Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cukrovka léčba

Od: kostaska® odpovědí: 2 změna:

Co na cukrovku 2

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vhodné potraviny, vyhnout se bílému pečivu, sladkostem, buchtám, cukru a také jeho náhražkám. Jsou mnohdy horší, než cukr sám. Nejíst tučné maso, bůček, sádlo, špek..., spíš drůbeží a hovězí. A ryby! Celozrnný chléb. Pít neochucené minerální vody, ne sladké limonády. Pravidelný režim dne, hodně spánku, hodně pohybu. Obvykle bývá přítomna nadváha - shodit přebytečná kila! Denně na procházky, třeba se vypravte na houby. A pokud máte pejska, není nic lepšího. Se psem se musí chodit denně a je to vynikající neunavitelný společník. Co bych dala za pohyblivého pejska, který by mě doprovázel. Nejde to. Tak si aspoň občas nějakého půjčím, když kamarádky, majitelky chlupáčů, někam jedou. Svěří mi svou Sallynku nebo Ritu.

Pomáhá i dobrá nálada, rozpoložení, psychika. Než třeba vrčet na naše politiky, radši si zajít s partou turistů na výlet. To mi moc pomáhá, s mými "dorostenkami" /70+/ je mi dobře.

Hodně pít /nealko *pivo*/. To mi ještě nejde. Doktor doporučuje až 2 l denně, dám stěží 1 l, někdy maličko víc. Ale to už si připadám jako průtokáč. V přírodě to zvládnu, uchýlit se do ústraní. Ve městě je to ale problém. Jaga.

pb®
hodnocení

0x
Kromě léků předepsaných lékařem zhubnout a cvičit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]