Nejste přihlášen/a.
Odpovím na druhou část dotazu.
Věřím, že někdo má tak labilní povahu psychiky, že i úsudek karet z prší, vyložené na stůl nějaké staré báby se svíčkou na stole, dotyčnému přivolá i zdravotní problém ze stresu, že mu byla předpovězena nějaká tragická událost.
Jako mladej jsem to měl občas puštěné jako kulisu při opravách a dosti jsem se kolikrát nasmál.
Nevěřím. Budoucnost je to, co je před námi a nikdo nemůže předem vidět, jak se vše bude vyvíjet. Minulost zná každý, budoucnost nikdo.
Kartářky jsou podle mě fikané osůbky, které se snaží lidi zblbnout a samy na tom vydělat. To, co řeknou, z Vás stejně předtím nenápadně vytáhly, ani si neuvědomíte, že jste se jí svěřila. A ona to využije ke svému "věštění." A Vy se kácíte obdivem, jak je možné, že ona to ví.
Spíš si za peníze, které byste utopila u kartářky, kupte něco pro radost. Co má přijít, to stejně přijde. Žádné nadpřirozeno bych za tím nehledala. Někdo se holt snaží živit všelijak, třeba i pohledem do budoucnosti. Jaga.
Jednoduchá psychologie a dávání věcí do souvislostí. Žádná extra věda. Kdo má dostatek bezpáteřního chování, tak rozjede bussines jedna, dvě. Hloupejch a zoufalejch lidí je mraky.
Př.:
Když se dcera bude ptát na zadlužené rodiče, tak je jasné, že ti rodiče neskákají metr vysoko radostí, ale trápí je to. Když tedy kartářka rozháže něco na stůl a pak řekne, že vidí z karet, že je to trápí, tak rozhodně nemá magické schopnosti .
Stejně tak, když se někdo ptá na vztah, jestli vydrží, tak je jasné, že to asi skřípe. Případně se kartářka doptá, pokud si není jistá něčím neutrálním. Klidně si vymyslí, že je přítel mladší a dotyčná osoba to odkejve, atd...
Včera jsem našel zajímavý rozhovor s bývalou ezomafiánkou, která ale naštěstí aspoň částečně dostala rozum a od vétšiny ezomafiánských praktik upustila (ne od všech). Snad Vám článek otevře oči, ale musím smutně konstatovat, že zatím jste smutnou obětí ezomafiánů. Článek najděte TADY, čtěte pozorně. Píše tam i o lidech Vaší kategorie. Pokud máte facebook, doporučuji stránku Česká ezomafie, kde co se tam dovíte.
Jinak já kategorizuji 3 kategorie lidí: (kromě lidí se zdravým selským rozumem a střízlivým smýšlením)
- Ezomafián: člověk vydělávající na slepé lidské důvěře, kdy si z Vás vytáhne základní info a na základě toho Vás sice s úsměvem, ale za to dravě obtáhne o peníze až do doby, než Vám buď trkne nebo než z Vás vytáhne klidně celé úspory a ještě Vás zadluží. Paní Silvie je přesně tento typ ezomafiánky.
- Oběť ezomafie: Člověk, který je již naštrbený a semínko důvěry je v něm zaseto. To jsou obvykle ženy (ale i mnozí muži, abyste si nemyslela, že je to omezeno pouze na ženy), které odmalička naivně doufají v něco "mezi nebem a zemí"(poradím, je tam atmosféra, vzduch, ptáci, letadla a prach) a kvůli této ezomasírce mnohdy od usmátých babiček, tečiček a maminek nebo ezomafiánek z okolí věří, že tam něco je (fakt: není).
- Smutná oběť ezomafie (Váš případ): Oběť, která již za tyto absurdity platí peníze a nechává na sobě ezomafii rýžovat. Ezomafián buliká nesmysly, smutná oběť se dostává do kruhu nedůvěry ve skutečné autority a nechává sebou mávat tak, jak ezomafián píská. Ezomafie již prokazatelně snižuje kvalitu života své oběti a i to bych já osobně vnímal minimálně jako přestupek, ne-li trestný čin. Ezomafiáni by měli bručet.
Věřím, že začnete detailněji vnímat souvislosti a postavíte se těm, kteří s Vámi zatím mávají pro vlastní prospěch lžemi, což je mimo jiné definice podvodu a krádeže.
Hezý den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.