Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příručka 72h z dílny MV

Od: petra odpovědí: 9 změna:
Dobrý podvečer, jak hodnotíte tento zázrak rozesílaný do domovních schránek - příručka 72h?
Naší rodině (mamince) už přišla, ale přijde nám to jako výsměch a trochu i škodolibost. Hodnota žádná, ostatně lidí si stát neváží ve více ohledech. Pořád jen strašit válkou, krizí, ale kdo to způsobil?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

2x

neviděl jsem

" lidí si stát neváží"nesmyslná fráze... stát jsou lidi, žijete v demokracii. pokud jste nespokojená, choďte k volbám, případně založte novou stranu, pokud si z nabídky nevyberete.

asi myslíte toto:
72h.gov.cz/...
vůbec nechápu, proč to hodnotíte tak, že si někdo někoho neváží. mě spíš přijde, že to svědčí o opaku.

vili
hodnocení

2x
Nevím, co se vám nelíbí. Když jsou lidi nepřipravení, je všechno mnohem horší. Rád bych, aby nebyla potřeba a její styl nehodnotím příliš kladně, ale nic výrazně závadného na ní nespatřuji.
Já už příručku dostal a četl. Není tam nic jiného, než že člověk má v případě nebezpečí mít připravené doklady, užívané léky, základní zásoby vody a potravin a nějakou powerbanku. A taky, že nemáme být sv.ně a vést v patrnosti nemohoucí sousedy. A taky, abychom měli připravené věci i pro naše děti nebo potraviny pro členy domácnosti s potravinovou alergií. Prostě být připraven na různé situace a umět na ně správně reagovat.
Ona tam totiž není zmíněna explicitně válka, kdy by stejně byl problém zabezpečit na velkém území najednou alespoň nějakou základní dodávku základních potřeb. Ale může nastat například přerušení dodávky elektřiny a vody, což se může stát komukoliv a kdykoliv například při vichřici, povodních nebo nějakém problému v kritické infrastruktuře. Já nevím jak vy, ale už nám doma 12 dní nešel plyn, jindy zas 48 hodin elektřina, jednou jsem zažil takovou ledovku, že jsem nocoval neplánovaně v cizím městě v železniční čekárně, a jednou jsem byl na dovolené dokonce evakuován. Takže připomínku základních principů sice asi úplně nepotřebuju, ale když tak čtu občas některé výživné zdejší diskuze, kdy je zřejmé, že se lidé o sebe neumí nebo nechtějí postarat, a zejména tento váš dotaz, myslím, že by ta příručka měla být distribuována každý rok, mít mnohem větší písmena a víc obrázků, a navíc ty informace by tam měly být minimálně 2x, protože se stejně najdou lidé, kteří její smysl nepochopí.
Takže klid, v zásadě tam není nic, co neznají lidé bydlící například na horách.

hodnocení

1x
A co je na tom špatného?
Po světě je to normální, jen u nás to je to výsměch.*nevi*
mv.gov.cz/...
km
08.11.25 17:09

.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, zatím tu příručku nemám, ale již nyní hodnotím její rozesílání kladně (viděl jsem nějakou reportáž o ní v TV a koupil jsem si zase za pár korun "tranzistorák" ). Není to jen u nás, ale ve více státech, protože je třeba lidi připravit na "nestandardní" stav a situaci (povodně, válka). Není to plané strašení a kdo prošel školstvím za bolševika, tak si vzpomene na tehdy žáky vysmívanou občanskou nauku a branná cvičení v terénu. Kdo může za současný nebezpečný stav v Evropě? RuSSko a pan Putin! Zdravím!

P.S. Dnes u nás v městečku nešla od rána až do odpoledne voda kvůli opravě na řadu. V podstatě nicotnost, žádná válka a jak to v domácnosti schází a musí se improvizovat.

petra
hodnocení

No myslím, že to není upřímné, je to jen další důl na prachy. Co třeba bude 73. a, další hodiny? To určitě akorát odvysílají Bůh s Vámi, buďte silní a držte se, sami z tepla krytu, teplým gulášem v břichu,...
P.S.: Děda nás, pokud bude na světě zabezpečí, ale hned poté prý jede do Prahy na tu "elitu".
ben®

petra - ta elita se po volbách změnila, tak snad to děda ví, aby v Praze nebo Průhonicích nezvonil na špatné dveře .

nick

"důl na prachy"

5 m. výtisků, 25 m. výroba, 7 m. distribuce (pošta)

Mnohem lepší důl bylo určitě těch 230 m. za nový nábytek pro Vnitro od p. Rakušana.

"Co třeba bude 73. a, další hodiny?"

Každý za sebe. Příručka slibuje, že pomoc přijde, jen neříká odkud. Např. naše armáda má prý 7 000 akceschopných členů.

petra
hodnocení

Jo, dveře si snad nesplete. *smich* Co se týče té pomoci, tak to je fakt. Já viděla pěknou grafiku na policii - zavoláte a do "5 minut" Váš někdo přijede ohledat. *plac*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]