Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam zmizel papež?

Od: tomkk® odpovědí: 25 změna:

Co se stalo s papežem? Proč z našich médií prakticky úplně zmizel papež? Kdykoli v minulosti bylo v médiích okolo volby papeže velké haló, probíralo se jaký je, kde bude sídlit, jakým papamobilem jezdit, jaký má světonázor, jaký je jeho postoj k LGBRXYZ, k migraci, k válce.. kdykoli se někde k něčemu vyjádřil, tak se to opět objevilo v médiích. (V našich někdy o něco později, než se podařilo najít k nepohodlným vyjádřením ten správný postoj :). Ale po smrti posledního papeže Františka konec, jako když utne, papež Lev XIV jako by neexistoval.
Když jsem dal na iDnes vyhledat papež, tak mi to vrátilo starý článek, že je příbuzný s Madonnou. Když jsem dal papež vyhledat na Novinkách, tak mi to vrátilo všeho všudy dva články, první byl o jeho jmenování, druhý o tom, že dostává dopisy. To je vše.
Jistě, hodně přebíjí téma Ukrajiny, ale tato válka byla i za Františka a stejně byl papež celkem často v médiích citován a probíralo se, jestli se nám jeho názrory líbí, nebo ne, a když ne, tak proto, že je to trochu "divný" papež. Ale okolo Lva XIX panuje hluboké ticho, jako by nebyl. Proč byl takový "neexistující" papež vůbec zvolen? Je problém v samotné osobě Lva XiV?
Jaký je na to váš názor?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

...no vidíte to *sok*! A já si toho ani nevšiml. A přiznám se, že mi ani nechybí.

ben®

magdon - protože já a ani Vy nejsme od/ze Brna/silně katolického regionu.

hodnocení

5x

Asi současný papež není dost kontroverzní a zajímavý pro mainstreamová bulvární média. Akorát by o něm psala zase různé desinformace, jako tomu bylo u předchozího papeže, vytrhávala věty z kontextu apod. Takže asi takhle lepší.

Jinak jsou pravidelné zprávy o dění kolem papeže na oficiálních stránkách vaticannews.va/...

hodnocení

Zatím jediná rozumná odpověď.

mll
hodnocení

4x

Někdy před dovolenou se mohla televize strhat, to byl celodenní speciál z jeho volby, až jsem si říkal, že to přeháněji (což ale na čtyřiadvacítce dělaji běžně, když se něco děje). Pak jsem odjel na služební cestu, dovolenou, druhou dovolenou a vlastně mě to předtím ani potom nezajímalo asi jako dalších 10 milionů lidí u nás. A myslím, že úplně stejné je to s válkou v Rusku a s kovidem a se spoustou dalších věcí.

Jinak ty zprávy jsou vůbec takové nepoužitelné (to se od dob kovidu bohužel nezměnilo, i když teď už nejsou zavirované ani zatankované). Navíc hlavní portály přešly do placeného režimu a zas tolik po nějakém mediálním hnoji netoužím, abych si je platil. Zprávy tak moc nesleduju, tak jsem si ani nestačil všimnout, že někoho zvolili a koho, je mi to jedno.

Podobně mi přijde, že ze zpráv zmizel prezident. Když byl na hradě Zeman, hlavně ze začátku, řešil se každý jeho prd. Mě vůbec přijde, že ze zpráv zmizely zprávy. Schválně jsem si zkusil otevřít tři (myslím hlavní) portály (idnes, aktualne a novinky) a i když jsem roloval, tak to byl samý hnůj a reklamy a žádné aktuality, teda pokud jsem je mezi tím hnojem nepřehlédnul. Kupodivu to po mě nechtělo placení, což dřív seznamové zprávy (novinky) chtěly, asi už vyměkly, zjistili, že jim ubyli konzumenti reklam.

hodnocení

Ano, těsně před volbou se tomu média věnovala, ale myslím že právě proto, že "hrozilo", že papežem bude černoch. Když se to nenaplnilo, zájem zcela zmizel. To už býval větší zájem o neoblíbeného papeže Ratzingera, kterému aspoň vyčítali členství v hitlerjugend a konzervatismus. :)

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, nemáte pravdu, informací je dost (viz odkaz) a to o Ukrajině bylo ve Vašem textu už nějak navíc. Názor mám, že mě papež vůbec nezajímá. Zdravím!
google.com/...
hodnocení

Místo odpovědi, proč náš mainstream ignoruje nového papeže, hlavu 2,5 miliardy křesťanů, mi pošlete, odkaz, že si mohu papeže najít na google, podobně, jako si tam mohu najít info třeba bakterii Listeria monocytagenes. Gratuluji vám i těm, kteří vám dali bod. :-D
A minulý papež vás zajímal? Protože o tom se psalo, tak pokud ten vás zajímal a tento vás nezajímá, tak by aspoň toto nějaké vysvětlení bylo. Ovšem může to být i naopak, nezajímá vás, protože díky ignoraci mainstremu pro vás prakticky neexistuje. :)
tm
Píše, že papež ho vůbec nezajímá... a mě též ne.
ben®

tomkk - trpěl jste nedostatkem informací o papeži, najít si je sám neumíte, tak jsem Vám pomohl. Máte pravdu, že mě by začal více zajímat papež, až by to byla hezká, mladá, rozvedená, černošská, lesbická žena (samoživitelka bez vyznání) . Ten celosvětový počet věřících možná nejsou jen katolíci (protože křesťan se nerovná katolík) a těm ostatním je katolický šéf u zádele.

hodnocení

Nejste daleko od pravdy, protože před volbou se spekulovalo, že by mohl být papežem černoch, a ten by nepochybně pro média zajímavý byl.
ben®

tomkk - měl jste starost o mé ohodnocení (nikoliv body, ty tady dle @admin žádné nejsou) a sys už se postarala o Volnou diskuzi, kam to celé patří. Vy to dávno víte, že vkládáte témata kontroverzní/volnodiskuzní, ale stejně to necháte na sys, aby měla práci navíc (a to je od Vás fuj ).

hodnocení

2x

je to přesně tak, jak píšete. Všemocná média! Dovedou udělat z prdu vzducholoď, ale z nějakého důvodu se tváří že papež neexistuje. Hodně by mě zajímalo, jak se papež a celá církev, která je vlastně Šedou eminencí, podílí na vyjednávání míru v Rusku a Ukrajině. Jsem přesvědčená, že tam nějaká tajná jednání jsou. Určitě k takovému problému církev a papež nemůže být lhostejná. Kdopak ví, jak to doopravdy je. *nevi*

hodnocení

2x
Řekl bych to asi takhle.
Veřejné mínění je dítětem veřejnoprávních médií.
No a pokud není ta správná poptávka po správném mínění, tak není potřeba informovat a následně komentovat, co si máme myslet.;)
No a tak je to i stim papežem.

kdosi
hodnocení

1x

Prober to se svým farářem, ten určitě bude vědět líp co a jak. Pro věřící je papež určitě důležitý, a nějakého zvoleného mít potřebují, takže pro ně neexistující není. Stejně jako Bůh, který se v našem tisku taky moc nevyskytuje.

Jinak asi mají média dost jiných věcí na plnění stránek a řeší to, co si myslí, že zaujme většinu a nechá je si ještě chvíli udržet aspoň nějakou sledovanost, než je internet převálcuje docela.

fik
hodnocení

0x
Co vám iDnes nebo Novinky nepřekáží, tak neexistuje?
AP: článek každý týden apnews.com/...
Obecně holt v nejateističtější zemi světa papež netáhne tolik, aby prodal dost reklamy, což je jediná metrika dnešních novinářských webů.
papa

Řeč je o nepoměru v mediální expozici mezi těmito papeži:

"Ale po smrti posledního papeže Františka konec, jako když utne, papež Lev XIV jako by neexistoval."

fik
Umírající papež, to divadlo kolem volby nového, to je mediálně zajímavé. Nový papež, oproti předchozímu málo kontroverzní, plnící svoje standardní povinnosti nikoho nezajímá.
hodnocení

Ale kdepak, psalo se o něm i před "umíráním", řešil se jeho vztah k chudým, k průšvihům církve (pohlavní zneužívání), k migraci, k válce.. Prostě se respektovalo, že i přes úpadek kšesťanství v západním světě se stále jedná o osobnost, kterou nelze ignorovat.
kdosi

No a teď se ukazuje, že ho ignorovat jde docela dobře :)

tm
hodnocení

0x
Papež? Kdo to je? A můžu ho vidět?

hodnocení

Přesně o tomto píšu. :)
houhou

tm: Chceš ho vidět? Tak se podívej.Má úsměv jak pédo z Žižkova.Jsem rád že není ve zprávách na monitoru.

Jinak ale mám doma Biblí svatá aneb ... z r.45 i Nový zákon.Věřící ale nejsem.

Kam zmizel papež?

hodnocení

Ačkoli se zde podle očekávání našlo velké množství rádců, kteří se vyjádřili ve smyslu "Papež, kdo to je, mě nazajímá", tak těžko lze popřít, že papež stále ještě patří mezi nejvlivnější osobnosti světa.

Papež - nejmocněj/...

Potom je trochu divné ho zneviditelnit. A nebo se zneviditělnil sám, na to jsem se ostatně ptal a logicky je ta otázka mířena na někoho, kdo se o to zajímá a ne na ty, kteří už ani nevědí, že papež existuje. Což se nelze divit, když zmizel z našeho mainstreamu. Přesněji, tento papež se na něm téměř ani neobjevil.

Zatímco třeba Trump, který pomalu ani nedokáže říct kloudnou větu, se obratem dočká hned několika článků, které se snaží zanalyzovat, co tou nekloudnou větou asi myslel. *smich*

hodnocení

0x

Podobně se můžete ptát "kam zmizel král Charles / Karel III."

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]