Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyhnat mouchu z bytu

Od: hmyz odpovědí: 11 změna:
Včera před deštěm sem do bytu vlítla moucha.To vypadá normálně, až na to, že od včerejška nejde ven, ani poté,co jsem ji viděla v ložnici, tak jsem ji tam zavřela a pustila na ni velký ventilátor, otevřela okno se sítí a myslela,jsem,že ji pak na té síti zavřu aspoň přes noc.Jenže nic navštívila mě v kuchyni, tak jsem vystříkala spray a utekla do OP.
Ráno mě však probudila, nalétavala ...Jak jsem vařila hověla si někde v bytě.Furt otevírám dveře od bytu,žeby vylétla, nikoliv. Tak jsem opět,jako včera pustila na max. ventilátor a udělala průvan. Zavřu a ona mi sedla na záda.Takže je tu ! POMÓc je tu 24 hodin :-D

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

3x

K smíchu to fakt je, hmyze. Stačí použít plácačku /noviny/. A zítra šup do školy. :-D

hmyz
hodnocení

Hele " nov" tak jsem se alespoň zasmála s vámi ...škoda, že do školy už mě nevezmou - mohla bych být třeba i premiatkou po těch všech poznatcích :-/

hodnocení

3x

Příště zkuste tento postup. Pravidlo - hmyz jde za světlem. Pokud mi vlétne nějaká masařka (u ní to funguje nejlépe), sršeň, vosa do bytu a je večer, tak pozavírám všechny dveře, kromě tam, kde ji chci dostat.

Všude nechám tmu a pouze tam, kde chci, aby hmyz nalétl, rozsvítím. Když je hmyz v místnosti, tak rozsvítím v další místnosti/chodbě a zhasnu tedy tam, kde je.

Většinou se zadaří a je přelet za světlem.

Když je naposledy velká moucha na malé chodbičcce (tedy u mě v domečku), otevřu dokořán vchodové dveře, rozsvítím světlo na venkovních schodech a na rohu domu. Chápu, že paneláku by to asi nešlo.

Pokud se drží záclony, tak ji trochu pomohu, zatřepu záclonou. Mě to funguje.

Hmyz, pavouky, velké komáry, můry nezabíjím. Když jsou unavené a někde sedí přiklopím je velkou sklenicí, opatrně podsunu papírem a vynesu ven, kde povětšinou nechám na zápraží a ráno uklízím skleničku. Snažím se nejdřívě před odklopením skleničky zhasnout a zavřít venkovní dveře, aby hmyz nenalétl nazpátek. Pomáhám si bradou nebo loktem.

Nemám ani plácačku na mouchy, pro mě bleee.

doplněno 31.08.25 16:24:

V bytě v místnosti vše pozhasínat/vypnout TV, a otevřít okno dokořán. Pokud jsou venku rozsvícené pouliční lampy, tak by se mohla moucha za nějaký čas vydat za světlem. Použít ručník/tričko, točit s ním a tím ji plašit a nahánět směrem k otevřenému oknu.

hodnocení

2x
No ono to tak lehké není, já už masařku honim s plácačkou celé odpoledne,jsou chytré.
hmyz
hodnocení

ája : přesně tak, já jsem z ni úplně paf.Odpoledne zalezla, a pak vystartovala přímo k uchu a tam škrabonila těma nožkama, takový rachot, to je útočnice. Teď jsem místnost zase vysprejovala udělala průvan na chodbu. co si řeknou sousedi nevím, no taková banalita a ta moucha potvora se nedá vyhnat ... někdo píše chytit, vždyť já ji sotva zahlédnu sedne na mne či zabzučí a zmizí.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, mouchu chytit opatrně do ruky (pozor - nezmáčknout, neublížit), profackovat ji tlamu, otevřít okno, vyhodit ji ven (a na cestu ji přidat kopanec do zadku) .Zdravím!

doplněno 31.08.25 19:27:

A jinak - Biolit stříknout směrem na ní, začne rychle létat, potom spadne na zem, chvilku bude bručet a točit se na zádičkách, po chvilce nastává umrtí a odklizení do koše.

hmyz
hodnocení

Ale to je rada, jako by mi dělala společnost. Ona je jak ďábel, schovává se hodiny a pak vystartuje, děs
ben®

hmyz - před Biolitem se neschová, to garantuji (vyzkoušeno, ověřeno).

hmyz
hodnocení

Vždyť nic jiného nedělám - větrám okny se sítěmi - na chodbu - mám obrovský větřák na plné pecky , nic schovaná ta ludra je :-o ...

hodnocení

0x

Přijde matka představená do klášterní kuchyně a tam uvidí mladou chovanku, jak pobíhá s utěrkou, honí zběsile mouchy a přitom křičí: "Jděte do pr..., jděte do pr...!"

Matka představená se zlobí a chce dívku poučit.

"Sestro, takhle ne! Podívejte se na mě. Jde to i jinak. Mávnu jen rukama a volám: Kššš! Kššš! Kššš!

A vidíte to: JSOU V PR...!" ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]