Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pomohl by mi někdo prosím s určením druhu tohoto hřibu?
Rostl poblíž borovic a smrků. Rourky jsou bílé, po otlačení lehce narůžovělé. Třeň je plasticky síťovaný. Klobouk světlý - popraskaný nejspíše horkem.
Jj - hřib žlučový, lidově ´hořčák´ - krásný, leč nechutný.
doplněno 18.07.13 17:01: Poznávám ho na těch 99 %... Pokud se ti chu´tově hořký nezdá, ´požužlej´ kousek z něj déle - je-li totiž starší a sušší, není hořkost v první chvíli patrná - ale jedna plodnice ti zcela zkazí jakýkoli pokrm.
právě že těm hořčákům bývají jakoby ty" čepice"malé vykukují ty rourky ... a oni jsou tak krásní - jednou jsem jich měla plný koš s radostí jsem běžela k autu a pak mi to vysypali - ach jak já byla smutná- koukněte na google a porovnejte
No pokud neni hořky, tak to hořcak nebude. I kdyz ty ruzove rourky by tomu skutecne svedcili. On ma i takovou rekl bych mnohem hrubsi strukturu na te noze. Skoro bych rekl takova velka oka jako prostitutka z E55 puncochy.
Pak uz zbyva pouze pravak. Ale jestli dubovy nebo smrkovy, tezko rict. Oba jsou si velmi podobni. Tak snad podle mista nalezu u tech smrku.
mykologie.net/... Řekla bych, že je to on. Také si vzpomínám jak jsme jich na táboře koš celí natěšení donesli kuchařkám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.