Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je po smrti?

Od: itspeter odpovědí: 10 změna:
10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

0rion
hodnocení

1x

Po smrti dochází k návratu molekul vody, uhlíkatých sloučenin a dalších do přírody. A k nárůstu hodnoty vašich obrazů, pokud jste náhodou byl dobrý malíř ;)

hodnocení

0x

Co by mělo podle tebe být po smrti?

Prach jsi a v prach se obrátíš.

itspeter
hodnocení

Ja chci aby bylo neco

Já bych toho chtěl...

nitya

Pro budoucnost, jakou chceme, musíme něco udělat. Tohle je zajímavý příběh:

inv.nadeko.net/...

Na mě tam vyskočilo něco, co mělo v popisku tohle

... The mystery lover will find bizarre tales, scary stories, unsolved mysteries, espionage, deception, and creepy encounters of the paranormal. ...

Jako bizardní pověsti a strašidelné povídačky jsou pro zábavu fajn, ale já bych na tom nic víc nehledal. (a proto jsem si to ani nepustil)

smode2
hodnocení

0x

Předně je třeba si uvědomit neexistenci času, což vám potvrdí jakýkoliv kvantový fyzik. Neexistuje tedy žádné "po" a "před". Všechno existuje nyní. Sled událostí, tzv. čas, si pouze vymyslel mozek jako zjednodušení. Doslova teď existuje okamžik vašeho narození, stejně tak jako den vaší smrti a i váš první sex. Který začal právě teď:)ale někdy je lepší nad uvedeným moc nepřemýšlet. Co se týká "po", nepřímé důkazy uvádějí pokračování či navazování na "předešlé". Aneb po "smrti" odstoupíte od svého těla a žijete dál se svými vzpomínkami a identitou. Lépe řečeno částí identity jménem lidská. Představte si svůj celý život jako počítačovou hru, do které jste vstoupil pomocí takzvaného narození. Zapomněl jste kdo jste doopravdy a odkud a kam jdete a zároveň velmi zhloupl (zažil omezení lidského mozku). To vše z jediného důvodu: aby byla hra zajímavější a skutečnější. No a teď jste tady a napadají vás tyto zbytečné otázky*smich*takže asi tak. Nutno dodat že jsem osobně striktně proti tomu aby něco po smrti bylo a s indiciemi o opaku zásadně nesouhlasím. Ovšem to co chci já pochopitelně nikoho nezajímá.

Čas neexistuje? To jako opravdu?

@jenyk Například při rychlostech blížících se rychlosti světla dochází k dilataci času, takže se čas nechová tak jednoduše, jak se učí na základní škole, ale složitěji, čím extrémnější podmínky, tím složitější vzorečky.

Někdo z toho odvodí, jak udělat GPS pro učování polohy pomocí družic, druhý z toho odvodí, že to s časem není jednoduché a tak neexistuje a může o něm blábolit jak chce.

To je jak s tím slavným čmelákem, kdy se někdo zeptal známého odborníka, jak je to vlastně s čmeláčími křídly a letem, tázaný řekl, že z hlavy neví, jednoduché vzorce pro nehybná křídla použít nejdou (taky jak s nima ten čmelák kmitá, že) a že by se to muselo spočítat. Tazatel řekl, že mu tohle vysvětlení stačí. "Mediální mrdky®" z toho vzaly prvních pár slov a zkomolily je, protože noviny líp prodá tvrzení "podle vědy čmelák lítat nemůže, ale on to neví a tak lítá", než "odborník na statická křídla letadel z hlavy neví, jak přesně zní vzorce pro mrňavá a extrémně kmitající křídla čmeláků a bezdůvodně se mu to počítat nechtělo".

Já dávám přednost GPS.

Ano, asi do 90% rychlosti světla se fyzika chová vcelku normálně, při vyšších rychlostech už dochází k zmíněným věcem.

Ale to neznamená, že čas neexistuje. To je prostě nesmysl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]