Nejste přihlášen/a.
Ochota a úsměv patří k povinnostem obsluhy. Za to není třeba nic dávat. Dala bych tehdy, pokud bych měla nějaké zvláštní přání a vyhověli mi.
V Egyptě jsou ale všichni už tak naučení, že bez žádosti o bakšiš se tam takřka nehnete. Proto je to destinace, kterou nemusím. Byla jsem v jižní Itálii, o bakšiš nežádal nikdo. Jaga.
Můj názor je ten, že dávat v Egyptě dýško je jako "házet perly sviním". Nedal jsi mu vůbec nic. Pro ně je to halíř.
V Egyptě ty černochy nijak nedojmete. Jsou naučení na tuhle turistickou žebrotu, jako by vybírali vstupné u dveří do kina. A udělají proto kdejakou vlezlost a přetvářku, až jsou přímo otravní.
Jestli si na dovolené v tom někdo přímo libuje, tak je to jeho věc, ale zkoumat, jak to černocha v Egyptě "hřeje"? No tvl...
To samé chorvatsko. Stejnej příběh.
Osobně bych vybíral minimálně Itálii.
nevím no, teď se mluví o dýšku u nás, zdanit či ne, začal jsem přemýšlet, jaké dýško by bylo dostatečné pro popeláře, který mi 2x za měsíc naloží a odveze popelnici
U nás je popelářům zatěžko vyvážet občas i postavený PVC pytel na odpadky vedle popelnice, co se nevešlo.
Prý, když to není v popelnici, tak to není jejich povinost a já tímto vytvářím černou skládku.
Když dám na přeplněnou popelnici pytel nahoru jako zmrzlinu do kornoutku, tak si zas klepaj na čelo.
...
Od jisté doby rezignuji na jakoukouliv debatu s popelářama. Je vidět, že vychodili zvláštní školy. Takže co nevyvezou, naložím do auta a vyhodím o pár ulic dál do velkého kontejneru a všichni jsou vpohodě
.
Dýško bych jim nedal žádné. Za co taky.
Naopak oni by měli dát prachy mě, když občas třídím odpad. Jinak nevidím v třídění důvod, když stále platím paušál za svoz.
...
Taky od jisté doby chápu, že někdo udělá černou skládku. Platíme recyklační poplatek za sbotřebiče a když člověk bydlí na vesnici, kde není sběrný dvůr a o 5km vedle v městě to na sběrák dát nemůže, protože není občan toho města, tak co takovému člověku zbyde. Nechá si to půl roku na zahradě a počká na sběrovou sobotu 1-2 do roka ve vsi? Ne, vyhodí to do lesa a zdar.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.