Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký je to hřib?

Od: frana* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, pomohl by mi někdo prosím s určením druhu tohoto hřibu?

Rostl poblíž borovic a smrků. Rourky jsou bílé, po otlačení lehce narůžovělé. Třeň je plasticky síťovaný. Klobouk světlý - popraskaný nejspíše horkem.

Jaký je to hřib?
Jaký je to hřib? #2
Jaký je to hřib? #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

mohl by to být i hořčák pokud má narůžovělé rourky - zkuste ochutnat

mowla*
hodnocení

0x

Jj - hřib žlučový, lidově ´hořčák´ - krásný, leč nechutný.

doplněno 18.07.13 17:01:

Poznávám ho na těch 99 %... ;) Pokud se ti chu´tově hořký nezdá, ´požužlej´ kousek z něj déle - je-li totiž starší a sušší, není hořkost v první chvíli patrná - ale jedna plodnice ti zcela zkazí jakýkoli pokrm.

Jj je to hořčák minimálně na 99,99%.Taky jsem si ze záčátků houbaření Xx naběhl, naštěstí vždy byl po mruce znalec co je vyhodil.Žel neví proč ale nikdy jsem při "koštu" necítil hořkost,nebo spíše stejnou jako u každé jiné houby.

PS ale že když rostou pěkně v mechu není to nádhera?

frana*
hodnocení

Na chuť ovšem hořký není. Je to vážně " hořčák "? Poznává ho někdo na 99 %?

hahanaj*

právě že těm hořčákům bývají jakoby ty" čepice"malé vykukují ty rourky ... a oni jsou tak krásní - jednou jsem jich měla plný koš s radostí jsem běžela k autu a pak mi to vysypali - ach jak já byla smutná- koukněte na google a porovnejte

No pokud neni hořky, tak to hořcak nebude. I kdyz ty ruzove rourky by tomu skutecne svedcili. On ma i takovou rekl bych mnohem hrubsi strukturu na te noze. Skoro bych rekl takova velka oka jako prostitutka z E55 puncochy.

Pak uz zbyva pouze pravak. Ale jestli dubovy nebo smrkovy, tezko rict. Oba jsou si velmi podobni. Tak snad podle mista nalezu u tech smrku.

lidus*
hodnocení

0x

mykologie.net/... Řekla bych, že je to on. Také si vzpomínám jak jsme jich na táboře koš celí natěšení donesli kuchařkám.

kangaroo*
hodnocení

0x

Prý mlékovou úpravou jsou poživatelný. Jinak jde o hořčáka *smich*

frana*
hodnocení

0x

Tak Vám mnohokrát děkuji za pomoc při určování.

A ať najdete samé " praváky " :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]