Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neporazitelný Marek Benda

Od: babajaga® odpovědí: 43 změna:

Dobrý den,

co říkáte na to, že nás zase po 4 roky bude těšit svými hláškami náš Mareček Benda? Nebýt jeho občasných výstupů, ani by se člověk u té politiky nezasmál. *smich* Jaga.

43 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Tajně jsem doufala, že se dožiju ještě toho, že se poprvé v životě bude muset živit nějakou "normální prací". Voliči bohužel rozhodli...*ee*

Neporazitelný Marek Benda
foltyn

To nebezpečí zcela jistě nehrozi. Od čeho taky jeho otec tlačil na zřízení senátu , že... Kdyby to nedopadlo do sněmovny, tak tam ho upíchnou vždy. Pokud si myslíte, že ten parazit bude někdy něco dělat rukama, tak to jste hodně naivní. Ale tušil, že na něj může trhnout, tak rozesílal esemesky kňů kňů kňů ,, Jestli mě nezvolí, tak padne demokracie a liidstvo se vrátí do středověku... *smich*¨¨

yarda1

Ten pán už si to právo sedět v parlamentu vyseděl. Asi by měl mít vytetované inventární číslo.

yarda1

IMHO nevím, jestli se to týká i pana Bendy, ale jsou lidi co by měli být královsky placení aby nic nedělali a o ničem nerozhodovali. Protože pokud se pokoušejí něco dělat a o něčem rozhodovat, akorát házejí klacky (i klády) pod nohy lidem co se snaží dělat něco užitečného nebo rozhodovat o něčem užitečném a jsou připraveni za to nést plnou odpovědnost.

:(

Čemu říkáte "normální práce"?

hodnocení

6x

Neporazitelnost je v případě Marka Bendy jeden celkem výstižný výraz. Ale mě napadá spíše jiný - nestálost v názorech. Není tajemstvím, že dnešní ODS je úplně jiná strana než ODS (a KDS, původní strana pana Bendy) v 90. letech. A pan Benda stále a stále pluje tím měnícím se proudem, stále v popředí. Nevěřím, že jde o myšlenkové zrání. A něco podobného je i paní Miroslava Němcová.

Když se rozhlédnu kolem sebe, jen ve svém městě, je zde hodně chytrých, pracovitých a opravdu pravicově smýšlejících členů ODS. A ve sněmovně zase takový "vyžírka"...

ben®

bimbam - tento text se (nejen) od tazatelky jistě dočká ohodnocení.

Bene, na hodnocení mi nesejde. Teda u odborných otázek mě to potěší, ale u politiky je to přece jedno. Vy jste si z mé odpovědi vybral jen to, že jsem kritická k některým lidem. Jsem kritická. A nejsem sama. A není to závist. Oba mnou zmínění mají teplá místečka, ale zároveň jsou i koulí (možná jen kouličkou, ale přece jen) na noze své strany.

ben®

bimbam - v podstatě jsem reagoval hlavně na tu Vaši poslední větu v odpovědi, která (dle mého názoru) je navíc a k Vám se ani nehodí.

0rion

bimbam: Smím se zeptat, v čem pan Benda změnil názory a v čem je současná ODS jiná? Myslím jiná v politické rovině, protože jiná bezpochyby je, Fiala ji zkultivoval a z bývalé líhně všelijakých politických podnikatelů a kšeftařů udělal akceptovatelnou partaj.

ben®

A už zase jsem měl pravdu .

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, pokud Vás na novém/povolebním rozložení sil ve Sněmovně trápí nejvíce toto, tak jste šťastná žena. Zdravím!
doplněno 06.10.25 08:16: Nevím, proč nemůžete napsat normálně pan Marek Benda, ale když je to "náš Mareček", tak to bude určitě někdo z Vaší rodiny .
doplněno 06.10.25 14:30:

Mimochodem, nesmíme zapomenout na "aktivního" pana Faltýnka (Hnutí ANO 2011), který stále ještě v současném čtyřletém období (pokud vůbec do práce přišel a nevěnoval se své relativně mladé manželce či malování kýčů) vystoupil během schůzí u řečnického pultíku prý "až" šestkrát (ale ten si výplatu poslance zasloužil, protože ruku v pravý okamžik zvednout umí ).

foltyn

Zase se musíte navážet do kolegů, Vy karateli z povolání? Krom toho byste mohl vědět, že familiární oslovení se často užívá i k osobám psychicky chorým, aby se uklidnily a nepovzbuzovala se jejich agresivita - známe i z klasiky : divá Bára , Petříček a pod. A když jsem viděl Marečka v nedávní bitvě o mikrofon, tak mi přišel ,,toho dne jakýsi neklidný¨¨ *smich*

ben®

foltyn - asi myslíte tu situaci ve Sněmovně, kdy pan Benda zcela v klidu čekal vedle mikrofonu, až ho komický pan Babiš (který za léta ještě ani nepochopil sněmovní pravidla/řád a dral se přednostně žvanit) konečně pustí mluvit, protože byl včas i řádně přihlášený už před ním. Pan Babiš si myslí, že pojem "přednostní právo" byl do pravidel Sněmovny vložen pouze pro něho .

foltyn

Kdepak, to šlo asi o jinou scénku - Babiš se rozčiloval, že byl přihlášený jak o první, Pekarová na něj vřískala a Benda do něj napřed strkal, pak se začal věnovat mikrofonům, které chtěl asi ulomit, ale díky jeho vypracované muskulatuře za ta léta dřiny je pouze ohnul ve stojanech na druhou stranu, než mají být

ben®

foltyn - scénka je to stejná, byla dlouhá a každý z nás si z toho vzal to, co chce. Paní předsedkyně Sněmovny se dlouho snažila panu Babišovi (který vřískal a hulákal na ní) klidným hlasem vysvětlit, že elektronické přihlášení se s přednostním právem je (dle letitých pravidel Sněmovny) nadřazeno přihlášení se s přednostním právem z místa. Pan Benda měl mluvit dříve, protože byl přihlášen elektronicky a pan Babiš později, protože byl přihlášený z místa. Ovšem, pan Babiš neprávem/nesprávně blokoval mikrofony na řečništi a protože ty jsou na flexibilních stojanech, tak mu je pan Benda vtipně a bez jejich poškození obrátil směrem do sálu . Ono to hlavně pana Babiše naštvalo, že musí zůstat ve Sněmovně déle , než jindy, protože byl zvyklý vždy po svém ranním vystoupení odejít domů.

ben®

Zkusím přidat odkaz pro otrlé . A upřesňuji, že v tomto případě šlo o odpolední jednání Sněmovny a písemnou přihlášku, která je nadřazena té z místa. Pan Babiš potom čekal, ale to už později neměl tolik diváků ani na balkoně a ani u obrazovek, což zamrzí.

videoarchiv.psp.cz/...

foltyn

Ale ale, takže on tam až tak ,,klidně nestál¨¨ , že ... No nic, nemá cenu se hádat, ona ta karma byla i v tomto případě dost rychlá, o pár dní kňučel o hlasy, aby vůbec prosákl do Sněmovny. Takže cajk...

007cz
Co bylo bylo, počkejte si na nové neokoukané poslance. Až se k puntíku postaví p. Rajchl, p.Ševčík nebo p. Majerová ...
ben®

foltyn - tato scénka s pány Babišem a Okamurou, kteří tam svorně naříkají nad svou vlastní hloupostí, předpověděla budoucí vývoj a asi "konečně" i tu novou totalitu, o které už delší čas pan Babiš hovoří/sní. Občané si zvolili do nejvyšších pater politiky neochvějnou slovensko-japonskou spolupráci, tak si to "vyžerou". Ovšem, s nimi, bohužel, i já, jako nevolič exotiky .

jiofa

ben: Nesmutněte. Pro mne není taky výsledek optimální a musite se zeptat proč to tak dopadlo, jak dopadlo, vašich lídrů které jste volil. Za mne dojeli především na to a vim to z okolí nejbližších, že neustále dělali z občanů, kteří měli jiný názor, proruský švabi, lůza, dezoláti, tupci atd. Na to voliči nezapomenou dlouho, dlouho. ODS nepoučitelná, nepoučitelná.

krit

ben - O jaké nové totalitě, před níž by nebylo možné uniknout - jak vždy před volbami lepšolidé vyhrožují - je řeč? Milovníci očkování si mohou nechat dát x dávek, milovníci akademických obohacovačů je přijmout na byt, milovníci Ukrajinců jim pomoci v boji, milovníci elekroaut si jich koupit, kolik chtějí, milovníci lgbt chodit na Pride nejen v Praze (byť v Praze již ne zdarma), milovníci homomanželství si koupit dítě, milovníci eutanazie či potratů je realizovat v zemích, kde jsou povolené... nenapadá mě jediná eurozábava, o kterou by vás chtěl někdo připravit.

ben®

jiofa - rozdíl je v tom, že já vím, koho jste volil Vy, tedy Hnutí ANO 2011 (a ČSSD/SOCDEM, kterou jste měl v oblibě dříve už to nebyla), ale Vy nevíte, koho jsem volil já (a jestli jsem vůbec volil). Nesmutním - doufal jsem, že pan Babiš po volbách z politiky nezmizí (přiznávám, že jeho dočasný úspěch mě netěší, ale vládu ještě hotovou/jistou nemá), protože jako politik je sice nemožný, ale jako komická figurka a bavič je fakt dobrý a už se těším na nové sněmovní schůze . Mimochodem, přežil jsem soudruha Husáka i toho člověka z bungalovu, který byl na Hradě s kumpány 10 let, tak přežiji i pana Babiše (a vzhledem k jeho věku možná i doslova ).

ben®

krit - máte to popletené, protože o nové totalitě hovořil vždy jen pan Babiš (majitel složky na každého) a asi i pan Okamura, (ale to teď nevím jistě).

jiofa

ben: Možná jste nebyl u voleb nevím, ale z vaší lítosti usuzuji, že to budoucí vláda (určitě) nebyla. Jinak i já jsem všechny přežil ( Gottwvald, Zápotocký, Novotný, Svoboda, Husák, Havel, Klaus, Zeman, a snad přežiji i Pavla. Život jde dál.

ben®

jiofa - souhlasím, že život jde dál a je vysoká pravděpodobnost, že se brzo dočkáme vlády jedné strany (což už tady dlouho nebylo - to jen pro ty mladší).

krit

ben - Jestli nevíte, co ta údajná totalita obnáší ani jestli o ní hovoří p. Okamura, tak jen čeříte vodu z volebního zklamání, což chápu. Ale zastávat se někoho, jako p. Benda s titulem z proslulé ZČU v Plzni, vaší reputaci opravdu nepřidává.

ben®

krit - když nejsem volič Hnutí ANO 2011, jehož majitel má údajné nové totality plná ústa, tak ji nemohu nikde vidět, resp. já těm jeho (všem) lžím nevěřím. Pana Bendy se (dle Vás) zastávám, protože je zde urážen (vyžírka apod.). Jak patrno, tak já nejsem z pana Babiše (jako politika nadšen, bavič je super), ale vůči němu takové výrazy nepoužívám. I když, teď mne napadá, že by vyžírka mohlo být synonymum k jménu Babiš .

krit

...stejně jako by mohlo být slovo "kampelička" synonymum k jménu Fiala, "dozimetr" k jménu Rakušan (to jsem viděl víckrát používané), "digi" k jménu Bartoš atd. Osobně bych byl rád, kdyby se na tyto kauzy nezapomnělo a soudy se na ně zaměřily minimálně stejně jako na letité Hnízdo.

Jenže i v bitcoinech, kampeličce,dozimetru a dalších je někdo z ANO . A co slavný Faltýskův zápisníček a podobné drobnosti

0rion

ANO má mnohem více problémů než Fiala a jeho vláda, zrovna nedávno odstoupil hejtman Vondrák, protože okrádal armádu. Další hejtman Krkoška musel odstoupit protože byl odsouzen za korupci atd., google snad voliči ANO mají také. Faltýnka raději ani nezmiňovat. Jenže to tihle zaslepení bojovníci proti Fialovi nechtějí vidět, oni mají svého Babiše a ten se o ně postará. Kdyby měl jejich guru autonehodu, tak mu darují ledvinu.

krit

A co vaše hodnocení celé doby existence ODS?
Jejich ústup ze superstrany k nutné koale a z pravice k levému pro-EU středu naznačuje jejich budoucnost po boku socdem. Pokud se ovšem nedokáží zresetovat do továrního nastavení, což si bez Klause neumím představit.
Kdo z ODS by dal ledvinu Fialovi, zvlášť teď, když to balí?

opbh
hodnocení

1x
Vzhledem k tomu, že z mého pohledu Mareček nestojí na správné straně, budu raději za přitroublíka Bendova typu, než nějakého skutečně inteligentního škůdce z povolání.

0rion
hodnocení

1x

Pan Benda je poslanec za stranu ODS, která ho pravidelně nominuje do voleb, protože je pro ni nejspíš užitečný (a voliči ODS s tím evidentně též souhlasí). U spousty jiných poslanců by se o užitečnosti dalo pochybovat.
Ještě doplním pro některé myslitele, že když se někdo nedrží lopaty tak jako oni, neznamená to nutně, že je zbytečný a zaslouží opovržení.

hodnocení

0x

35 let sedět ve sněmovně a nezbláznit se, já bych to určitě nevydržela. *ee*

Možná by si zasloužil diplom za výdrž! :)

06.10.25 14:04
Neporazitelný Marek Benda #2

opbh
hodnocení

0x

Ale na druhou stranu; v posranecké sněmovně vesměs zůstaly staré struktury napříč politickým spektrem. Marečkovi bych spíše vyčetl, že jeho jedinou kvalifikací je syn Václava Bendy... ééé...ééé. *vtip*

wingman
hodnocení

0x

Marecka nechat na pokoji ! Je to dokonaly exemplar uzitecneho idiota. Staci si porovnat preference opozice tyden pred volbami, kdy sli dolu s kopce. Pak staci jedna komicka scenka ve Snemovne ya ucasti tohoto exemplare a stejne tak oblibenou MPA a hle ! Preference Babisovi necekane vystrelily vzhuru, protoze spousta lidi takovy arogantni kaspary proste neakceptuje.

ben®

wingman - ta sněmovní scénka je z 9. září a na nějaké preference/voliče měsíc před volbami nemohla mít vliv. Jednak schůze Sněmovny nejsou nejsledovanější program (kdo ji znal, než jsem zde vložil odkaz=?) a také voliči Hnutí ANO 2011 jsou už předem pevně rozhodnuti (alespoň v to doufám, že jim to nehodí někdo až ve volební místnosti, jenom kvůli nějaké scénce, kterou možná zná jen z doslechu nebo ani to ne).

0rion

wingman: Aha, takže Marek Benda voliče co sledují jednání sněmovny odradí, zatímco Babiš ne? Sledoval jste někdy Babiše ve sněmovně?
Ale vůbec nejste zaujatý a každému měříte stejným metrem *smich*

krit

0rion: Račte si povšimnout, že srovnávat výkon Bendy a Babiše lze jen pokud jde o sněmovnu. Bendův výkon mimo sněmovnu se rovná nule.

0rion

krit: Račte se trochu soustředit. Řeč je o odrazení voličů ve sněmovně a já píšu o tom, že Benda je ve sněmovně, ve srovnání s Babišem, etalon korektnosti a noblesy. Pan Benda je placen jako poslanec, je to jeho "zaměstnání", jaké výkony podává ve svém volném čase je mi opravdu jedno, to je čistě jeho věc.

krit

Na korektnosti a noblese "JUDr." Bendy se neshodneme. Jeho žebrání o kroužky ze strachu z nezvolení ukazuje, že by se jinde těžko uživil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]