Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, kupte si kuchařku od autora Viléma Vrabce - počet stran neznám (ten je přeci každému k ničemu), ale patrně kvalitou receptů tuto (dnes již "historickou") kuchařskou knihu zatím nikdo nepřekonal. Zdravím!
To uvádíte nové vydání pouze 1 díl. Kuchařka má 3 díly a vyšla ve třech knihách dříve, nyní ne.. Díl 1. Teplá kuchyně většinou zelenina. Díl 2. Teplá kuchyně Maso, nejlepší díl jsou tam například žabí pokrmy, źelví maso, zvěřina medvěd.
Díl 3. Studená kuchyně. Tam jsou například lahůdky z raků.
Knihy vycházeli v různých vydání od roku 1930 až do dnes. Nejlepší vydání jsou knihy z roku 1956 - 1961.
Aha, dívám se do tiráže a je to 3. vydání z roku 1970. Vydalo Avicenum a cena 85,-. uvádím pro zajímavost. V této kuchařce je všechno - maso, zelenina, pečení sladkého atd..
Někdo sbírá kuchařky, to je také zajímavý koníček.
Vyrůstala jsem ale s kuchařkou Naše kuchyně, kde nebyly jenom recepty, ale dost obsáhlé povídání jak zpracovávat zabijačku, anebo pasáže o krajových jídlech z brambor (víc si už nepamatuji)
Pro mě jako dítě recepty nebyly zajímavé, ale spíše to všechno povídání okolo.
Celé dětství jsem spekulovala, co to je na obale to vpravo dole v mističce za pokrm a nikdy jsem na to nepřišla.
Až v dospělosti mě trklo, že by to mohly být vajíčkové žloutky do hovězího vývaru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.