Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, už nějakou dobu mě trápí úzkosti a občas to přejde až do panických ataků... které mě někdy chytí jen tak, třeba když řídím. Začnou se mi třást ruce, strašně buší srdce a špatně se mi dýchá. Stav netrvá nijak dlouho, ale kdo má takové ataky, ví, jak nepříjemné to je. Nechci brát léky na depresi a ty na předpis vůbec, těm se vyhýbám. Máte ale někdo zkušenosti s užíváním CBD na tyto problémy? Přemýšlím o tom, ale nechci dávat peníze do něčeho, když nevím, jaké budou výsledky.
Šikovní prodavači se Vás budou snažit přesvědčit o dokonalé bezpečnosti svých produktů, ale reklamou se manipulovat nenechávejte. Jakákoliv psychoaktivní látka může úzkost zmírnit, ale také ještě více znásobit a to včetně CBD.
Doporučil bych zajít psychologovi, protože pokud Vás Vaše stavy negativně omezují v běžném životě, jde již o diagnózu a definici nemoci. To je případ pro lékaře a ne prodavače těch zázraků, které mohou i uškodit.
Zároveň zdejší čtenáři neporadí Vašemu konkrétnímu případu, ať už si vyhulují CBD, THC nebo cokoliv podobného. Reakce každého organismu i psychiky jsou naprosto individuální.
: Reakce každého organismu i psychiky jsou naprosto individuální.
Právě proto bude lékař zkoušet různé věci, dokud nenajde něco fungujícího.
Jednomu známému s atakami funguje serotonin, který však jen tlumí příznaky. Ani konopné produkty neodstraní příčinu problému.
No ovšem. Ale lékař bude reálně zkoušet a srovnávat, kdežto prodavač bude vždy pouze prodávat a to cokoliv a v jakékoliv dávce bez ohledu na výsledky, ale hlavně, aby prodal co nejvíce.
Prodavač není nikdy autoritou, která by měla rozhodnout, zda postižený něco koupí nebo ne. To má být právě onen lékař, který rovněž nese odpovědnost za své rady. Prodavač nenese nic a postižený pak může maximálně brečet nad progredujícím zdravotním problémem.
Zajímejte o tuto léčbu u lékaře, na odborných pracovištích, klinikách. Pokud byste byla vhodný pacient, tak se můžete stát bez urážky lidským pokusným králíkem. Každý lék se musí určitý čas testovat i na člověku.
Léčba konopím, psychoaktivními látkami je již v kurzu a provádějí se různé výzkumy, studie, konference po celém světě. Tato hranice se posunuje zase o kousek dál. Nedávno jsem vyplňovala placený dotazník, kde pár otázek ohledně zdraví na toto témo bylo položeno, jaký k tomu mám postoj, jestli bych se chtěla účastnit takové léčby. Ale součástí byly i jiné otázky třeba ohledně tělesného zdraví a cvičení.
@chlochydess - poslední věta naprosto platí.
CBD v jakékoli formě je u nás v ČR v obchodech nesmyslně předražené(pochopitelně zisk, daně, možná i obava před nadměrným užíváním) a spoustu lidí si "tři" samičí rostlinky raději pěstuje doma. Rostlina je sama o sobě nenáročná, ke konci při dozrávání začne "smrdět", mě osobně voní. Známá měla astma(problémy s dýcháním) a co měla rostlinu na balkoně, tak jí astma hodně ustoupilo, až se sama divila. Ještě jsem nikdy neslyšel ani nečetl o tom, že by CBD mělo vedlejší účinky nebo po jeho užití někdo zemřel. Jediné co lze doporučit je CBD vyzkoušet, bohužel se musí používat třeba měsíc, potom jsou znát nějaké výsledky, chce to ale mít finanční "zázemí" při nakupování z obchodů a to zájemce odrazuje. Od známých co pěstují ty správné rostliny dlouho a vědí jak na koho působí vyjde koupě oleje, masti, výluhu levněji, ale především je silnější/účinnější. Nevím kdo všechno z "doktorů" smí předepsat přípravky z této léčivky, ale jsou/můžou. Na YouTube je spoustu videí s lidmi, kteří znají léčebné účinky těchto rostlin, stačí zadat do vyhledávacího řádku "léčebné CBD" a kliknout na videa..
Rozhodně si nechci předepisovat nic sama... V tomto ročním období mívám obvykle psychické záchvaty... A samozřejmě nechci být pokusným králíkem a cpát se léky na úzkost, depresi a podobné věci. Bůh ví, jaké to má dopady na tělo. Proto se snažím najít něco přírodního, co mě uklidní...
Moje otázka byla jasná: má někdo zkušenosti s tímto problémem a kapkami CBD? (Pán, který psal o "kouření CBD a THC", je zjevně trochu mimo
) THC je jedna věc a CBD je druhá... a není návykové ![]()
Zkoušel jsem 5% olej CBD, co to se mnou bude dělat, přišlo mi že jsem trošičku ožil, ale nic závratného. Olej v malinké flaštičce rychle ubývá, chuťově si musí člověk zvyknout. On i výluh v Rumu nebo Vodce chce trochu odvahy do každého loku, ale dá se zvyknout. U zdravého, vyrovnaného člověka si myslím není potřeba užívat CBD. Jak jsem psal, jsou weby a videa s touto tématikou. Názory např. zde CBD konopný olej /...
Návykové je cokoliv, co zlepšuje náladu a usnadňuje život přes den.
Stejně jako u někoho čokoláda, kafe, energydrinky, atd...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.