Nejste přihlášen/a.
Jste rozhodnuti se parlamentních voleb do Poslanecké sněmovny letos účastnit, nebo naopak zvažujete (přpadně jste rozhodnuti), že se voleb neúčastníte? A která témata považujete jako motivaci pro to, abyste nakonec k volebním urnám šli? Volíte mezi menším zlem, nebo váš hlas půjde směrem k mimoparlamentním stranám? A jste optimisté, nebo spíše pesimisté ve vztahu k výsledku?
Zdroj obrázku: Chat GPT
Samozřejmě že půjdu, jiná možnost u mě ani neexistuje. Kdybych nešel, neměl bych morální právo kritizovat dnešní vládu, když bych pro to nic neudělal. Aby už konečně vypadla do šrotu a většina do kriminálu.
somi, "a většina do kriminálu", asi máte lepší info. Kdo konkrétně a za co by měl jít do kriminálu?
Moc děkuji za vysvětlení.
Pane Milane, to byste toho chtěl od dezoláta, co volí SPD nebo Stačilo, moc. Prostě Fialova vláda patří do kriminálu a basta ![]()
Myslím, že jsem dost starý na to, abych chápal, že patříme na západ, nikoliv na východ, protože z východu nikdy nic dobrého nepřišlo.
jendad - vidlák nebo Vidlák? Kdo to je? Už dokončil univerzitu ulice? To bude asi zase další odborník na všechno, jako ten Zítek (nebo jak se jmenoval ten hrdina, který lhal na internetu a potom se skrýval před policií, ale už ho čapli)
.
0rion dnes 13:21
Myslím, že jsem dost starý na to, abych chápal, že patříme na západ, nikoliv na východ, protože z východu nikdy nic dobrého nepřišlo
- I to sluníčko má rozum a jde na západ ![]()
Myslíte toho "vidláka", majitele komoušského hnutí Stačilo Sterzika? Toho co oslavoval Rusko po vpádu na Ukrajinu? Co vyhrožuje novinářům? Co hájí okupaci v r.68? Co na svých účtech pečlivě banuje všechny co s ním nesouhlasí? Aha, tak to je ta správná morální autorita, která nám může kázat o tom, co je správné a co ne a národ přivede ke štěstí ![]()
Děkuji za krásné diskusní odpovědi. Hnutí Stačilo nechci volit , ale zajímají mě vaše zdroje informací
Mohli by jste své odpovědi odzdrojovat? Pane Ben , Orion , fik?
Tedy klasicky jak to dělá třeba sýr zdarma , kde dává všechny odkazy na konci článku , třeba zde syrzdarma.cz/...
somi, kdybych chtěl hádat, tak se neptám.
Takže mi odpovíte, pokud možno bez urážek?
Ostatní všichni, prosím, přestaňte s urážením druhých.
DĚKUJI, MNOHOKRÁT.
jendad: Citujete zde známého komunistického aktivistu a dezinformátora, o kterém již byly napsány desítky článků (a nejspíš mu to nevadí, i špatná reklama je reklama), a potřebujete něco ozdrojovat? Vy máte internet bez google? Ale s názory Sterzika evidentně souhlasíte, jste si jist, že hnutí Stačilo opravdu nechcete volit?
jendad - takže, když jste mně neodpověděl na otázky, tak "zdrojuji". Je to jinak - nikoliv pan Zítek, ale pan Zítko (zdroj si už najdete, ale Vy ho už stejně znáte). Já, ač politiku sleduji, ale evidentně jinde, než Vy, tak jsem se až v tomto vlákně dozvěděl, že Vidlák/vidlák je stejná osoba jako pan Sterzik. Fakt se "těším" na jeho kultivované/případné vystupování ve Sněmovně, protože tam to prostředí "vylepší".
Dobrý den, ale ano, zajdu volit - bez emocí, s rozumem, se zkušenostmi, s rozvahou, se znalostí minulosti, se znalostí prosperujícího státu (a nikoliv spálené země či nové totality) a s vírou v demokratickou budoucnost. Hlavně tak, aby mně za tu volbu nechodila budoucí generace močit na hrob (to by si měl uvědomit každý volič, který nechce po volbách žít na úkor svých zadlužených vnuček a vnuků, protože podlehl předvolebním slibům nejmenovaných hnutí, stran či uskupení). Zdravím!
Tak co si budeme, větším či menším populismem a pohádkovými sliby se to hemží ze všech stran
Chybí snad jen slib, že budeme všichni nesmrtelní, a že jen oni znají ten recept, jak toho dosáhnout. ![]()
pravic - jistě, ale potom to je otázka inteligence voliče, co rozpozná jako nereálné a co splnitelné.
To ano, ale i u současných vládních stran vnímám, že se snižují někdy až k lacinému populismu a za mě k příliš negativní kampani. Že současná opoziční nabídka je zcela za mě nekompetentní je věc druhá.
pravic - já to nevnímám, protože mě to ani nezajímá (nepotřebuji předvolební kampaň). Koho budu volit už vím desítky let, volím stejné demokratické/proevropské směřování i ideály a nejsem přelétavá "děvka", která ve volbách volí vždy jinak a podle slibů či guláše.
Ale doba se mění, já osobně hodnotím i komunikaci a pokud vidím, že můj favorit ze mě dělá pitomce, tak mě to odrazuje. Pro mě není volba bianco šek.
pravic - ovšem, volba vždy předchází budoucí výsledky, tak to je "bianco šek" vždy a už ze své podstaty
. Proto je důležité se nejdříve ohlédnout za výsledky předchozího období/předchozí vlády a také se o politiku zajímat průběžně a nikoliv až před volbami. Kdo neví, která "bije", by raději neměl chodit k volbám.
pravic - dle mého názoru/dojmu (bez informací o nich, protože nemám důvod je vyhledávat) to je jako politická strana nesmysl. Pokud je to založeno na zálibě v motorismu, tak to může být zájmová organizace typu Svazarm. Proč nemají svou politickou stranu zahrádkáři (např. ti Zahrádkáři Kersku
), rybáři, filatelisté či včelaři? Protože takto se "cpát" do politiky by to byla srovnatelná blbost. Obecně, nové politické strany k životu nepotřebuji.
sedmicko, za horší než hloupost považuji manipulativnost - kritiku těch, které nemám rád, a zamlčování másla na hlavě svých favoritů. Takže pro vyváženost dodávám:
Současný prezident je oportunista sloužící všem režimům, všehoschopný premiér nás vede do všeobecné zkázy, jejímž předobrazem je EU, a ministr vnitra je zapojen v mafiánském spolku. Eurokomouši (v osobě primátora) sabotují osobní dopravu v Praze a digitalizaci stavebního řízení. Škody v řádech miliard +.
volicz - no, tak jste nám ukázal, koho nemáte rád Vy a je to "šulnul". A chtěl jsem se zeptat, jestli nevíte, jestli v USA stále tlučou černochy?
V USA začnou "tlouct"kriminálníky, což naznačil POTUS ve svém projevu v Arizoně a což kvituji.
odysee.com/...
Dobrý den, pokud jde o předvolební čas, tak bych se vůbec nedivil, kdyby těsně před volbou přijel nějaký politik ze zahraničí "nenápadně" podpořit svého oblíbence - např. pana Babiše (pan Fico a pan Orbán), pana Okamuru (paní Le Penová nebo pan Wilders či někdo z AfD), pana Fialu (paní Ursula von der Leyen) a paní Konečnou (pan Putin
). A potom by to bylo z jedné strany považováno za neškodné vyjádření podpory a z druhé strany za vměšování do vnitřních záležitosti naší země. Tak doufám, že k nám v této době někdo zavítá na chlebíčky a hlavně na fotky pro soc. média. Zdravím!
Nevím, už mě štvou. Řeší svoje kapsy a plní je k tomu ještě úplatky. Problémy občanů vůbec neřeší.
Pro Ben:
Koho budete volit?
Koho mám volit, co dělají pro občany?
ODS - samé úplatky, pro občany drahá energie.
ANO - to stejné. Má jedno plus za covidu rozdalo občanům nezasloužené peníze. Všichni byli doma a dostávali plat.
STAROSTOVÉ - největší úplatky
Stačilo - Plivou na EU, hlavně že Konečná je v Bruselu a ten ji bohatě nezaslouženě platí.
SPD - ano, Okamura nebere úplatky. Z peněz za volby má postavený velký dům. A ve straně má samé přeběhlíky, nově Ševčík.
Přísaha - šéf přiznal, že mají za volby peníze a to je hlavní.
Proč do debat o volbách v televizi nezvou občany ale pouze politické strany?
Proč není dostupné zdravotnictví, zubaři a další. To nikdo neřeší. Jednání lékařů se zlepšuje ale. Máte 80 let a v nemocniční ambulanci Vám řeknou, že Vám nemohou napsat léky, že musíte za praktickým lékařem. Vůbec jim nevadí, že je 20 km jinde.
Veškeré stavby a služby ve zdravodnictví jsou za úplatky pro šéfy. To stejné starostové měst, obcí.
Nikdo neřeší STK, které již nemají vůbec v dnešní společnosti co dělat. 90% aut prochází za úplatky a přitom jsou provozu schopné.
A mnoho a mnoho dalších.
Všichny strany nabízejí občanům peníze, pořád se zdražuje. Radujte se dostanete víc.
Správně při zdražování se musí snížit platy všem státním zaměstnancům, důchody, zvýšit daně.
Pokud ceny klesnou, tak obráceně lidem přidávat a snížovat daně.
A Ben bude a další budou tvrdit to není pravda.
kolik - nebudu nic tvrdit, ale jsem rád, že takovou hrůzu a ubližování, jakým statečně čelíte/trpíte Vy, neprožívám. Proto já mohu volit a Vy budete mít o volebním víkendu volno.
Volit půjdu jako vždy a jelikož jsem stár a tak trochu za vodou, budu se s chutí koukat na pokračování té komedie. Počítám, že bude velká sranda. Ať už volby dopadnou jakkoli. A za 4 roky /pokud se dožiju/ to bude zase k smíchu. Vše se otočí, protože kouzelný dědeček nepomohl a stále ještě pečení holubi nelítají do huby...
No těším se moc.
juraja - proč to sem píšete, když to není pravda (a lhát se nemá)? Vidím zde Váš první příspěvek (a teď tento), ale žádnou "čočku".
Vidíte bene, a já to psal tak nějak všeobecně.
Koukám po netu a čtu, no a u toho přemýšlím, vadí to nějak?![]()
juraja - ano, podobné provokace, zbytečné povídání a lži (určitě nejen mně) tady vadí. To už máte dneska napsáno všude a do všech příspěvků
? Nevynechal jste nic
?
Já už to vidím skoro na občanskou válku. Tohle se jen tak dohromady nedá. Naštěstí už tady asi nebudu. Nejhorší je, když je to rozdělené v rodině, nebo partnerství. To si pak člověk musí dávat velký pozor. A já jsem ten typ co si pozor nedává a rád si rýpne...už aby bylo po volbách a nadávalo se zase na někoho jiného.
To máte pravdu. Ať hodíte kamkoliv, je to jedno. Ale to hloupé části obyvatelstva, které je 80%, stejně nevysvětlíte. Jako vysvětlovat slepému barvy. Každopádně video je bezpředmětné, neboť ČR se může veškerého dluhu zbavit do pár let a do 14 let může být ve velmi slušném plusu. Možné to je. Ale jsou zde tlaky udržovat obyvatelstvo chudé, neb pak by nemohlo tak snadno otročit západu. Například Německo, které má náš stát pod palcem, to nedovolí. Proto omílání "ono to nejde", "je to moc složité" a podobné nesmysly. A on si někdo myslí, že půjde někdo z vlády proti němčourům? Uuuf, ta naivita![]()
S těmi němci bych asi řekl , že je to tak 50/50 . Protože už i u nás máme naše elity co vlastní většinu bohatství. Tedy splatit tyto dluhy je těžké . Na většině společnosti to nevymáčknete , protože má jen drobné a vlastnictví nemovitostí je jak domino . Jakmile se to provalí , začnou ztráacet nejvíce ti co vlastní většinu majetku . Je třeba si uvědomit , že nemovitostní trh je u nás mrtvý a velmi málo likvidní . Většina lidí by si dnes nepořídila nemovitost , protože na ni nemá příjmy.
Je třeba si uvědomit , že naše vrchnost desítky let tvořila regulace tak , aby zákoně co nejméně danila a tak už dnes plní kasu spodní většina obyvatel (spotřeba , práce) . Dá se říci , že nás čeká japonizace (desítky let stagnace) . Tedy chybí levné zdroje (vysoké životní náklady) . Fialova vláda nemá žádnou vizi , protože vše je splněno (daně ) a tedy zbývá jen to nějak zakrýt (válka)
Volit budu, ale bez nadšení. Souhlasím s Fialou, že je důležité udržet ČR na správné straně historie a nevolit nikoho, kdo bude podlézat rusákům. Ale jinak jsem zklamán, čekal jsem od Fialy a jeho týmu lepší výkony. Asi to hodím STAN.
Na Fialovi se mi líbí, že se okamžitě a bez nějakých "ale" pevně postavil za Ukrajinu a rusáky označil za agresora. Muniční iniciativa zachránila nejspíš tisíce ukrajinských vojáků, za to by zasloužil metál. Ovšem domácí politika už mu tak nejde, problémy se řeší pomalu nebo vůbec, s deficitem si Stanjura vůbec neví rady... Chápu, že po Babišovi a Schillerový převzali zemi v rozesraném stavu, ale moc to do ažůru nedali. Velké plus je, že Fiala zajistil fosilní suroviny z jiných zdrojů.
Ale teď to převezme Babiš a to teprve nám bude přecházet zrak ![]()
Vnímám to podobně, na mě je zase STAN až moc pokrokově liberální a kromě ukrajinského konfliktu mě zajímá i postoj k izraelskému konfliktu, kde si všímám jistého váhání u liberálů zastat se napadené země. ![]()
Orion: fosilní suroviny z jiných zdrojů? To myslíte vážně, nebo jen chcete mít svou víru v bibli? Jakoby slýchám tenhle blábol dost dlouho. Rusko to má pěkně podchycené.
Pravic: není možné se zastávat napadené země, která není na naši straně barikády. Tam se z českých úst povoluje i genocida. Vlastně vše, co se v nějaké míře děje i na Ukrajině, ale to je přeci úplně něco jiného, protože chudáček Izrael si po druhé světové postavil zemi mezi svými nepřáteli a pořád jen odolává antisemitským útokům, zatímco sám hlásá vyhlazování druhé strany, a vlastně veřejně to dělá.
Teprve čas ukáže, od koho odebíráme ruskou molekulu
Fiala a jeho kolegové jsou buď hloupí, anebo tak chytří, že oblbnou vás všechny :D zlatý Babiš, tomu aspoň ty lži nikdo, kromě důchodců, nevěřil
Pane filuta.
Nedávno byl na ct24 pořad o kartografii. A jako perličku tam udával náš kartograf mapu jaké mají mapy australané . Mapa světa je pro ně , kdy austrálie je uprostřed nahoře , kde nahoře je jižní pol a dole je severní pol , Pak je dole obrovské rusko (1/6 světa) , s indií nahoře , napravo je afrika a vlevo jsou ameriky. A tam dole někde pod afrikou je malý cípeček zvaný evropa .
Pod austrálií je indonésie , čína , indie , kde je 4 miliardy spotřebitelu co se teprve začínají rozvíjet a je tam obrovský hlad po surovinách a energii. Dokonce ještě pálí uihlí a tento rok postaví uhelné elektrárny pro 100GW(50 temelínu) . Toto uzemí je exportní region pro čínu , kam dodává 2/3 zboží . Zbývající 1/3 jde do zbytku světa (USA , evropa , afrika atd) .
Tedy logicky bych řekl , že to bude oblast kam se soustředí ruské suroviny , protože tam to v tomto století pojede a kdo se tam zaháčkuje bude mít zaručwený narust obchodu a zisku.
Tady někdo má rád práci s ChatGPT, že Filuto? Kdybys měl placenou verzi, tak neplácáš hlouposti. Říkáš "A", ale na "B" nějak zapomínáš.
Podlézání Rusům ti vadí, ale podlézání západu, který nás má za otroky ti nevadí. STANu to může hodit jenom naprostý diletant. Ale je to tvá volba.
somi: Já se cítím, podobně jako většina lidí co znám, členem západního společenství, čili nemohu podlézat sám sobě, to je nesmysl. Vy vzhlížíte na východ, protože západ je "prohnilý" a vás to táhne jinam, nejspíš do Ruska, protože tam to žije, samý kriminál či pády z okna, to musí být úžasně atraktivní pro myslitele vašeho ražení.
STAN budu volit jako nouzové řešení, nejraději bych volil KDU, ale ti jdou společně s ODS, která mi nikdy nebyla zrovna sympatická, i když musím spravedlivě uznat, že Fiala ji dal celkem do cajku. Ovšem jako premiér se ještě nenaučil bouchnout do stolu a občas ty své ministry "nakopat", třeba takový Válek či Stanjura by to potřebovali jako prase drbání. Škoda že se do politiky nevrátil Kalousek, tomu bych to hodil rád.
Můžeš Orione definovat, co je to ten západ?
V oblasti zbrojení se na ničem neshodnou, v ekomonice si hází klacky pod nohy a konkurují si, místo kooperují... Nás ten tvůj západ, např. v podobě Německa využívá jako zdroj levné pracovní síly a vysává peníze ze země. Takže co je to ten západ a jaké jsou to ty západní hodnoty? ![]()
K volbám jsem šel vždy - od svých 18ti let. Ať to jsou volby poslanecké, senátní, komunální. Pokud bych nešel, měl bych pocit, že jsem volil právě ty zmiňované charaktery (berou, kradou, lžou,... ).
Zastupitele nevidím jako lidi, kteří by mi měli platit - proto chodím do práce. Ani jako lidi, kteří by za mne měli vyřešit mé zdraví, uklidit mi na zahrádce nebo zajistit životní štěstí.
Volení lidé jsou od toho, aby spravovali svěřené prostředky a zajistili určitou správu státu nad všemi možnými oblastmi. Proto volím často neutrální osoby. Populisté mají nereálné sliby, radikálové hrozí neštěstím pro lidstvo...
Přirovnal bych to trochu k církvi svaté. Církev svatá se totiž skládá z hříšných lidí. A ruku na srdce - hříšní jsme všichni.
Letos jsem trochu na vážkách. SPOLU je akce nešťastná, protože se postavili k sobě antikampaní a vznikli čistě jen za účelem přebití ANO. Jejich rozhodnutí nebylo šťastné a jejich kampaň antiX je pro mne také špatnou volbou.
ANO volit nemůžu - nejedná se totiž o stranu politickou, ale o podnik pana Babiše.
SPD či KSČ - nejen slova, i činy prokazují jejich špatnost.
Motoristé - jeden vůdce, který nemá sebereflexi. Dostanou se do parlamentu, ale nemají lidi (zkušené a vzdělané pro potřebnou oblast) - stejně tak začali Piráti a najednou nebylo koho kam usadit, spousta odpovědnosti bez těch správných osob.
Starostové - kauzy má každá strana, ale tady se s kauzou opět nedostatečně komunikovalo.
Vzpomínám si na jednu novou stranu v letech tuším 1993 - Strana přátel piva. Možná mi díky těm zhodnocením nezbude než volit podobné varianty.
asi si pročtu seznamy - cs.wikipedia.org/...
jmlc - když nejste trvale jednoho/jasného politického názoru nebo "není koho volit" (častá výmluva politicko-názorové impotence) a volit přesto chcete, abyste neměl "áčko", tak se jděte do volební místnosti alespoň kouknout, ať jste evidován/odškrtnutý v seznamu voličů a hodit tam do urny prázdnou obálku (i volební účast může být zajímavé číslo).
s účastí počítám - jen tu politickou impotenci bych tak nějak neviděl jako vinu konkrétního člověka (sebe) ![]()
Volte pragmaticky. Politika je jak jeden politolog psal především boj o moc a majetky.
Jednoduchý příklad. Daně jsou hlavním příjmem státu . A tedy třeba podnikatelé chtějí především , aby státní kasu plnilo DPH a nikoliv třeba daně z nemovitostí. Duvod je uplně jednoduchý. DPH jsou pro ně okrajová věc a nemovitosti většinově vlastní podnikatelé (máme větší majetkovou nerovnost než tžřeba USA) .
Tedy SPOLU v principu bude tedy prosazovat zvýšení DPH a naopak marginalizovat daně co se týkají podnikatelu . A to je celé . A nedělejme si iluze , ANO bude prosazovat stejné vize, jen má socialní nátěr , ale většinu poslancu má z bývalé ODS . Je to jak se říká jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet , jen to dobře mediálně mezi sebou hrají. Prostě kašpařina pro trdla.
SPD či KSČ - nejen slova, i činy prokazují jejich špatnost.
KSČ ve volbách nekandidují, kandiduje např. ČSSD nebo Nezávislí, které za komunisty nemůžete považovat. Ondřej Dostál ze Stačilo (europoslanec, právník ve zdravotnictví je expert na slovo vzaté, slušný a morální člověk, je taky komunista? Ale notaaak...) Absolutně nepochopitelně jste tyto strany hodil pod KSČ, která je ve skutečnosti jen jedna ze součástí uskupení Stačilo. To je od Vás dosti nefér. Mylsím, že z toho, co jste napsal Vám nezbyde nikdo jiný, než to Stačilo . Tak si udělejte kalkulačku. V kanclu si jí udělali lidé, kteří by konisty nikdy nevolili, ale že mají volit Stačilo jim vyšlo z cca 75% , takže jasná volba. Za mě říkám, že není v současné době jiná volba než SPD nebo Stačilo. Vše ostatní je pokračování současného marastu. A ještě mi, prosím, napište ty činy, které prokazují špatnost těchto stran? Jaké činy? Co máte na mysly?
Honzi, ty takový expert na politiku a překvapují tě takovéto věci? S Šarou jednají všichni, protože nikdo jiný v Sýrii není. To je prostě smutná realita světa, že jednat se často musí i s lidmi, o které by si slušný člověk ani neopřel kolo. To je podobné jako se skutrem, tvým oblíbencem. Putin je člověk, který svými činy aspiruje na šibenici, ale jednat se s ním bohužel musí, protože není s kým jiným jednat.
Musíte jít k volbám, jinak to s republikou špatně dopadne.
Strany nebudou mít peníze na svoji činnost. Je potřeba zvýšit příspěvky stranám od státu.
Příspěvky v roce 2024 celkem
Zdroj: mfcr.cz/...
Tabulka č. 3 - Příspěvky vyplacené politickým stranám a politickým hnutím v roce 2024 celkem (v Kč)
Příspěvky v roce 2024 celkem
Tabulka č. 3 - Příspěvky vyplacené politickým stranám a politickým hnutím v roce 2024 celkem (v Kč)
Název politické strany / politického hnutí
příspěvky vyplacené v roce 2024 celkem v korunách
ANO 2011
176 074 740,00
Česká pirátská strana
41 675 793,36
ČSSD - Česká suverenita sociální demokracie
166 667,00
Hnutí SOL
250 000,00
Hradecký demokratický klub
1 525 000,00
JIHOČEŠI 2012
750 000,00
JsmePRO!
187 500,00
Karlovaráci
562 500,00
KDU - ČSL
58 790 360,86
KSČM
21 073 883,00
Liberálně ekologická strana
20 833,00
" Marek Hilšer do Senátu"
675 000,00
MÍSTNÍ HNUTÍ NEZÁVISLÝCH ZA HARMONICKÝ ROZVOJ OBCÍ A MĚST
750 000,00
Nestraníci
481 945,00
NEZÁVISLÍ
1 125 000,00
ODS
97 501 582,96
Osobnosti pro kraj
500 000,00
Ostravak
675 000,00
Právo Respekt Odbornost
2 502 103,00
Pražská městská strana PRAHA SOBĚ
2 750 000,00
ProMOST
1 275 000,00
ProOlomouc
375 000,00
PRO PLZEŇ
437 500,00
PŘÍSAHA občanské hnutí
18 838 690,00
SEN 21
3 600 000,00
SNK 1 - Starostové našeho kraje
562 500,00
SNK Evropští demokraté
937 500,00
Sociální demokracie
21 100 300,00
Spojení demokraté -Sdružení nezávislých
166 667,00
Společně pro kraj
1 083 333,00
STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ
80 729 032,94
Starostové pro Liberecký kraj
7 475 000,00
Starostové pro občany
583 333,00
Strana soukromníků České republiky
375 000,00
Strana zelených
2 696 310,00
Svoboda a přímá demokracie (SPD)
45 271 600,00
Svobodní
2 555 573,00
Tábor 2020
900 000,00
TOP 09
36 897 916,66
Trikolora
852 310,00
Volba pro kraj
62 500,00
ÚSTECKÉ FÓRUM OBČANŮ
625 000,00
VÝCHODOČEŠI
833 333,00
Zlín 21
166 667,00
Celkem
636 437 973,78 Kč
kolik - jsem rád za vložení toho přehledu a že si zde na té tabulce každý může uvědomit/ověřit, že zastupitelská demokracie není levná záležitost a je třeba si jí vážit. A to si představte, že někteří by ji ještě chtěli změnit na přímou demokracii a silně prodražit o zbytečně drahá referenda na vše (např. SPD).
jendad - nikdy bych si o Američanech nemyslel, že jsou v průměru chytří, ale mají své "špinavé" dolary, tak je utrácejí
.
Ano, Ben má samozřejmě pravdu. demokracie je velmi drahá, proto raději upusťme od referend, která by mohla zbytečně rušit pracující třídu od budování socia -- pardon, kapitalismu, přece. Ale i tak se holt love občas nedostávají, tak je potřeba trochu si pomoci od kmotrů, sice občas trošku problém, jako Topolánek s Pandurama, nebo STAN a TOP s Dozimetrem, ale to jsou jen mušky, zametání pod koberec je už zmáknuté, tak hlavně vyhrát volby, aby jim do toho nehodil vidle ten, jehož jméno se nesmí ani vyslovit, ale přesto jej vyslovují všichni a furt. Tak jen aby nám tu demokracii neodvezl někam k Tokiu, nebo na Aljašku, nebo ještě někam dál na východ
defrog: Jestlipak víte, jak se pozná funkční demokracie? Že tam nikdo nekrade a nepodvádí? Omyl! Tohle se děje všude, nijak nevybočujeme. Ale v demokraticky řízené zemi je fungující soudnictví, které pracuje systémem padni komu padni. Tyhle kauzy tedy jen potvrzují, že zmíněné strany jsou demokratické, protože se nesnaží ovlivnit soudní moc. Ovšem ANO to je jiná písnička. Jistě pamatujete kauzu Bečva, no a tam tehdejší ministr životního prostředí Brabec, blízký spolupracovník Babiše, ovlivňoval vyšetřování tím směrem, aby DEZA spadající do koncernu Agrofert nebyla obviněna. Přitom podle všech indicií byla minimálně velmi podezřelá, protože ve stejnou chvíli tam vznikla havárie na technologii s únikem velmi jedovatých látek. Ale to samozřejmě byla jen náhoda a vše se zametlo pod koberec. Viník je dodnes neznámý.
0rion - on je rozdíl také v tom, že když se aktuálně řeší u soudu Dozimetr, tak jsem nezaznamenal jedinou ubrečenou reakci od politiků stran, kterých se soud týká, typu předvolební/poškozujíci účelovka. Holt, není to jako "čapák", který byl přeci určitě a jednoznačně nedávno opět souzen a to bylo, dle příznivců Hnutí ANO 2011, účelové
.
Orione, do jisté míry máte pravdu, ale ve funkční demokracii by Topolánek vyfasoval aspoň tolik, co Sarkózy, o Nečasovi nemluvě. A co se týká toho pseudoJánošíka - no, vzhledem k tomu, že na něj zoufale shání kdejaký kompro a přitom mají výkonou moc v rukou ( jasně, Evička je zaměstnána zametačkou, ta nemá čas) tak věřte, že kdyby v tom měl byť jen náznak viny, tak už to troubí pozouny propagandy do světa, když jim stálo za to, minule přitáhnout jeho pošahanýho syna a nedávno řešit skorovraždu psa
Ale všimněte si, když jste z toho regionu, jak se rychle zavřela voda nad tím vlakem s benzenem, přičemž šlo o megahavárii a je jasná, že fíra ( spíš fírové, byli tam dva) vjeli do výhybek trošičku, asi dvakrát rychleji,
jirik50 - tak těžké a odpovědné rozhodování mezi těmito (tak "odlišnými") uskupeními Vám vůbec nezávidím
.
Pokud se rozhodujete jen mezi těmito dvěma, zkuste porovnat jejich klíčové ekonomky - Markétu Šichtařovou ze Svobodných za SPD a Ilonu Švíhlíkovou za Stačilo! Obě mají odlišné priority, navrhují zcela jiná řešení a třeba se rozhodnete právě podle toho. Paní Šichtařová často pochvalně zmiňuje Mileie, paní Švihlíková je pro změnu keynesiánka. Ale to zřejmě víte.
smode2 - "přemluv bábu" asi letos nebude (škoda, bylo to dobré), ale slovenský prezident už ví, koho by on volil, aby bylo zase u nás dobře a ke slovenským politikům blíže (nikoliv ke Slovákům, tam je to stále stejně dobré, i když protistátní seskupení Svatopluk v čele s přítelem pana Zemana, panem Vondráčkem z ANO 2011, tvrdí opak).
Některé strany se nemouhou účastnit voleb a tvrdí, že volby nejsou demokratické. Nemají peníze na volební kauci. Kandidují třeba pouze v jednom kraji. Přitom velké strany zbytečně dostávají miliony z našich daní.
Co je "volební kauce"
Politické strany musí uhradit tzv. příspěvek na volební náklady ve výši 19 000 Kč za každý volební obvod (tj. kraj), ve kterém kandidují (tzn. pokud strana kandiduje celorepublikově a sama (nikoli v koalici) pak za 14 krajů jde o částku 266 000,- Kč. Volební kauce se vrací těm stranám, jejichž kandidátní listiny nebyly ministerstvem vnitra zaregistrovány.
Půjdu. Budu volit politické uskupení, jehož člen pro mě (a mé kolegy) udělal konkrétní a dost podstatnou věc (nepovím). Ohledně celkového výsledku voleb jsem spíše pesimista...tak mě napadá, že druhá část mé odpovědi je neuvěřitelně zavádějící. Ale trvám na ní. ![]()
ben: V podstatě ano. A ne jednou; činím tak již řadu let a budu tak činit, dokud bude ona zmíněná věc v platnosti. A vy s tím nic nenaděláte, bene. Zdravím! ![]()
opbh - ale já jsem ambice něco s tím udělat ani neměl. Když Vám vyhovuje program oné party ohledně ekonomiky, armády, zdravotnictví, školství a zahraničních vztahů, tak je to úžasné a klidně je volte. A ta Vaše vděčnost za minulost je snad potěší.
ben: Jejich program znám jen povrchně a je stejně směšný a nereálný, jako programy všech ostatních politických uskupení. Skutečně, ale skutečně si nemyslím, že by snad chtěl BlackRock své kroky konzultovat s kýmkoliv v ČR. Ale to konkrétní opatření bylo realizováno, mně i mým kolegům hodně pomáhá a je to tedy onen příslovečný důkaz místo slibů.
opbh - je dobře, že to zde píšete (i když nekonkrétně) právě jako důkaz prospěšnosti politiky. Jsou tací (a není jich málo), kteří považují politiku jen za něco špatného a až svinstvo, které slouží jen ku prospěchu politiků, ale nikoliv občanů. Sice to je jen jeden příklad opaku, ale i tak je to fajn.
ben: Nějaká politika pochopitelně být musí; pokud je společnost na určitém stupni civilizačního vývoje, pak je nezbytné, aby podléhala strukturovanému řízení. Z různých Kropotkinů už jsem dávno vyrostl, respektive mě stejně nikdy neoslovili. Nicméně role občana-voliče by neměla zůstat pouze formální. Na druhou stranu - to vás možná překvapí - se směju Okamurovi či Cibulkovi kvůli jejich vzývání švýcarské demokracie. V českém prostředí je švýcarská demokracie absolutně nepoužitelná, potažmo si drtivá většina českých občanů naprosto nedokáže představit každodenní švýcarskou realitu a žije pouze ve svých představách o ní...zkuste například v neděli ve švýcarské bytovce zapnout pračku. ![]()
opbh:
"zkuste například v neděli ve švýcarské bytovce zapnout pračku."
Dnešní pračky už skoro neslyšíte... Vím ale, co myslíte, jen mi vypadl název, končí to na -i. Např. nelze mýt auto na ulici.
Přesto nevidím souvislost s referendy o směřování státu. Švýcaři zakázali mešity, social-ID a hlavně nejsou v EU a NATO, což považuji za velmi pozitivní. Ve srovnání s tím je nějaká místní buzerace prkotina. Alespoň jsem nezaznamenal, že by se kvůli tomu moc Švýcarů stěhovalo pryč.
Ještě že to nesleduji, spíše se koukám na diskuzi politologů, ekonomů a podobným, kterým jsou strany ukradeny.
Třeba stručné sdělení. "Příští vláda musí zvýšit daně, páč nebude mít na sliby. nebo zadluží více stát. Pokud to neudělá příští vláda, bude to muset bolestněji udělat další vláda"
A podobně---
honzas11 - patrně jsme včera každý sledoval jinou debatu. Já myslel tu večerní o ekonomice na ČT24 a Vy asi tu komerční show pro pobavení diváků.
Chlapci, byla doba, kdy jsem se nehnul od politických diskuzích politiků.
Jenže v důchodu mne to již nezajímá, nesnáším, když někdo nic pořádne nesdělí, jen nadává na ty druhé, protože jsou z jiného tábora.
Moderátor(ka) se na něco zeptá, ale odpovídající nejdříve nadává na druhé, pak zapomene nač byl tázán...
Ono to nějak dopadne a já to určitě dožiji v pohodě.
Proto již v neděli jedu k sousedům, tam si poslechu, kdo (ne)zvítězil.
milancukrar - možná je škoda, že jako důchodci Vám už nezáleží na budoucnosti a to ani na budoucnosti vlastních potomků, resp. do čeho se po volbách probudí. Ovšem, pokud pokračovatele rodu nemáte, tak to chápu (hlavně dožít v teple, dostatku a s fukčním zdravotnictvím).
bene, jste mimo,
to víte že jsem synka řádně poučil, co bude pro něj a ČR dobré. Ale již nemám tolika sil se zbytečně dohadovat s jiným.
milancukrar - jen jsem vycházel z textu, který jste zde napsal, ale asi jsem tam něco důležitého přehlédl (nebo to tam nebylo).
Máte více možností, než výběr Babiš - Fiala !
Pokud se vám zdá, že oba lžou, volte jiné lidi, jiné strany ... Hlavně ty, kteří nelžou!
No a pokud tam žádného nenajdete, máte možnost být zvolen sám
...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.