Nejste přihlášen/a.
Dřív jsem si kupoval ponožky velikost 44 - 47 a byly mi akorát. V poslední době tato velikost mizí z qelbů a to i od Vietnamců, nabízí se velikost 43 - 46 a ta mi nepasuje i když mne trhovci ujišťují, že je to jedno (není!).
Co je tohle za vymyšlenost? Nepochází to náhodou z tykve někoho v Evropské Unii podobně jako omezení příkonu vysavačů
Velikost ponožek "44-47" ve skutenosti říká:
Je to velikost 44, ale můžete je silou natáhnout i na větší nohu. Kdo má sílu jako Hulk, narve je dokonce i na nohu číslo 47.
Výrobci pochopili, že v době pružných materiálů nemusí vyrábět ponožky pro každé číslo zvlášť, takže potřebují (obrazně řečeno) jen čtvrtinu strojů.
A protože zájemců o velké velikosti je v populaci mnohem méně než o velikosti střední, výrobci se snaží produkci "velkých čísel" omezit. I pro prodejce jsou ponožky třeba 47-48 nevýhodné, protože je musí objednávat v nižších počtech (= nižší množstevní sleva) a v regálech jim leží déle. A protože nikdo nedře bídu s nouzí, ty opravdu velké velikosti v obchodech nikdo nenabízí.
Pro nás více narostlé je to k vzteku, ale vůči diktátu zisku nic nezmůžeme.
Zaplaťpámbů existují i e-shopy a po republice dokonce i několik obchodů s nadměrnými botami (a ponožkami). Je to práce navíc, ceny jsou vyšší, sortiment velmi omezený, ale co bychom pro naše nádherně obří šlápoty nevytrpěli, žejo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.