Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zákaz propagace komunismu se blíží

Od: yarda1 odpovědí: 7 změna:

novinky.cz/...

...že hned na začátku roku aktivisté podají řadu trestních oznámení,..

Ke změně vyzvaly poslance Ústav pro studium totalitních režimů, Muzeum paměti XX. století a Platforma evropské paměti a svědomí. Ty upozorňovaly na to, že zatímco propagace nacismu je v Česku trestána, v případě komunismu se tak neděje. Změnu pak ve Sněmovně navrhla skupina poslanců z ODS, TOP 09 a KDU-ČSL, většina zákonodárců ji pak schválila.

Blahoslavení chudí duchem neboť jejich jest království nebeské.

To nemají nic důležitějšího na práci, vořeši?

:(

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jendad
hodnocení

1x

No jo. Bojují minulé války.

smode2
hodnocení

1x
Když jsem se jako malý ptal starších a zkušenějších proč není zakázána KáeŠČé, bylo mi řečeno: ve svobodné společnosti je zakazovat nebo dokonce trestat odlišné názory nepřípustné.
Vítejte v nové době kdy už to přípustné je.
mll

To jsme ještě měli svobodnou společnost.

pravic
hodnocení

1x

Jsem spíše zvědavý na tu vymahatelnost. Osobně si myslím, že komunismus je z podstaty ideologií nenávisti, štve jedny lidi proti druhým lidem, což se v minulosti ukázalo v praxi, a to v činech, ne jen ve slovech. Je to z principu stejně amorální ideologie jako nacismus či fašismus. Buď nekompromisně trestat propagaci všech těchto ideologií, které směřují k potlačování práv a svobod, čili uplatňovat stejný metr, nebo, pokud bude komunismus stále vyčleněn z této amorální party, kam ale po zásluze patří, tento metr neuplatňovat ani na jednu ideologii. Je to vnitřní spor mezi regulací svobody slova za účelem ochrany práv a svobod lidí a absolutní svobodou slova, kde si každý může říkat, co chce, ovšem s rizikem rostoucí radikalizací společnosti. A ač s komunisty nesouhlasím prakticky v ničem, mám obavu, kdo se bude stavět jako arbitr v tomto sporu a také, aby se tyto principy nerozšířily i na ideologie, myšlenky, které nejsou v rozporu se svobodou.

smode2
No vidíte. Stejně tak amorální ideologie co štve jedny lidi proti druhým je i třeba náš ekonomický systém. Kupříkladu pokud se někomu povede splatit dům na hypotéku, automaticky to znamená, že jiný jej nesplatil a přišel o něj. Takový Černý Petr v praxi. Zajímavé ovšem je, jak třeba tohle nikdo za podvod nepovažuje a spíše si to ještě lidé chválí:)ti co se jim povedlo splatit, samozřejmě..
fik
Smode2: "...Kupříkladu pokud se někomu povede splatit dům na hypotéku, automaticky to znamená, že jiný jej nesplatil a přišel o něj."
Můžete tuto revoluční ekonomickou myšlenku rozvést? Mě to přijde jako nesmysl.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, na to, pojmenovat zlo a čelit mu, není nikdy pozdě, resp. lepší později, nežli vůbec. Že se to opatření snad povede v zemi, kde byl před rokem 1989 alespoň jeden komunista skoro v každé rodině, zákaz byl později/tudíž problematický a proto to trvalo tak dlouho, je dobře. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]