Ahoj.Je mi 28 let a měl bych na vás dotaz co si myslíte o tom vy? Mám otce, který mně více jak 20 let neviděl, a taky mi dlouho nic nepsal, ani k narozeninám, nic. Pak se mi v roce 2015 ozval na Messengeru s tím, že by si mně rád přidal mezi přátele na fb, já mu tenkrát napsal, že si jej zatím nepřidám, ale že možná příště. Myslel jsem, že by se mohl zlepšit, že by o mně přeci jen mohl mít o mně zájem. Pak v roce 2016 mi asi dvakrát nebo třikrát navrhl schůzku, a já mu na to odpověděl, že v létě bych mohl, ale on od té doby nic. Už se na to vykašlal, nebo já nevím. Během následujících let, mi pak třeba nenapsal vůbec na narozeniny, pak zase ano, nebo mi napsal přání k narozeninám v úplně jiný den, než mám narozeniny. S jeho mamkou se vídám, ale on mám ten pocit, že nemá takový zájem, jaký by měl mít. Nikoho jiného, kromě svojí mamky a sourozenců pokud vím nemá. Dokonce, co jsem tak slyšel od jeho rodiny, tak i mojí mamky, se mu nedá moc věřit v některých věcech. Bylo mi také řečeno, že měl tu možnost mně vídat po rozvodu každých 14 dní, ale vybodl se na to. Letos mi ani nenapsal k svátku. Co myslíte, má smysl se s ním sejít? Nebo by to byla ztráta času?
Osobně bych to nechal jak to je Ten člověk o tebe evidentně nemá zájem a misto aby dojel s nákým vysvětlenim by nejradši otravoval na facebuku Ja bych si nedělal plany naděje a pustil toho pána z hlavy a zapoměl
Jakube, vy jste mu popřál k svátku, k vánocům a otec nereagoval? Nejde vyžadovat vstřícnost pouze z jedně strany. Pokud vy jste mu přál a otec mlčel, tak se na setkání vybodněte. Asi byla moc velká chyba otce několikrát odmítnout. Že nyní nereaguje chápu. Udělejte první krok vy a budete mít v hlavě jasno.
Možná teď ve 28 si říkáte, ať si trhne, nemám zájem, jako on neměl 20 let. Ale třeba až vám bude tak 50, mohou vám do hlavy lézt výčitky, že jste setkání odmítl. Možná by bylo dobré aspoň jedno setkání, abyste zjistil, jaký on je vlastně člověk. Pohovořili by jste si, možná se i dozvíte něco, proč se třeba neozval. A když si navzájem spolu názorově sednete, třeba setkání zopakujete, když ne, tak vy už nemusíte mít dále zájem. To zjistíte až při osobním setkání.
Díky za odpověďi. Situace se má tak, že mám už přes 20 let nevlastního otce, který tu pro mně vždycky byl. Naučil mně to, co umím, a to co mně měl naučit můj biologický otec. Nechci vypadat jako sobec, ale pro mně je to člověk, na kterého nemám ani žádné vzpomínky, takže je to možná i de facto cizí člověk, i když jde o biologického otce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.