Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem neschopný - Nic neumím

Od: mirekk odpovědí: 13 změna:

Dobry den, pripada mi ze vubec nic neumim ani me nechteji nikde zamestnat do pořádné práce v 21 letech a to mám dokonce blbou maturitu po 5 letech na SŠ. Vždycky jsem chtel dodelat skolu a najit si dobre placenou praci a pak se podivat vsude po svete a neco si uzit, ale to uz se asi nestane vzhledem, k tomu kolik toho málo vidělám různě po brigádách. Ostatni maji ve podobném věku procestovany celej svet a ja jsem byl sotva akorat za hranicemi. Fakt to hrozny ze nic neumim ani nic neznam. Ve skole jsem akorat poslouchala jak se ostatni bavi kde vsude byli ale ja ne, ja jsem nikde nebyl ani anglicky se nedomluvim, jelikož jsem z ní dělal 2x reparát. Jazyky neumím jelikož jsem totální lempl, jsem rád že vůbec řeknu.
Hello, How are you a Bye bye.
Řidičák nemám protože nwm jestli bych vůbec dokázal udělat...

Nikdo mě v dětství v životě k ničemu nevedl, což se teď obrátilo proti mě a teprve jsem si to uvědomil. Připadám si pak jak totální duševní socka a užnwm co dál.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Takže pořád prázdniny, co?

poradte.cz/...

hodnocení

2x

Chválím @juraju za jeho postřeh.

Zřejmě se těžce nudíte. Seno pro králíky se dneska už nesuší, nádobí neutírá /myčka/, i ten vysavač sám rejdí po bytě a tak nevíte, co dělat. Píšete proto dotazy přes kopírák. A proč?

Pokud je to pravda, chce to zvýšit si sebevědomí. Klidně si rozšířit vzdělání, pokud Vám chybí. Řidičák uděláte, když budete chtít. Mám ho už 52 let a v pohodě. Moje matka si dělala řidičák v 65 letech a úspěšně. Nikdy není pozdě.

A pokud se snad nudíte, kupte si medvídka mývala. Řečeno slovy klasika. Jaga.

ltz
hodnocení

2x
Nic neumíš, nic neznáš, protože si byl lempl a i si jim chtěl být. Musel si přece vědět, že tě to jednou v životě dostihne. Nemůžeš teď čekat, že pro nic za nic se někdo bude před tebou klanět a nosit tě na rukou. Jedině ty sám musíš na sobě zapracovat, teď už jsi dospělý, něco se doučit a nabídnout to. Sám sebe znáš nejlíp, tak musíš vědět kde začít. Nikdy není pozdě.

sabda
hodnocení

1x

"Nikdo mě v dětství v životě k ničemu nevedl, což se teď obrátilo proti mě"

Tohle bys měl chodit vyprávět dětem do škol jako odstrašující následek liberální výchovy.

hodnocení

1x
Jsi lenoch a tím to neomluviš. Žádný učený z nebe nespadl, musíš se snažit. Mně taky nikdo k ničemu nevedl, od 15 jsem žila prakticky samy, mamka bývala často služebně pryč. Sama jsem se musela naučit vařit, pràt,uklízet, zatapet v kamnech, a přitom vystudovat.

myslenka
hodnocení

1x
Mate moc nad svou myslí, ne nad vnějšími událostmi
Nejsou to věci, ktere nás znepokojují,
ale názory které na ně máte.
Možná vas k ničemu nevedli, me taky k ničemu nevedli a často sem.slysela nezavazaj, divaj sa jak sa co dělá a kdo co dělá, malá.deti se také uci pozorovanim.
Sice moje sny zůstaly nesplnění, ale naučila sem se všechno.co bylo.potreba . Člověku stačí mít chuť se něco začít učit ale s tím.vam.nikdo nepomůže. Vy musíte udělat ten první krok. Co vas zajímá, co vas baví ke všemu se dá krok za krokem dojít podle vaší trpělivostí a diky odvaze poprat se i s neúspěchy a hodnocením.druhych. vždy je to o vaši touze a vůli. Anglicky se můžete učit z aplikace zábavnou formou, a co vas baví musíte zjistit vy, pak se muzete pili dopracovat i k vnejakým výsledkům a také platu s kterým pak se muzete naucit zachazet i díky poradnam.ktere si stačí napsat do vyhledávače a nastudovat. Bez vaši iniciativy ale nepujde nic. Jste dospělý muž, kým chcete být kdo vas inspiruje máte nějaký vzor?
Můžete začít u úplně obyčejné práce s kterou vam.poradi na pracáku kdyz budete mít zajem.se učit a hledat a zkoušet různé možnosti jen tak.najdete co umíte co vam.jde, nikdo neni úplně neschopný, každý mame v sobe něco čím.muzeme.byt prospěšní nejen sobe ale taky okolí nebo společnosti. No bez opuštění toho mysleni které máte a způsobu života ktery vas drží v tomto.stavu nesebehodnoty nezmenite nic. Teď je vhodna doba začít něco nové tak toho využijte. Hecnete se a zkusíte dokázat hlavně sám.sobe ze nejste tak marný jak si myslíte? Lidé si casto zoufají...proč zrovna já, zkuste to otočit ve svůj prospěch a říct si ...a proč ne já, proč bych to nemohl dokázat právě já. Žijte si sám za sebe a nesrovnavejte se s druhymi ,každý má svou cestu a často to vidime.jen z naší strany jako jednoduché no nikdy nevíme cim vším si kdo musel.projít co.musel.překonat...Síla cokoli dokázat je v každém z nás, pokud to se sebou nevzdáme.

bear
hodnocení

0x

Co na to rodiče?

yarda1
hodnocení

0x

Proč to sem píšeš? Chceš si jen ulevit nebo zkoušíš, jestli ti,někdo poradí nebo pomůže? IMHO v 21 letech málokdo má procestovnaý svět, možná někdo komu to zaplatí rodiče, že s cestovkou někam odjede nebo odletí na čtrnáct dnů nebo na týden all inclisive a pak se tím chlubí. Kdo za tebe platí složenky a zdravotní pojištění, jakou SŠ máš vystudovanou?

yarda1

Koukám, že už se neozýváš, tak jsi jen ukápnul slzičku a...a nic. :(

prostromek*
hodnocení

0x

Pomoc najdete na konci své ruky.

Jste na začátku svého pracovního života, tak sem napište za deset let. Určitě budete mít dobrou práci a o dovolené jistě něco procestujete. Řidičský průkaz jste si mohl udělat nyní o prázdninách, přes léto. Tak se podejte přihlášku, než kurzy opět zdraží.

Synovec měl řidičák již v 18, a ve dvaceti jezdil s velkým autem. Učňák ho nebavil a to propadal, tudíž se ani nevyučil, ale jako řidič z povolání se našel.

Jezdí tady, na Slovensku a byl už i v Belgii.

Je to v hlavě, popřemýšlejte, jakého máte koníčka, jestli by Vás to neuživilo. A nekoukejte co ostatní, nesrovnávejte se, jim to třeba zaplatili bohatí rodiče.

km
"Pomoc najdete na konci své ruky." ... to je tak blbej kec
.. ale objevuje se tu tak casto, ze by si ho poradte.cz mohlo dat do sloganu.
yarda1

To je pravda. správně je to asi takhle:

"Budeš-li někdy hledat pomocnou ruku, najdeš ji na konci svého ramene."

Mark Twain (1835–1910) americký spisovatel

Ten šmudla se neozývá, asi tu pomocnou ruku už našel.

myslenka
Km
A co je na ni blbého, spousta lidí si radši všechno udělají sami pže kdyz to udělá nekdo jiný bud to stojí za H nebo to odflakne a nekdo to prostě ma rád udělané správně a nejlíp. Prostě to chápu, mám to stejně.
Než vidět něčí znechuceny výraz a pak ten odpor kdyz mi má něco pomoct, tak tomu radši dám trochu víc času ale mám to podle svých představ každy se staví k práci jinym způsobem dyt to vidíme kolem sebe každý den... je fakt ze někdo to hroti na věcech které nejsou pro někoho důležité,někomu prostě na jeho vysledcích záleží a ani uz neplatí stará pravidlo které sem slychala od otce ...nikdo se nebude ptát jak dlouho to nekdo dělal ale kdo to dělal. dnes uz je mnoha lidem jedno i co za nimi zůstane ve společné kuchyňce v zaměstnání nebo na wc *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]