rodiče, že ono nebylo zase tak jednoduché sehnat ty igeliťáky, když si to ve školce nebo ve škole vymysleli). Ale nějaké to poučení jak se chovat v krizových situacích by tu být mělo. Ovšem civilní obrana se po revoluci stala skoro sprostým slovem. A dodneška se veškeré aktivity omezují na to, že se vytisknou nějaké letáky které se třeba vylepí v metru.

U nás naštěstí nemáme tolik přírodních katastrof, takže se na ně nejsme zvyklí připravovat (o dost větší by bylo překvapení). Nějaké ty výpadky elektřiny jsou naštěstí taky ojedinělé. Ostatně i ten incident, který nebyl blekaut (a ke kterému se nejen energetici ale ani vysoké školy nesmí vyjadřovat) v červenci taky znamenal jen 2 hodiny bez proudu (byl jsem mimo republiku, takže jsem to nezažil).

hodnocení

0x

Takových příruček je ...

Zásady chování při mimořádné události - Policie České republiky
https://policie.gov.cz/clanek/zasady-chovani-pri-mimoradne-udalosti.aspx

Příručka pro starosty: Zajištění varování obyvatel při mimořádných událostech
https://kvalitavs.gov.cz/casopis-verejna-sprava/temata/krizove-rizeni/prirucka-pro-starosty-zajisteni-varovani-obyvatel-pri-mimoradnych-udalostech-641cs.html

Co dělat při mimořádné události - Městská část Brno-Líšeň
https://www.brno-lisen.cz/urad/kriz_sit/mim_sit.PDF

Příručka pro obyvatele "Pro případ ohrožení": Nový Bor
https://www.novy-bor.cz/prirucka-pro-obyvatele-pro-pripad-ohrozeni/ds-1286

a jaderné speciality

Příručka pro ochranu obyvatelstva (obsahuje informace a základní pokyny k zajištění ochrany osob nacházejících se v zóně havarijního plánování Jaderné elektrárny Dukovany v případě vyhlášení radiační havárie)
https://www.cez.cz/webpublic/file/edee/2021/12/informace_edu_dukovany.pdf

Kalendáře JE Dukovany na roky 2026/27 ¨
https://ivancice.cz/informace-z-radnice/kalendare-je-dukovany-na-roky-2026-27-vydej-od-18-listopadu/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]