Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se řídit v multifokálních brýlích?

Od: hybrid odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, je někdo aktivní řidič a musí nosit multifokální brýle? Dá se s těmito brýlemi řídit? Mám trochu obavy, ale doma mám zatím pouze bifokální brýle a to je na blízko a střední vzdálenost. Bez brýlí vidím normálně, ale dělají mi problém malá písmenka a určitě pokud budu chtít jezdit autem nebo dodávkou, tak si netroufnu bez brýlí. Jde to řídit s multifokálními brýlemi nebo je to hrozně náročné? Mně na těch brýlích vadí to, že člověk musí furt nějak naklánět hlavu, aby viděl správně. Doma na počítač používám pouze brýle na blízko co jsou i na střední vzdálenost. Paradoxně mam pocit, že na střední vzdálenost s těmito brýlemi vidím fantasticky a na blízko to není ono, na blízko nejraději používám bifokální brýle, tam taky vidím s nima fantasticky, s těmihle vidím skvěle na tu střední vzdálenost a na blízko to není hitparáda. Budu ráda za vaše zkušenosti, děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ano dá.
Taky mám multi. když mi očárka dělala nové, tak se ptala jaké mám požadavky na výbrus, co upřednostňují. Jestli auto, nebo monitor, tv, atd...,
Nechte si udělat brýle dle vašich požadavků.
hybrid
hodnocení

Tak jste si nechal udělat multifokální a upřednostnil výbrus na auto. A u toho auta je potřeba podle mně vidět na blízko, na střední vzdálenost ( pro ovládání v autě, výhled na okno) a hlavně na dálku a to oni už určitě budou vědět, stačí říct, že chci přednostně brýle na auto.

Ano.
Dokonce vidím i do boku, takže nemusím natáčet hlavu na boční zrcadka.
Jo ale počítejte s tím že to bude nějaká stovka na víc.

hodnocení

0x

Já mám po operaci šedého zákalu v očích umělé čočky, což znamená, že jsou zaostřené napevno na jednu vzdálenost a nic s tím nenadělám. Mám tam nastavené ostré vidění asi tak na délku paže, na kratší vzdálenost nic nepřečtu. Na dálku (a řízení) nosím brýle pro horní část, na palubku koukám pod nima, tam je to tak akorát daleko.

Při řízení s tím nemám žádné problémy.

Ono je důležité hlavně vidět velká auta, chodce a dopravní značky, nikoli drobná písmenka :)

Nevěřila byste, jak málo vidění stačí k orientaci, mnohem důležitější je, co s tím, co vidíte uděláte v hlavě :) (závodní gamesy jsem hrával už na CGA monitoru 320x200 pixelů ve 4 barvách a k řízení to taky stačilo. V reálném světě jsem jezdil v mlze, prudkém dešti, vánici, mracích, mrznoucím deštěm, blátíčkem rozptýleným ve vzduchu ... člověk hodně rychle ztrácí detaily, ale celková orientace funguje mnohem, mnohem dál)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]