Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podivné číslo účtu na složence

Od: rulda odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

dostal jsem složenku a chci ji zaplatit přes internetové bankovnictví, jenže má pro mě trochu nezvyklé číslo účtu - 000000-000xxxxxxx. Je mi jasné, že ty první nuly psát asi nemám, nicméně v druhé části jsou na začátku 3 nuly a zbytek jsou další čísla. Mám to napsat s nulama nebo bez? Děkuji.

Rulda

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

banka
hodnocení

2x
Prvnich sest cisel je predcisli, dalsich deset cislo uctu a za lomitkem kod banky. Takze cislo 000000-0001234567/5500 zadate jako 1234567/5500. cislo uctu/kod banky. Ale klidne to muzete napsat i se vsema nulama.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, první nuly skutečně psát nemusíte a pokud jde o "podezřelé" číslo účtu, tak si ho před platbou ověřte u odesílatele složenky (např. telefonicky, mailem nebo na jeho webu). Zdravím!

doplněno 01.10.25 11:32:

Nemáte zač.

yarda1

Taky mne to napadlo. Kdysi jsem četl, že složenky rozesílali šmejdi jako že se platí za vytápění.

rulda
hodnocení

Ne, já vím, za co platím. Je to jen marginální částka v řádech nížších desetikorun. Jen mi přišlo to číslo dost podivné. Každopádně nuly psát nebudu, děkuji za radu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]